Neurologin diagnoosi vai höpö-höpö-diagnoosi ?

Roima_Antero

Mulla on AD/HD-diagnoosi 10 vuoden takaa, mutta oon tietysti hukannut sen kauan sitten. Diagnoosi tuli sillä perusteella mitä kerroin lapsuudestani ja nuoruudestani. En epäile hetkeekään etteikö mulla olisi AD/HD tai ADD, sen verran selkeet merkit.

Mut mitä tarkottaa se, että neurologi testaa näitä juttuja. Onko siis siellä jotain semmosia muitakin testejä kuin näitä subkektiivisiä kyselyitä tyyliin "suhiseeko päässä"?

Haluaisin uuden diagnoosin, ehkä haluisin koittaa Concertaa, mutta oikeestaan en usko noihin lääkkeisiin omalta kohdaltani. Lähinnä tarttisin kattavamman diagnoosin, koska oon aloittamassa psykoterapiaa ja haluan, että psykologikin ottais tämänkin puolen vakavasti.

3

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 45wtrs

      Jotenkin luulen, ettet tarvitse diagnoosia millään paperilla, jollet halua lääkitystä. Minä kyllä luulen, että se psykologi ottaa kertomasi ihan todesta, että et nyt varmaan ihan sen takia tarvitse sitä diagnoosia.

      Itse en kyllä edes ole ikinä saanut diagnoosistani mitään todistetta, siis mustaa valkoisella. Onko muut saaneet vai? Kenelles sitä diagnoosia tarvitsisi edes todistella? Olen ainakin vaan ajatellut, että minulle riittää, että lääkäri tietää, ja minä tiedän.

      Sinusta on kyllä varmaan tiedot jäljellä vielä siellä paikassa, jossa sinut on diagnosoitu. Luulen kyllä, että voit vaan soittaa kyseiseen paikkaan, ja pyytää heitä vaikka lähettämään sinulle jokin todiste tästä.

      • Ticft

        Todistus aasian matkalle ja autoiluun.Ettei häkki heilu.


    • bgfc

      Kuten edellinen: voit pyytää potilastietosi siitä paikasta, jossa tuo neurologi sinut tutki. Ei siis haittaa, jos olet paperisi hukannut.

      Itse sain diagnoosin sairaalasta ja viimeisen käynnin jälkeen tuli epikriisi postitse, jossa myös itse diagnoosi. Siitä on ollut hyötyä, jos olen käynyt joskus yksityisellä (tai jopa terveyskeskuksessa). Samoin kun siitä näkee minut tutkineen lääkrin nimen ja yhteystiedot, on lääkärin ollut tarvittaessa helppo soittaa tuolle lääkärilleni ja kysyä onko ok, että kirjoitan suuremman annostuksen etc.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe