Koira ontuu etujalkaansa!

kipeätassu

3v. koira sai juosta viikonlopun mökillä vapaana kunnes luultavasti loukkasi etujalkansa aamulla. Tuli heti mieleen että olisiko liukastunut kiveltä ja tassu revähtänyt, mutta en ollut silloin ulkona niin en tiedä mitä tapahtui.
Koira on nyt kolmijalkainen eli ei kärsi yhtään varata painoa toiselle etutassulle. Aristelee ranteesta/tassustaan ja vetäisee heti pois. Ajattelin antaa koiran levätä ja katsoa ainakin pari päivää meneekö parempaan päin koska kahden päivän päästä vasta on mahdollisuus päästä käymään lääkäris.
Mistä tietää onko kyseessä vaan venähdys vai murtuma tms?

12

22212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jihoo

      No anna sen nyt vaikka ekana sitten levätä se parisen päivää, itse veikkaan että olisi venähdys. koita painaa koiraa tassusta ja sitten jos päästää jotain ääntä niin kannattaa ell mennä. :)

    • gvrefgvre

      Ehottomasti pidä huoli, että ei nyt riehu ja satuta itseään enempää. Koirahan ei hevillä näytä kipujaan, mutta jos ei astu jalalle, niin käsität kai, että siihen sattuu ja saa...nan paljon!? Miksi et edes soittaisi jossakin päin Suomea päivystävälle ell:Lle ja kysyisi ohjeita miten lievittää rakkaan ystäväsi kipua, vai eikö koirasi ole sen arvoinen? Lainaa naapurista puhelinta. Poista stressitekijät sen elämästä nyt, kiljuvat lapset ym.

      • TROLZHAHADSS;

        nice trollero D:D:D:D:


    • Puhelin käteen

      Siellä voi olla kipeä haava, tutki tassu? Kuumottaako, antaako koskea, vuodot, jne? Voi olla poikkikin. Koira helposti alkaa taas käyttää jalkaansa, koska ei halua omistajan näkevän kipua, mutta älä vain tuudittaudu siihen, että se olisi ok.

    • en jaksa googlettaa

      Tassussa ei näy mitään. Tutkin sen heti tapahtuman jälkeen ja huomasin että kipuilee etenkin jos painaa tassun pohjaan anturoiden väliin, vinkaisee jos painaa lujempaa. Kipeä se varmasti on, vaikka poika kovasti haluais hyppiä reippaana paikasta toiseen mutta liikkumista oon yrittäny rajoittaa pitämällä sen huoneessa ja sylissä kantanut rappuset ulos.. odotetaan siis ylihuomiseen että vois käyä näyttämässä lääkärille.

      Jos se on murtunut niin miten sellaset yleensä hoidetaan ?

    • ...............

      Riippuu murtumasta. Meillä esimerkiksi yhdeltä koiralta murtui varvas. Hoito oli lähinnä lepoa ja kipulääkitystä. Kipulääkitystä pidettiin melko pienellä annoksella, koska kivun poistuttua oli koira vaikea saada ymmärtämään, että riehua ei saa. Kaverin koiralla oli sirpaleinen murtuma pahassa paikassa, joten koko nivel piti jäykistää, lopullisesti. Kallis leikkaus se oli, mutta ei muuta vaihtoehtoa. Tämä pienen liukastumistapaturman vuoksi. Murtumia myöskin lastoitetaan, niitä voidaan joutua hoitamaan nauloilla tms. Riippuu niin paljon murtumasta ja sijainnista.

      Jokunen revähdys/venähdysvamma on meilläkin tullut koettua vuosien varrella. Niissä hoitona yleisesti lepo ja kipulääkitys, ja olemme itse käyttäneet myöskin koirafysioterapeutteja, koska kipuilu aiheuttaa todella helposti sellaisia ikäviä jumitiloja muualle, kuten selkään. Meillä siis aktiivisia koiria ollut aina, joten emme ole halunneet ottaa sitä riskiä, että pieni vamma aiheuttaa pitkittyneitä ongelmia ja pakkolepoja.

    • 6r9

      Meillä on koirien kanssa sattunut useampia revähdyksiä/venähdyksiä kun ovat "reikä päässä" vetäneet rallia ympäriinsä.. onpa sitä joskus lähdetty lekuriin vetämään anturasta tikkuakin..
      Meillä tehdään niin,että yl.seurataan pari päivää ja sitten lekuriin.. tietysti on eri asia jos koira ei varaa painoa ollenkaan jalalle tai ei anna koskea siihen ollenkaan.. ja kyllä,koirani ovat minulle ERITTÄIN tärkeitä!
      Oma rotuni on hyvin huonosti kipua näyttävää mallia,joten eläinlääkärin kanssa ollaan sovittu,että jos linkutus ei lopu kokonaan viim.3pv:ssä niin tullaan kiireen vilkkaa tarkastukseen.

      gvrefgvre:
      otti myös varmaan huomioon,että kaikilla eläinlääkäreillä EI OLE kuvauslaitteita tai jonot on niin pitkät ettei edes pysty samana päivänä ottamaan koiraa kuvaukseen?! yleensä el.soitettaessa sanovatkin,että katsokaa pari päivää! ja röntgenissä ei edes välttämättä näy onko esim.joku revennyt! tähän tarvitsee sitten jo tähystyksen ja tähystyksen hallitsevaa tai sellaisen laitteen omistavaa el.on vielä vaikeampi löytää! itsellä tallainen lähin on tunnin ajomatkan päässä ja siellä EI päivystetä! eli saan ajaa väh.2h matkan hesaan jos hätä tulee!

      ja nuo kipulääkkeetkin on vähän kaksipiippuinen juttu.. annat koiralle kipulääkettä -> kipu häviää/helpottuu huomattavasti jolloin koira käyttää tassuaan normaalisti,eikä osaa varoa sitä,mikä voi johtaa siihen että myöh.lääkkeen vaikutuksen loputtua kivut ovat pahemmat.. ja toisaalta omistajan on vaikea seurata tilanteen parantumista/huonontumista jos koira on lääkityksen alla..
      Toisaalta kuka haluaa katsoa jos koiraa sattuu? :(
      Itse annan koiralle yl.kipulääkkeen yötä vasten,että saa nukuttua ja sitten tehdään vaan lyhyet pissa/kakka lenkit.. koiran liikkumatila myös rajataan yhteen huoneeseen ja on meillä myös häkki..
      Kun eläinlääkärin lausunto on saatu,niin sitten mennään sen mukaan..

      • 6r9

        ja kun täällä "maalla" asutaan niin olenpa kuullut päivystävän el.suusta myös tallaista:
        -maatalouseläimet menevät AINA lemmikkieläinten edelle!
        -en voi ottaa kun en osaa hoitaa,eikä mulla oo välineitäkään!
        -menee ainakin 2h ennen kuin ehdin! (päivystävä el.päivystää kotona jossain hornan tuutissa ja päivystää ihan tajutonta aluetta muutenkin).
        -en oikein tiedä näistä koirista kun olen perehtyny maatalouseläimiin.. eihän tää ole raskaana (koira 6kk vanha ja selkeästi pennun näköinen).Ja koira meni päivystykseen naaman turpoamisen takia..
        -ei ole välineitä,enkä muutenkaan kerkee kun on niin kova kiire.. voit viedä Helsinkiin,mut luultavasti ehtii kuolla matkalla sinne..
        -minä:koira söi roskiksesta 2 keitettyä kananluuta.. El:oksennuta se! (joo,en meinannu oottaa et ne tulee ylös rikkoen ruokatorven).
        Että sillai..


    • alottajaminä

      Ei me sitten käytykkään lääkärissä.. kun näytti jo seuraavana päivänä kävelevän melko hyvin. (ajottain ontumista ja arastelua) ja kolmantena päivänä jo juoksi ja käveli normaalisti.
      Ja edelliselle kirjoittajalle että olen huomannut saman, etenkin jos soittaa siis päivystävälle joka enempi hoitaa lehmiä ym. niin muutamia vuosia sitten kun naapurissa eräällä juopon koiralla syntyi seropipentuja joista yksi oli huonossa kunnossa ja kun soitettiin että mitä tehdä niin sanottiin että "ne pitää tappaa kaikki! kun kuulemma tunsi pentujen omistajan ettei se hoida niitä. Ja hyviä koiria niistä on tullut kuten minunkin koira. Noudatettiin me sen verran että lopetettiin se yksi tassuvaivainen pentu muttei sentään kaikkia.

      • 18+5

        No miksi pitää soittaa sille jo etukäteen "epäpäteväksi" tiedetylle lääkärille??? Kun sitä voi soittaa ihan mille vaan päivystävälle eläinlääkärille, ei missään ole mitää sääntöä tai lakia että vain lähimmälle päivystävälle saa soittaa.


    • Anonyymi

      Moikka koirani loukkasi jalan ja nyt ei varaa yhtään painoa etutassulle.koiranki oli pihalla noin 15min yksin ja siinä välissä se tapahtu joten ei tiädä missä se tapahtu nyt olen paniikissa mitä tehdä?

    • Anonyymi

      Suomessa uskomattoman huonoja eläinlekureita....miten noin epäpätevät päästetään alalle? Jotakin marinin tuttuja kun on samaa töpeksimistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe