Hulluus, mitä se on?

Höpö

Kertokaa arvoisat ihmiset, mitä on "hulluus?"

14

462

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tietäjä

   että on päästään vialla. Todellisuudentaju mennyt. Luulee olevansa teräsmies, Jeesus, Avaruusolio, tms. Puhuu jäsentämättömästi puuta heinää, eli asiaa ei ole hänen puheessaan juurikaan. Ei pysty kommunikoimaan muiden kanssaihmistensä kanssa, koska mieli on täysin eri sfääreissä. Koettaa saada muita ajattelemaan samalla tavalla, eli pitämään häntä Vapahtajana, yms. Kun hänelle selitetään hänen olevan sairas, hän väittää kaikkia muita sairaiksi, ja että he haluavat vain hiljentää hänet, koska hän puhuu totta. Tilanne menee usein niin pahaksi, että ihminen on vaaraksi itselleen tai muille. Saattaa esimerkiksi kiipeillä katolle, ja hypätä, koska luulee pystyvänsä lentämään. Tämänsuuntaista on hulluus. Tätä se on siis pahimmillaan.

   Masennus EI ole hulluutta, eikä maanis-depressiivisyys, paitsi todella vakavassa maniassa ehkä. Psykoosikaan ei aina ole hulluutta, koska jos ihminen pystyy kommunikoimaan läheistensä kanssa ja kyseenalaistamaan harhat, sekä kuuntelee järkipuhetta, ei häntä voi missään tapauksessa sanoa hulluksi. Jos taas hän uskoo vakaasti, että muut haluavat tappaa hänet, koska hän on Jeesus, ja siksi joutuu kokemaan marttyyrikuoleman, ja siksi hänen täytyy tappaa hänen vainoajansa (vaikka siskonsa miehen). Ja jos tässä tilassa olevalle ihmiselle koettaa kertoa, ettei hän ole missään vaarassa, hän syyttää muita salaliitosta häntä vastaan. Tässä siis kärjistettyjä esimerkkejä.

   Ei nyt tule mieleen muita tähdentäviä esimerkkejä. Eli hulluus on toki subjektiivista, mutta joitakin piirteitä pidetään yleensä "hulluuden" mittareina. En kyllä puhuisi hulluudesta, vaan mieluummin mielisairaudesta tai mielen sairaudesta. Ja siis hulluushan ei usein ole pysyvä tila, eli "hullusta" tulee yleensä jossain vaiheessa taas selväjärkinen ja toimintakykyinen ihminen.

   • Höpö

    Eli siis monet politiikot ja kansankiihottajat ovat hulluja? Itse olen samaa mieltä.


   • Höbö

    Toisaalta, jos ajattelee asiaa vaikka esim ketun kannalta. Kettu hiippailee kanalasta kana hampaissaan ja katselee kummeksuen riehuvaa isäntää joka pieksää akkansa koska ei saanut kanavarasta kiinni. Ehkä se on normaaliutta ja terveyttä, ketun mielestä saattaisi kuitenkin olla puhdasta hulluutta.


   • Jasperi
    Höbö kirjoitti:

    Toisaalta, jos ajattelee asiaa vaikka esim ketun kannalta. Kettu hiippailee kanalasta kana hampaissaan ja katselee kummeksuen riehuvaa isäntää joka pieksää akkansa koska ei saanut kanavarasta kiinni. Ehkä se on normaaliutta ja terveyttä, ketun mielestä saattaisi kuitenkin olla puhdasta hulluutta.

    normaalilta kuulosta...

    Ja nyt puhumme samasta lajista, eli ihmisestä. Jos joku luulee osaavansa lentää, hän ei silti ole linnun kanssa samalla aaltopituudella, koska hän on IHMINEN... Hän on hullu, jos kuvittelee olevansa lintu. Eli siis ihmiselle tietyt asiat eivät ole normaaleja, esimerkiksi luulla olevansa yli-ihminen tai uskominen kaikkien muiden olevan salaliitossa häntä vastaan.

    Terveyden ja hulluuden välillä on monesti veteen piirretty viiva, mutta se on olemassa!


  • Terve

   Siinä on kiteytetty kaikki hulluus.

  • Dghifuhuuy

   Moni julkkis on hullu, tai on ollut pohjaa ja julkisuus on laukaissut sairauden.
   Riihimäellä on kuulemma hullu näyttelijä tai moni toimittaja... esim saa sähköä päähän.

   Näitä riittää. Usea poliitikko on myös hulluuslomalla, vihreät on mestareita ja kepulla pääministeri. Näitä riittää.

  • Ollaanmestareita

   Sitä, kun sanot jollekin näin olevan.

  • eteläsuomalainen

   Totuus, se, kun maksat enemmän, kuin pyydetään.

   • Onnellinenmiesolen

    Minä olen hullu ihan virallisesti
    On lysti olotila.


  • ritiratirallaaaa

   Sigmund Freudin klassinen määritelmä ilmaisee mielen- eli psyykkisen terveyden perustavanlaatuisen merkityksen: mieleltään terve ihminen selviää arjesta ja kykenee toimimaan muiden ihmisten kanssa. Maailman terveysjärjestö WHO:n määritelmän mukaan mielenterveys on hyvinvoinnin tila, jossa ihminen ymmärtää omat kykynsä, selviää elämän normaaleista vaikeuksista, pystyy tekemään työtä tuotteliaasti ja kykenee toimimaan yhteisönsä hyväksi. Psyykkisesti terveellä yksilöllä on siis totuudenmukainen käsitys itsestään eli ehjä identiteetti. Elämän asettamien haasteiden voittamiseen taas tarvitaan paitsi todellisuudentajua myös itsesäätelykykyä, jotta realiteetit voidaan kohdata ja käsitellä. Kuten Freud, myös WHO painottaa yksilön toimintakykyä ja sosiaalisuutta.

  • Medialietsooturhaapelkoa

   Rukoilen monen toimittajan väkivaltaista, pitkää loppua jatkuvasti.

  • Anonyymi

   tapa ittes läskimooses. osaaks sä+

   Jos et osaa, kysy netistä.

   • Anonyymi

    Mieli tekis, mutta kun en ole läski, enkä Mooses, vaan kekivartalopaksukainen


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   6298
  Aihe