Emme haluais enää olla vl

Pieni kulkija

Olemme siis tällä hetkellä vielä lestadiolaisia. Olemme olleet naimisissa kolme vuotta ja meillä on yksi lapsi. Minua ei itseäni enään kiinostaisi olla vl eikä pahemmin sitä halua miehenikään. Mutta vanhempiemme takia joudumme olemaan, se olis heille elämän loppu jos erottas samasta uskonnosta. Ne ei kestäisi sitä. Kummankin vanhemmat ja suvut on vl. Ei tässä oikeen tiedetä mitä voisi tehdä?

13

483

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ottakaa etäisyyttä..

   Tuttua.... Meitä auttoi se että muutettiin työn ja opiskelujen perässä kauas suvusta. Silloin oli helpompaa ikään kuin "aloittaa puhtaalta pöydältä".

   • vl-varjo seuraa...

    kuuntele selkeää Jumalan sanan opetusta, missä ei ole vl-hapatusta. Tosin oppi minkä olette saaneet seuraa teitä vielä pitkään, siksi sen nollaamiseen tarvitaan oikeaan tervettä opetusta. Ei riitä, että otatte vain etäisyyttä, muuten palaatte samaan takaisin, pitää päästä itse käsittämään ero Raamatun ja vl uskon välillä.

    http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

    http://www.saarnatuoli.net/saarnat/Viksten, Mauri/Yksittaisia/Mauri Viksten - Paikka Jonka Jumala On Osoittanut 10.2.1980.mp3


   • kokemuksella....
    vl-varjo seuraa... kirjoitti:

    kuuntele selkeää Jumalan sanan opetusta, missä ei ole vl-hapatusta. Tosin oppi minkä olette saaneet seuraa teitä vielä pitkään, siksi sen nollaamiseen tarvitaan oikeaan tervettä opetusta. Ei riitä, että otatte vain etäisyyttä, muuten palaatte samaan takaisin, pitää päästä itse käsittämään ero Raamatun ja vl uskon välillä.

    http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

    http://www.saarnatuoli.net/saarnat/Viksten, Mauri/Yksittaisia/Mauri Viksten - Paikka Jonka Jumala On Osoittanut 10.2.1980.mp3

    Tervettä on jättää kaikki uskonnolisuus pois. se on niin epärehellistä
    aito inhimillisyys ja rehellisyys sillä pärjää.


  • 1Huilumies

   Ehkä teistäkin tuntuu että "kaikki muut" on yhä samaa mieltä kuin ennenkin... minä uskon, että hyvin moni vl ajattelee monista asioista erilailla, Tai ei ainakaan niin tiukasti mitä seuroissa puhutaan. Näistä asioista ei kuitenkaan uskalleta eikä voida puhua julkisesti. Tekopyhyys kukoistaa.

   • Irti seuroista

    Suurin osa ry:n ns. elämätapa säännöksistä on ihan itse keksittyjä, eivät ainakaan Raamatusta ole, mm.rytmikäs musiikki, tanssi, rummut, korvakorut, meikkaus jne.jne. Miksi vl ei voi käydä sirkuksessa? Voiko tätä sääntöä jotenkin Raamatun avulla perustella? Ei voi. Entäpä teatteri? Ei voi.

    olet oikeassa. Vl keskuudessa on paljon tekopyhyyttä. Itse olen katsonut parhaaksi vetäytyä taka-alalle ja lopetin seuroissa käymisen. Eipä ole ihmeempää seurannut.


  • Kysyvämieli35

   Minäkin olen alkanut miettimään että jos lopettaisi. Välillä ajattelen
   haluan lähtee ja välillä että en halua lähtee. Joku siinä pidättelee, eikä se ole sitä lapsuudesta asti totuttua, olen nimittäin saanut parannuksen armon vasta aikuisena. Enkä ole vl perheestä.
   Mies ei ole vl.

   Haluan edelleen olla uskovainen, ja harkitsen että voisin ruveta jossain vapaammassa suunnassa käymään. En tiedä...

  • Paavo Tillikka

   Eräs täällä kirjoittaa:

   "Ehkä teistäkin tuntuu että "kaikki muut" on yhä samaa mieltä kuin ennenkin... minä uskon, että hyvin moni vl ajattelee monista asioista erilailla, Tai ei ainakaan niin tiukasti mitä seuroissa puhutaan. Näistä asioista ei kuitenkaan uskalleta eikä voida puhua julkisesti. Tekopyhyys kukoistaa."

   Minulla on aivan samanlaiset käsitykset kuin sinulla. Itse olen paljon YKSITYISESTI keskustellut seurojen jälkeen uskovaisten kanssa ja kyllä olen aluksi hämmästellyt, mutta sitten vakuuttunut, että näinhän se kyllä on ja ei missään nimessä kaikki ole pahasta, vaan on myös tullut tuoretta raamatullisempaa käsitystä eri asioihin eikä yksinomaan sanelupolitiikan tuotosta.

  • etkö tiedä

   Jokainen uskoo oman ihtensä takia, ei vanhempiensa. Kyse on omasta sielun autuudesta. Kaikki vapaaehtoisesti.

  • niko 25v

   Liikkeemme olisi paljon parempi, jos palaisimme takaisin 100 vuotta sitten olleisiin uskonkäsityksiin ja oppeihin, jolloin uskoimme Jumalan antamaan herätykseen ja pelastukseen yksin Jeesuksessa Kristuksessa ja emme vielä muovanneet oppia meille sopivaksi ja ekslusiiviseksi ja toiset pois sulkeviksi ja uskoimme aitoluterilaisittain, että ihminen tulee autuaaksi yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden.

  • joku toinen

   Minäkin olen miettinyt suhdettani vanhoillislestadiolaisuuteen. Olen ollut huomaavinani että puhujilla on hyvin erityylisiä saarnoja. Välillä olen aistivinani saarnoissa lakihenkeä, mutta vielä on puhujia, joiden saarnassa on armon ja rakkauden ääni. Seuroissa käyminen sosiaalisena tapahtumana on minulle ahdistavaa. En tunne kuuluvani VL-muottiin, minulla ei ole muotivaatteita, olen vähän pyöreä jne. Haluni on kuitenkin uskoa se minkä oikeaksi Raamatusta tiedän ja tunnen, mutta uskoni poikkeaa ainakin joidenkin VL:lien uskosta. Mielestäni elävään uskoon ei kuulu instituutioiden pyörittäminen. Toivoisin että meillä ei olisi hienoja rauhanyhdistyksiä, kaikki toimitalon ylläpitämiseen liittyvät toiminnot olisivat aivan vapaaehtoisia ja että emme sekoittaisi uskomista ja toimitalon ylläpitämistä keskenään. Voisimme aivan hyvin pitää koti- tai kirkkoseuroja, maksammehan kuitenkin kirkollisveroa ja siksikin olisi järjevää käyttää jo olemassa olevia seurakunnan rakennuksia seuratoimintaan. Tuntuu, että pitämällä rauhanyhdistys- ja SRK-instituutioita yllä, joudumme kokoajan kauemmaksi omakohtaisesta pelastavasta uskosta. Tämä on vain yksi asia, mistä ajattelen hyvin erillä tavalla kuinta valtaosa VL:liä. Teenkö jopa väärin uskoani kohtaan kuulumalla nimellisesti VL:liin, koska samalla annan hiljaisen hyväksynnän mielestäni vääriin toimintoihin ja uskonkäsityksiin?

   • Keskustelua toivova

    Ihan kuin itse olisin kirjoittanut tuon. Eli samaa mieltä olen.

    Nyt kun liikkeemme on ollut paljon mediassa esillä negatiivisessa valossa, on saanut itsenikin ottamaan asioista selvää ihan itse. En voi olla enää samaa mieltä kaikesta. toivon vain että moni muukin saisi sellaisen "herätyksen" että ottaisi itse selvää, kyseenalaistaisi, eikä vaan uskoisi sokeasti kaikkea jota meille syötetään.


  • Paavo Tillikka

   "Teenkö jopa väärin uskoani kohtaan kuulumalla nimellisesti VL:liin, koska samalla annan hiljaisen hyväksynnän mielestäni vääriin toimintoihin ja uskonkäsityksiin? "

   Voit olla varma, että et ole yksin tällaisten ajatusten kanssa. Naapurini, joka on vl-pappi, aina silloin tällöin tunnustaa jotenkin näin, että hänen mielestään Jumalan armo Kristuksessa on armoa vaikka olisikin toisenlaisessa muodossa.
   En ole tarkalleen saanut selvää, että tarkoittaako hän sitä, että myös muualla saatu armo on pelastavaa armoa.

  • niko 25v

   Jani-S kirjoittaa vl-foorumilla:

   "Jokaisen heikon matkalaisen, joka on tehnyt uskomisen lupauksia ja lähtenyt tielle pois maailman katoavasta turhuudesta, on lupa uskoa joka päivä uudestaan synnit, nuo taivasmatkaa hidastavat maailman tartunnaiset anteeksi. Hän saa uskoa niitä armosta anteeksi joka hetki,"

   Näin uskomme ne Jeesuksen Kristuksen sovintotyön tähden anteeksi joka päivä ilman kenenkään toisen uskovaisen julistamana, vaan tukeutuen yksinkertaisesti Jumalan sanan antamaan lupaukseen ja armolahjaan Jeesukseen Kristukseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   1358
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   492
   1244
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   248
   1213
  4. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1171
  5. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   64
   1156
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   384
   965
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   77
   916
  8. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   867
  9. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   109
   859
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   767
  Aihe