Emme haluais enää olla vl

Pieni kulkija

Olemme siis tällä hetkellä vielä lestadiolaisia. Olemme olleet naimisissa kolme vuotta ja meillä on yksi lapsi. Minua ei itseäni enään kiinostaisi olla vl eikä pahemmin sitä halua miehenikään. Mutta vanhempiemme takia joudumme olemaan, se olis heille elämän loppu jos erottas samasta uskonnosta. Ne ei kestäisi sitä. Kummankin vanhemmat ja suvut on vl. Ei tässä oikeen tiedetä mitä voisi tehdä?

13

491

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ottakaa etäisyyttä..

   Tuttua.... Meitä auttoi se että muutettiin työn ja opiskelujen perässä kauas suvusta. Silloin oli helpompaa ikään kuin "aloittaa puhtaalta pöydältä".

   • vl-varjo seuraa...

    kuuntele selkeää Jumalan sanan opetusta, missä ei ole vl-hapatusta. Tosin oppi minkä olette saaneet seuraa teitä vielä pitkään, siksi sen nollaamiseen tarvitaan oikeaan tervettä opetusta. Ei riitä, että otatte vain etäisyyttä, muuten palaatte samaan takaisin, pitää päästä itse käsittämään ero Raamatun ja vl uskon välillä.

    http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

    http://www.saarnatuoli.net/saarnat/Viksten, Mauri/Yksittaisia/Mauri Viksten - Paikka Jonka Jumala On Osoittanut 10.2.1980.mp3


   • kokemuksella....
    vl-varjo seuraa... kirjoitti:

    kuuntele selkeää Jumalan sanan opetusta, missä ei ole vl-hapatusta. Tosin oppi minkä olette saaneet seuraa teitä vielä pitkään, siksi sen nollaamiseen tarvitaan oikeaan tervettä opetusta. Ei riitä, että otatte vain etäisyyttä, muuten palaatte samaan takaisin, pitää päästä itse käsittämään ero Raamatun ja vl uskon välillä.

    http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35

    http://www.saarnatuoli.net/saarnat/Viksten, Mauri/Yksittaisia/Mauri Viksten - Paikka Jonka Jumala On Osoittanut 10.2.1980.mp3

    Tervettä on jättää kaikki uskonnolisuus pois. se on niin epärehellistä
    aito inhimillisyys ja rehellisyys sillä pärjää.


  • 1Huilumies

   Ehkä teistäkin tuntuu että "kaikki muut" on yhä samaa mieltä kuin ennenkin... minä uskon, että hyvin moni vl ajattelee monista asioista erilailla, Tai ei ainakaan niin tiukasti mitä seuroissa puhutaan. Näistä asioista ei kuitenkaan uskalleta eikä voida puhua julkisesti. Tekopyhyys kukoistaa.

   • Irti seuroista

    Suurin osa ry:n ns. elämätapa säännöksistä on ihan itse keksittyjä, eivät ainakaan Raamatusta ole, mm.rytmikäs musiikki, tanssi, rummut, korvakorut, meikkaus jne.jne. Miksi vl ei voi käydä sirkuksessa? Voiko tätä sääntöä jotenkin Raamatun avulla perustella? Ei voi. Entäpä teatteri? Ei voi.

    olet oikeassa. Vl keskuudessa on paljon tekopyhyyttä. Itse olen katsonut parhaaksi vetäytyä taka-alalle ja lopetin seuroissa käymisen. Eipä ole ihmeempää seurannut.


  • Kysyvämieli35

   Minäkin olen alkanut miettimään että jos lopettaisi. Välillä ajattelen
   haluan lähtee ja välillä että en halua lähtee. Joku siinä pidättelee, eikä se ole sitä lapsuudesta asti totuttua, olen nimittäin saanut parannuksen armon vasta aikuisena. Enkä ole vl perheestä.
   Mies ei ole vl.

   Haluan edelleen olla uskovainen, ja harkitsen että voisin ruveta jossain vapaammassa suunnassa käymään. En tiedä...

  • Paavo Tillikka

   Eräs täällä kirjoittaa:

   "Ehkä teistäkin tuntuu että "kaikki muut" on yhä samaa mieltä kuin ennenkin... minä uskon, että hyvin moni vl ajattelee monista asioista erilailla, Tai ei ainakaan niin tiukasti mitä seuroissa puhutaan. Näistä asioista ei kuitenkaan uskalleta eikä voida puhua julkisesti. Tekopyhyys kukoistaa."

   Minulla on aivan samanlaiset käsitykset kuin sinulla. Itse olen paljon YKSITYISESTI keskustellut seurojen jälkeen uskovaisten kanssa ja kyllä olen aluksi hämmästellyt, mutta sitten vakuuttunut, että näinhän se kyllä on ja ei missään nimessä kaikki ole pahasta, vaan on myös tullut tuoretta raamatullisempaa käsitystä eri asioihin eikä yksinomaan sanelupolitiikan tuotosta.

  • etkö tiedä

   Jokainen uskoo oman ihtensä takia, ei vanhempiensa. Kyse on omasta sielun autuudesta. Kaikki vapaaehtoisesti.

  • niko 25v

   Liikkeemme olisi paljon parempi, jos palaisimme takaisin 100 vuotta sitten olleisiin uskonkäsityksiin ja oppeihin, jolloin uskoimme Jumalan antamaan herätykseen ja pelastukseen yksin Jeesuksessa Kristuksessa ja emme vielä muovanneet oppia meille sopivaksi ja ekslusiiviseksi ja toiset pois sulkeviksi ja uskoimme aitoluterilaisittain, että ihminen tulee autuaaksi yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden.

  • joku toinen

   Minäkin olen miettinyt suhdettani vanhoillislestadiolaisuuteen. Olen ollut huomaavinani että puhujilla on hyvin erityylisiä saarnoja. Välillä olen aistivinani saarnoissa lakihenkeä, mutta vielä on puhujia, joiden saarnassa on armon ja rakkauden ääni. Seuroissa käyminen sosiaalisena tapahtumana on minulle ahdistavaa. En tunne kuuluvani VL-muottiin, minulla ei ole muotivaatteita, olen vähän pyöreä jne. Haluni on kuitenkin uskoa se minkä oikeaksi Raamatusta tiedän ja tunnen, mutta uskoni poikkeaa ainakin joidenkin VL:lien uskosta. Mielestäni elävään uskoon ei kuulu instituutioiden pyörittäminen. Toivoisin että meillä ei olisi hienoja rauhanyhdistyksiä, kaikki toimitalon ylläpitämiseen liittyvät toiminnot olisivat aivan vapaaehtoisia ja että emme sekoittaisi uskomista ja toimitalon ylläpitämistä keskenään. Voisimme aivan hyvin pitää koti- tai kirkkoseuroja, maksammehan kuitenkin kirkollisveroa ja siksikin olisi järjevää käyttää jo olemassa olevia seurakunnan rakennuksia seuratoimintaan. Tuntuu, että pitämällä rauhanyhdistys- ja SRK-instituutioita yllä, joudumme kokoajan kauemmaksi omakohtaisesta pelastavasta uskosta. Tämä on vain yksi asia, mistä ajattelen hyvin erillä tavalla kuinta valtaosa VL:liä. Teenkö jopa väärin uskoani kohtaan kuulumalla nimellisesti VL:liin, koska samalla annan hiljaisen hyväksynnän mielestäni vääriin toimintoihin ja uskonkäsityksiin?

   • Keskustelua toivova

    Ihan kuin itse olisin kirjoittanut tuon. Eli samaa mieltä olen.

    Nyt kun liikkeemme on ollut paljon mediassa esillä negatiivisessa valossa, on saanut itsenikin ottamaan asioista selvää ihan itse. En voi olla enää samaa mieltä kaikesta. toivon vain että moni muukin saisi sellaisen "herätyksen" että ottaisi itse selvää, kyseenalaistaisi, eikä vaan uskoisi sokeasti kaikkea jota meille syötetään.


  • Paavo Tillikka

   "Teenkö jopa väärin uskoani kohtaan kuulumalla nimellisesti VL:liin, koska samalla annan hiljaisen hyväksynnän mielestäni vääriin toimintoihin ja uskonkäsityksiin? "

   Voit olla varma, että et ole yksin tällaisten ajatusten kanssa. Naapurini, joka on vl-pappi, aina silloin tällöin tunnustaa jotenkin näin, että hänen mielestään Jumalan armo Kristuksessa on armoa vaikka olisikin toisenlaisessa muodossa.
   En ole tarkalleen saanut selvää, että tarkoittaako hän sitä, että myös muualla saatu armo on pelastavaa armoa.

  • niko 25v

   Jani-S kirjoittaa vl-foorumilla:

   "Jokaisen heikon matkalaisen, joka on tehnyt uskomisen lupauksia ja lähtenyt tielle pois maailman katoavasta turhuudesta, on lupa uskoa joka päivä uudestaan synnit, nuo taivasmatkaa hidastavat maailman tartunnaiset anteeksi. Hän saa uskoa niitä armosta anteeksi joka hetki,"

   Näin uskomme ne Jeesuksen Kristuksen sovintotyön tähden anteeksi joka päivä ilman kenenkään toisen uskovaisen julistamana, vaan tukeutuen yksinkertaisesti Jumalan sanan antamaan lupaukseen ja armolahjaan Jeesukseen Kristukseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   63
   1609
  2. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   105
   1333
  3. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   1319
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1217
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   40
   783
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   235
   703
  7. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   695
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   683
  9. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   47
   681
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   128
   672
  Aihe