Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Homeinen läppäri puhtaaksi?

homenatsi

Sain kannettavan tietokoneen joka oli edellisellä käyttäjällä n. yhden kuukauden. Tämän edellisen omistajan koti oli kärsinyt kosteus vauriota ja sen seurauksena talo homehtunut. Myös tämä henkilö itse löyhkää homeelle.
Ongelmani on että tietokone kun on ollut tässä kyseisessä asunnossa ja jos siellä on ilmassa hometta niin onhan se tarttunut siihen tietsikkaankin.

Olisko kellään mitään neuvoja millä saisi laitteen puhtaaksi? Etikka ja piimä joo auttaa kyllä homeeseen, mutta koneen pitäisi myös toimia homeenpoisto operaation jälkeen... Toimisiko jos vain puhaltaa(paineilmalla) koneen puhtaaksi?

6

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etikka voisi auttaa

      Luulisi, että muovipinnoilta voisi home lähteä varovasti pyyhkimällä, siis että kaikenlaiset homeihtiöt eivät siinä viihtyisi.. Jotkut kirjat ja valokuva-albumit jne. on yleensä sellaisia, jotka joudutaan hävittää. Jos siis on pahasti itiöt levinneet ympäriinsä.

      Mutta se haju... miten sen saa pois? Joo pyyhi sellaiset kohdat, mitkä voit niin nihkeällä liinalla, jossa on hiukkasen etikkaa ja ehkäpä vielä laimennettu vedellä? En tiedä iahn varmasti.

      Mutta laita se tietokone muovipussiin, ja juomalasi/purkki - jossa on hiukan etikkaa - sinne samaan muovipussiin, ja pussi kiinni. Anna olla pari päivää, josko homeen haju olisi vähentynyt?

      Muista ettet kaada sitä etikka-lasipurkkia tietsikan päälle.

    • henrik727

      pidät ulkona tunnin kaksi ja puhdistat jollain pesuaineella.

      • henrik727

        sen jälkeen voit panna imurin päälle.


    • zcxczx

      Jos rohkeutta riittää...youtube "läppärin merkki" disasembly...
      Jos vaikuttaa helpolta, voisi vähän purkaa ja sitten puhdistaa... omalla vastuulla

    • osta uusi kone

    • Rcls

      Kannettavan tietokoneen purkaminen on tarkkuustyötä. Siinä helposti katoaa ruuveja, voit kiskaista jotakin poikki ja loppupeleissä et välttämättä osaa laittaa kaikkia takaisin kuten se oli. Kannattaa viedä läppäri jollekin tuttavalle joka hallitsee tietokoneet ja pyytää purkamaan se osiin ja puhdistamaan, tietenkin maksua vastaan. En kuitenkaan usko, että saat sitä putsattua vahingoittamatta konetta ilman purkamista.

      Luulen että tuo home on kiinnittynyt tietokoneen muoviosiin, jolloin sinun pitäisi irroittaa näyttö, pohja ja kansi, sekä näppäimistö. Näppäimistön puhdistus voi olla tuskallisin sillä napit voivat lähteä irti ja hajota. Jos saat kuoret irti niinn voit vaikka upottaa ne happoon jos haluat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe