Hiirien kasvatus

boa ja python

Saako hiiriä kasvattaa itse laillisesti käärmeiden ruoaksi? Nyt ostan hiiret pakastettuna ja eihän nuo käärmeet kovin suuriruokaisia ole, mutta säästöä olisi kasvattaa itse ja varmasti tuore ravinto olisi terveellisempääkin.

4

1001

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 15+10

   Tietääkseni saat kasvattaa ihan laillisesti hiiriä käärmeen ruuaksi, kunhan tapat hiiret enenn kun annat ne käärmeen syötäväksi, sillä elävänä syöttäminen on kielletty.

  • olloppa

   No tottakai saa, miksi se olisi kiellettyä?

   Laissa kiellettyä on ainoastaan antaa käärmeelle ravinnoksi elävää ravintoa, eli kunhan lopetat hiiren asianmukaisesti niin on täysin laillista.

   Onhan sulla riittävästi tilaa hiirille? Ihan parilla hiirellä ei paljon pitkälle pötkitä. Tarvitaan useampi uros ja naaras ja poikueista jää aina kasvamaan vähintään 2 poikasta. Useampi uros jo ihan siksi, ettei hiiristä tule sisäsiittoisia.

  • 8+3

   Ei siitä sanottavasti säästöä tule kulujen puolesta; hiiret tarvii laadukasta ruokaa, kunnon kuivikkeita ja alkuhankintoina tulee mm. asumukset, juomapulloja, hiilidioksidilaitteiston lopetuksiin jne. Asumuksia tarvitset melko paljon. Jos uroksia on esim. 3 ja naaraita 10, tarvitset uroksille omat boksit ja naaraille yhden ison terraarion useita bokseja emoille ja poikasille. Naarailla ei teetetä jatkuvalla syötöllä poikasia vaan enintään kahdet, ettei se rasitu liikaa. Poikasia jätetään emoa kohti 4-6, jotta poikaset kasvaa nopeasti ja jotta emo ei rasitu.

   Ruokakasvatus tapahtuu samoin metodein kuin muukin hiirten kasvatus karsimisineen kaikkineen; ainoastaan väri- ja kuvioyhdistelmiä ei ole pakko miettiä. Hiirten kasvatukseen ja hoitoon muutenkin voit tutustua hiiriyhdistyksen sivuilla, hiiret.fi sekä hiirifoorumi.netissä. Hiirifoorumilla voi myös kysyä asiansa osaavilta ihmisiltä myös ruokakasvatuksesta, siellä sitä ei katsota pahalla kunhan tekee sen hiiriä kunnioittaen.

   Jos ei ole tilaa ja aikaa eikä hajunsietokykyä, hiiriä ei kannata hankkia. Halvemmaksi se ei tule, mutta ruoka on varmasti paljon laadukkaampaa kuin vuosia-eläinkaupan-pakastimessa-lojunut ja täysin-lihakseton-rääpäle, joita yleensä on myynnissä.

  • hulttiii

   Ei naaraille tarttee yhtä isoa terraariota, vaan ne voi hyvin asuttaa kolmen-neljän kimpassa vaikka miniduniin.

   Hiirillä voi teettää 3 poikuetta, yhden poikueen välissä pitää olla 1,5-2kk väliä siitä, kun poikaset on luovutusiässä . Ei, ruokakasvatuksessa poikasia jätetään yleensä 3-4 per emo.

   Ei muussakaan kasvatuksessa tarvitse miettiä värien yhdistämistä, mikäli ei halua kasvattaa tiettyä väriä tai jotain. Eli kyllä niitä voi muutenkin lemmikkitasoisina kasvattaa yhdistämällä eri värejä ja kuvioita.

   Ja joo, se vie aikaa ja tilaa, koska ihan muutamalla hiirellä ei pärjää. Sisäsiittoisia hiiriä ei pidä kasvattaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2330
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   270
   2226
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1975
  4. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1525
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   81
   1155
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   122
   862
  7. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   782
  8. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   772
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   302
   752
  10. Mietin kuinka ihana oli olla vastarakastunut

   Tekeekö kaikki vasta rakastuneet sitä että laitetaan käsi toisen päälle ja vertaillaan niiden kokoja. Piirretään sydämiä selkään sormin. Arvaillaan mi
   Ikävä
   143
   699
  Aihe