Kulutuslegenda

VolvoVille

Moi, sellaista olen pohtinut että mihin perustuu legenda volvojen kulutuksesta?
Itse viime aikoina ajanut paljon automaattivaihteisella 940 turbolla (165hv), ja ihmetellyt kulutuksen pienuutta kun kaupungissa ja moottoritiellä ajaessakaan ei mene kuin reilut 10 l 98:a sadalla, ja matka-ajossa pääsee 8l sadalla.
Eivät taida muutkaan autot viedä vähempää?
Lopuksi sanoisin että vanhat volvot ovat halpoja pitää ja omistaa. Kiitos mielipiteistä!

37

5783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se on

      Itselläni on automaatti 3-litran koneella (204hv) ja kulutus on silläkin maantieajossa reilusti alle kympin.
      Aikoinaan on ollut pari 760 Volvoa V-6 koneella, niillä ei kyllä tahtonut millään päästä alle 12 litran.

    • Halpisautoilija

      Terve vaan!

      Tästähän meillä oli jo puhetta tuolla toisella osastolla. Yleinen käsitys tuntuu olevan, että Vanhat Volvot vievät reilusti yli kympin. Tämähän ei pidä paikkaansa. Luulen, että tämä uskomus perustuu tuonne 70-lukulaisiin 140/240 malleihin. Taisi olla vuonna 1982/1983 kun Volvo esitteli ns. matalakitkamoottorit, eli siis B200/B230. Tätä vanhemmat b20 koneet olivat kitkapinnoiltaan tolkuttoman järeät. Laakeroinnit ja muukin rakenne olivat kuorma-autotasoa, mikä tietysti näkyy kulutuksessa ja siinä, että moottoria ei saa ilman lekaa rikki. Onneksemme tämä kevennettykin moottori on osoittautunut kestäväksi. Isällä oli josku vuoden 76 244, ja se vei sen 12 litraa matka-ajossa. Kaasutinmoottorisissa autoissa on myös tärkeää, että se kaasutin on kunnossa ja säädöissään, muuten sitä ainetta menee. Kaikista pienikulutksisimpia "oikeita Volvoja" ovat käsittääkseni 80-luvun puolivälin ruiskumallit (200/700) sarjoissa, joissa ei ole katalysaattoria. Moni ei tiedä, mutta katalysaattorin huonona puolena on, että se lisää kulutusta n. 10%.

      Onhan noita joitakin suuria henkilöautoja, jotka kulkevat vähän pienemmällä. Esimerkikis Opel Omega, Volvo 850, Toyota Camry. Mutta kun eipä se ero ole ehkä kun litran tai puolitoista, joten sen merkitys on kuitenkin aika pieni ja varsinkin kun tämä 940 ylläpito on muuten erittäin edullista. Ja kyllä kyytikin on ainakin Omegaan ja Camryyn nähden omasta mielestä parempaa tasoa.

    • VolvoVille

      Kiitoksia mielipiteistä, tuo on itselle uutta tietoa että 80-luvun puolivälin mallit kulkisivat pienimmällä aineella.

      • Halpisautoilija

        Noista 80-luvun puolivälin katittomista malleista ei ole omaa kokemusta, mutta olen tuollaista kuullut useammankin väittävän. Viisi vaihdetta pitäisi myös löytyä ja manuaaliaski, kun pyrkii siihen pienimpään kulutukseen.


      • pintakaasulla

        -95 ,940 2.3 matalapaineturpo, automaatti vie matka-ajossa noin 9litraa. kaupunkiajossa on vienyt kaiken mitä olen ostanut.


    • JokkeriM

      Johtuisko legenda niistä alitehoisista 2 litraisista koneista jotka on todella janoisia ja vie helpolla enemmän kuin 2.3 turbot

    • heski-65

      moi.itellä volvo 850 vm-95 24v ja 2.5 l koneella farmari mallia.parhaillaan oon matka-ajossa menny 95:sta 6.8l/100km.keski kulutus on jatkuvasti n. 8.2-8.8l/100km.ottaa nuo purasen neuvot talteen eikä revittele ja muistaa huoltaa niin nuo lukemat on mulla säilyny.käyttäny oon n. 10000 välein sitä ruiskutus systeemin puhdistus ainetta,putsannu huohotin systeemin,vaihtanu ilmanputsarin keväisin yms. pientä.nuo purasen neuvot on tosi hyviä,kannattaa muistaa !

    • Anastas.Vararatas

      Samanlainen 940 automaatti turbo malli on. Kyllähän se keskikulutus on reippaasti toistakymmentä , kun taajamaliikenne ja talvikelitkin huomioidaan. Maantiellä taiten tasaiseti ajaen 8 ..9 litran väliin menee. Mutta motto voisi olla, että "minkä bensassa menettää sen huolto ja remonttikuluissa säästää".

      • Bensaatankissavielä

        Niin totta...


    • s40t4

      S40 T4 (200hv) automaatti vm. 2003. Vakionopeudensäätimellä 80km/h nopeudessa kulutus 7l, viime aikojen keskikulutus on ollut 8.5l kun on ollut paljon kaupunkiajoa mukana. Toisaalta jos kaasua käyttää reilusti niin kulutuslukemat räjähtävät raketin lailla reilusti kympin paremmalle puolelle. Ja nämä siis ajotietokoneen lukemia, todellista kulutusta en ole tarkistanut tankatessa. Eiköhän näiden turbojen kovat kulutuslukemat ole pääasiassa ajotavasta kiinni ;)

      • s40t4

        Jaha, olikin vanhempien volvojen alue tämä :D Sorry ja näkemiin :)


    • 740740740

      Itsellä vanha 740 katalysaattorilla ja kulutus on ihan samaa luokkaa:
      8/10l satasella vaikka mittarissa on puoli miljoonaa.
      Jos Kat:ti vie muka 10% enemmän niin voisiko se ilman olla sitten vielä vähemmän kuin toi 8litraa maantiellä? (90-110kmh)

      • eimeinaahajotamillää

        Taitaa olla moness vanhemmassa vakiovikana (ainakin 740) toi bensatankin anturi. Eli trippimittarilla ajellaan...sekään ei aina toimi. (ainoat viat 7 kuukauteen)
        Mitähän maksaa? En vielä soittele Biliaan kun autokin oli niin edullinen...


      • 740-91-480tkm

        Nimimerkistä näet auton jolla aiemmin kuljin.
        Kuklutus kesämaantiellä 7.4 (mitattu), ja kun päätin ajaa säästöliekillä (max 90km/t) niin puoli litraa vähemmällä. Kaupungissa talvella 12.0 (mitattu).
        Siinä ääripäät.

        Väitteitä on kyllä esitetty valehtelusta mutta kun itse mittaa niin tietää parhaiten totuuden.


    • 940 ei hajoo

      Mulla oli 760 2.8l V6 se kyllä kulutti ainakin kaupungissa jotain 15l 100km oli aika tyyristä ajella en tajuu miten se nii paljon kulutti mut tolla 940 turbolla menee joku 10l satkulla

    • Vähemmällä pääsee

      Mulla oli 740 B230 F -vm-89 9 vuotta. Ainoat kerrat kun kuukauden keskikulutus jäi alle 10 litran oli kesällä, kun oli pitempiä matkoja maantiellä. Suurin keskikulutus oli yli 14l/100 talvella kaupungissa. Ei enään Volvoa mulle.

    • volvo-sale

      no kunnossa olevalla 1983 mallisella 240dl volvolla 7.33 litraa meni sadalla kilometrillä.nopus oli 80-90km/h,ei mielestäni kovin huonosti...

      • Anonyymi

        no kunnossa olevalla 1983 mallisella 240dl volvolla 7.33 litraa meni sadalla kilometrillä.nopus oli 80-90km/h,ei mielestäni kovin huonosti...

        Höpö höpö!


    • Moi

    • Nyt on tullut mitattua kulutusta talvella, tankkasin volvon niin täyteen kunnes tankkauspistooli naksahti, tämä 25.1.2012.
      Ajoin volvolla illan aikana 241 km, ja tankkasin seuraavana päivänä samasta kassamittarista 25,8l bensaa kunnes naksahti, tämä lasku eli 25,8 jaettuna 241 teki
      10,7, mikä on kulutus sadalla km.
      Ei paha kun ottaa huomioon että on ajettu moottoritiellä ja kaupungissakin, eikä vain maantiellä.

    • jo vain

      jos ajaa 20.000 km volvolla maksaa se vuodessa 10 kulutuksella 3200€ .ok
      jos ajaa 20.000 km pienemällä uudella autolla joka kuluttaa 8 litr maksaa 2560€.
      eli eroa 640€ vuodessa ja 53 € kk... yksi ylimääräinen remontti muissa automerkeissä tasaa kustannukset....itselläni on 740 vm -91ja ajan vuodessa 5000km .autolla ajettu 450.000 ..pari vuotta ilman remonttia on mennyt....halpaa on ajelu...

      • Ei aina niin halp...

        Noilla kilometreillä alkoi mulla tulla isompia korjauksia. Syyläri, lämppärinkenno (tosi kiva vaihtaa) toinen etupyörän laakeri (kallis myös Biltemassa) sekä kansiremontti (irtosi pala yhdestä imuventtiilistä)


    • Reilu viikko sitten

      tuli mitattua maantiekulutus Saksan moottoritiellä 1200 km matkalla. Tankki piripintaan, trippi nollille ja eikun alpeille. Itävallassa tankki uudelleen täyteen ja kotiin. Kotona Beneluxissa taas tankki täyteen ja laskemaan. Osasin jo mittarin perusteella aavistaa että nyt menee kohtuukulutuksella ja niinhän siinä kävikin. Keskikulutus 8.7 l. Ajoin siististi 110-130Km/h ja välttelin muutenkin turhaa polkemista kun kiire ei ollut mihinkään.
      Ai niin, auto oli Volvo 960 3.0 joita yllättävää kyllä täälläkin vielä näkee kun eivät näytä ajamalla loppuvan lainkaan.

    • Volvomies.....

      Valehtelet!
      Kulutus pysyy kohtuullisella tasolla, 10L/100km, jo ajaa 80 kymppiä, mutta jos ajat 100-120km/h niin kulutus on vähintään 14L/100.

      Tämä on mitattu totuus.
      Itse tankkasin oman 960:n tankin täyteen ja ajoin helsingin keskustan alueella 150km yhden päivän aikana testimielessä, ja kulutus oli 17.2 litraa sadalla.

      Lopettakaa tämä ainainen selittäminen kulutuksesta. Ei Volvoista uneksivia ihmisiä kannata harhauttaa noilla turhilla uskomuksilla; jos Volvon haluaa, sellaisen myös ostaa.

      Sama se on Audin, Bemarin ja Mersun kanssa. Nämä kolme tosin valmistavat Luxusautoja. Volvossa vaan on erilaista luxusta. Mutta nämä kolme painivat ihan eri luokassa

    • Sammakkomies.

      Kuulin kerran vitsin:

      Kaveri tervehti Volvomiestä: Hei, mitä kuuluu!
      Volvomies vastasi: 6.5 litraa sadalla ja varaosat halpoja!

      On kumma, että kun Luxus-Volvoista jutellaan, niin aina keskustelu kääntyy kulutukseen.
      Luxusautolta ei vaadita pientä kulutusta, joten onko volvo sellainen?

      • Halpisautoilija

        Minusta Volvo ei ole luxus auto vaan paremminkin parhaasta päästä oleva arkiauto.


      • Audi A8 on parempi
        Halpisautoilija kirjoitti:

        Minusta Volvo ei ole luxus auto vaan paremminkin parhaasta päästä oleva arkiauto.

        Siinpä se! Ja seuraavaksi voikin kysyä saako arkiauto kuluttaa noin paljon?
        Tekeekö nahkapenkit, ilmastointi ja iso koko autosta luxuksen?

        Minun mielestäni saman ikäiset Audi A8 tai BMW 540/740 ovat luxusautoja, mutta Volvo ei yllä tälle tasolle.


      • Halpisautoilija
        Audi A8 on parempi kirjoitti:

        Siinpä se! Ja seuraavaksi voikin kysyä saako arkiauto kuluttaa noin paljon?
        Tekeekö nahkapenkit, ilmastointi ja iso koko autosta luxuksen?

        Minun mielestäni saman ikäiset Audi A8 tai BMW 540/740 ovat luxusautoja, mutta Volvo ei yllä tälle tasolle.

        Saahan se. En minä tarvi nahkapenkkejä, enkä ilmastointiakaan. Nimittäin tämä Volvo toimii kesät talvet satavarmasti ja huoltaminen on melkein ilmaista, korjata tarvitsee harvoin ja sekin on halpaa. Mukavuus on silti omaan makuun riittävällä tasolla; auto kääntyy ketterästi ja on vakaa tiellä ja hiljainen hintaluokassaan. Samaa ei voi sanoa Audi a8:sta.

        Takapoksiin voi viskata ruohonleikkurin aisaa taittamatta (farmarissa) tai moottorisahan eikä tarvi koko ajan varoa pikkukolhuja.

        940 ei koreile suorituskyvyllä tai tyylillä vaan sillä, että se hoitaa kuljetustarpeet mukisematta vuodesta toiseen, tuli räntää tai vettä, on halpa hankkia ja pitää, vaikka vie bensaa paljohkosti.

        940 ei ole se auto, joka lipuu bulevardilla hissukseen lipevän pelimiehen ohjastamana. Siihen on nämä aiemmin mainitut mallit parempia. 940 on parhaillaan Suomen arjessa; maanantai aamuna lokakuussa raksan pihalla työkalut kyydissä tai polttoainepöntöt takapoksissa pellonlaidalla ruuhkasuomen ulkopuolella. Yhtä hyvin taittuu klapin matka laskettelukeskukseen; rojut mahtuu kyytiin, matka on mukava.


      • ihQ945
        Halpisautoilija kirjoitti:

        Saahan se. En minä tarvi nahkapenkkejä, enkä ilmastointiakaan. Nimittäin tämä Volvo toimii kesät talvet satavarmasti ja huoltaminen on melkein ilmaista, korjata tarvitsee harvoin ja sekin on halpaa. Mukavuus on silti omaan makuun riittävällä tasolla; auto kääntyy ketterästi ja on vakaa tiellä ja hiljainen hintaluokassaan. Samaa ei voi sanoa Audi a8:sta.

        Takapoksiin voi viskata ruohonleikkurin aisaa taittamatta (farmarissa) tai moottorisahan eikä tarvi koko ajan varoa pikkukolhuja.

        940 ei koreile suorituskyvyllä tai tyylillä vaan sillä, että se hoitaa kuljetustarpeet mukisematta vuodesta toiseen, tuli räntää tai vettä, on halpa hankkia ja pitää, vaikka vie bensaa paljohkosti.

        940 ei ole se auto, joka lipuu bulevardilla hissukseen lipevän pelimiehen ohjastamana. Siihen on nämä aiemmin mainitut mallit parempia. 940 on parhaillaan Suomen arjessa; maanantai aamuna lokakuussa raksan pihalla työkalut kyydissä tai polttoainepöntöt takapoksissa pellonlaidalla ruuhkasuomen ulkopuolella. Yhtä hyvin taittuu klapin matka laskettelukeskukseen; rojut mahtuu kyytiin, matka on mukava.

        Taidatkos sen paremmin sanoa :)


    • Moi, on mukava huomata että aiheeni kiinnostaa edelleen, tuo Halpisautoilijan viesti volvon soveltumisesta arkiajoon on hyvä, mutta lisäisin vielä sen verran että 940 volvossa on moneen henkilöautoon verrattuna iso vetopaino, eli se peräkärri mikä polttaa kytkimen monesta pikkuautosta liikkuu 940;llä melkein huomaamatta.
      Kaiken kaikkiaan todella hyvä auto, eikä bensaakaan mene niin paljon kuin monet luulee.

    • Moi, nyt tuli vahingossa ajettua 940 turbodieselillä 10 tankkauksella 180km, mistä tulee 5,5 l sadalla km.
      Tankin pohjalla saattoi tyhjää autoa tankatessa olla litra, tai pari ainetta, mutta on volvo oikeastikin mennyt todella vähällä matka-ajossa.
      Rehellinen arvio on että tasan 6 litraa sadalla matka-ajossa.

    • volvo mies

      Se legenda tulee vanhoista kaasari-volvoista.

    • Anonyymi

      Mulla on 940 2.3ti sedan.
      Laitatin bokseihin uudet kammat.
      Matkaajossa olen sen jälkeen päässyt 5.8l/100km,kaupungissa 7.5l/100km.
      Venetrailerin (1500kg)kanssa pitkällä matkalla 9.9l/100km.

      • Anonyymi

        Mikä hinausyhtiö sitä Volvoa kuljetti?


    • Anonyymi

      Muistan vieläkin viime vuosituhannelta legendaariset maanteiden "haisunäätä Volvot"! Eli diesel Volvot, jotka jättivät peräänsä puolikilometriä pitkän savu/hajuvanan ja perässä ajaminen oli mahdotonta. Eli aina oli ohi päästävä, että pystyi hengittämään.

    • Anonyymi

      Kyllä ainakin kaveri valitteli kun 850 Volvossa pystyi lähes silmin näkemään kun bensamittari liikkui alaspäin suuren kulutuksen takia.

    • Anonyymi

      Mistä näitä paskan puhujia sikiää,turbo koneinen 940 ei mene millään alle kympin eväillä,ikinä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe