Tukeva munkkiaamiainen

Munkkisuu

Olen jo pidemmän aikaa aloittanut aamuni syömällä kolme tuoretta munkkia. Aina herättyäni käyn lähileipomossa ja ostan kolme munkkia, välillä munkkirinkilöitä, välillä possumunkkeja. Vaihtelu virkistää nimittäin. Sen jälkeen keitän kotona kaksi kuppia kaakaota ja nautin munkit kaakaon kera. Puoleen päivään asti pärjään tällä aamiaisella. Mitä sinä syöt aamiaiseksi? Oletko munkin vai viinerin ystävä? Kahviossa moni näyttää aloittavan päivänsä kahvilla ja viinerillä. Mäkkärissä näyttää muutaman päivä alkavan tuplahampurilaisella. Mikäpä siinä, niinkin se käy.

100

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ondrei Pällinkutka

      Minä aloitan aina aamuni kunnollisella aamutikillä.

    • Gutaa!!!

      Neljä Poutun ryynimakkaraa mansikkahillolla ja aamupäivä menee piereskellessä.

    • Huippusuosittu avaus

      Tämä munkkiaamiainen näyttäisi olevan erittäin suosittu keskusteluavaus. Heti useampi henkilö lähti pohtimaan omaa aamiaistaan rakentavassa ja informatiivisessä hengessä. Ja avauksen lukijoiden määrä on häkellyttävän suuri. Mutta kuinka on, onko aamulla nautittu hillomunkki parempi kuin hilloton? Ja mikä hillo on munkissa parasta? Oletko luumuhillon ystävä, vai viekö kielesi mansikka, mustikka vai vadelmahillo? Nämä ovat päivän kuumia kysymyksiä.

    • Kommenteista

      Herra Ondrei P. toteaa aloittavansa aamun roimalla aamutikillä. Se on aina paikallaan ja jälkiruoaksi maistuu varmasti munkki, jos toinenkin. Herra Gutanen taas on ryynimakkaran ystävä. Mansikkahillo on hieman yllättävä kyytiläinen, mutta sopii varmasti. Suolikaasuja voi tietysti hieman vähentää, kun muistaa pureskella makkaroissa olevat ryynit kunnolla. Mutta jos suolikaasu on tullakseen-tulkoon niin, että verhot heiluvat. On parempi päästää ilmat kunnolla ulos, kuin pidätellä suu supulla.Suu supussa oleminen kuuluu näet sievisteleville neitokaisille, ja sitähän ei Herra Gutanen varmaankaan ryynien ystävänä ole. Ryynimakkara on totista miesten muonaa.

    • pullapitko aamula

      Mää syän aamust aina pullapitkon. Mää juan kahvii 6 kuppia ja sitte sen Otso leipomon pulla pitkon.Simmotti mää teen.

    • Mahtava kirjoittelu

      Mahtava kommentointi energiaa antavasta aamiaisesta jatkuu. Pullapitkokin käy, kyllä vaan, tukevasta aamiaisesta. Sen avulla voi työskennellä ahkerasti, mikä taas auttaa talousahdinkoon joutunutta maatamme pääsemään ylös ja uudestaan vientivetoiseen budjettiin. Hieno homma!

    • Ihana aamu

      Ihanaa aloittaa aamu täytekakulla. On hyvä, jos heti aamulla on iloinen mieli. Mikä saa iloisemmaksi kuin kuuden munan mansikkakakku runsaalla kermavaahdolla. Sen jälkeen on iloinen puoleenpäivään asti. Kokeile itse niin huomaat!

      • Ondrei Pällinkutka

        Ei siihen mitään kuutta munaa tarvita. Kyllä yhdellä suurella munalla on sama vaikutus.


    • Strutsinmunakakkua

      Totta totisesti minä sanon teille, että ehdotus on aivan ihana. Herra Ondrei P. totisesti tietää ison munan salaisuudet yleisesti ja erityisesti aamiaisen laitossa. Strutsinmunakakku, mikä suuremmoinen yllätys aamulla! Mukaan reilusti mansikkahilloa, miksei karhunvattujakin, niitä suuria ja meheviä, ja paljon kermavaahtoa. Ja kupponen kuumaa. Kas, siinähän se. Kuka vielä panee paremmaksi?

    • Korvo Ontio

      Ainoa oikea hillo munkissa on omenahillo. Mummo teki niitä ja siksi painankin nyt pohjaan asti eli 120 kiloa.

    • Pohjaan painaminen

      Herra Ondrei P. tietää kokemuksesta, kuinka hyvältä tuntuu pohjaan asti painaminen. Herra Korvo Ontiolla ei ole hätäpäivää. Hillomunkkeja aamiaiseksi. Voiko ihanammin päivän enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää.

    • hienosto herra

      aamu alkaa aalla elikkäs iv a.
      eihän aamulla pääse kone käyntiin ellei ota kunnon ryyppyä.

    • Nyt leivotaan

      Niillähän minäkin. Oikein ison tytön munkeilla! Oikein sellaisilla pystymunkeilla!

    • Kaikkien aikojen

      Tämä maittavaan aamiaiseen liittyvä keskustelu lienee palstan kaikkien aikojen ylivoimaisesti suosituin ja ennen kaikkea rakastetuin. Syy on ilmeinen. Kuinka ihanalta munkki maistuukaan aamiaisella! Kuinka paljon se antaakaan elämäiloa ja sen myötä terveyttä ja hyvinvointia!

    • Viinerivillitys

      Diplomi-insinööri O.Pällinkutkan rivien väliin piiloitettua salavihjettä seuraten kokeilin eilen aamulla viineriyllätystä. Söin aamiaiseksi viisi suosikkileipomoni ihanaa, uunituoretta ja vielä paistolämmintä viineriä. Kyytipojaksi keitin pannullisen väkevää kahvia. Kuinka ihana-arominen olikaan olohuoneessani tuoksu. Olin kattanut olohuoneen ison pirttipöydän kauniiksi tuomalla kimpullisen syysorvokeita kaunistukseksi. Mutta ne viinerit, juuri kolmeen tuntiin aamaisen jälkeen en tarvinnut mitään ylimääräistä einettä! Vasta puolenpäivän jälkeen oli lounaan aika. Mutta se onkin taas toinen tarina, tosin ihana sekin!

      • Ondrei Pällinkutka

        Jo vain kunnon aamutikillä pärjäilee puoliinpäiviin. Sitten onkin vuorossa kunnon päivätikki Orvokin kera.


    • Satukakkua!

      Diplomi-insinööri O. Pällinkutkan aamuiset munkintikkaukset käyvät ihan kateeksi. Moni diplomi-insinööri kykenee tikkaamaan kolmekin munkkia yhdellä kahvikupillisella suuhunsa. Se on ankaran harjoittelun salaisuus ja metodin tietää vain aito teekkari!
      Sillä, voih, itselläni menee samaan toimintoon vartin verran. Mutta voi tätä ilonpäivää! Löysin suosikkileipomostani satukakun! Sen tikkauksesta nautin melkein tunnin, sillä se ei vähäinen ollut kooltaan, pikemminkin valtaisa! Ja kaksi pannullista kuumaa kahvia. Netistä luin, että kakussa oli yli 2500 kaloria. Mikä voimalataus kerrassaan! Ja melkoinen satu kyseessä!

    • veikkaus lottomies;(

      Kontion leipomosssa leivotaan rauman parhaimmat munkin ja muut leivokset :)

    • Adverttaaja

      No tulihan se mainos sieltä reilusti kun vähän potkittiin.

    • Kauhea yllätys

      Aamulla herätessäni minua kohtasi kauhea yllätys. Olin kadottanut autoni navigaattoriin ohjelmoidun osoitteen parin kadunkulman päässä olevaan suosikkileipomooni. En siis löytänyt sinne, vaikka matkaa on kilometrin verran. Palasin nälissäni kotiini ja löysin jääkaapistani vain valmiiksi tehtyjä ruissämpylöitä, joissa oli välissä kinkkua, juustoa ja salaattia. En koskaan syö sellaisia, enkä ymmärrä, miten ne olivat jääkaappiini eksyneet. Kovassa aamunälässä minun oli kuitenkin syötävä yksi sellainen. Koville otti, mutta onneksi kahvi oli hyvää. Sen avulla selvisin aamusta.

    • Korvo Ontio

      Päätinkin tänään kokeilla pikku lisäystä. Kuorrutin omenahillomunkin vaniljakermavaahdolla ja aloitin päiväni sillä. On muuten aika hieno ja täyteläinen olo. Ideaa saa vapaasti käyttää.

    • Kateeksi käy

      Maisteri Korvo Ontion pikku lisäys on vallan huikea. Kyllä nyt käy kateeksi. Vieläkin ruissämpylän katkera maku on suussa huolimatta kolmesta pannullisesta kahvia. Toivottavasti saan navigaattorin toimimaan ja löydän taas suosikkileipomoni.

      • Mikäs sen ihanampaa!

        Vaihdapa se kuivakka sämpylä tuoreeseen, voilla voideltuun Lapin rieskaan ja kääräise sisään mehevä, lämmin ja riittävän pitkä pötkö tamperelaista mustaa makkaraa ja reilusti syystuoretta, makeahkoa puolukkahilloa sinne väliin myös ((vadelmahillokin toimii!). Kas siinä aamu-unet karisevat ja päivä lähtee kunnolla potkaisten liikkeelle, makuhermoja hivellen! Päälle kylmää maitoa tai kuumaa kahvia, ihan miten vaan.


    • Jorma Pällinkuu

      Jotenkin tuntuu, että tänne kirjoittavat elävät jossain fantasioissa. Ainut täysjärkinen taitaa olla herra Ondrei Pällinkutka.

    • Voi sinua senkin

      Voi sinua senkin, tohtori J. Pällinkuu. Aina pahalla tuulella! Mutta onneksi elämä on ihanaa. Kävin kaupungilla ja söin aivan maittavan tosca-kakun. Voi että se maistui. Kyllä aamun karu yllätys on taas tipotiessään ja suu messingillä!

    • Löysin leipomon2

      Sain autoni navigaattorin navigaattorihuollosta ja löysin taas leipomoni. Aamulla olikin heti oikein juhla-aamiainen, 6 isoa ja läämintä possumunkkia ja pannullinen kuumaa kahvia. Ei onnistunut sen jälkeen normaalien housujen pitäminen, vaan piti laittaa jalkaan verryttelyhousut. Oh hoh, onpa kylläinen olo. Viisi munkkia taitaa sittenkin olla hyvä perusannos aamulla.

    • Tutkija Ritva Runqqu

      Hei akateemiset toverit!

      Minulla on ollut tapana syödä aamiaiseksi kolme rasiallista Juhlapöydän konvehteja. Asia on nähkääs niin, ettei asuintaloni lähistöllä ole leipomoa mistä voisin hakea munkkeja! Saan niitä kyllä lounasaikaan työpaikkani lähellä olevasta konditoriasta

    • Jeppe Mustinpoika

      Minullapas onkin tapana syödä aamupalaksi jonkun naapurn katti. Nyt on vaan vähän päässyt nälkä hiipimään tykö, kun katit eivät tule sateen vuoksi edes aamukuselle pihamaalle. No, kaipa se päivä vielä paistaa tänne Samppusten puskiinkin ja katit alkavat taas liikkumaan. Tosin ovat kummasti viime aikoina katit vähentyneet, jostain kumman syystä.

    • Häipyvät tavut

      Kattien maailmanlaajuinen vähentyminen Samppusten puskista on huolestuttava ilmiö. Puskat saavat myös aikaisempaa vähemmän typpilannoitetta kattien aamukusien ehtymisen vuoksi. Itse olen ratkonut saman ongelman siirtymällä syömään aamiaikseksi rusinasoppaa. Keitän sitä sunnuntaisin ison kattilallisen, enkä tässä tapauksessa tarkoita kattilallisella mitää katteihin liittyvää. Viikko siinä menee kivasti nautiskellessa, siis rusinasoppaa.

    • Love Master 2000

      Ai mitä syödä aamupalaksi? Oman muijan mehukasta pillua. Sitä kun nuolasee oikein huolella ja sitten tökkää mulukun sisään niin kyllä unenrippeet karisee silmäpielistä. Joskus toki voi tarjoilla aamupaa toisinpäin siten että herää siihen kun muija ottaa poskeen, se vasta onkin lempeä herätyskello jos mikä:) Ei munkkeja eikä nunnia paljoo tartte ei.

    • Ondrei Pällinkutka

      Hei, toi on hyvä juttu! Kerros nyt vielä osoittees ja se, ett milloin et oo itte kotona??

    • Hyh hyh

      Hyi kuinka pahan makuinen aamiainen. Munkki maistuu paremmalle. Ja kolme munkkia on yliveto maultaan verrattuna johonkin, sanonko mihin. No en sano.

    • Ondrei Pällinkutka

      No niin. Valmistaudun tässä herkulliselle aamupalalle. Kunhan tuo Love Master 2000 nyt ensin lähtisi töihinsä. Niin päästäis asiaan.

    • Valtteri Pyy.

      Jos nyt pysyttäisiin vaan noissa leipomoiden tekemissä tortuissa ja kakkusissa.

    • Ondrei Pällinkutka

      Juu, on se hyvä pysyä tortuissa, mutta kakkua en halua. Kuinkas vanhaa torttua sulla on tarjolla ja missä? Kattos kun jos on liian vanhaa, niin voi olla vaikka homeessa ja liian uudesta voi tulla vaikka kakkua. Mutta kyllähän sen kypsää tulisi olla.

      • Viima Littu

        Oletko sinä niitä Mordvan Pällinkutkia ja onko Aleksi Pällinkutka sulle jotain sukua?

        Ollaan varmaan samasta kylästä kotoisin.


    • Munkkiluostariin!

      Luin lehdestä, että Alamossa tai missä se nyt oli, on munkkiluostari! Mikä ihana yllätys. Päätin heti muuttaa sinne. Uskon, että siellä on parempi elämä kuin täällä Raumalla munkkipattona. Täällä on elämä epävarmaa. Viikko sitten tapahtunut autoni navigaattorin viritysjousen löystyminen oli lähes katastrofi, enkä enää löytänyt suosikkileipomooni, vaan eksyin matkalla. Mutta munkkiluostarissa tuskin voi eksyä. Aamiaiseksi munkkeja, samoin päivälläkin varmasti munkki tai pari. Kumpa pääsisin munkkiluostarin leipomoon töihin. Taidanpa heti ottaa selvää onnistuuko.

    • Korvo Ontio

      Käväisin Vaasasta tullessani Porissa kun en viitsinyt kiertää kauempaa. Söin siellä munkin johon oli laitettu vadelmahilloa. Mutta ei oltu suodatettu niitä siemeniä pois. Jouduin sitten koko matkan kotiin päin kaivelemaan hammastikulla niitä kiviä pois hampaitten välistä ja kovimmat sahaamaan rautaisella hammaslangalla halki ennen kuin sain viimeiset pois. Yrittääkö Porilaiset hammaslääkärikolleegat saada lisää asiakkaita vai miksi ne siemenet oli siellä munkissa.

    • Kölli Meinander

      Kumma ettei kukaan ollut keksinyt tehdä silakkamunkkeja. Kommee silakkapihvi munkkikuorrutuksel olis oikeet herrojenki hergguu. Ja tillii sillai välii et tursuis molemmist päist ulos.

    • Alokas Uuno.

      Nakkimunkkeja on kyllä tehty. Pitkä Tapolan nakki sisään ja sinappia. Juomaksi Laitilan Rio Cola. Hyvää oli sekin yhdistelmä.

    • spermahtaaja

      Minun aamu alkaa lasillisella omaa spermaa ja pilsneri. Sen jälkeen on hyvä lähteä ajamaan trukkia satamaan.

      • Tommost pareve

        Ahaa! Nyt selkis! Sinähän oletkin se tatuoitu ahtaaja-apina. Oikea Viidakon Ykä.


    • Kungsgatanin Ile

      Aloitin jälleen tämän ihanan lauantaiaamun rehevällä mansikka-vaniljahillomunkilla.
      Kyllä lähti päivä ihan rysähtämällä käyntiin. Naapurin kolli rysäytti mopoautonsa portin kivitolppaan. Eli kaikenkaikkiaan, voiko ihanammin päivän enää alkaa?

    • Söin yllätysmunkin

      Päivällä minulle tapahtui yllätys vailla vertaa. Söin nimittäin yllätysmunkin. Se oli aivan siis mainion makuinen, kuori oli rapea ja sokerinen ja sisältö hilloisa. Luulen, että jonain päivänä syön taas yllätysmunkin. Odotan sitä päivää malttamattomana aivan.

    • hevosen munkkeja

      kaverini kertoi että mun kannattaisi siirtyä syömaan hevosen munkkeja. en oo sellaisia syönyt. onko hyviä?

      • Ondrei Pällinkutka

        Itte en oo maistanu, mutt uskon niiden sopivan juuri sulle. Koitas vaan, voit yllättyäkin.


    • Hevoisenkikakkaroita

      Ne on hevoisen kikkaroita hei. Ei niit voi syödä ne tulee hevoisen pepusta hei!

    • Korvo Ontio

      Aloitin tämän uuden kuun eli lokakuun jälleen tukevasti parilla hillomunkilla ja isolla mukillisella kaffetta. Hyi hitto että voi olla herkullista. Siinä silmät oikein räpsähtää auki ja päivä valkenee vauhdikkaasti.
      Ja kakarat yrittää sitten pysyä asiassa eikä muuta aihetta.

      • Ondrei Pällinkutka

        Ei taida ollakaan mikään Suomenhevonen, jos se oikein hillomunkkeja leipoo. Kyllä varmaan on joku jalostettu lämminverinen. Oliko munkit muuten vielä lämpimiä, vai keräsitkö eilisiä? Uskon kyllä, että tuo hyi hitto tulee ekana mieleen.


    • 4 munkkia

      Minä söin 4 lämmintä munkkia mieli leipomostani ostettuna, sano. Olivat taivaallisen makuisia, sano häntä ottiatota meinaan.

    • Luu vitonen.

      Voi vltun munkit.

      • Korvo Ontio

        Jaahans, nyt taidankin tietää kuka oli sen ruttuun menneen mopoauton kuski. Kun munkitkin muuttuivat v***n munkeiksi.


    • Korvo Ontio

      Noita v***n munkkeja en ole vielä maistanutkaan.
      Mutta asiaan tänään söin herkkumunkkeja. Kolmella aloitin aamuni. Sisällä oli paksua kermavaahtoa ja ilmeisesti persikkahilloa kun oli niin suussa sulavaa. Kahvi oli jotain Pirkka-sekoitusta, eikä ollut moitittavaa siinäkään.

    • Korvo on lemppari

      Korvo Ontio on mun lemppari munkinsyöjä. Korvolla rulaa. Lisää korvoa heti, tai ainakin isommat munkit!

    • Korvo Ontio

      Korvo sedällä on ollut syntymästä saakka, jolloin olin vielä pieni, mieltymys munkkeihin. Ensin äidin munkkeja piti saada imeä melkein tauotta vuoden päivät ja sitten kun kiinteä ruoka aloitettiin, tehtiin munkkisurvos hillolla. Ja päälle vielä silloin tällöin maitoa äidin munkeista. Lukiossa alkoi maistumaan jo tyttöjen munkitkin ja meinasimpa sorttua jopa piirakoihin ja torttuihin mutta sitten kiinnyin tähän nykyiseen. Hän onkin ollut hyvä sijoitus. On kasvanut korkoa jo lähes 100% mutta torttu ja munkit ovat silti hyvässä iskussa. Ja hänkin osaa leipoa ja paistaa oikein maittavia, neljän korvan hillosikoja. Ja aina omena-vaniljatäytteellä. 4 Lastammekin ovat armottomia munkin ystäviä. Vankin poikani teki jopa pro gradun hillomunkkien lyömättömistä ravintoarvoista. Oli ravintotieteiden professorina Turun yliopistolla. Mutta nykyisin Denverin yliopiston dekaanina. Ja sekin on hillomunkkien ansiota. Syökää siis munkkeja jotta tulisitte viisaiksi ja maahan saataisiin rauha.

    • Munkkilatinaa

      Olin oikeassa munkkimentorini suhteen. Munkeista voin todeta, että: Degustibus non est disputantum! ja :Quod scripsi scripsi! M.O.T.

    • Korvo O:lle arvonimi

      Kuulin melko luotettavan ystäväni maininnan, että hänen autonsa huoltomies oli kuullut yliopistolla työskentevältä vahtimestarilta huhun, että Turun yliopisto olisi myöntämässä raumalaiselle Korvo Ontiolle munkkitieteiden riemumaisterin arvon. Tämä harvinainen arvonimi myönnetään kerrallaan vain yhdelle elossa olevalle tunnetulle munkin asiaa edistävälle ansioituneelle henkilölle. Edellisen kerran yliopisto myönsi arvonimen jatkosodan aikana rintamalla mainioita munkkeja pyörittäneelle keittiöalikersantti Tauno Kuurniolle, jonka munkinpaisto vahvisti joukkojemme moraalia ja puolustuskykyä. Tauno Kuurnio oli arvonimen saadessaan jo yli 40 täyttänyt ikämies ja ikänsä puolesta olisi kuulunut nostoväkeen, mutta jatkoi vapaaehtoisena palvelustaan isänmaan hyväksi. Kuurnio omisti siviilissä pienen munkkeja pastavan leipomon. Saatuaan arvonimen hänet ylennettiin lisäksi ripeästi vääpeliksi asti. Kuurniosta onkin jo aika jättänyt ja nyt tämä arvonimi olisi tulossa Raumalle. Hieno asia K.Ontiolle ja Raumalle.

    • Sir Orvo

      Kiitos vaan arvostuksesta mutta minulla on jo Munkkikunnan Ritarin arvo ja se riittäköön. Sain sen jo 60-luvun lopulla ollessani Porissa opettamassa leipureita. Siirryttyäni Raumalle, Porista lähetettiin oikein neuvottelukunta perääni ja yritettiin ostaa minut takaisin Poriin. En kuitenkaan langennut houkutukselle sillä Meri-Raumassa syntynyt vaimoni ei olisi sitä sallinut. Ja onneksi uskoin Häntä.
      Ja tämä aamu alkoi ihan vaatimattomalla, kookosrasvassa paistetulla omenahillomunkilla. Mutta jotenkin se vaan antaa potkua lähteä aamukävelylle tuonne läheisen merenrantaan.
      Ps. Kuulin että joku olisi suunnittelemassa Denverinmunkkia. Ei tarvitse, se on jo olemassa. Se on muuten kuin possumunkki mutta kaksi kertaa pitempi ja siellä on kolme hillotaskua sisällä. Eri hillo joka taskussa. Juhlamallissa on lakkahillo josta on siemenet poistettu käsityönä joten se on vähän kalliimpi.

    • kokenut juoppo

      Itse aloitan aamun kuudella a-oluella ja muutamalla jääkylmällä koskenkorvanapsulla, hyvin lähtee päivä käyntiin.

    • Munkkiniemen kreivi.

      Meillä on suvussa useita munkkikreivejä. Olen itse kuudennessa polvessa kreivi ja vain ja ainoastaan munkkien takia. Esi-isäni paistoivat aikoinaan munkkeja nuotiotulilla Helsingissä erään niemen notkossa ja vähitellen paikkaa alettiin kutsumaan Munkkiniemeksi. Suvun paras paistaja ylennettiin kreiviksi ihan kuninkaan toimesta. Osa Munkkiniemen kreiveistä on ollut aikansa julkkiksia ja eräästä, Leif Wager nimisestä, tehtiin ihan elokuvakin. Hän olikin munkinpaistaja vailla vertaa ja hänen kolmella kierteellä ja mansikkayllätyksellä varustetut munkkinsa mainion makuisia. Koskaan ei tiennyt, missä näistä kolmesta kierteestä se mansikka oli! Oli se aika yllätys.

      • Sir Orvo

        Von Wager oli idolini nuorena miehenä ja siitä sain silloin kipinän, tai rasvaroiskeen, sieluuni joten aloin syödä ja suunnitella lähes ammatikseni erilaisia munkkeja. Nuo kolmen kierteen munkit ovat myös tosi hyviä. Välillä niitä kutsuttiin leikkisästi sääriluiksikin kun nopeasti vilkaisten ne muistuttivat sääriluuta. Nytkin on kahvi tippumassa ja vaimoni on aamusella paistanut pinon munkkeja ruokasalin pöydälle. Tuoksu saa lähes kuolan valumaan suupielistä mutta pitää vaan pidättää kun se on kuulemma rumaa.
        Ps. Eilen olin vaimon kanssa metsässä tuolla Kammelan maisemissa ja keräsimme tutun paikallisvaikuttajan metsästä oikein luvan kanssa kaksikymmentä litraa kanttarelleja. Niistä ja kermasta saa loistavan kastikkeen possunpihvien päälle.
        Ja tietenkin pieni herkkumunkki jälkiruoaksi.


    • voi,pahasti luutunut

      Viimeisimpien aivotutkimusten mukaan ihmisen aivot jakautuvat kuuteen eri osaan, joista jokaisen on toimittava, jos aikoo ajatella järkevästi. Viidennen lohkon toimimattomuus, vallankin jos on kyse alueen luutumisesta, muuttaa ajattelutoimintoja ja mieltymyksiä pahemman kerran. Luuvitonen on pahin sairauden muoto. Tutkimusten mukaan luuvitosesta kärsivillä on vaikea hahmottaa tosielämän realiteetteja. Makuaisti on myös turtunut, jolloin tällainen luuvitosesta kärsivä ihminen ei esimerkiksi ymmärrä maukkaan sokerimunkin todellista arvoa. Hilloymmärrys on kerrassaan tipotiessään. Se on kyllä valitettavaa, ellei vallan sitäkin ikävämpää, mistä nöyrä osanottomme.

      • Luu vitonen.

        Kyllä näin on. Selitä mitä selität. Ei kiinnosta akkamainen asioiden vääntelysi eikä hameväen munkkijutut.


    • Vaikea munkkivajaus

      Vaikuttaa siltä, että muutamalla viimeisellä kirjoittajalla on vaikea munkkivajaus ja siitä johtuva ilon puute elämässä. Eihän tuollaisia komentteja muuten ymmärrä. Siihen on kuitenkin olemassa tuttu ja turvallinen lääke. Munkki poskeen ja menoksi. Suosikkileipomosta tietysti!

      • Ondrei Pällinkutka

        Piäre ikeniis, munkkihomppeli. Siinä on sun elämäs ilo.


    • Tervamunkki tulee

      Uusi tervamunkki on aivan ihana. Siinä on taikinaan sekoitettu tippa aitoa hautatervaa ja voi sitä hillon ihanuutta! Karhunvatukkahilloa! Miehekästä! Murr murr! Kävin poikaystävieni kanssa maistelemassa uutuuksia eräässä toisessa suosikkileipomossa ja myyjä heti oivalsi, mikä meitä raavaita miehiä ilahduttaa. Hän toi meille jokaiselle ihanan ison, aivan uunituoreen tervamunkin.Voi sitä ilon naurua, mikä leipomossa raikui kun syödä mussutimme näitä uuden ajan tuotteita. Olimme aivan villillä tuulella ja jätimme kahvinkin väliin ja joimme kaikki mansikkalimpparia. Kyllä Ondrei P. olisi viihtynyt miehekkäässä joukossamme. Hän olisi todennut, että salesti natsaa!

      • Ondrei Pällinkutka

        Enpä usko. Minulla ei ole sellaisia taipumuksia.


    • Anu Saukko

      Herra Ondrei P kuuluu varmaankin niihin jotka pudottivat ekalla vankilareissulla saippuan suihkussa lattialle. Ja sen perintönä peräaukko kutkaa vieläkin. Se on paha juttu kun siihen mieltyy niin kuin Ondreille on käynyt. Täällä siviilissä kun on vaikea saada pamppua aunukseen niin kuin putkassa. Täällä kun ei tarvitse kokeilla korvikkeita.
      Hillomunkkia ja Pauligin Presidenttiä kermalla ja sokerilla antaa niin muhevan olon.
      Ondrein olisi pitänyt uskoa kokenutta kaveripiiriään ja ostaa sinne linnareissulle se narusaippua. Ehhehheh.

      • Ondrei Pällinkutka

        Tuollaista juttua voi kertoa vain sellaisen itse kokenut. Ei muuta sanottavaa.


    • Aikuinen .

      Noniin lapset. Riita poikki, hiekkalaatikolla täytyy leikkiä nätisti eikä tyhmiä saa puhua.

    • Peräsmies ll

      Ondrei haaveilee nykyisin vain pikkudonitseista suklaakuorrutuksella.

      • Ondrei Pällinkutka

        Perämies II muistelee selvästikin nuoruusvuosiaan.


    • Perämies ll

      Mnu nuoruusvuosinani munkit leipoi laivakokki ja naiset löydettiin Rion ja muiden maiden kuppiloista. Mm Perussa sai naisen viikoksi yhdellä Rexonalla ja ei tarvinnut vanhaa ottaa.
      Mutta Ondrei taitaa olla sellainen viteopelipoika joka katselee "torttuja" PC:n ruudulta ja talouspaperille löytyy käyttöä.
      Menisit joskus naistentansseihin ja pistä vaikka banaani taskuun jos ei muuten irtoa.
      Ja gyl Kontion munkit ova herkullisia. Joka muuta väittää, puhuu nimbali sontaa et suus o peräpukamat.

    • Jucu Homebeach

      Nyt tämä sekunda perämies keskustelee itsensä kanssa. IP:osoitteen mukaan. Aika sairas mieli.

    • munkkiasiaa

      Identiteetti ei näytä olevan mikään itsestäänselvyys nykyään. Samoin ylä-ja alapään toiminnot menevät helposti sekaisin, näköjään. Tämä keskustelu nimittäin käsitteli munkkeja ja munkin syöntiä, kunnes edellä kommentoineet toivat keskusteluun oman erikoisen näkökulmansa. Mutta asiaan; söin tänään munkin ja jos ollaan tarkkoja, toisenkin. Olivat toisen suosikkileipomoni mainioita luumunkkkeja. Niitä parempia ovat vain sen ykkössuosikkileipomoni munkit , jotka kuvainnollisesti vievät kielen mennessään. Mutta koska osa ottaa asiat aina konkreettisesti ja tosissaan, on lisättävä vielä, ettei kieli katoa suusta mihinkään. Ettei kukaan syyttäisi vihapuheeksi kieltä vastaan.....

    • Plllun kielet.

      Euroshopperin suklaakääretorttu on hyvää ja perkeIeen halpaa. Sitä kun vetäsee lidlin 2€.n kahvin kera niin namnam sitä iloa mikä tulee kun tietää että rahaa jäi jopa ryyppäämiseenkin.

    • Korvo Ontio

      Hain tuossa aamulla jälleen suoraan leipomosta uunituoreet hillomunkit. Niitä sitten koiran kanssa nautittiin tuossa tuossa ganalin varrella. Tavallinen termoskaffekin oli tosi hyvää munkkien kera. Harvoin näkee niin leveää hymyä shaefferin naamalla.

      • Perämies II

        Vai olet vielä eläimiin sekaantujakin!!


      • Normaali munkinsyöjä
        Perämies II kirjoitti:

        Vai olet vielä eläimiin sekaantujakin!!

        Ei. En ole. Mutta sinä tunnut olevan vakavasti skitsofreninen eli jakomielinen. Kannattaisi käydä tarkistuttamassa lääkitys. Nyt se on varmasti pielessä.


    • Trapperi

      Mikä heIvetin pelle tuo Perämies II oikein on? Onks se oikeasti joku skitso kun kattoo noita aiempia kommentteja?

      • Jocceriz

        Pahasti päästäsi vialla olet noiden ihme syytöstesi perusteella. Mutta ehkäpä ylläpito ottaa asiaan kantaa.


      • Perämies II
        Jocceriz kirjoitti:

        Pahasti päästäsi vialla olet noiden ihme syytöstesi perusteella. Mutta ehkäpä ylläpito ottaa asiaan kantaa.

        Joo, olen samaa mieltä kanssasi noista syytöksistä. On aika typerää syytellä muita skitsoiksi, varsinkin kun itse näyttää sellainen olevan.

        Muuten, kuinkahan monta meitä Perämies II:sia oikein mahtaa olla?


    • Söin isänpäivämunkin

      Tänään olikin melkoinen aamiainen. Kaikki 5 lastani tulivat käymään ja antoivat kukin isällensä tämän lempijyrsittävää eli munkin. Siinä sitä sitten oli aika vääntäminen mutta hyvää oli. Kiva päivä.

    • Ruisriivattu

      Olen harkinnut vakavasti siirtymistä ruisleipäaamiaiseen. Kaupasta löysin maukkaan, Ruisriivattu nimisen leivän. Päälle olen harkinnut juustoraastetta ja juomaksi talkkunajauhosta vedellä lantrattua juomaa. Olisi meinaan terveellistä ja kivaa vaihtelua aamuisin.

      • Lentäjä Silli

        Se tosimiesten aamiainen. Haittapuolena mainittakoon kosteahkot pierut. Siitäkin selviää kun ostaa Tenan isojen poikien vaippahousut. Mahtuu meinaan aika monet ripulit yksiin pökiin. Kokemusta on.
        Toisaalta, kovilla jätkillä on aina hiukan packaa housuissa.


    • revitty ja riivattu

      Söin aamulla suosikkileipomostani ostamaani riivattua leipää, johon laitoin päälle raastettua juustoa ja lihahakkelusta. Aamiainen oli väkivaltainen, mutta hyvä. En pidä rauhallisista aamiaisista kuten piispanmunkki tai pumpernikkeli. Aamiaisessa pitää olla repimista ja raivoa.

    • Piarutee

      Tosi on Ja riivatun valmistamat raivokkaat pierut ovat ihan jotain muuta Suomenruotsalainen piudee...

    • vuoden munkki

      Vuoden 2012 virallinen munkki on vielä valitsemtta. Antaisin tänä vuonna ääneni omenamunkille. Edellisen vuoden virallinen munkki oli luumumunkki. Mikä on sinun ehdotuksesi?

    • Jokipaati laivuri

      Odotan nyt sitä lakkahillomunkin ilmestymistä markkinoille. Jos siitä siivilöidään siemenet pois, se voi olla ihan mukillisen kahvia kanssa menevä tuote.
      Odotan mielenkiinnolla kuka tuon nimimerkin taas kaappaa.

    • munkin tuoreus

      Yksi tärkeimmistä munkkinautintoon vaikuttavista asioista on munkin tuoreus. Paras ei ole juuri uunista ulos tullut munkki, vaan noin tunnin päästä siitä. Munkki on vielä lämmin, mutta ei enää kuuma. Aromiaineet ovat parhaiten tallella ja munkin kuoressa on pieni rapeus, mutta sisältä munkki on ihanan pehmeä. Mitä mieltä sinä olet? Seuraava katsaus voisi käsitellä kuivahtaneen munkin tuomaa pettymystä.

    • Joipaati laivuri

      Suoraan rasvasta nostettu munkki on jopa vaarallinen. Se hillo voi polttaa kielen ja makuaisti kärsii. Olen nykyisin lisännyt pintasokeriin hiukan vaniljasokeria ja kardemummaa. Ja kyllä sellainen rapea munkki on hyvää. Kuten myös Wienermunkki.

    • hilloton

      Minä ja ystäväni juomme hillomunkin kera iltapäivä kahvit, mutta Rauman Lidlistä tulee liian usein vadelmahillomunkki ilman sitä hilloa, joten on vaihdettava ostopaikka toiseen, missä munkista löytyy myös hilloa.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe