Kuntauudistus

Tarpa

Ministeriön valmistelema kuntauudistus aloitetaan Suomen pienimmästä kunnasta.

7

122

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tarkoitat varmaan manner-Suomen pienintä kuntaa, Ahvenanmaalla kuntalainsäädäntö kuuluu maakuntapäivien lainsäädäntöoikeuteen, joten Ahvenanmaan kuntien toimintaan mantereen ministeriöillä ei ole mitään sanomista tai päätösvaltaa.

   • tox rk hist coms iku

    Sen lauluja laulat kenen leipää syöt uliseva loinen. Jos jonnekin Föglöön esimerkiksi kipataan valtion maataloustukea niin kyllä todellakin on "Manner-Suomella" jotain sananvaltaa siellä loise insestisaarella. Tai ainakin pitäisi olla mikäli eläisimme demokratiassa emmekä apartheidissa.


   • Tarpa

    Kuules abborrekvinnan, valitettavasti (Suomen) hallituksessa on tehty lakialoite, joka koskee myös maakuntapäiviä. Yhteisistä verorahoistamme kun on kyse, niin erityisesti kaikki asukasluvultaan pienet kunnat tullaan ottamaan eritystarkkailuun. Koskien muunmuassa henkilömääriä joita kunta työllistää. Tähdäten luonnollisesti säästöihin virkoja vähentämällä. Hyvänä esimerkkinä on Sottunga. N. 120 asukasta, joista lähes puolet on kunnan palveluksessa??


  • Kunnallislainsäädäntö kuuluu maakuntapäivien lainsäädäntövaltaan, joten siitä ei voi eduskunta päättää. Joten jos joku haluaa laittaa Ahvenanmaan kunnat eritystarkkailuun (jossa Sottunga tavallaan jo on), se on Ahvenanmaan maakuntapäivät ja -hallitus.
   Ja höpö, höpö, että puolet sottungalaisista olisi kunnan palveluksessa, kunnanjohtajakin hoitaa nykyisin hommansa osapäiväisesti. Jos kunnanvirastossa on sitten yksi työntekijä, koulussa ehkä neljä-viisi, kotipalvelussa kolme, päivähoidossa ehkä saman verran ja ehkä kiinteistönhoitaja, niin ei siitä pahalla tahdollakaan saa puolta asukkasmäärästä.

  • ÅÖbo

   Netti fennojen huoli maakunnan kuntataloudesta on liikuttava! Eivät taida ymmärtää että maakunnan kuntarakenne ei rasita mantereen veronmaksajia koska sillä ei ole merkitystä maakunnan ja Suomen valtion välisiin tulonsiirtoihin.
   Sitäpaitsi Ahvenanmaan kunnat eivät ole veratailukelpoisia mantereen kuntiin koska esim. terveyshuollon kustannuksista vastaa maakuntahallitus. Suomessa näillä kustannuksilla on erittäin suuri merkitys minkä tahansa kunna taloudessa. Ahvenamaalaiset kunnat eivät myöskään saa valtionosuuksia vaan "maakuntaosuuksia".

   Arvoisat netti fennot, perehtykää hieman faktoihin ennen kirjoittamista!

   • Tarpa

    Kyllä löytyy selityksiä! Ei ne tulonsiirrot miksikään muutu vaikka niitä eri nimellä kutsuisikin. Ihan samoista yhteisistä verovaroistamme meidän kummankin terveyshuollon kulut maksetaan. Ahvenanmaalla vaan kuluu kuntarakenteesta johtuen enemmän meidän yhteisiä rahoja.


   • Tarpa kirjoitti:

    Kyllä löytyy selityksiä! Ei ne tulonsiirrot miksikään muutu vaikka niitä eri nimellä kutsuisikin. Ihan samoista yhteisistä verovaroistamme meidän kummankin terveyshuollon kulut maksetaan. Ahvenanmaalla vaan kuluu kuntarakenteesta johtuen enemmän meidän yhteisiä rahoja.

    Ei kulu! Koska Ahvenanmaa saa takasin maksamiaan veroja aina tietyn, saman summan valtion budjetista, kuntien menot täällä eivät vaikuta mitenkään asiaan. Ahvenanmaa saa saman summan ihan riippumatta siitä, käyttääkö se rahat kuntien maakuntaosuuksiin tai vaikkapa pakolaisten vastaanottamiseen, lauttaliikenteeseen tai eläinsuojeluyhdistyksen avustamiseen. Summa ei siitä miksikään muutu.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5534
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2535
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2157
  4. 238
   2089
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1692
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   1628
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1278
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   300
   1205
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   212
   1138
  Aihe