Miten ja minkälaisista oireista teillä todettu nivelreuma?

mikä vaivaa?

Mulla särkenyt niveliä nyt viimetalvesta lähtien. Alkoi hiipien sormien nivelistä. ja levinnyt pikku hiljaa muuallekkin. Jalkapohjat aamuisin kipeät ja sormet turvoksissa.
Kävin tänään reumatologilla joka sanoi ettei ole nivelreumaa koska hän ei tunnustelemalla mun niveliä sitä huomaa. Eli nivelet hänen mielestä ok ja nivelreuma suljettu pois. En vaan tajua mikä mulla voi olla? Ei osannut oikein sanoa juuta eikä jaata. Määräsi kipulääkkeitä ja laittoi verikokeisiin.

Joten olen taas alku pisteessä, mitään diagnoosia en saanut ja jotenkin jäi sellainen maku ettei lääkäri edes uskonut mitä sanoin. Alkaa vaan olla aika väsynyt tähän ainaiseen kipuun. Töiden jälkeen ei jaksa tehdä yhtään mitään kun koskee niin paljon,

3

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syksynlehti2011

      Ei tuo normaalilta kuulosta, eikö lääkärisi määrännyt mitään kokeita? Minulla todettiin nivelreuma noin kaksi viikkoa sitten, kun olin rampannut lääkärillä viime marraskuusta lähtien nivelkipujeni vuoksi. Loppujen lopuksi itse vaadin reumakokeita, lääkärit eivät ottaneet edes puheeksi reuman mahdollisuutta, sillä suvussani ei kellään ole todettu reumaa. Tulehdusarvot ja reumafaktori olivat "pilvissä". Minulla reuma puhkesi kovan stressin, muuton ym. seurauksena.
      Kävin tässä myös homeopaatin vastaanotolla (olen ollut jo neljä vuotta homeopaatin asiakas), joka määräsi minulle homeopaattisia lääkkeitä. Homeopaatti sanoi mykoplasma infektion menneen niveliini. Sain myös lääkäriltä kortisoni- ja reumalääkereseptin (sisältää syöpälääkkeiden johdannaisia tms.). Röntgenkuvissa ei ollut tulehdus vielä tehnyt vaurioita niveliini. En ole vielä hakenut lääkärin määräämiä "myrkkyjä", sillä sivuoireet puhuttavat. Kahden viikon välein pitäisi käydä labrassa tutkituttamassa munuais- ja maksa-arvot, sillä lääkkeet voivat vaurioittaa niitä. Olen siis päättänyt kokeilla reumani hoitoa ensin homeopatialla sekä aloitin viime viikolla gluteenittoman, maidottoman ja mahdollisimman vähän lihaa sisältävän ruokavalion. Lisäksi syön erilaisia luontaistuotteita, kuten mincartil:a (sis. kurkumaa), inkivääriä, carnosinia ja D-vitamiinia reilummalla annoksella sekä maitohappobakteereja. Nyt on jo tulehtunut leukaluu rauhoittunut ja pystyn syömään kunnolla. Energiaa on taas eri tavalla, vaikkakin päkiät, vasen ranne ja sormet ovat vielä kivuliaat ja turvoksissa. Olen normaalipainoinen ja aina liikkunut paljon. Nyt olen jo käynyt salilla lähinnä venyttelemässä ja nostelemassa kevyitä painoja. Ajatuksenikin ovat jo positiivisempia ja olen päättänyt tehdä kaiken mahdollisen, jotta saisin tämän sairauden oireettomaksi. Tottakai aion käydä säännöllisesti kokeissa, jotta nään, mihin tämä on menossa, vaikkakin itsehän sen omasta fiiliksestä huomaa, onko tulehdusta tai muita oireita... Kannattaa kuunnella itseään.
      Jos ei yo. pyristykset auta, pitänee sitten hakea lääkärin määräämä reumalääkitys. En usko, että muutamassa kuukaudessa niveleni ehtisivät vaurioitumaan, vaikken yllä mainittuja lääkkeitä vielä napsisikaan.
      Minulla meni kesä väsyneenä ja murehtiessa tätä, mutta nyt on "taistelutahto" herännyt..
      Ajatukset ovat olleet ristiriitaiset homeopatian ja koululääketieteen "vastakkaisuudesta". Olen kuitenkin selättänyt astman, lukuisat allergiat homeopatialla, joten tiedän, ettei se ole huuhaata, kunhan löytää hyvän homeopaatin.
      Toivottavasti sairautesi selviää ja löydät siihen hoitokeinon.. Pysy vaan lujana ja ole kriittinen saamaasi tietoon!

    • Jokueräs

      Reumasairauksillakin on tietyt oireet, joiden perusteella tauti voidaan diagnosoida. Pahimmat tautimuodot saa kokenut reumalääkäri yleensä kiinni ihan tunnustelemalla niveliä ja haastattelemalla potilasta. Lievempien muotojen diagnosointiin tarvitaan myös mm. verikokeita ja röntgenkuvia ja toisinaan joudutaan tyytymään vain odottelemaan ja seuraamaan mihin suuntaan tauti menenee. Tässä odotteluvaiheessa ihan järkevä hoitolinja on kipulääke.

      Aloittajan kohdalla kuitenkin viestin perusteella tutkimuksia jatketaan - tai näin ainakin oletan, koska aloittaja mainitsi lääkärin määränneen verikokeita. Eli vaikka ensimmäisellä käynnillä ei tautia saatukaan selville, niin selvittelyä jatketaan.

      Lisäksi reumalääkkeet ovat aika keljuja lääkkeitä, joten niitä ei haluta ehdoin tahdoin määrätä kaikille nivelkipuisille. Vaikkeivat ne yleisimmin käytetyt ole kovin kalliita, sivuvaikutusten riski on kuitenkin melkoinen ja toisaalta ne voivat viivyttää taudin kehittymistä siinä määrin, että diagnoosi viivästyy huomattavasti.

      Otsikon kysymykseen voin vastata, vaikkei nivelreumaa olekaan todettu (vaan toinen reumasairaus, vaikka nivelreumaa alkuun epäiltiinkin). Minulla oireet alkoivat päkiöiden äkillisenä kipuna, joka diagnosoitiin ensin kihdiksi. Oireet kuitenkin palasivat ja lisäksi kipeytyivät ranteet ja rystyset. Näitä seurattiin ensin puoli vuotta työterveydessä ja sen jälkeen sain lähetteen reumapolille, jossa tilannetta seurailtiin vuoden päivät, ennen varsinaista epämääräistä diagnoosia. Tarkempi taudin määritys on vieläkin kesken, mutta taudin kehityskulun perusteella taudista on jo valistunut arvaus (2 vuotta ensimmäisestä reumapolikäynnistä). Lääkkeitä on jokunen kokeiltu, mutta vielä ei ole löydetty riittävää yhdistelmää.

    • Anonyymi

      Vanhempi avaus jo, mutta kiinnostaisi kovastikin tietää, että miten tässä avaajan tapauksessa lopulta kävi. Selvisikö oireiden syy? Joku jolla samanlaisia oireita voisi kommentoida myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe