kaikilla on jotain annettavaaa

Halvalla mukaan!!!

Hei.
Pidän blogia joka keskittyy lähinnä Saaristomerellä keskittyvään heitto- ja vetouistelukalastukseen. Tarkoitus on antaa reissurapparia lähialueiden reissuista ja havainnosta mitä vastaan tulee.
Alunperin ei ollut ajatuksena, mutta kun jostain syystä vastaan on tullut tietoa, että nuorisolta puuttuu kalastusvehkeitä, syystä tai toisesta... niin palkita parhaat blokiin kommentoijat. Toistaiseksi aiheet kommentointiin on vapaat, parhaat palkitaan yms.... tarkoitus on saada turun alueen toimijat mukaan, mutta vapaaehtoiset ovat tarvittuja myös. Eli jos tiedät että mahtavassa väline arsenaalissasi olisi jotain mitä et ikinä pysty/kerkeä käyttämään, jotain mistä ehkä toinen hyötyy.... niiin osallistu toimintaan. Aluksi otan vastaan halukkaita ehdotuksia: postitse tai blogin kautta. toivon että löydän sponsorin posti kuluille ->lähetystoiminnalle. Sen ja (kuluttajaviraston) jälkeen _THE SKY IS THE LIMIT! toivon että moni nuori löytää mahdollisuuden kalastus harrastukselleen, vaikkakin blokini kautta. Liiketoiminnallista hyötyä tästä ei saa mikään taho. lukuunottamatta lain pakottattamia virallistamistoimia.
Terv. Kaitsu
http://kaiappelberg.blogspot.com/

3

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaippamaan

      valitettavasti joudun hautamaan ainakin toistaiseksi ideani välineiden välittämiskeksi. Tähän liittyy mm. tulkinnat lahjaverotuksesta ja arpajaislain säädökset. Hienoa, Suomessa mitään ei voi tehdä helposti, ei väliä mitä tarkoitusperia taustalla on.

      No bloki kuitenkin päivittyy tiuhaan tahtiin, keskitytään juttujen määrään ja laatuun muun oheistoiminnan sijaan.

    • mattivaa

      Juu, idea oli hyvä ja varmasti todellinen. Monella meistä pitkään harrastaneista löytyy valtavasti hyvää kalustoa, joiden arvo "kasvaa" kaapissa tilaa vieden.
      Olen itse lahjoittanut jotain kalustoa ja paljon laittanut myyntiin. Välineitä on vieläkin jäljellä isommallekkin porukalle.
      Mua harmitti tapaus, kun annoin kalastusvälineen pois niin kuukauden päästä se oli netissä markkinoilla. No, eipä siinä mitään, jotenkin se viikkoraha on tienattava ja nettimaksu.
      Mutta en poissulje vieläkään tilannetta, ettenkö luopuisi jostain kalustosta auttaakseni jotain kalastajanalkua harrastuksessaan jos sellainen potentiaalinen tapaus vastaan tulee.
      Luulen kuitenkin, että usealla uuden harrastuksen into kaatuu siihen, ettei pääse kunnon kalapaikoille.
      Meitä paikoille pääseviä on paljon(itselläni Saaristomeri), jotka pystyisivät tarjoamaan vaikka pari kertaa kaudessa täydenpalvelun reissun sellaiselle, jolla ei ole mahdollisuutta/varaa siihen.
      Olen muutaman kerran ottanut mukaani kaverin jolle olen kertonut kalastuksen saloista ja tarjonnut mahdollisuuden päästä pelipaikoille josta muuten olisi vaan saanut lukea Erä-lehdestä. Aivan huikeita palautteita on tullut ja innostus on kasvanut.
      Valitettavasti itse perheellisenä ei aika riitä kuin muutamaan reissuun vuodessa itsellänikin, mutta kun on 40 kalastusvuotta takana ei oman suorituksen merkitys enää ole mikään must, vaan saada mukava kalareissukokemus.
      Tänä syyskautena otan mukaani seniorikalastajan ja yhden nuoren kokeilemaan hauki- ja ahvenkalaa. Tuttava/sukulaisihmisiä mutta mahdollisuuden tuohon reissuherkkuun on vain haaveissa muuten.
      Molemmat ovat kalastaneet, mutta laihoin tuloksin koska kalapaikat ei ole olleet otollisia.
      Mitään muuta heidän ei tarvi mukaan ottaa kuin säänmukainen vaatetus ja jos haluaa ,oman heittopelin.
      Siis valtavasti mahdollisuuksia keväästä syksyyn. Siika, meritaimen, hauki, lahna, ahven, kuha jopa lohi ym, ym.....
      Voisin luvata vaikka jollekkin ensikaudeksi reissun, mutta oma pikkumies on osoittanut kalamiehen elkeitä ja ensikausi varmaan palaa tuon vesselin kanssa. Tänä vuonna jo ekat kalat heittämällä niin into kova 5 vuotiaalla.
      Olisikohan syytä pistää johonkin kalastusfoorumille aihe auki. jossa olisi reissullelähtijöitä , joilla olisi paikka auki juuri sellaiselle, jolla ei ole muuten mahdollisuuta harrastaa kunnolla.
      Mullekkin voi kirjoittaa. osoitteeni löytyy Kalastus.com:in keskusteluista nimimerkin alta, "Mattivaa"
      Kalastus-opas en ole, eikä tule.
      Nyt lähden kalareissua valmistelemaan eli kireitä kaikille!
      Miettikääpä asiaa......

    • kaippamies

      Hieno idea tuo "reissuunottaminenkin".
      Jokainen kynnellekykenevä voisi ottaa joskus jonkun ensikertalaisen reissulle ihmettelemään. Vaikka ihan sukulaisen tai työtoverin. Elämys muistuu mielessä pitkään vaikka saalis ei aina olisi niin ihmeellinen.

      Terv.
      Kaitsu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe