Yön ja Dingon ero? Miksi Yöllä menee yhä kovaa, kun taas

diggailen molempia

Dingolla... no vähemmän kovaa. Yö on pitänyt suosionsa vuosikymmenestä toiseen, ja on yhä huikean suosittu. Kultalevyjä, ja keikat ei missään baarissa, vaan suurilla areenoilla.
Lisäksi Yö on tuottanut uutta matskua koko ajan, eikä pelkkää vanhan kasarin kierrätystä. Yöllä on pitkä keikkakalenteri koko ajan, Dingo keikkailee harvemmin.
Mikä on Yö-yhtyeen salaisuus?

27

1539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liideri-Lindholm & N

      Yöllä on selkeä liideri, joka vastaa nykyisin suoraselkelkäisesti hommasta.

      Yö on tehnyt jo pitkään koko kansan harmitonta nyky iskelmää, joka miellyttää hyvin nuorista hyvin vanhoihin kuulijoihin. Mukana useampia ihan ok hittejä, jotka pureutuvat juuri moneen tavalliseen suomalaiseen.

      Molemmat tiimit varmasti aloittivat toki alkuaikoina vielä rockyhtyeinä hommansa.

    • Markkinat

      Edellisen kanssa musan tyypistä täsmälleen samaa mieltä. Lisäksi Yö on panostanut selkeän aggressiivisesti markkinointiin ja markkinoihin. Dingo ei ole nykyään kovinkaan aggressiivinen markkinnoin suhteen; Even mukana ollessa tilanne oli hieman erilainen.

    • haluais keikalle

      Kunpa Dingo keikkailisi useammin. Muutama keikka ainoastaan näkyy nytkin olevan keikkakalenterissa. Onkohan Pertin oma valinta, vai onkohan että keikat ei myy?

    • Markkinoille

      Onhan se niin, että markkinatalous jyllää kyllä pop/rock-kulttuurissakin. Pitää olla kysyntää johon vastataan tarjonnalla. Ja jos kysyntää ei ole - pitää sitä herättää. Ja tällä alallahan se "yksinkertaisin" tapa on luoda hittejä joita halutaan kuulla; niin levyltä(medialta) kuin livenäkin. Jos ei tätä ole, niin rehellisyyden nimessä ei alati uudistuvilla markkinoilla jatkuvana jonona uusien tähdenalkujen sekaan mahdu vanhat legendatkaan - ei ainkaan kovin pitkään.

      Se, että onko Neumann tietoisasti valinnut rauhallisemman tahdin on toinen juttu..

      • rgs0oi9möop

        Eihän Yöllä ole aina mennyt lujaa. Taisi olla aika aallonpohjalla aikanaan.
        Nyt on menossa toinen aallonharja. Ja aikanaan taas mennään vähemmällä suosiolla. Eikös se suurimmalla osalla bändeistä tee tuota liikettä.
        Oma lukunsa tietysti "ikuisesti" soittaneet legendat jotka pysyvät nykyään nimen varassa tietyllä tasolla. Tyyliin Rolling Stones yms.
        Dingo lopetti huipulla joten paluu samanlaiseen on vaikeaa jollei mahdotontakin.
        Sama tilanne olisi yöllä jos olisi lopettanut aikanaan.


    • Tot a

      Kyllä se on niin, että Dingon/Neumannin sävel ja sanoituskynä & hitintekotaito tylsistyi ja tyssäsi jo vuosikymmeniä sitten.

      Yö tekee nykyjuttuaan huolella, vastuuntuntoisesti ja hyvin. Toki linjan muuttaminen iskelmä pohjaiseksi on taannut uusia kuulijoita.

      • ownwfrjne

        Suomessa kyllä oltiin uusromantiikassa hyvin perillä aikoinaan mutta Dingo tuli jo hiukan myöhään kun musiikissakin vain ulkoiset puitteet ja sitten jo vanha juttu 1986 kun hajosivat jo suosion laskuun.


    • markkku.........

      No Dingolla on keikkoja todella mukavasti ja Nipa heittää paljon myös akustista keikkaa Dingon ohella.

      Verkkainen tahti sopii Nipalle ja hyvinhän mies näyttää verotietojen mukaan pärjäävän.

      On vain hyvä ettei Dingo ole alkanut myymään persettään tekemällä radiohöttöä Novalle.

      Selkä suorassa ja keikkoja tasaiseen tahtiin. Ei Nipan tarvitse enään kenellekään mitään todistaa, kataloogi puhuu puolestaan povitaskussa.

      Mutta kiva että jaksaa vielä painaa keikkoja, Dingon keikoilla on aina kiva meininki.

    • ^^

      ja olihan Dingo silloin sen 1983-1986 vuonna paljon suositumpi kuin Yö on koskaan ollut?

    • Murukku

      Ja jotenkin kovin keinotekoista asettaa Dingo ja Yö ikäänn kuin vastakkain.
      Yö on muuttanut vuosien saatossa linjaansa, hittejä ja uutta materiaalia tulee säännöllisesti lisää, Linholm pitää bändin tiukassa ryhdissä ... ollaan hänen laulullisista ansioistaan ja bändin mollivoittoisesta materiaalista sitten sitä tai tätä mieltä.

      Dingon/Nipan sävel ja sanoituskynä on himmennyt todella jo pitkän aikaa sitten, mutta ulkopuolisiin apuihin ei näemmä tukeuduta, keikkakunnosta kuuluu melko "värikkäitä tarinoita"... lienevätkö kaikki sitten tuulesta temmattuja ... faktaa vai filtiota... so what!

      30-vuotta vanhat hitit ovat sen verran kysyttyä radiohöttöä Novalla, Iskelmässä, Suomipopilla yms. että massin takia ei kait uutta matskua tarvi edes syntyäkään.

    • masmaijannna

      YÖ on myynyt perseensä jo ajat siiten.

      EI Yöllä ja rokilla ole enään mitään tekemistä keskenään.

      Dingo on Rock bändi ja pärjäilee varsin hyvin Suomalaisella rock kartalla.

      Turha näitä bändejä on vertailla. Kummatkin tulivat aikanaan Porista mutta ovat nykyään kaukana toisistaan joka suhteessa.

    • MarkoTaH

      Menee ohi otsikon..
      Dingon maagisuus/ Juha Seittonen
      Tahtoo jäädä moni hyvä sävellys himmeäksi/ keskinkertaiseksi kun ei ole tarpeeksi sielua rytmeissä. Juha Seittonen oli tässä lajissa todella kova luu, mikäli mittarina on että musaa viittii mahdollisimman moni kuunnella.
      Laitokset sen kun vuodesta toiseen opettaa miten soittaa, ei niitä tekniikoita vaan viitti ihmiset kuunnella...sinkku/ levyt ei osta porukkaa livekeikoille...

    • gghoi6

      Yö käyttää levyjensä tekoon apuvoimia. Dingo/Neumann säv.sanat Neumann linjalla.

    • epämusaa

      En jaksa kuunnella kumpaakaan. Suosio on täysi arvoitus.

    • dingoalevyllekiitos

      Dingo ei ole käyttänyt ulkopuolista apua sävellyksiin ja sanoituksiin joten Dingon katalogi on varsin lyhyt. Levyjä ei ole tehtailtu kovinkaan tiheästi.
      Ja olihan nuo viimeiset Dingon kokoonpanot sanalla sanoen omituisia kyhäelmiä. Soittajia tuli ja meni tiheään tahtiin. Keikoillakaan biisit ei enään kuulostaneet Dingolta.
      Nyt kun nämä Virolaiset pelimannit tuli bändiin niin ainakin youtube matskun mukaan biisit soitetaan taas oikein. Ja onhan siellä Petri Lapintielläkin osuutta asiaan. Syntikka soundi on taas hienon kuuloista. Ammattimies.
      Viime kesänä oli aika karua tuo kitarasastokin:(
      https://www.youtube.com/watch?v=And8Sh2ywp0

    • MrJuha82outolintu

      Yö ei oo kovin rock nykyään.
      Kuunnelkaapa Yön albumeja nuorallatanssija, varietee, äänet, lanka palaa ja antaa soittaa.
      Siinä pirun hyviä albumeja.
      Myös pirstaleet saa maininnan hyvänä rocklevynä, jossa Petander vastasi enimmäkseen biiseistä.

      • valosiyöhön

        Pirtaleet ja Valo lienee Yön parhaat levyt.
        Yö oli livenä tuohon aikaan kyllä niin ROCK!!!!
        Dingo on kyllä edelleen rock. Keikkoja saisi tosin olla enemmän ja ympäri Suomen.


    • laulumeillekahdelle

      Dingo oli täysin uniikki ilmiö, joka syntyi ja tuhoutui silloin 80-luvulla. Musiikkia, bändiä ja hysteriaa ei oikeastaan voi erottaa toisistaan.

      Eikä verrata muihin bändeihin, tai saman bändin jäsenten myöhempiin tekemisiin - myöskään comebackeihin. Ne ovat jo jotain muuta...

      Yö taas on "tavallisempi" pitkän linjan yhtye, joka on pysynyt yhtäjaksoisesti pystyssä, muuttunut ja käynyt läpi erilaisia vaiheita nyt jo läpi vuosikymmenten. Aivan erilainen tarina.

      Jos pitäisi arvottaa, niin Dingo kaikkien aikojen tähdenlentona timanttisine albumeineen, klassikkobiiseineen ja parhaimmillaan jopa yllättävän terävänä bändinäkin on kuitenkin se kovempi juttu. Yössä taas voi arvostaa ennen muuta Hakulisen biisejä, ja lisäksi rokkibändin sitkeyttä & muuntautumiskykyä.

      Molempien paras aika oli kuitenkin omasta mielestäni silloin samaan aikaan, puolimyyttisellä 80-luvulla.

      • MrJuha82outolintu

        Dingo niukka voitto.
        Yölle kunnia myös.


    • jussiisback

      tsekatkaa varietee83 facebookista. Hakulinen on messissä ainakin joillan keikoilla.
      Aika huikean kuuloista vanhaa Yötä.

    • VPV

      Ne ajat eläneenä voisin kommentoida. Yön eka levy kolahti todella kovaa ja oli jatkuvassa soitossa, nyt myöhemmin tajuan että se oli päivitetty/romanttisempi versio Pelle Miljoonasta, vähemmän punk ja helpompi silloin 15 -vuotiaalle. Seuraavaa levyä odotin kovasti, en suoranaisesti pettynyt mutta ei se materiaali ollut samaa tasoa. Siitä onkin menty musiikillisesti tasaista alamäkeä nykyiseen itkelmään. Oikein kuulee miten Olli miettii että mikähän olisi seuraava hitti massoille. Mikä meni pieleen: Jussi ja Jani lähtivät ja veivät kaiken rock -uskottavuuden ja kekseliäisyyden.

      Dingon kaari meni eri tavalla. Eka levy oli tajuton kokemus; miten joku voi pistää noin paljon paremmaksi Yön ekasta levystä? Sopiva sekoitus Hanoi Rocksia/Duran Durania, todella omaperäiset sanoitukset, ihan täydellinen soundtrack siihen kesään. Yön kyykkäyksen jälkeen ei ollut suuria odotuksia Dingon toista levyä odotellessa, siksikin oli ihan unohtumaton tapaus kun tajusi että ne on klassikoita kaikki biisit. Vieläkin, 31 vuoden jälkeen, kuuntelen Kerjäläisten valtakuntaa joka viikko. Sen levyn jälkeen en odottanut enkä tarvinnut Dingolta enää mitään, joten seuraavaa levyä en oo vieläkään ostanut.

      Minun puolestani Nipa voi tehdä mitä vaan, vaikka sekoilla loppuelämänsä, mutta mikään ei muuta sitä tosiasiaa että ne kaksi levyä kulkevat mukanani hautaan asti.

    • poristarokkiin

      Lindholmin orksterin laulut tehdään juurikin iskelmäradiota varten näinä päivinä. Rocken rollia bändissä on vain basistin nahkahousut!!!
      Dingo on siinä mielessä erikoinen ilmiö että Neumann ei ole edes halunnut ottaa vastan lauluja ulkopuolisilta tekijöiltä.
      No silloin tällöin Nipakin vielä yllättää, ehkä kerran 12 vuodessa. Viimeksi hyvä laulu oli musta leski.

    • NipaEiOleMaijanenNorres

      Olli on hitleri ja bisnesmies. Nipa on taiteilija. Ja Yöllä on Ollin selväpäisen komennon ohella myös valtti nimeltä Hakulinen.

    • legendatporista

      ja ihan hyvin nipa ansaitsee edelleen keskimäärin 100000€ vuodessa. Ikääkin jo miehellä niin varmaan vaan tykkää vielä vähänkeikkailla, ja mikäs kun nyt on soitossakin taas sitä verevää meininkiä niin bändillä kuin nipalla.

    • Anonyymi

      Viiittu, Dingo oli ja meni. Menneen talven lumia, juu.

    • Anonyymi

      No nyt on asiat toisinpäin. YÖn johtajat polttivat itsensä loppuun ja ovat haudan levossa:( Dingo jatkaa ja porskuttaa.

    • Anonyymi

      Kumpiki sekä dingo että yö on kovia mut dingo vie niukan voitto. Narrow win dingo= niukka voitto Dingo. Yksi sanoi hyvin että yö on perusbändi jonka perusjutut puree pitkässä juoksussa paremmin kansaan. Se oli hyvin kiteytetty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe