Tanskaan?!?

mr.squirrel

Suunnitelmissa olis lähteä opiskelemaan Tanskaan ja lähinnä business kiinnostais..

Yliopistoja, joissa tota vois opiskella englanniksi olis ilmeisesti ainakin Copenhagen Business School, Århusin yliopisto ja Aalborgin yliopisto. Netistäkin oon lukenu jo jonkun verran näistä kouluista, mutta jos joltakin löytyy omakohtaisia kokemuksia, niin otan kaiken tiedon ja muut kokemukset vastaan mielelläni.

Vielä pari muutakin asiaa, joihin netistä en itse ole löytänyt vastausta:

1. Eli yliopistoon ainakin businessta opiskelemaan haettaessa opiskelijoiden valinta käsittääkseni perustuu aika pitkälti GPA:han, joka siis tarkoittaa käsittääkseni keskiarvoa.(?) Mutta miten muunnan oman keskiarvoni tanskalaiseksi? Netistä tähän ei äkkiseltään löytynyt vastausta..(tai jotain kyllä löytyi, mutta siitä en ottanut selvää.)

2. Suunitelmissa olis hakea opiskelemaan tänä keväänä(eli opinnot kuuluisi aloittaa syksyllä), mutta intin takia aloittaisin opiskelut käytännössä luultavasti vasta seuraavana syksynä tai hyvällä tuurilla jo keväällä. Mahtaako Tanskassa onnistua tälläinen järjestely? Yliopistojen välillä on tietysti eroja, mutta näin yleisesti ottaen..

Onkohan Tanskasta helppo saada opiskelupaikkaa? 7.5 keskiarvolla ei kai kovin vahvoilla vielä olla, jos valinta perustuu pelkkään keskiarvoon..

Kiitos mikäli joku asioista enemmän tietävä vaivautuu vastaamaan. :)

12

3771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köpppeliin

      7.5 keskiarvolla ei ole mitään jakoa mainitsemiisi kouluihin. CBS edellyttää opiskelijoiltaan loistavaa englanninkielen taitoa ja jopa vaihto-opiskelijan pitää todistaa kielitaitonsa. Katso ennemmin vaikka University of Southern Denmarkkia. Helpointa päästä Tanskaan lienee mennä Suomessa kauppakorkeaan ja sieltä hakea vaikka maisterivaiheen opintoihin Tanskaan.

    • syddanskiin

      Hei, itsellä lukion päättötodistuksen keskiarvo oli noin 7,8 ja kirjoituksista sain EEEMMM. Näillä papereillä hain cbs:n, aarhusiin ja Syddanskiin (university of southern denmark) nyt keväällä. Pääsin Aarhusin yliopistoon johon hain ensimmäisenä vaihtoehtona (en tosin ottanut opiskelupaikkaa vastaan enkä tiedä olisinko päässyt muualle koska tanskassa voi päästä vain yhteen kouluun) että riippuen kuinka kirjoituksesi menivät, voisit hyvin päästä joko tuonne tai Syddanskiin. Muistaakseni tanskalaiseksi keskiarvoksi minulla laskettiin 8,8. Toki tiettyjä aineita pitää olla opiskellut tarpeeksi, mutta ne selviävät opiskeluohjelman tiedoista. Itsellä aarhusiin riitti lyhyessä matikassa kaikki kurssit käytynä, pitkä englanti kaikki kurssit käytynä mutta esim. historiaa kävin vain 5 kurssia joka riitti silti vaikka luulin toisin. Sain joko aarhusista tai syddanskista taulukon keskiarvon laskemista varten sähköpostilla kun sitä pyysin, harmillisesti sitä ei ole enää tallessa.

      Ylläolevaan kirjoitukseen viitaten sanoisin että pääset todella paljon helpommin tanskaan opiskelemaan kauppatieteitä kuin suomessa kauppakorkeakouluun johon joutuisit lukemaan todella paljon tuolla keskiarvolla. Tanskaan et joudu lukemaan yhtään, toki joudut näkemään hieman vaivaa todistuksen käännösten yms kanssa ja se myös maksaa jonkun verran.

    • syddanskiin

      ja vielä.. et pysty lykkäämään opintoja intin takia vaan joudut hakemaan kouluun uudestaan. kaikissa ulkomaisissa kouluissa joihin olen tutustunut on ollut sama käytäntö

    • aslkfasdjsl

      Sivukommenttina, Brittein saarilla yliopistoon menoa pystyy lykkäämään yhdellä vuodella.

    • Aloittaja.

      Ensinnäkin kiitos kummallekkin vastauksista.

      Uskoisin, että englannin taidoillani pärjää melko helposti tuolla, vaikka numerona siitä onkin "vaan" 8, mutta mielestäni olisin 9:n tasoa näin yleisesti ottaen. Periaatteena on vaan ollut, että en rupea mitään lauseita suoraan kirjasta opettelemaan, vaan lähinnä keskityn niihiin asioihin, joita koen pystyväni vielä parantamaan.

      Aarhus vaikuttaa ihan potenttiaaliselta vaihtoehdolta, kuten myös Aalborg. Syddaanskissa ei tainnut olla englannin kielisiä business tutkintoja, pitää vielä tarkistaa kunhan tästä ehdin. CBS taas saattaa olla turha toivo... :)

      Ja kaikki aineetkin (yhteiskuntaoppi, historia, englanti, matematiikka) opiskeltu loppuun syyslukukauden loppuun mennessä. :)

    • SDU_vaihtari

      SDU:ssa on myös tarjolla "Bachelor in Economics and Information Technology" Slagelsessa. Ei ihan suoraan ehkä päde tuohon business hommaan, mutta jotain siihen suuntaan. Monet ulkomaiset tutkinto-opeskelijat ottavat myös kursseja CBS:sta, vaikka suorittavat pääosin tutkintosa SDU:ssa.
      http://www.sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/Bachelor_economics_it

      Itse olen suorittamsassa vaihtoa tuossa ohjelssa tällähetkellä. Suomessa opiskelen laskentatoimen tradenomiksi.

      Jos olet kiinnostunut erityisesti jostain koulutusohelmasta suosittelen lähettämään sähköpostia koululle. Siten saat informatiivisimmat vastaukset.

    • Randerss

      Moi!

      Opiskelen Randersissa, tunnin junamatkan päässä Aalborgista ja 30 minuutin päässä Århusista. Opiskelen Hospitality and toursim management AP programme, tutkinnon, kestää siis kaks vuotta, jonka jälkeen voin ottaa bachelorin.
      Itse ainakin pääsin n. 7 keskiarvolla (ja MMMC) papereilla. Meidän koulussa on kaks kansainvälistä tutkintamahdollisuutta, toinen just tää matkailuala ja toinen muistaakseni liiketalouden tapainen.

    • epätietoinen...

      En tiedä lukeeko kukaan tätä enää, mutta ajattelin kysäistä vielä.. itselläni on vielä opinnot kesken, mutta ajattelin selvittää hieman hakemista Tanskaan, vaikka meinaankin siis vasta ensi vuonna. Hu, mitä hommaa. Soitin tänään eka CBS:ään ja sit mut ohjattiin johonki opetusministeriöön. Halusin siis vaan tietää mitä suomal. arvosanat on Tanskassa. Mut siirrettiin puhelimessa 4 eri kertaa ja lopuks sain vastaukseks että laita sähköpostia. Aika paljon epäselvyyttä vielä :/.

      Siis toi GPA, lasketaanko se siis niistä aineista, jotka on mainittu vaadituiks suoritetuiks aineiks yliopistossa? Vai koko ylioppilastutkinnosta? Vai vaikuttaako siihen päättötokari?

      Ainii ja onks suomalaisille quota 2?

      Itse meinasin siis hakea CBS:ään. Mulla oli ylin ysin keskiarvo ja LLEE. Ongelma on vaa, et pitkää enkkua ne ei hyväksy ollenkaa ja yht.kuntaoppiin jonka kirjotin pitäis olla 6 kurssia (meillä oli tarjolla vaan 3) samoin matikkaan pitäis tehdä vielä 2.
      Kai täytyy vaan soitella sinne ja yritää selvittää vaikka kieltämättä hieman hermoja kiristelee. Onneks ei oo sillai vielä kiirettä.

      Jos siis löytyy joku joka vois hieman avata noita niin ois kiva :) ! Ja ylipäätään millasta on ollu opiskella Tanskassa (vaikka vaihdossa) ?

    • poikavantaalta96

      itellä noin 7.5 keskiarvo ja kirjotuksissa noin C keskiarvo (tosin kirjoitin 6 ainetta) ja tanskassa hain aarhus ja cbs (cbs:ssä hain 3 ohjelmaan) ja pääsin international business and politics mikä oli kakkos valintani siellä, aarhussiin en päässyt ollenkaan. tuskin otan paikkaaa vastaan kuitenkaan sillä hollannissa pääsin university of amsterdam economics and business economics ohjelmaan mikä näyttää kiintoisammalta, pääsin hollannissa 4/5 hakemistani paikoista. erasmus university of rotterdam oli ainoa missä minua ei hyväksytty. suosittelen muitakin hakemaan ulkomaille, sisään pääsee paljon helpommin kuin suomessa ja yliopistot kansainvälisesti tunnetumpia, sekä pääset opiskelemaan kansainväliseen ja motivoivaan ilmapiiriin.

      • Reality--

        Ulkomaista tutkintoa ja ulkomaista työkokemusta ei arvosteta paskaakaan Suomessa.

        Mikäli haluat tutkinnon jälkeen töitä ulkomailta suosittelen opiskelemaan siinä maassa mihin jatkossa haluat työllistyä.


      • Hakija123

        Moikka! Itseä kiinostaisi international buisness amd poiltics linja erittäin paljon. Hait vissiin CBS:n quota 2 kautta koska quota 1 täytyisi olla noin LE paperit? Olitko käynyt vapaaehtoistyössä tai tehnyt jotain muuta mitä he katsoivat positiivisesti sitten?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe