Uudelleen akvaarioharrastuksen aloittava !

eläväine

Kyselisin vaan kokeennemmilta et sopiiks miljoonakala,miekkapyrstö,neontetra,taistelukala ja kirsikkabarbi yhteen ?? mul on 180 litrane akvaario. Et kuinka paljon kaloja voin sinne hankkii ? Ja sit mikä monni kävis sinne kans ? Asiallisii vastauksii odotan...

4

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • f fshr

      heti moitin! : )) meikka pysrstä ja taistelukala EIVÄT sovi yhteen mut nää monnit ja kirsikka barbit ja nää muut ois iha hyvi voit ottaa sin joku 20 ja yliki káloja mut riipppuen niitte koosta ja mitä kaikkee meinaat sin runkee : DD

    • Siika-2kg

      Miljoonakala uroksia ei saa laittaa samaan akvaarioon taistelukalan kanssa, mutta naaraita voi. Ja miljoonakaloja pitää olla naaraita vähintään 3 kpl yhtä urosta kohden, mutta mielummin enemmänkin. Miekkapyrstöjä ei kannata pitää kuin yhtä urosta yhdessä akvaariossa, kun alfa uros voi tehdä muiden lajinsa urosten elämästä raskasta. Ja mielellään monta naarasta yhtä urosta kohden. Nuo miljoonakalat ja miekkapyrstöt tulemaan väkisinkin ennenpitkään lisääntymään, jos on yksikin uros ja naaraita, joten niitä ei kannata heti valtavaa määrää ostaa. Itse en pitäisi noita kahta edellä mainittua lajia happamassa, enkä pehmeässä vedessä, koska tahtovat silloin sairastella tavallistakin useammin, mutta monet ilmeisestikkin pitävät niitä sellaisissa oloissa ja akvaarioliikkeessäkin todennäköisesti ovat. Miekkapyrstö on yksi akvaarioon nopeimpia uimareita ja kookaskin täysimittaisena, joten akvaarion pituus on hyvä olla mielellään metrin tai edes lähelle sitä. Miljoonakaloja voi pitää pelkkiä uroksia tai pelkkiä vaaraitakin, mutta pelkät naaraat ilman uroksia ovat hieman tavallista säikympiä ja arempia(ei muodostu ongelmaksi silti). Miekkapyrstöjen ja taistelukalojen yhdistäminen on vähän kiikunkaakun, koska taisto minimissäänkin pullistelisi uhkaavasti kiduskansiaan miekkapyrstöille ja vaikka joillakin näitä onkin samassa akvaariossa, niin en hyvällä omatunnolla voi suositella.

      Taistelukaloja vain yksi uros yhteen akvaarioon ja taistelukalahaaremia en omien ja muiden harrastajien kokemusten perusteella uskalla suositella edes tuon kokoiseen akvaarioon, naaraat voivat saada toisensa melko pahaan kuntoon sata muuta mahdollista ongelmaa. Taistelukala uros oikeassa seurassa on maineestaan huolimatta hyvinkin lempeä ja mielenkiintoinen otus, mutta akvaarion virtaus ei saisi olla taistolle kovinkaan luja. Taistelukala on reviiri kala, joten sitä ei kannata lähteä yhdistämään muiden reviirikalojen kanssa (paitsi partamonnin kanssa voi) ja se kannattaa tuoda akvaarioon viimeisenä, ettei ala pitää akvaariota heti yksityisalueenaan. Taistelukala vaatii aika kovat lämpötilat, itse en raaskisi laittaa sellaista ainakaan alle 25 asteiseen veteen ja monet pitävät niitä 28 - 30 asteisissakin vesissä, jonne ne oikeastaan kuuluvatkin.

      Kirsikkabarbi ei ole täysin parvikala, joten niitä voit pitää pareittainkin, mutta toki kunnon parvi tuo ks. lajille turvaa ja kyseinen laji on muita lajeja kohtaan erittäin kiltti (ja erittäin helppo saada lisääntymään).

      Neontetroja en itse hankkisi alle 10kpl parvea missään nimessä, koska se todellakin on parvikala ja tarvitsee lajikumppaneita. Neontetrat eivät ihan helpolla lisäänny ja seura-akvaariossa eivät takuulla. Luonnossa isot ahvenet syövät noita ravinnokseen esim. lehtikalat joten noite kaloja ei kannata syyrten petokalojen kanssa yhdistää.


      Tässä jonkinlaiset kalastoehdotukset:

      18 kpl neonteroja, 6 kpl kirsikkabarbeja, 1 kpl taistelukala uros ja pohjalle 1 kpl maatiaispartamonni

      tai

      2 kpl miljoonakala uroksia, 8 kpl mijoonakala naaraita, 2 kpl(eli pari) kirsikkabarbeja, 1 kpl miekkapyrstö uros ja 3 kpl miekkapyrstö naaraita, pohjalle maatiaispartamonni(naaras) ja 8 kpl monnisia (esim. täplämonnisia).


      PS: voin joskus paremmalla ajalla keksiä sinulle vielä parempia kalastoehdotuksia, koska nuo olivat nopeasti "pers tuntumalta" heitettyjä.

    • ;))

      Ennen neuomista kannattaa itse varmistaa tietonsa.

      Taisto neonit kirsikat = Ei, taisto jäätyy muiden viileässä vedessä ja sitäpaitsi kirsikat nyppisivät taiston kaljuksi. Neontetra on viileän veden kala, taisto hyvin lämpimän.

      Kirsikka kyllä pärjää kahdestaankin, mutta sitä ei kannata tällä tavalla pitää. Pärjääminen ja viihtyminen ei ole synonyymejä.

      Äh, en jaksa tähän enää kirjoitella muita vikoja kalastssa, sillä asia on jo käsitelty aqua-webissä ja aloittajalla on jo tarvittavat tiedot.

      Linkki aiheeseen
      http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?t=192294

      • Siika-2kg

        "jäätyy"
        Ettei vaan muuta vielä olomuotoaan kaasuksi ja sitten plasmaksi :D? Lueppas viestini uudestaan kohdasta, jossa varoittelen taiston vaativan lämpöisempää vettä eli tuossa olet kyllä siinä mielessä oikeassa. Myönnän, että lämpötilat tosiaan olisivat molemmilla hieman ääripäissä vaikkakin siedettävissä ja suositusarvot kylläkin silti samalla alueella, mutta jos kirjoittaisin nuo kalastoehdotukset vähän paremmalla ajalla uusiksi, niin olisin ehkä antanut paremmat kalastoehdotukset kuten jo ITSE sanoinkin tuossa edellisen viestini lopussa. Jatkossa harkitsenkin tarkkaan kirjoittamisiani, enkä kirjoita mitään ellei ole kunnolla aikaa, kiitos "näpäytyksestä"!

        "Kirsikka kyllä pärjää kahdestaankin, mutta sitä ei kannata tällä tavalla pitää."
        Taisinpa tuostakin jo mainita, että isompi määrä tuo turvaa noille, luitko edes koko viestiäni vai pelkän lopun? Meilläkin noita kirsikkoja sattuu olemaan ja näkyvät viihtyvän tuon tetraparven jatkeena/joukossa erittäin hyvin, vaikka niitä onkin enemmän kuin pari, niin veikkaisin, että ne kaksikin menisivät tuon tetraparven jatkoksi.

        "Äh, en jaksa tähän enää kirjoitella muita vikoja kalstssa, sillä asia on jo käsitelty aqua-webissä ja aloittajalla on jo tarvittavat tiedot. "
        Korjaan sinun aloittelijan virheesi eli luonteeltaan erittäin kiltti kirsikkabarbi ja taistelukala sopivat yhteen (ON TIETOA, EI ARVAUS), sotkit varmaan eri barbit keskenään, no sitä sattuu. Tässä kaksi videota, joissa pidetään noita kirsikkoja ja taistelukalaa yhdessä, eikä taiston evät ole kärsineen näköisiä lainkaan, eikä eripuraakaan näy: http://www.youtube.com/watch?v=SzJ7cmJB9Qg ja http://www.youtube.com/watch?v=dWe96JFDDFU. Tässä erään harrastajan kommentti, jolla on noita lajeja samassa akvaariossa "Ei kirsikkabarbit näyki taiston eviä. Tai ootas kun mä katselen noita meidän taistoja ja kirsikkabarbeja....juu, ei näytä kiinnostavan. Taistolla on evät kunnossa ja kirsikkabarbit jahtaavat toisiaan. "

        "Äh, en jaksa tähän enää kirjoitella muita vikoja kalstssa"
        Jos et kerran keksi mitään muuta sanottavaa, niin miksi sanoa mitään tuollaistakaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe