Vettä vettä

Palikkapää+1

Sehän on melkein tärkein elinehto kissalle.. No, sitä on joka 24 / 7 tarjolla, aina päivässä puhtaaseen vaihettuna.. Mutta kissa ei sitä juo? Silloin kun tuli taloon (tullessaan ~ 5 V.) niin kyllä heti lipitti silmieni edessä, sen jälkeen en ole nähnyt sen juovan kertaakaan.. Siis eli voisiko olla, että kyllä.. Kissa sitä juo, mutten vain satu olemaan paikalla?

Välillä menen vesikupin lähelle ja kehotan juomaan (varsinkin raksujen syönnin jälkeen) lipitän vettä sormella, niin kissa vain välttelee ja lähtee pois. Toivotaan, että kissa sitä juo ja etten vain näe..

Mutta mielipiteitä,vastauksia, vinkkejä?

19

2512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vettä vettä

      Vesi ON tärkein elinehto kaikelle elämälle, ilman sitä ei juuri mikään elävä toimi. Ilman ravintoa voi ihminenkin olla aika pitkään, mutta ilman vettä ei kovinkaan kauan, solut on pääosin vettä.

      Kissa aavikkoeläimenä (alkujaan) on saanut veden saaliistaan, lihassa on 70% vettä. Sen ei ole ollut tarvetta juoda ja kissoilla ei siksi ole kehittynyttä janontunnetta, eikä ne useinkaan juo riittävästi. Jos kissa vielä syö kuivamuonaa (vettä n. 10 %), niin kyllä sen elimistö tarvitsisi vettä ulkopuolelta lisää. Liian vähäinen vesimäärä kun aiheuttaa helposti virtsavaivoja.

      Kissan voi saada "juomaan" enemmän, vaihtamalla ruokinta kokonaan kosteaan - purkit, pussit, raaka liha ja jättämällä kuivamuona pois. Juomista voi edesauttaa laittamalla vesikuppeja eri paikkoihin tai hankkimalla juoma-automaatti.

    • abababba

      Jos kissa ei juo vettä, niin älä anna sille raksuja. Märkäruoasta kissa saa jonkun verran nestettä, jolla se kai pärjää kuitenkin ok jos ei näytä siltä että alkaisi kuivumaan... onko kissalla pissa- tai kakkimisvaivoja? Voi ainakin tulla jos syö enimmäkseen raksuja eikä edes juo sitten mtn. Toisalta voisiko olla virtsateissä jotain häikkää jo nyt, kissa ei uskalla juoda ettei rakko menisi liian täyteen tms.

      Jos välttämättä haluat raksuja antaa niin turvota ne ensin lorauttamalla vettä sekaan, raksut imee vedet itseensä ja ei tule niin pahasti vatsavaivoja. Vettä edelleen saatavilla oltava aina, jos se vaikka alkaakin juoda jossain välissä tai juo kun et ole näkemässä.

    • 2n pennun palvelija

      meillä ei tuore vesi kelpaa kummallekaan neidille. jos on seissyt vähintään vuorokauden kupissa, niin sitten lipitetään kyllä.

    • Palikkapää+1

      Voi ei ei eii.. En pelkästään raksuja syötä, kissa saa kastikepusseja kaksi kertaa päivässä (aamulla ja illalla) siinä oheessa tarjoan ns. jälkiruoaksi ruoan ohelle muutaman raksun tai välillä jos kisu kovaan nälkään syönyt kupin reippaasti ennen seuraavaa ruoka-aikaa tyhjäksi, niin heitän muutaman kuppiin. (Tai leikkien oheessa esim. "raksupallo").

      Elikkä näin.. 'vettä vettä' kun varmistit kissan vedenjuonnin tärkeäksi, niin kissani siis saa sitä tarpeeksi pussiruoasta? Ja aivan, voisin kokeilla tuota, että pistelen vesikippoja eri paikkaan!

      Ja 'abababba' tosiaan virta- tai kakka-arealla ei ole mitään häikkää :)

      Mutta kiitokset ihan asiallisista vastauksista.. Vähän vain ajoin väärälle teille, että muka pelkkiä raksuja syöttäisin..heh.

      • ei likaa

        Niin, jos katsot noiden märkäruokien nestemääriä, on niissä kyllä paljon vettä (80% yleensä), liha on tosiaan 70% vettä. Lisäksi jos kissa syö kermaviiliä tai kermaa, nehän on sitten lähes kokonaan "vettä". Liiasta juomisesta ei ole haittaa, liian vähäisestä on, kissa kun hyvin harvoin juo edes tarpeeksi. Runsaalla nesteen saannilla pystyy parhaiten estämään virtsakiteiden ja -kivien muodostumisen ja tulehdusten synnyn.


    • kissanomistajana

      Kissa todellakin on puoliaavikkoeläin, ja se ei mielellään juo, koska se saa luonnollisesta ravinnostaan riittävästi nestettä.

      Kuitenkin on myös toinen juju; luonnossa useat eläinlajit pyrkivät juomaan vain liikkuvasta vedestä. Kissa on tällainen. Seisova vesi on helposti pilalla. Vesikippo varsinkin jos se on heti ruokakupin vieressä (ja ruuan haju vaikuttaa), ei vastaa kissan vaistojen käsitystä hyvästä vedestä (eli vesikupit kannattaa siksi sijoittaa ihan muualle). Sen sijaan moni kissa juo esimerkiksi tiputtelevasta hanasta mielellään.

      Kauppiaat on tietysti tuotteistaneet tämänkin oivalluksen. http://www.zooplus.fi/shop/kissat/kupit/vesiautomaatit
      Vähän riippuen kissasta ja automaatista nuo voivat lisätä kissan juomista huomattavia määriä. Meillä on tuo "Fresh Flow Deluxe" ja kun se tuli, kissojen juoma vesimäärä yli tuplaantui. Edelleenkin ne lipittävät sen äärellä pitkiä hetkiä. Suosittelen lämpimästi, jos kissa syö enemmän raksuja ja/tai kärsii virtsavaivoista/munuaisongelmista.

    • Uusavuttomien

      keskustelua kissan veden juomisesta miten niin yksikertaisesta asiasta voikin tehdä noin monimutkaisen aiheen,Meillä koira ja 2 kissaa tavalliset vesiastiat,kupit jossa vesi vahdetaan 2 kertaa vrk lisätään välillä jos näyttää ettei riitä ja pestään juomaastiat jokaisen vedenvaihdon yhteydessä..

      • kissaansa rakastava

        En minäkään ole kovin usein nähnyt kissani juovan juomakupistaan vaikka siinä onkin raikasta vettä aina tarjolla. Olen nähnyt kissani juovan sadevettä ulkona ja tiskialtaasta puhdasta vettä keittiöstä. Se maistuu siitä paremmin kuin omasta kiposta. Kissani saa vapaasti täällä maalla olla ulkona ja saalistaa myyrät ja linnut jotka tämä myös syö. Annan raksuja, sekä noita pussiruokia, mutta kaikista eniten raakaa lihaa. Maksa ja sydän, sekä kana ovat kissani herkkua ja niitä tämä saakin usein. Ja porsaan ja naudanlihaa totta kai.
        Hyvältä näyttää tuo 2 vuotiaan poikakissan terveys ja se on mukava.
        Strongholdia on saanut niskaan ja nyt kesällä reseptivapaata Flubenolia suuhunsa.


      • avuttomuutta

        Miten se on niin yksinkertainen asia jos kissa ei vaan juo?

        Uusavuttomuutta on se, että luulee kissan juovan vaikkei se sitä tee. Seisova vesi ei kissaa välttämättä kiehdo, päinvastoin kuin juoma-automaattien liikkeessä oleva. Moni kissa ei pidä hanavedestä sen kemikaalien vuoksi, eli montakertaa vaihdettu vesi ei kelpaa, seisonut kyllä.

        Jos teillä koira litkii vettä koirien tapaan, niin kissat ei välttämättä juo ollenkaan. Veden vähenemisestä ei silloin pysty sanomaan mitenkään, että kissatkin joisi.

        Meillä juomismäärä lisääntyi huimasti juoma-automaatin hankinnan jälkeen. Sen voi helposti havaita pissapaakkujen määrän lisääntymisestä, sekä automaattiin lisättävän veden määrästä ja siitä, että nyt kissoja näkee juomassa usein.


    • AlluKolli

      Hei, kissa juo jos sillä on jano, yleensä hyvin syövä kissa ei juo koska se saa ravinnosta tarvitsemansa nesteen.

      • ei oo totta

        Voi herttinen sentään, olisit lukenut noita vastauksia. Niistä olisit huomannut, että kissalla EI OLE kehittynyttä janontunnetta. Kissa ei ole ihminen, eikä se toimi kuin ihminen. Jos kissa syö kuivamuonaa, se ei saa riittävästi nestettä vaan se vähäkin neste menee niiden kuivanappuloiden kostuttamiseen. Jos kissa syö vain märkäruokaa ja raakaa lihaa, on tilanne ihan toinen. Veden juomisen lisäämisellä varmistetaan kissan virtsateiden terveys. Parempi ehkäistä sairaus kuin hoitaa sitä, halvemmalla ja helpommalla pääsee.

        Näitä keskusteluja täälläkin on päivittäin, että kissa pissaa sinne minne ei pitäisi. Osa näistäkin, varmaan suurin osa, voitaisiin välttää jos kissa saisi riittävästi nestettä.


    • miten se

      kuivia nappuloita syödessään saa nestettä heh heh heh heeeeeeeeeeeeeee

    • Ei meillä ainakaan

      kytätä juoko kissa vettä tai ei sitä on saatavissa aina 24h/vrk sekä vesi vaihdetaa1 kerran vrk ja juomaastia pestää näin helpoa seon.EI TARVITSE KYSELLÄ PALSTOILLA NÄIN YKSINKERTAISTA ASIAA NÄIN ON TEHTY JA TEHDÄÄN EDELLEEKIN.

      • vettä edelleen

        Ei meilläkään kytätä, sen näkee ilman kyttäämistäkin. Nimittäin hiekkapaakkujen määrän lisääntymisenä ja siitä, että kissat todellakin juovat mm. automaatista mieluummin ;)

        Toivottavasti teillä ei tule kissoille pissavaivoja, se kun taas kertoisi siitä ettei kissat juo riittävästi. Halpa ja hyvä ehkäisykeino pissavaivoille on varmistaa, että kissa juo tarpeeksi.

        Ei ole tarvetta huutaa, kyllä se mielipide vähemmälläkin tulee esille. Tällä palstalla kysellään paljon yksinkertaisempiakin asioita, miksei sitten noinkin tärkeää kuin juominen. Sinäkö sen määräät mitä täällä saa kysellä ja mitä ei?

        Miten sinä varmistat sen, että kissa juo jos se ei vaan juo vaikka kuinka vaihdat vedet ja peset ne kipot? Kissan vesimäärä on noin 0,5 dl/elopainokilo, oletko ihan varma, että kissasi juo niin paljon? Tai saa sen nesteen ruoastaan?

        Juomaastia=juoma-astia :)


      • B&B
        vettä edelleen kirjoitti:

        Ei meilläkään kytätä, sen näkee ilman kyttäämistäkin. Nimittäin hiekkapaakkujen määrän lisääntymisenä ja siitä, että kissat todellakin juovat mm. automaatista mieluummin ;)

        Toivottavasti teillä ei tule kissoille pissavaivoja, se kun taas kertoisi siitä ettei kissat juo riittävästi. Halpa ja hyvä ehkäisykeino pissavaivoille on varmistaa, että kissa juo tarpeeksi.

        Ei ole tarvetta huutaa, kyllä se mielipide vähemmälläkin tulee esille. Tällä palstalla kysellään paljon yksinkertaisempiakin asioita, miksei sitten noinkin tärkeää kuin juominen. Sinäkö sen määräät mitä täällä saa kysellä ja mitä ei?

        Miten sinä varmistat sen, että kissa juo jos se ei vaan juo vaikka kuinka vaihdat vedet ja peset ne kipot? Kissan vesimäärä on noin 0,5 dl/elopainokilo, oletko ihan varma, että kissasi juo niin paljon? Tai saa sen nesteen ruoastaan?

        Juomaastia=juoma-astia :)

        Meillä on myös tuollainen Fresh Flow Deluxe, ollut siitä lähtien kun kaksi kissaame olivat pentuja. Ne juovat siitä erittäin mielellään ja veden kulutusta on helppo tarkkailla (normaalisti säiliö täytetään kaksi kertaa viikossa; jos huomaisimme että yht'äkkiä tarvitseekin täyttää vain kerran viikossa niin se olisi selvä merkki että juomisen määrä on vähentynyt). Kuten täällä on jo todettukin, monet kissat eivät juo tarpeeksi vettä, ja se johtaa monenlaisiin ikäviin ja monimutkaista hoitoa vaativiin sairauksiin. Joten kaikki, mikä houkuttelee kissa juomaan enemmän, on hyväksi. Olkoon se sitten vaikka tuollainen virtaava vesi.

        Kissamme olivat kesällä kaksi viikkoa hoidossa paikassa, jossa ei ole tuollaista vesilaitetta, vaan saivat vettä kupeista (joissa vesi vaihdettiin useampi kerta päivässä, ja kupit pestiin). Kun kissat tulivat kotiin, molemmat menivät vesilaitteelle ja joivat ainakin 10 minuuttia lähes yhteen menoon. Niillä oli siis selkeästi jano, kun eivät olleet halunneet juoda seisovaa vettä.


    • joo joo

      jorise sinä flikka vain jorinoitasi,kun tunnut olen noinkin älykäs.

    • vesinirso

      Minäkin taistelin kissan veden juomisen kanssa pitkään, kunnes sattumalta löysin syyn. Se ei pidä tuoreesta ja raikkaasta vedestä. Veden pitää olla seissyt astiassa vähintään pari päivää ennen kuin se kelpaa. Mitä seisoneempaa sen parempi. Ulkona sadevesi astioista kelpaa myös, samaten joskus hanasta tippuva vesi. Juoma-automaattia olen harkinnut myös.

      Tarkkaile siis kissaasi, mistä se suostuisi juomaan. Jos vain mahdollista, laita vesikippoja useampi ja eri puolille asuntoja. Voit myös kokeilla vastauksissa olevia keinoja. Ehkä jokin niistä kelpaa sinun kissallesi.

    • Anonyymi

      Mun kissa ollut nyt kotona viikon yksin kun itse makaan sairaalassa,mulla ei ketään omaista lähellä joka kävisi hoitamassa,mutta kisulla iso astia vettä ja raksuja ehkä pärjännyt,ehkä kuollut ja nyt haisee kömpässä

    • Anonyymi

      Aikanaan kun olin hankkimassa kissaa, luin täältä näitä kissanhoito-ohjeita, ajattelin että miten saan kissan pysymään hengissä. Oli niin ihme selityksiä. Olen sentään onnistunut, kissa on jo 16v.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe