Voiko tämä olla tottakaan?

Onko sitä valvontaa?

Olen eläkkeellä oleva lomittaja. Kävin muutamana päivänä apuna navetassa, jossa oli kymmenkunta lypsettävää ja jonkun verran nuorta karjaa.. Alkeellista ja saastaista. Miljardeja kärpäsiä kaikkialla ja maitohuoneessakin,sekä tilatankissa myös. Lypsy parilla rikkinäisellä kannukoneella, jotka kasattu toisiinsa sopimattomista osista... Lypsy kesti ikuisuuden, kun kaikki mahdollinen ei toiminut/toimi - satunnaisesti-.

Kyseinen yrittäjä on lopettamassa (onneksi), mutta tämä lopetustilanne on kestänyt jo aika kauan ja hän ei oman eläkkeensä takia enää saa kunnan lomittajaa. Kuka joutuu juomaan sitä kärpästen paskaamaa maitoa? Neljän lypsyn tuotos oli n 270l vain, mutta meijeriin se saasta jostain syystä otetaan?? Eläinten oloista ei näemmä kukaan piittaa. Aataminaikuiset länkikytkimet, joista osa rikki ja vuotavat vesikupit, jotka kastelevat parren. Kuivikkeena haisevaa homeista heinää... Vasikoita ei edes näe kärpäspilven alta. Haloo.

4

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruikuta asiasta

      No jos kerran lopettamassa niin hyvä. Ei sitä mennyttä enää takaisin saa, turha miettiä enää sitä että 'on kestänyt kauan'. Ei tuollaisia enää juurikaan onneksi ole.

      Hoidetaan niitä vanhuksiakin huonosti laitoksissa, omissa paskoissaan ja lääkehuuruissa saavat maata ja omaiset viis veisaavat, samoin yhteiskunta, kunhan ei vain tarvitse itsellä hoitaa. He ovat kuitenkin IHMISIÄ.

    • Purjo-Liisa

      Ota ihmeessä yhteyttä eläinsuojeluviranomaiseen, esim. läänineläinlääkäriin. Valvonta ontuu niin pahasti, että tilanne tuskin muuttuu ellei siitä ilmoita.

      Voit myös ilmoittaa lähimmälle eläinsuojeluvalvojalle http://www.sey.fi/ hän osaa varmasti neuvoa miten tilanteessa voi toimia.

      • sikaosmo

        Höpö höpö niistä valvojista. Mitä sitä suotta vanhuksia kiusaamaan. Lopettavat sitten kun lopettavat. Aloittaja voisi vihjasta talonväelle navetta ratarista ja kyllä kylällä pitäisi löytyä senverran putkimiestä, että päiväkaffetta vastaan käy putket korjaamassa. Jos ei lomittaja kunnan puolesta tule, niin onhan onneksi aloittajan kaltaisia ihmisiä jotka käyvät auttamassa ja kohentamassa paikkoja, Ja minnekkäpä tässä elämässä semmonen kauhea kiire on, Jos lypsy kestää nyt vähän pitempään, niin ohpahan senkin ajan pois muusta pirruuen teosta.


    • aj'drtiwtr

      Hyvä kun kävit auttamassa koska kyseinen tila ei saanut enää lomittajaa. Olit kiltti. Tommosia navettoja ne ennen oli kaikki. Kärpäsiä oli joka paikassa. Oliko navetan eläimillä muuten hyvä olla? Saiko ne ruokaa ja vettä ja olivatko puhtaita? Kummallista että ennen ei kukaan välittänyt eläinten oloista vaikka ne oli juuri näitä. Nyt kun navetat on niin hyviä niin nyt ne onkin eläinten rääkkäämispaikkoja. Hyvinvointi nyt onkin eläinrääkkäystä. Ennen oli paremmin vai oliko?

      Meilläkin navetta oli tommonen kuin äsken kerroit. Ainoa kärpästorjunta oli myrkky jota ruiskutettiin niin että ovet ja ikkunat kiinni ja kärpäset kuoli mutta eläimet selvisivät. Ei ollut muuta konstia ja kärpäset lisääntyivät koko ajan. Nyt meillä on omasta mielestä hyvä navetta. Mutta tarkastajien mielestä varmaan huono koska karsinat ovat muutamia senttejä vaille normin. Olishan se kiva jos olisi isommat mutta kun ei voi seiniä siirtää ihan noin vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1753
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1158
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      987
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      954
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe