Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ensimmäinen oma koirani

tyttö.

Mä oon harkinnut ottavani nyt ensimmäisen oman koiran ja löysinkin jo sopivan :) Koira on 4-vuotias leikattu narttu, sekarotuinen. En halua pentua. Meillä on kotona ollut aina koiria, niin kokemusta on erilaisista koirista. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun ottaa "vanhan" koiran? Myyjä kuvailee koiraa ilmoituksessa kilttiluontoiseksi joka tulee toimeen lasten ja muiden eläimien kanssa, koirien kanssa hieman vaihtelevasti. Koirassa on saksanpaimenkoiraa ja ajokoiraa. Mitkä asiat ovat ne tärkeimmät, jotka täytyy huomioida ennen ostopäätöstä? Ajattelin, että otamme koiran ensin koeajalle ja katsomme miten arki alkaa sujua :) Asumme poikaystäväni Mikkelissä, isossa kerrostalo kaksiossa jonka vieressä on hyvät lenkkeily alueet (metsää ja hiekkateitä) Nyt kaikki antamaan hyviä neuvoja, mitä kysyn myyjältä ennen kuin ostan koiran :) Koira siis asuu Lahdessa. (Jossa itse asuin ennen muuttoa Mikkeliin, joten matka ei ole ongelma, kun Lahdessa käymme vähänväliä)

3

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnittelut :D

      Heippa! Onnittelut kun olet valinnut aikuisen kotimaisen kodinvaihtajan :)

      Perusasiat jota pitää kysyä on tietenkin rokotukset, matohäädöt, onko ruoka-ain yliherkkyyksiä, korva/silmätulehduksia.

      Hyvä on myös kysyä mitä ruokaa syö, jottei tule liian nopeasti vaihdettua ruokamerkkiä, ja sitä myöden vatsa menisi sekaisin.. Myös ruokinta määrät on hyvä kysyä, ja muokata sitten ruokarytmiä pikkuhiljaa omaan rytmiin sopivaksi, aikuiselle koiralle 2ruokailua vuorokaudessa on riittävä määrä.

      minkä verran on päivässä liikutettu, usein uusi omistaja on innokas ja koira voi kipeytyäkin äkkinäisestä liikuntamäärän lisäyksestä.

      Koeajasta: sinulla on ennestään koirakokemusta, joten ymmärtänet että tuon ikäinen koira on jo oppinut tiettyjä sääntöjä..
      Joten sinun on hyvä olla hieman joustava omien komentojen kanssa, menee hetken ennenkuin yhteinen sävel löytyy :)äänensävyt, ja eri käskyt.

      Muutoin otatte heti käyttöön ne säännöt joita haluatte noudattaa, esim. sänkyyn/sohvalle tulossa.. joko sallitte, tai sitten ei. ja niisä sitten pysytään.

      Lisäksi kun koira tulee uuteen vieraaseen ympäristöön, voi sen käytös hetken kuluttua hieman muuttua, saattaa murahdella vieraille, vahtia tiukastikin tai olla hyvinkin aran oloinen.. Tuollaiseen käytökseen ei pidä lähteä mukaan, vaan hyvin selkeästi osoittaa että vieraille ollaan ystävällisiä.

      Aikuinen koira vaatii hieman enemmän aikaa sopeutumiseen kuin pieni pentu. tietenkin vaadittu aikakin on hyvin yksilökohtainen joten se vaihtelee.. Mutta kun sitä aikaa muistatte antaa, saatte varmasti hyviä yhteisiä hetkiä.

      Muista kuitenkin vielä että olet ostamassa sekarotuista koiraa, ja vaikka kira olisi kuinka ihana, katso että hinta on kohtuullinen.

    • onnittelut

      jatkoa edelliseen:

      Taisin bongata kyseisen koiran myynti-ilmoituksen äsken jos oli toi hieman alle 100, hinta mielestäni kohtuullinen..

    • eanz

      ota huomioon että koiralla saatta olla eroahdistus tai jotain muita miksi se annetaab pois. kysele omistajalta miksi he antavat sen pois ja jos koira nyt sattuu olemaan kuriton vaikka toisin väitetään niin entinen omistaja ei enää välttämättä ota sitä takaisin ja sitten olet kusessa ; ))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe