rikas BBA?

BBA-mies

Syksyllä lähtee käyntiin viimeinen lukukausi amk:ssa, jossa olen viime vuodet opiskellut kv-yritysmarkkinointia trendikkäällä BBA-linjalla. Opetus on ollut heikkotasoista, mutta ei se mitään, kunhan työnantajat eivät saa tietää.

Tässä valmistumisen häämöttäessä kovasti pohdiskelen tulevaa ansiotasoani. Työharjoitteluni ovat olleet haastavia ja monipuolisia, ulkomaanvaihdoissa olen käynyt vaikka kuinka monta kertaa ja tulevaisuus pitäisi olla ruusuinen, mutta kovasti huolestuttavat nämä "valmistuin tradeksi -palkka 1400E -kirjoitukset".

Onkohan näin, että valmistuttuani en pääsekään suoraan nokialle markkinointijohtajaksi ja lentelemään suihkarilla ympäri Eurooppaa? Kaikki maailman tradenomit ja varsinkin BBA:t, kertokaa kokemuksistanne valmistumisen jälkeen!

BBA-mies

13

5661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • baba

      Tere,

      itse luin kv-kaupan BBA:ksi HKKK:n kautta Mikkelissä. Saamani opetus oli todella korkeatasoista ja yritimme sitä myös työnantajille viestittää.

      Luin BBA:n perään suoraan MBA:n, joka varmasti vaikutti palkkatasooni. Sain työtä liikkeenjohdon konsulttina jo ennen valmistumistani. Hoidin viimeiset creditit loppuun työn ohella. Palkkaa sain jo ensimmäisenä vuonna enemmän kuin vanhempani yhteensä.

      Ulkomaanvaihdossa kävin BBA:n aikana. MBA:ssa jätin sen väliin, koska en katsonut siitä olevan mitään lisähyötyä siinä vaiheessa.

      Meillä oli äskettäin BBA-luokkakokous. Valtaosa kurssikavereistani tuntui työskentelevän keski- tai ylimmässä johdossa. Noin kolmannes työskentelee ulkomailla.

      Luonnollisesti on viime kädessä itsestä kiinni mihin elämässään päätyy. BBA ei omien ja kurssikavereiden kokemuksien perusteella ole ainakaan menestymistä hidastava tekijä.

    • näin

      Työskentelen it-palvelutalossa. Työhaastattelussa sain kertoa juurtajaksain mikä on tradenomi. Insinöörit ja maisterit olivat tuttuja, mutta tradenomin tutkinto ei.

      Itse opiskelin ns. korvakuulolla tradenomiksi. Ainut mikä teetti työtä oli opinnäytetyö. Lähinnä sen takia, että jätin sen niin viimetippaan.

      Nyt olen samassa talossa töissä 3 vuotta palkka taso noin 2600 eskoa kuussa.

    • Ile

      Onnea työnhakuun! Monipuolisesta työharjoittelusta on varmasti hyötyä; kv- kokemus on moneen hommaan jopa edellytyksenä, joskaan se ei mitään varsinaista etulyöntiasemaa takaa, koska niin moni käy vaihdossa ja harjoitteluissa ulkomailla.

      Mitä itse tutkintoon tulee, ainakin kansainvälisissä yrityksissä se on tunnettu. Siinä missä usein suomalaisissa yrityksissä haetaan KTM:ää, ulkomaisissa työilmoituksissa markkinointitöihin tutkintovaatimuksena on useimmiten "Bachelor's Degree".

      Jos rikastuminen on ensisijainen tavoitteesi, kannattanee yrittää jotain muuta, kuin hakeutua Nokian Suomen yksiköihin...

    • Näin on

      on maksullinen tutkinto=ei hyvä työnantajan silmissä.
      Paukuta henkseleitäsi tradenomitutkinnollasi, älä missään nimessä BBA:alla, se kun mielletään maksulliseksi tutkinnoksi vaikka ei se kai sitä aina ole.

      • jee

        Mitä meinaa maksullisella tutkinnolla?ei ainakaan Suomessa asia näin ole, mitä ihmettä?ulkomailla kylläkin, joissain yliopistoissa.


      • Future MBA

        23-v vastavalmistunut BBA (minä) huomasin, että jos markkinoin itseäni tradenomina, en pääse minnekään töihin, koska niitä on aivan tuskaisesti Suomessa liikaa. Varsinkin jotain markkinoinnin tradenomeja.

        Kun aloin markkinoida itseäni työmarkkinoille BBA:na pätkähti vakituinen työpaikka, haastavassa kansainvälisessä työssä alta viikon.

        Palkka ei ole mitä paras, mutta hei!
        Ei ole realistinen ajatuskaan, että 23-vuotiaana ammattikorkeakoulututkinnolla voisi ensimmäisessä työpaikassaan miljoonia tienatakaan.


    • Myöskin BBA

      Olen itsekin koulutukseltani tuo "mystinen" BBA... myöskin omaan ulkomaankokemusta sekä opiskeluista, työharjoittelusta että työstä (tasoani vastaavista tehtävistä) ja alla on vielä merkonomitutkinto mutta.... mutta... Ei sillä kyllä rikastumaan pääse, ansaitsen 2100 € /kk ja töitä saa kyllä tehdä. Kaikki ansioluettelooni tutustuneet ovat kiitelleet monipuolisuudesta ja ennen kaikkea työkokemuksesta mutta liksassa se ei valitettavasti ole näkynyt. Itse itseasiassa ihmettelen näitä juttuja ns. suoraan koulun penkiltä huippupaikoille ja huippuliksaan ilman työkokemusta tai muuta vastaavaa...? Eli lyhyesti, ei pelkkä BBA:n paperi takaa vielä mitään... valitettavasti. Mutta tsemppiä sulle, ei tarkoitus ole lannistaa, ehkä vain pudottaa maan tasalle ;-)

    • Pertti

      Useimmiten työilmoituksissa sanotaan näin: "vaaditaan kaupan perustutkinto esim merkonomi/tradenomi" tai vaatimuksena on KTM. Eli BBA on aliarvostettu. Tosin ulkomailla BBA tutkintoon vaaditaan huomattavasti enemmän. Tarkennan että Tradenomi = BBA. BBA kuulostaa toki paremmalta.

    • ihalainen residentti

      Ei kannata mennä töihin jos ei saa pääjohtajan paikkaa ja vähintään 12.000 euroa kuukausipalkkaa.

    • Barcelor

      Olen BBA ja sain paperin käteen samalla, kun tradenomi-tutkintopaprein. En ole käynyt vaihdossa ja kielitaitoni on turistislangia. Se oli onneni, sillä nyt näyttää olevan käytäntö muuttunut, vai onko? Ja töitä on ihan kivasti riittänyt, käytnikortti ratkaisee ;))

      BBA = Barcelor of Business Admiration

      • öaslfaösldfjaölskdfj

        Kyllä, Barcelor of bjösiness admin on hieno tutkino. Itse sain siitä valmistuttuani töitä Kaupan alalta, tarkemmin sanottuna Applen maajohtajana.

        Sinä puolestaan, normi tradenomin lutka, et saa töitä edes maahanmuuttoviraston vessajonon kurissapitäjänä :) Sorii!!


    • asggdgh

      pitäskö kouluttautua mieluummin BBA:ksi kuin ekonomiksi? Tulevaisuudessa tähtäimessä yritysjohto/konsultointi ja ehkä oma firma joltain alalta

    • lsdjföalsdkjf80980

      BBA, töissä itä Euroopassa isossa firmassa, palkka noin 600 eur kk verojen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe