hihnassa räyhääminen

ongelmia

minulla on seefferi uros n. 1,4kk vanha ja haluaisin tietää millä konstilla saisin tuon räyhäämisen loppumaan?
aina kun olemme lenkillä ja vastaan tulee toinen koira,oma urokseni alkaa samantien haukkumaan ja vetämään toista koiraa päin. olen yrittänyt herkuilla kiinnittää huomiota muualle,yrittänyt rauhallisesti kieltää välillä kovempaakin mutta kun tuo koirani ei siinä tilanteessa kuuntele.

34

2754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ongelmaan ratkaisu

      monen nyky seefferin vika,kaverillani oli samanlainen ongelma.se vika jäi pois,ku tuli oikeanlainen koira vastaan ja se sai tarpeeksi kovaa kipeetä.mutta voi olla myös parempia konstia,kait tämä on se viimeinen

    • kuultu ennenkin

      mee koulutuskentälle. siellä neuvotaan niksit. tosi yleinen ongela nykyään, kun seeffereistä tullu joka miehen ja naisen koiria... vaikkeivat ihan sitä oo. rähjiä tulee jos ei osata kouluttaa. tsemppiä.

    • Joobax

      Ota ulos mukaan limsapullo vettä täynnä. Etsi vastaantuleva koira. Laita koira oikealle puolelle siis siten, että jäät itse koirasi ja vastaantulijan väliin. Avaat vesipullon valmiiksi ja pidät sen toisella sivulla piilossa. Juttelet sille rauhallisesti, että ohi ollaan menossa tai mikä ohituskäsky sulla sitten onkaan. Siis olet itse aivan rauhallinen ja sanot sille rauhallisesti käskyn. Kun koira ottaa askeleenkin vastaantulijaa kohtaan, tulee toiselta sivulta vesiryöppy päin pläsiä ja murahdat kunnolla tai sanot EI tai mikä teillä onkaan käytössä. Ja sama uudestaan, jos ei mene jakeluun. Heti roiskauksen jälkeen pullo menee piiloon, eikä sillä pelotella koiraa. Vesi tulee murahduksen kanssa naamalle niin nopeasti, ettei koira ehdi tajuta mistä se vesi tuli ;D Jos pelkkä vesi ei tehoa, sen voi terästää sitruunalla tai etikalla.

      Siitä sitten vaan rauhallisesti jatkatte eteenpäin. Muista kehua hirveesti ja palkata namilla, kun menee nätisti. Siis jo samalla ohituskerralla, kun on 2s sitten saanut vedet naamalle, muista kehua kun koira kävelee nätisti. Muutaman toiston pitäis riittää niin että ongelma ainakin hiipuu, jos ei kokonaan poistu. Opeta koiralle viimeistään nyt ohitukselle oma sana.

      Ei tää mikään kiveen kirjotettu konsti ole, mutta ainakin sellainen, jota kannattaa kokeilla. Talvella tätä ei oikeen voi pakkasessa tehdä, joten suosittelen laittamaan töpinäksi!

    • pikkusakuliini

      Hei!
      Oletko miettinyt miksi koirasi rähjää? Oletko sosiaalistanut sitä kunnolla, voiko olla että sitä pelottaa? Oma seefferini oli (on!) niin hurjan arka, että suomeksi sanottuna panikoi vieraita koiria ja ihmisiä. Haukkui ja ärisi jo 10vk:sena... Yritettiin ties mitä kaikkea, karjumista, huomion kiinnittämistä muualle, palkitsemista, ignooraamista.. Kaikkea. Koira vaan räyhäsi ja räyhäsi. Koirapuistossa kun 12-13vk vanhanan ekan kerran käytiin niin sitten alkoi valjeta mistä oli kysymys. Koira vapisi jalat pissit "housussa" kun joutui vieraiden koirien keskelle. Ja räyhäsi. Sit vasta tajuttiin että se PELKÄÄ (ja puolustautuu).

      No. Ei siinä muu auttanut kun tutustua koiraan kunnolla. :) Meidän tapauksessa pallot on niitä elämää suurempia ihmeitä, joilla on kivaa leikkiä. Otettiin siis pallo aina mukaan pihalle ja heiteltiin. Ensin ihan kotiympäristöllä koiravapaalla alueella.. Sitten hiljaksiin alettiin siirtyä tielle jossa vastaan saattoi tulla koiria. Huomasin itse aina että ahaa, sieltä on koira tulossa vastaan, mutta en näyttänyt pennulle että huomasin. ;) jatkoin vain leikkiä. Jos pentu meinaa ärähtää, niin ole kuin et huomaisi. Leiki vain välinpitämättömästi pallolla = pentu huomaa sinusta ettei se koira ollutkaan pelottava... Meni pitkään (PITKÄÄN!) että koira alkoi "sietää" toisten koirien ohittamiset.. Ja AINA oli pallo mukana. Sama juttu koirapuistossa, AINA pallo mukana. Pallolla leikittiin eikä huomioitu toisia koiria. Välillä aggressiivisesti yritti "käydä päälle" puolustaessaan palloa, mutta siinä vaiheessa menin väliin. Ajoin ensin vieraan koiran pois koirani luota. Koirani hiljaksiin oppi että MINÄ suojelen sitä "pahoilta koirilta" eikä hänen itse tarvitse niistä huolehtia...

      Tänäpäivänä koira 1v2kk ja remmirähjäys tipotiessään.. Edelleen ARKA mutta sietää toiset koirat. Edelleen aina pallo mukana, johon "turvataan".

      Tsemppiä! Lähde siitä MIKSI koira tekee niinkuin tekee. Sitten korjaa syy ja aiheuttaja. :)

      • Joobax

        Oliko koirasi erossa muista koirista kuukauden? Olettaen, että luovutusikä on se 8 viikkoa.. Sosiaalistaminen pitäisi aloittaa heti, kun koira on kotiin saatu ja hankkia pikkupennulle paljon positiivisia kokemuksia muista koirista. Pennun eleosaaminenkin on vasta kehittymässä ja se vaatii paljon harjoitusta, jotta koira osaa lukea vieraiden koirien aikeita.


      • EL. a. K.IM

        pikkusakuliini1

        Joo.

        Yleensä hauvvat haukkuu, jos niitä pelottaa.

        Mutta jos hauvva tietää olevansa Alfa uroksen, tai Naaraan mukana, niin ei pelkää mitään.,

        Silloin vaan puolustaa sitä Alfaa.


    • pikkusakuliini

      Meille tuli 7vk ikäisenä. Oli ihan pentueessaan onnellisesti kasvanut. Mutta ei sitten muita koira ollutkaan kuin sisarukset emä. Muut sisarukset asiallisesti suhtautuneet vieraisiin koiriin, mutta meidän jätkä onkin sitten eri juttu. Vika ei ole minussa, eikä meissä, vaan syystä tai toisesta pentu vain on niin hirveän arka. Ei näkynyt tutussa sisaruslaumassa, mutta myöhemmin sitten uusien koirien kanssa. Puututtiin asiaan heti ja ongelma on miltei kadonnut. :)

      • Joobax

        Siinä se avain onneen oikeastaan tulikin esiin -puututaan ongelmaan heti eikä vuoden päästä :)


    • 13+5

      pikkusakuliini, saako udella mistä kennelistä koira on? Ikä kun täsmäisi meidän neitiin ja arkuutta löytyy myös täältä, ei tosin ihan noin pahana..

      • pikkusakuliini

        13 5 : meidän jätkällä ei ole kennelnimeä ollenkaan, eli ihan yksityisen kasvattajan "aikaansaannos". :) Pohjanmaalla syntynyt.


    • 13+5

      Aa, ok.. :) Etelä-Pohjanmaalta meidän neitokainen.. :)

    • vngjhyghj

      Osta koiran selkäreppu, koira tykkää kun saa tehdä "töitä" sinne laitat pari puolen litran pulloa! Yleensä koira joutuu keskittyyn kantamiseen niin kovaa ettei ole aikaa rähistä :) ja 30min lenkki repun kanssa vastaa 60min lenkkiä ilman reppua.

    • Siksak......

      Oman koirani opetin ohittamaan niin että aluksi kun huomasin vastaantulevan koirakon, väistin omani kanssa niin kauas että tiesin varmasti ettei koira räjähdä. Palkitsin naksulla rauhassa olon ja edes pienen vilkaisun minuun...
      Vähitellen päästiin yhä lähemmäs koiria ja aluksi istualtaan (tai voi seistä tai maata, mikä nyt helpointa koiralle) ja lopulta mennään jo ihan kävellen ohi. Koirallani ikää vähän yli vuosi ja ollaan nyt tehty n. 10 onnistunutta ohitusta peräjälkeen. Yksi idiootti päästi dalmatialaisensa minun ja koirani iholle, koira räjähti mutta ohitukset ovat onnistuneet sen jälkeen hyvin.
      Nyt pitäisi alkaa työstämään sitä että koira pitää paremmin kontaktia minuun. Edelleen meillä pälyillään koiraa ja varsinkin isojen koirien kohtalla niskavillat on pystyssä. Sen verran koira kuitenkin keskittyy jo että jää odottamaan naksua ja herkkua eikä räjähdä.
      Tämä on meille kamalan iso saavutus, koirani hermot eivät ole parhaasta päästä ja tätä ollaan työstetty kauan.
      Onnea matkaan teille! :)

    • kldghadg

      Voi voi tätä sakukantaa.... on se jos työkoiran hermot ei kestä toista koiraa kohdata.
      Jotakin tälle hyvinvoinnin ja rahan ja ahnuden kolmiolle olisi tehtävä.
      Kohta ei enää kelleen ole kunnollista koiraa, määrää on kovasti, mutta todellisuus sitten tuota.
      Kyll siihen viel konstikin olisi , mutta sitä ei missään nimessä sitten käytetä, ja se on että aina armotta piikille sellainen koira jonka pää ei ole kunnossa.
      Kova on konsti, mutta niin on vaivakin. Tämä on tylyä tekstiä aran koiran omistajalle, mutta niin pitäisi kuitenkin tehdä.

      • kotikasvattaja

        Ihan vaan tiedoksi...ei koiran päässä täydy olla mitään vikaa vaikka räyhääkin muille koirille,koulutuksella taatusti tästä ongelmasta pääsee eroon.Saanen muistuttaa että koira on laumaeläin ja jokaisessa laumassa käydään "taistelu"herruudesta,joten malttia kaikille räyhääjien omistajille ja rohkeasti,mutta turvallisesti tutustumaan toisiin koiriin:)
        Ps.Piikille kaikki sellaiset ihmiset jotka eivät keksi"ongelmakoirille"muuta ratkaisua kuin lopettaminen!!!


    • Koirankasvattaja

      Pistä rakki riippumaan päiväksi talutushihnasta. Kyllä loppuu rähinöinti.

      • game over

        koirankasvattaja mitä jos pantaisiin SUT roikkumaan talutushihnasta ja vielä munistasi roikkumaan (vaan eipä taida olla "munaa")


    • 20+13

      Minulla ei ole koiraa, mutta pidän koirista. Siksi olenkin katsonut LIViltä tulevaa sarjaa Koirakuiskaaja. Sen jaksoja on katsottavissa ruutu.fi:ssä. Niistä voisit hyvinkin saada vinkkejä ongelmasi ratkaisuun.

    • hauhau**

      Tosiaan katso Koirakuiskaajaa...se heppu osaa asiansa!
      Varmaan sen vinkeillä osaisin itsekin kouluttaa koiran,tosin olen kissaihmisiä.
      Cesar Millanin oppeja on saatavana myös kirjana sekä DVD boksina

    • koiraihminen.

      Tuo on kyllä ikävä tapa koiralla. Minulla on kanssa saksari ei meinannut mikään kouluttaminen auttaa . Kerrean kokeilin kaverin sähkö lamaannuttajaa ni kyllä tehos. kaksi kertaa annoin 30000 volttia ni ei muuten räyhää enää. Kannattaa kokeilla tosin jos koira on oikein luupää ni sit enemmän volttia.

    • koirakouluista apua

      Heti tuli mieleen se, että tavanomaisin syy siihen, että koirista tulee "remmiräyhääjiä" on oman käyttäytymisen virheemme. Kun havaitsemme vastaantulevan koirakon (ja tässä siis aavistamme koiramme alkavan rähisemään) muutumme jännittyneeksi, kiristämme hihnaa ja vedämme koiraa jo valmiiksi lähellemme kohtaamisen lähestyessä. Tässä jännitys ja hermostuneisuus tarttuu myös koiraan, jolloin koirakin saattaa alkaa tuntemaan pelkoa ja jännittyy entisestään. Kun vastaantuleva koirakko sitten on lähietäisyydellä, alkaa koiramme (jos ei jo siinä vaiheessä kun remmiä kerätään kireämmälle) puolustamaan ohjaajaansa ja itseään vastaantulevalta koiralta haukkumalla ja räksyttämällä. Kun tätä toistuu, koira linkittää remmin kiristymisen, sekä myös vaistoaa ohjaajan hermostuneisuuden ja on jo heti nähdessään koirakon valmiina "hyökkäämään kimppuun".

      Kannattaa jo heti alkaa muuttamaan omaa käyttäytymistään rennoksi ja luoda koirien ohittamisesta miellyttäviä ja positiivisia hetkiä. Haistelemaankin pääsee kun on ensin ottanut kontaktin ohjaajaansa, ikäänkuin "pyytämällä luvan" tutustumiseen. Palkkana tästä kontaktin otosta on pääsy vieraan koiran luo haistelemaan.

      Kontakti on kaiken koulutuksen perusta, sillä kontaktiharjoittelu on hihnakäyttäytymisen perusta. Kontaktista palkitseminen vahvistaa ohjaajan lähellä olemista. Kun koira katsoo oma-aloitteisesti ohjaajaansa, merkitään sen käytös esim. naksulla ja palkalla, tai muulla vastaavalla tavalla. Tavoite on, että koira tarkkailisi ja silmäilisi ohjaajaansa vähän väliä. Yksi perussääntö on myös se, että vetämällä ei koskaan pääse eteenpäin. Jokainen sentti, jonka koira etenee vetämällä vahvistaa vetämistä. Odota, että koira ottaa sinuun kontaktin. Elikkä sitten vain harjoittelemaan kontaktia, niin saattaa moni asia helpottua :)

    • Killerikalle

      Vie lopetettavaksi!
      Voithan täytättää sen jälkeen..

    • EL.a . K.IM

      ongelmia

      Se koittaa vaan suojella sua.

      Elä pidä sitä hauvvaa aina hihnassa.

      Anna mennä vapaanakin, jos olet kouluttanut sen hyvin.

    • goldenroseg

      Mulla on samanlainen tilanne,kuin viestin aloittajalla.

      Oma sakuni on narttu & reilu 2v.

      Kaverina sillä on seropi narttu & reilu 3v.

      Seropi osaa yksin ollessa mennä hihnassa nätisti,mutta heti,kun saku on siinä mukana & alkaa haukkumaan niskavilalt pystyssä toisille koirille,niin seropi tekee samoin.

      Olen yrittänyt opettaa sakua käskyttämällä anna olla tai ohi.

      Välillä toimii & välillä ei.

      Miten saan sakuni olemaan haukkumatta esimerkiksi kaupan edessä?

      Kun käyn kaupassa & koirat on mukana & ne kun jättää kaupan eteen kiinni & itse kun olet päässyt sisälle kauppaan,niin alkaa kyllä hemmetin moinen haukkuminen.

      Seropi tekee samaa toisinaan,ku huomaa,että toinen tekee niin.

      Miten saan nämä kitkettyä pois?

      Kaikkea keinoja on koitettu,mutta tuloksetta.

      TOIVON SAAVANI ASIALLISTA KOMMENTTIA!!

      Kiitos

    • 2. emäntä

      Meillä oli miehen vanha koira joka rähjäsi, toisille koirille, pihaamme saapuville autoille ja haukkui hetken kun lähitiellä ajoi auto.
      Koiralle annettiin paljon anteeksi, tausta vuoksi jota en tässä mainitse. Koira ei siis ollut uhka, rähisi vain uhkaavan kuuloisesti. Siihen se oltiin opetettu.
      Ollessani sen kanssa lenkillä reagoin heti kun se rupesi urisemaan, tönäisin kevyesti lapaan ja komensin. Tunsin kuitenkin koiran enkä jännittänyt, toisin kuin mieheni. Kun jo ennakoidessani kohtaustilannetta, sanoin koiralle, nätisti, hyvä poika, pikkuhiljaa se huono, opittu tapa jäi pois.
      Vielä lopettamiseen saakka koira piti yhden tavan, se rähisi aina mieheni saapuessa :) Sitä oltiin palveluksessa palkittu siitä ja muisti toimi, minä palkitsin taasen kauniista käytöksestä, kehuilla, silityksillä ja haleilla.
      Minua edeltänyt naispuolinen kasvattaja oli kuulemma harjan ja imurin kanssa ajanut koiraa takaa kun se käyttäytyi huonosti, eikä se koira kyllä siitä oppinut.

    • tietämätön....

      täällä on paljon puhetta vihasesta haukkumisesta ja vetämisestä.

      Mitähän minun pitäisi tehdä 2v tyttö sakemannin kanssa joka vetää jokasen koiran luokse häntä heiluen, ja jos pääsee sitten lähelle haistelee niin haluaa vain leikkiä! Koira ei ollenkaan hauku joten silleen hyvä, mutta ikävä toi neliveto vetäminen.
      Ja _MIKÄÄN_ muu ei kiinnosta sitten (herkkupalat, lelut, kepit, komentelu) kun näkee toisen koiran.
      Tosi sosiaalinen koira muuten ja perhepiirissä paljon muita koiria kenen kanssa leikkii.
      Lähteekö vain ajan kanssa?

    • dubbellove

      Minulla myös ongelma, 1,5 - v sakunarttu kun ei räsähdä kaikille vihaisesti ainoastaan pienemmille pennuille. käyttäytyminen on vaihtelevaa, suurimman osan kanssa se tulee hyvin toimeen ja koirapuistossakin käymme päivittäin.
      Räsähdys tulee yleensä niin nopeasti, etten ehdi reagoimaan sitä ennen. Koira ei ole vihainen eikä ole koskaan satuttanut ketään,mutta kerta se on ensimmäinenkin.
      Räsähtelyt ovat pentuikää myöten vähentyneet mutta eivät poistuneet kokonaan. Olen vähän neuvoton mitä teen räksyni kanssa, pitääkö ennakoida kaikkien lähestyvien koirien kanssa.

    • 25

      Täällä kanssa oli ongelmia vastaantulevien koirien kanssa ja meillä se alkoi täysin yhtäkkiä, ilman mitään ikävää tapahtumaa, tuli täysin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Voin sanoa tarkan päivän milloin se tapahtui niin äkkinäinen oli tämä rähinä. Tuli kun koira oli vuoden ikäinen ja sitä oli sosiaalistettu paljon käyty mm. tokossa ja oli omia koirakavereita ja meillä lisäksi toinenkin saku.

      Minä en ole koskaa antanut haistella hihnassa vastaantulevia, ne haistelut ja leikit on sitten erikseen omien koirakavereiden kanssa joita on paljon ja voin sanoa rehellisesti, että pääsevät nämä leikkimään irti vähintään viisi kertaa viikossa näiden koirakamujen kanssa.

      Minusta on jotenkin selkeämpi koirallekin, että kun koira tulee vastaan, sen ohi mennään ilman mitään hösläystä tai pelkoa siitä, mennäänkö haistelemaan ja moikkaamaan. Kun aina mennään vaan muina miehinä ohi, niin koirakin ymmärtää paremmin olla hermoilematta tai innostumatta liikoja. Onneksi sakemannien omistajilla on se plussa, että harva edes haluaa tulla koiransa kanssa jutuille, moni näkyy kiertävän pientareen puoleltakin kun tulee saksanpaimenkoira vastaan.

      Meillä tehosi kaikista parhaiten vesi myöskin. Sellainen saippua kuin BLIW saippua kannattaa ostaa, tyhjentää ja pestä. Se kulkee hyvin taskussa eikä paina paljoa. Kun tulee toinen koira vastaan, ottaa vesipullon vaihvihkaa taskusta ja heti kun koira haukkuu tai ärisee niin kunnon paineella vettä suoraan naamaan. Koira häkeltyy tästä et mitä ihmettä tapahtui ja auttaa kyllä useimpiin koiriin, että rähinät loppuu.

      Yhtä tärkeää on itse olla täysin rauhallinen, eikä tehdä ohitustilanteesta mitään numeroa. Ohi mennään ja sillä selvä. Ja se vesi kannattaa ruiskasta kunnolla siihen naamaan, mikään pikku sumute ei varmasti tehoa kyllä.

      Ärsyttää muuten tässäkin ketjussa tämä sakemannien mollaaminen. Eipä niitä sakemanneja kamalasti vastaan tule tuolla mitkä ei osaa kunnolla ohittaa. Itse en tiedä tälläseudulla kuin yhden rähinä sakemannin. Usein on kyllä pieni koira joka rähisee, joten voi huudella niiden pään vioista kyllä myöskin.

      Nyt meillä on ihana tilanne, että voin viedä kumpaakin sakemannia täysin rentona lenkillä vaikka tulisi mitä vastaan. Ihan sama vaikka vasteentulevat koirat rähisis niin meidän koirat ei lähde mukaan. Joskus niillä kiihtyy hengitys jos joku kamalasti örveltää, mutta eivät itse örvellä.

      Tontille tulevat kissat sen sijaan on ongelmana nyt. Joku pitää kissojaan irti ja ne jostain syystä on ihan kauheasti meidän pihalla ja nuo saa kauhean hepulin kun näkevät ne. Jostain ne aavistavat että ne on pihassa kun tajuavat mennä ikkunaan katsomaan ja siitäkös se raivo raikaa sitten kun eivät siedä niitä omalla pihalla. Tätä en ole saanut pois enkä tiedä mitä tapahtuisi jos koirat olis irti pihalla samaanaikaan kun kissat. Tämä on kuitenkin sellainenkin juttu, että sakemanni vahtii pihaansa, eli eipä sitä välttämättä saa edes pois ja toisaalta tarviiko saadakaan?

    • Uunoilua taas

      Hohhoija....eikös taasen kelleen tule mieleenkään,että on voinut joskus hihnassa saada toisen koiran päälleen ja siksi räyhätään.Mikä hiivatin vimma on yleistää aina?? Omalla on suurimmaks osaks remmiräyhää.sekin niin riippuu vastapuolesta,että antavatko aihetta vai eivät.Ollaan myös jouduttu flexipelle rottien kohteeksi,kun sellaset ei lapasissa pysy!! Jokseenkin kiukuttaa,että koira ei MUKA ole hallinnassa jos remmis ääntelee,hevonkukkua...kuri ja rakkaus kulkee tääl käsikädessä,koira on erittäin hyvin koulutettu.

    • Se toimii

      Ollut monta sakua ja nyt alkaa sujua kahden viimeisimmän kanssa.
      Sosiaalista miljoona kertaa vuoteen mennessä,paljon koiria,ei nokka
      kontaktia,tapahtumia,koulutusta,näyttely-alueita kierteleen,vaikka et osallistu!
      Kastele koira kokemuksilla,upota kokemusten suohon ja kumpikaan uros mulla EI
      räyhää vastaantuleville,vilkaisevat muualle!

    • Ohita

      Se käsky on "ohita". Koiralle pitää tehdä selväksi, että se on käsky, eikä kehoitus ja sitä käskyä totellaan. Sinä olet johtaja ja sinun pitää hallita tilanne. Jos et osaa olla vahva johtaja, niin koirasi ottaa johtajuuden. Sun pitää vaan opettaa koirallesi, jotta mitä mitäkin käsky tarkoittaa. Ei se koira voi millään tietää, jos sille ei kerro selkokielellä (koiran kielellä) mitä milloinkin haluaa. Vika on sinussa, ei koirassa.

      Miksi muuten pitää ottaa sellainen koirarotu, jota ei hallitse? Saksanpaimen on haastava ja vääriin käsiin joutuessaan "aikapommi". Jos koirasi on saanut peuhta ja komentaa suo reilun vuoden, niin olisiko nyt jo viimeinkin aika ottaa ohjat käsiisi?

    • Anonyymi

      sama vika rahikaisel seropi ikä noin7

      • Anonyymi

        Kielikouluun ja sitten kannattaa opetella päiväys ja kalenteri.


    • Anonyymi

      joku sen jo sanoikin. miksi ottaa sellainen rotu joka on jalostettu työtehtäviin.
      ei se kuulkaas ole mikään seurakoira vaikka kotiväelle mukava onkin.
      se remmiräyhääminen on vasta alkua isommille ongelmille.
      liian tuttua on että vastaan tulevalta naiselta karkaa käsistä saksanpaimenkoira ja hyökkää vastaantulevan koiran kimppuun.
      koirassasi on kyllä ainesta mutta sinä ja sinunlaisesi naksutinkouluttajat ette saa aikaan muuta kuin kauhua vastaantulijoissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe