Juukalaista demokratiaa

huolestuttaa jo

Juuassa kunnallinen päätöksenteko on hanurista. Suuren yhtenäispaineen luvatussa kunnassa valtuutetun edellytetään olevan lähinnä papukaijaa muistuttava, kauko-ohjattava robotti, jotta hän olisi niin sanotusti hyvä valtuutettu.

Juuassa pidetään luopioina, eräänlaisina pettureina, niitä valtuutettuja, jotka rohkenevat olla erimieltä pienen sisäpiirin kanssa yhtään mistään. Jos olet erimieltä ja vieläpä valitat epäoikeudenmukaiseksi tai jopa laittomaksi kokemastasi päätöksestä, olet vaaravyöhykkeessä. Jopa paikallislehti voi ottaa sinut hampaisiinsa eikä oikaisua välttämättä tule, vaikka niin sanotusti voittaisit jutun. Olet pahimmanlaatuinen häirikkö ja sellaisena sinua kohdellaan, vaikka todellisia kansanvallan halveksijoita ovat ne päättäjät, jotka eivät ajattele omilla aivoillaan eivätkä rohkene tehdä päätöksiä edes oikeassa järjestyksessä. Joutuu todella hämmästelemään sitä, eikö suurella osalla Juuan valtuutetuista ole sen vertaa tietoa kunnallisen päätöksenteon perusteista, että päätökset saataisiin tehtyä edes muodollisesti oikein.

Jokainen virheellisessä järjestyksessä tai muuten taitamattomasti ja laittomasti tehty päätös, joka muuttuu valitusten takia, kertoo päätöksentekijöiden surkeudesta. Kun valtuuston 26:den onnettoman myötäilijän päätös on voitu kaataa jopa yhden häiriköksi leimatun, asioihin vakavasti paneutuneen päättäjän ansiosta, voi vain ihmetellä, miksi niin monet, periaatteessa normaaliälyllä varustetut, ihmiset viitsivät vuodesta toiseen istua valtuustosalissa vain apinamaista tyhmyyttään osoittamassa.

Juualla alkaa olla pian ennätys siinä, miten monta kuntapäättäjien suurella enemmistöllä päättämää päätöstä kaatuu kahden kolmen vuoden aikana hallinto-oikeudessa. Eipä kannata juukalaisten valtuutettujen kehuskella ainakaan yhteiskunnallisilla ansioillaan tuollaisen "saavutuksen" jälkeen.

7

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vasta vaalit auttaa?

      Mielenkiintoista.. Joku kirjoittikin jossain, että Juuassa tulevat olemaan mielenkiintoiset kunnallisvaalit. Totta totisesti, siltä vaikuttaa. Nykyisten valtuutettujen pestin jatkamiselle on valveutuneen äänestäjän ainakin vaikea löytää yhtään hyvää syytä. Sellaiseksi sekoiluksi on erityisesti kulunut vaalikausi mennyt. Oikein hirvittää seurata, mitä kaikkea ehtii vielä tapahtua. Kuntalaiselle ei ole mieltä ylentävää asua kuntademokratian irvikuvakunnassa...

    • Eip käy katteeks

      Lainaus edeltä:
      "Jokainen virheellisessä järjestyksessä tai muuten taitamattomasti ja laittomasti tehty päätös, joka muuttuu valitusten takia, kertoo päätöksentekijöiden surkeudesta. Kun valtuuston 26:den onnettoman myötäilijän päätös on voitu kaataa jopa yhden häiriköksi leimatun, asioihin vakavasti paneutuneen päättäjän ansiosta, voi vain ihmetellä, miksi niin monet, periaatteessa normaaliälyllä varustetut, ihmiset viitsivät vuodesta toiseen istua valtuustosalissa vain apinamaista tyhmyyttään osoittamassa."


      - Suomen ennätys oikeudessa kaatuneiden päätösten saralla ei tosiaan ole kunniaksi millekään kunnalle, kaikkein vähiten vaikeasta väestökadosta kärsivälle Juualle.

      Eriskummallinen kuva Juuan päättäjistä tulee myös, kun ajattelee heitä työelämässä. Itse en ainakaan haluaisi työkaverikseni sellaista ihmistä, joka ei ajattele omilla aivoillaan. Johan siinä saisi koko ajan vahtia työkaveriaan kuin lasta ettei se tekisi mitään tyhmyyksiä. Juuan päättäjistä tosin moni on jo eläkkeellä tai ainakin melkein. Ja muutama puuhastelee kunnan palveluksessa..

    • sulle mulle jne.

      Lukekaapa Timosen Sakun sunnuntainen (25.9.) blogi (http://sakutimonen.blogit.fi/) aiheesta "Se onkin helppoa", niin näette taas miten omaperäisellä tavalla Juuassa tulkitaan lakia. Tällä kertaa kunnallisten toimielinten vaalikelpoisuus- ja esteellisyyskysymyksiä.
      Vaikuttaa siltä, että tuosta Juuan ikäihmisten osaamiskeskuksen pyörittämisestä on oikein tekemällä tehty yhden henkilön yksityinen bisnes.

      Mitähän esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamies ajattelisi asiasta?

    • politiikan puhdistus

      Saku kirjoittaa mielenkiintoisia blogeja - ja niin asiasta! Ei ole ihme, että hänen kirjoituksensa ovat luettuja kunnan päättäjienkin keskuudessa. Liekö se osaltaan syynä siihen, että päättäjät ovat Sakun suhteen myös niin varpailaan. Kunnalliselämässä ei tunnetusti pidetä totuudenpuhujista.
      Saa nähdä moniko nykyvaltuutettu vetäytyy kunnallispolitiikasta. Merkkejä sellaisesta näyttää olevan jo ilmassa.

      • ei ihme

        Maisteri Paula Karsi-Ruokolainen jätti ainakin jo juukalaisen politiikan siirtämällä kirjansa Puolangalle


    • merkillinen käytäntö

      Juukalaiset kunnalliselämän "keksinnöt" ovat ainutlaatuisuudessaan varmaankin omaperäisintä mitä mikään kunta on koskaan tuottanut. Esimerkiksi nämä itäisiltä mailta lainatut varjovaltuustot ovat mitä merkillisin keksintö. Enne valtuuston julkisia kokouksia Juuan valtuutetut ovat kokoontuneet suljettujen ovien taakse käsittelemään kaikki esityslistan asiat. Tässä politbyroo-menettelyssä on sitten puitu asiat ja ikään kuin harjoiteltu valtuustonäytelmä virallista, yleisölle ja tiedotusvälineille suunnattua valtuustokokousta varten.

      Lain mukaan valtuusto on kunnan ylin päättävä elin ja sen kokoukset ovat avoimia ja julkisia. Edellä mainittu Juuan "keksintö" sotii pahoin julkisuusperiaatetta ja demokraattista päätöksentekoa vastaan. Juuassa kaikki kuntalaisten kannalta mielenkiintoiset keskustelut, mm. puutteellisen asioiden valmistelun "kukkaset", on siivottu kuntalaisten silmien ja korvien ulottumattomiin. Tosiasiallinen päätöksenteko on tapahtunut suljettujen ovien takana.

      Ei tarvitse ihmetellä, miksi politiikka ei kiinnosta, kun kaikki "kiusalliset kysymykset" ja mielenkiintoisimmat keskustelut on piilotettu kuntalaisten arviointien ulottumattomiin. Kukapa jaksaa enää innostua virallisesta (ja luonnollisesti tylsästä) valtuustokokouksesta, kun asiat on todellisuudessa jo enne kokousta päätetty. Jälkikäteen vain näytellään.

      Juuan valtuustonäytelmä on selvääkin selvempää demokratian halventamista, suorastaan kansanvaltaisuuden irvikuva. Sääliksi käy juukalaisia valtuutettuja, kun ovat suostuneet neuvostotyylisiin, ennalta harjoitettuihin valtuustoistuntoihin. Vasta kunnan ulkopuolisten tahojen "kiinnostus" (mm. Kuntaliitto, Karjalainen) juukalaiseen "keksintöön" on saanut päätöksentekijät miettimään mitä ovat olleet tekemässä. Myös paikallisen kokoomuksen toimintaan viime aikoina suoraselkäisyyttä tuonut Pertti Wickström on ryhtynyt kritikoimaan kunnan "avoimuuspolitiikkaa".

      Saa nähdä muuttuuko mikään vai jääkö Wickströminkin ulostulo vain tuuleen huutamiseksi. Sopisi Juuan päättäjien vähitellen kuitenkin oppivan edes päätöksenteon aakkoset, sillä on ikävää, kun kunta on jatkuvasti esillä vain negatiivisessa sävyssä.

    • KOKkerspanieli

      Juuan kokoomuksesta tuskin on vaihtoehdoksi avoimemmalle kunnallispolitiikalle. Ovat olleet lähinnä vain vaalien alla kiillottamassa kilpeään, mutta nopeasti vaalien jälkeen kaikki on ikään kuin sopivasti aina unohtunut.. Valta vain on kiinnostanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe