Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Rantalomailu" Azoreilla

Matkalle menossa

Tiedän ettei Azorit ole rantalomakohde, mutta onko siellä mahdollista esim. talviaikaan (marras/joulukuussa) ottaa aurinkoa vaikkapa hotellin uima-altaalla? Toisinsanoen tarkeneeko sään puolesta? Pieni löhöilykin kiinnostaisi saareen tutustumisen lisäksi.

8

592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Azorit ovat kuluneena kesänä aivan viime päiviin saakka aurinkoisesta ja kuivasta kesästä johtuen olleet erinomainen rantalomakohde. Toivon, että lukijat eivät enää elä siinä uskossa, ettei Azoreilla olisi uimarantoja. Se luulo, jota vieläkin monet matkailutekstit ylläpitävät, on täysin väärä, sillä rantoja saariryhmässä löytyy aivan riittävästi.

      Marras-joulukuun maksimipäivälämpötilat Ponta Delgadassa ovat luokaa 19-18 C. Asukkaana minulla ei ole tarkkaa tietoa hotellien ulkoaltaista, mutta epäilen, että ne eivät ole enää käytössä marras-joulukuussa. Azorit eivät ole paikka, johon tullaan lokoilemaan hotellien uima-altaalle mihinkää aikaan vuodesta, sillä saariryhmä on luontokohde, jossa kauneus on muualla kuin Ponta Delgadan hotelleissa tai niiden ynmpäristössä. Toiveitanne vastaa paremmin Funchal Madeiralla.

      Suositan uintia lämpimissä merivesialtaissa Terra Nostran puutarhassa Furnasissa ja/tai Ferrariassa Ponta Delgadan kunnan luoteiskulmassa.

    • syyskuu azorit

      ferraria on uskomattoman hieno paikka, kannattaa todellakin mennä. kuuma lähde joten ei väliä vuoden ajalla

      • Mul ei oo ferraria

        En nyt ole samaa mieltä, talvella usein tulee ja ne aallot tulevat yli sinne rannan lähteeseen. Eli vaatii ainakin aurinkoista ja hyvää keliä uimiseen.
        Omalla käynnillä helmikuussa siellä ei ollut ketään ja talvisin ne "kylpylän" ulkoaltaatkin ovat tyhjänä.

        Muutoin käymisen arvoinen paikka.


      • Mul ei oo ferraria kirjoitti:

        En nyt ole samaa mieltä, talvella usein tulee ja ne aallot tulevat yli sinne rannan lähteeseen. Eli vaatii ainakin aurinkoista ja hyvää keliä uimiseen.
        Omalla käynnillä helmikuussa siellä ei ollut ketään ja talvisin ne "kylpylän" ulkoaltaatkin ovat tyhjänä.

        Muutoin käymisen arvoinen paikka.

        Kesäjan ulkopuolella tuulet ovat voimakkaampia eikä ole epätyavallista, että aallot lyövät altaaseen. Tuulen suunnalla on merkitystä. Näitä tilanteita on myös kesällä, mutta harvemmin. Meriveden lämpötila on alhaisimmillaan, 15-16 C:ssa, helmikuussa. Kauniita ja vähätuulisia päiviä on myös talvella. Vaatii tuuria, että sää on suosiollinen juuri silloin, kun satunnainen matkailija altaalla piipahtaa.


    • Matkaaja(ko)

      Hei oon menossa tonne toukokuussa , minkälainen paikka siis se on ? En oikein tiedä siitä mitään, kun just viime viikonloppuna tuli viestiä tuosta,ja oon yrittänyt googlettaa,mutta ei kauheen hyviä juttuja oo tullut. Eli onko siellä rantoja,jolla vois ottaa aurinkoa ja minkälaista keskustaa siellä on,onko kauppoja ihan normaalisti niin kun yleensä etelässä ? Kuulostaa kyllä aika mielenkiintoselta paikalta ja upeita kuvia paikasta ! Minkälaisia ihmisiä ja jos voisitte kertoo ees vähän jotain perus asioita tälläselle tyhmälle , kiitos ! :)

    • Olet juuri sillä palstalla, jossa on runsaasti tietoa São Miguelin saaresta, johon suomalaisten ryhmämatkat Azoreilla suuntautuvat. Ehdotan, että vierailet kotisivuillani ja tutustut siellä oppaaseen nimeltä "Matkaopas São Miguelille aikoville" ja "Ruoka ja juoma São Miguelilla". Oppaat löydät kotisivuiltani osastosta Minun Azorini/Azorit, painike yläpalkissa. Kotisivuilleni pääset näpäyttämällä nimimerkkiäni ja valitsemalla sen jälkeen vasemmalla olevasta valikosta "Omat tiedot", jonka jälkeen avautuva sivu näyttää kotisivujeni osoitteen.

      Lyhyesti voin kertoa, että täällä on rantoja ja aurinkokin paistaa. Tosin toukokuu saattaa olla vielä viileä auringonottoon, sillä keskimääräinen maksimipäivälämpötila on silloin 20 C:n tuntumassa. Täällä on kauppoja, mutta ei turistikauppoja, kuten "etelässä". Azorit eivät ole massaturismikohde. Täällä asuu ystävällisiä ja rehellisiä ihmisiä. Ponta Delgada, johon suurin osa matkailijoista majoittuu, on noin 30 000 asukkaan taajama, joka sai kaupunkioikeudet samaan aikaan kuin Helsinki.

    • jyrkki12

      Ei ole hyvää paikka lähteä joulukuussa, kova tuuli ja inhottavaa ilmaa.

      • Kaikki on kiinni matkailijan odotuksista. Minulla on menossa viides vuosi Ponta Delgadassa enkä ainuttakaan niistä vaihtaisi pois mistään syystä. Sää asukkaan kannalta on Azoreilla aina hyvä ja voittaa kyllä niin Suomen pakkaset kuin kesän helteetkin. Koskaan ei ole kunnolla kuuma eikä kylmä. Tuuli ei asukasta Ponta Delgadassa haittaa lainkaan. Olen asunut merellisessä Helsingissä ja kävellyt osan työmatkasta ranta-alueita pitkin neljännesvuosisadan ajan, joten tiedän mitä kylmä inhottava tuuli siellä on. Tuulen voimakkuudet liikkuvat Azoreilla talvisaikaan keskimäärin lukemissa 10-40 km/t (2,7-10,4 m/s). Korkeimmilla paikoilla tuulee luonnollisesti enemmän ympäri vuotta.

        Joulukuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on 17,9 ºC, yön vastaava minimi 12,6 ºC. Helsingissä vain kolmen kesäkuukauden keskimääräiset maksimipäivälämpötilat ovat mainittua astelukua korkeampia ja näinä kesäkuukausinakin yön keskimääräiset minimit ovat alhaisempi kuin 12,6 ºC. Joulukuun keskimääräinen sademäärä Ponta Delgadassa on 126 mm, sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) kertyy 21. Sademäärät vaihtelevat vuosittain, lämpötilat sen sijaan ovat erittäin vakaita. Korkeasta (70-90 %) suhteellisesta kosteudesta johtuen ilma tuntuu astelukua lämpimämmältä. Lyhimmillään valoisalla ajalla on pituutta noin 9,5 t.

        Keskitalvella Azorit ovat maantieteellisen Euroopan lämpimin paikka.

        Joulukuu on vuoden 4. viilein kuukausi, mutta aste-erot tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuunkin kanssa ovat varsin pienet, maksimissaankin vain 1 ºC


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe