kiinnostaisiko burma x itämainen pennut?

lubu

Meillä on leikkaamattomat burmanaaras sekä itämainen lyhytkarvakolli. (naaras pillereillä). Jos nyt sattuisi vahinko käymään ja yhdistelmästä tulisi pentuja, niin mahtaisiko niille löytyä hyviä koteja kuinka vaikeasti? Asumme pääkaupunkiseudulla. Molemmat kissat ovat rekisteröityjä, terveitä (myös tutkittuja), hyväluontoisia ja kauniita yksilöitä.

18

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklfjsadlasdgasd

      Miksi ihmeessä spekuloit tuollaista? Trollaajako?

      ..
      Miksihän edes vaivauduin kirjoittamaan tän viestin.

    • lubu

      Vahinkoja voi sattua. Ja koska olen erittäin kyllästynyt rotukissankasvatukseen ilmiönä.

      • trollille vastaaja

        Trollihan tämä, mutta vastaan nyt kuitenkin: vahinkoja ei satu, jos ne kissat leikataan. Itse asiassa helpompaa kuin pillerien kanssa pelaaminen.


    • jklfjsadlasdgasd

      Ookoo.. Kuitenkin olet itsellesi hankkinut puhtaat rotukissat?
      Mutta yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus: kyllä yhdelle pentueelle aina hyvät kodit löytyy. Sitähän ei voi etukäteen tietää, että kuinka helposti.

    • lubu

      Toinen näistä jopa oma kasvatti. Mut aina ei asiat mee niinkuin suunnittelee. En mä nyt hirveästi pelkää että vahinkoa tapahtus. Mutta joskus kun on pinna kireällä niin ei tässä touhussa tunnu olevan mitään järkeä. (rotukissakasvatuksessa). Silloin tulee näitä ajatuksia, miten paljon helpompaa olis kun antais vahingon tapahtua. Tai jopa järkevämpää. No ainaskin, jos ei tarttis pelätä kissaliiton sanktioita. Jännä, miten ihmiset ja mielipiteet muuttuu, kun olen aina itse ollut niin vastaan kaikkia rotumixejä ja rekisteröimättömiä "rotukissoja". Niissä on toki paljon ongelmia. Pentutehtailu ja huono hoito, se ettei tunneta linjoja ja sairauksia. Mutta on ne ongelmat ihan paperillistenkin kasvatuksessa olemassa. Taitaa olla väärä palsta mulla:(

      • Ratna&Dewi

        Oletko ihan viisas kun pidät leikkaamattomia kissoja samoissa tiloissa ja mietit että hups, vahinko saattaa tapahtua. Ei se ole vahinko vaan varta vasten haluat teettää kissoillasi pentuja. Miksi sitä ei voi suoraan sanoa?

        Jos olisit fiksu niin teettäisit nartullasi rotupuhtaita pentuja etkä sekarotuisia, vai eikö narttusi täytä rodolle asetettuja ulkomuoto- tai luonnevaatimuksia ja näin ollen et sille saa hyvää ja tervettä urosta?

        Mistä sanktioista oikein höpötät?

        Kenellä on pinna kireellä? Minä olen teettänyt ocicatillani kaksi pentuetta ennen kuin se leikattiin, eikä varmasti pinna ollut kireällä vaan olin iloinen kun maailmaan putkahti terveitä ja kauniita rodunomaisia pentuja. On minulla maatiainenkin (näyttelyissäkin palkittu), mutta sillä en pentuja teetä kun maatiaispentuja on maailma pullollaan jo muutenkin.

        Aloittaja on kyllä nyt hieman hakoteillä eli onkohan kirjoittanut viestinsä ihan tosissaan?


    • no trollihan se

      Piti sitten aloittaa uudestaan väittely aiheesta kun edellinen vedettiin pois. Kyllä on ihmisillä tylsää :(

      Voisitko vähän valaista tuota lausetta "ei tässä touhussa tunnu olevan mitään järkeä. (rotukissakasvatuksessa). " Miten niin siinä ei ole mitään järkeä ja mitä järkeä olisi sekoittaa burma ja itämainen toisiina, mitä hyvää siitä seuraisi?

      Mitä kissoiltasi on tutkittu? Miten kauan olet kasvattanut?

      Olethan huomioinut, että sinut on helppoa paljastaa jos oikeasti olet kasvattaja?

      Jos olet kasvattaja, tiedät varmasti ettei kasvatuksella saa voittoa. Ei edes sillä mixi-kasvatuksella jos sen tekee kunnolla. Mutta en usko, että olet mikään kasvattaja ollenkaan, kunhan vaan yrität haastaa porukkaa riitelemään.

      Trollina olet oikealla palstalla, paremmin valvotuilla et kovin kauan kirjoittele tuollaisia juttuja.

      • 7+43

        Mielenkiintoinen kasvattaja kun on naaras yhtä rotua ja uros toista :D

        Kumpaa rotua oikein kasvatat?

        Eikö sulla ole itämaisia narttuja? Miksi leikkaamaton uros?

        Leikaamaton siitoskolli samassa tilassa kuin leikkaamaton naaras, vaikka sitten pillereitä popsiva? Miksi? Eikö olisi helpompaa kastroida uros?

        Yleensä siitoskollit kyllä pidetään eri tiloissa kuin naaraat. Myös hajuhaittojen vuoksi, sillä leikkaamattomat kollit merkkailevat!

        Trolli? No tottakai tottakai!


    • Missu,

      Olen kiinnostunut. Milloin ajattelit jättää nartulta pillerit pois? Kuinka nopeasti sen jälkeen narttu tulee kiimaan? Milloin pennut aikaisintaan saattaisivat olla luovutusiässä?

      • eioletodellista

        Ihmisten tyhmyys on rajaton. Ottakaa mieluummin vaikka koditon rescuekissa, mikä tuollasesta rotumix-kissasta tekee hienomman? Maatiaisia arvostetaan aivan liian vähän. Kuulostaa kyllä todella epäilyttävältä kasvattajalta, älkää ottako häneltä pentua!!


    • lubu

      Joo, selvästi väärä palsta aiheelle! Naaras ja kolli eivät normaalisti ole samoissa tiloissa. Molemmilla on jo pentuja ja ovat hyviä siitoskissoja, kun sitä joku epäili. Ihmettelen tuotakin, ettei voisi olla erirotuisia kissoja kasvattajalla. Itiskolli on oman naaraani jälkeläinen myös. (ja se naaras on leikattu, jos jotakuta huolettaa). Ja että mikä on rotukissan kasvatuksessa pielessä? Sanoisin että kaksi pääpointtia, jotka vaikuttavat kaikkeen! Ensinnäkin aivan liian pienet populaatiot. Vakava ongelma jota monet kasvattajat eivät ota tosissaan. Johtaa koko ajan linjasiitokseen, sairauksiin ja lopulta sukusiitosdepressioon. Toinen ongelma on ulkonäkökeskeisyys. Kissoja viedään äärimmäisyyksiin, välittämättä taas siitä tärkeimmästä eli terveydestä. Vaikka ei itse yrittäisi niitä kaikkein tyypitetyimpiä kissoja kasvattaa, on valitettava tosiasia, että lähes kaikki muut yrittävät. Ja yksi keino tähän on taas linjaus, mikä pienentää tehokasta populaatiota entisestään. Näistä seuraa niin paljon ongelmia etten nyt tässä ala luentoa pitämään.

      En mä sitä väitä, että olisi ns. järkevämpää yhdistää kaksi rotua. Ja todellakin, kyllä tuollaisesta toiminnasta kasvattaja saa kissaliitolta sanktioita. Kissaliiton sääntöihin ja ongelmiin en edes jaksa puuttua. Se mitä tässä haen on irtiotto noista kuvioista. Tietenkään jalostuspopulaatio ei sellaisesta parane, koska pentuja ei voi nykyisillä säännöillä ottaa rotuun.

      Ja joku kysyi niistä testeistä. Kyllä molemmilta kissoilta on testattu fiv felv ja sieni sekä rodunomaiset suositellut testit.
      Ja Ratna&Dewi, kaikista pennuista olen ollut minäkin onnellinen ja pentuaika on ihanaa. Ei se ole se, mikä kasvatuksessa mättää, kannattaisi ehkä sinunkin tutustua paremmin asioihin ennen kuin alat kommentoida. Niin ja kissa ei koskaan ole NARTTU se on NAARAS. Narttu on aina koiraeläin. Kuulostaa ihan yhtä hassulta kuin jos sanoisit kissanaarasta tammaksi.

      Mut mä luovutan nyt tän keskustelun osalta, kun täällä tästä ei selvästikään tule mitään. Painun omine ajatuksineni omaan rauhaan ja puhun vain lähimmille ystäville. Kiitos ei mistään.

      • Idässä = narttu

        Luovuta hyvä ihminen kun jo kerkisit kaikille todistaa olevasi trolli. Onnea seuraavaan provoiluyritykseen!!


      • 2+1

        :)))))))))))))))))))))))))))

        Nyt naaras ja kolli eivät olekkaan enää samoissa tiloissa! Miten ne muka pentuja saisivat jos naaras popsii pillereitä ja kolli on eri paikassa?

        Tarina vaan paranee eli pahenee.


      • jaapajaa...

        Miten voi sattua sitten vahinko jos ne kissat eivät ole samoissa tiloissa, tarkoitit siis tahallista vahinkoa?

        Tottakai kasvattajalla voi olla erirotuisia kissoja, mutta onko se järkevää on ihan toinen juttu. Vahinkojen estämiseksi kannattaisi olla samaa rotua ja sellaisia yksilöitä joiden kesken vahingot ei ole mahdollisia.

        Ei kannata yleistää koko rotukissakasvatusta samoihin ongelmiin. Pienellä osalla tilanne sisäsiitoksen suhteen on huono. Se ei kuitenkaan ole kaikkien rotujen ongelma, tietääkseni itämaiskasvattajilla tilanne on hyvin tiedossa.

        Jos ulkonäkökeskeisyys ei miellytä, miksi olet hankkinut rodun joka edustaa sitä. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka valita ei-äärityyppisiä kissoja. Irtiotto kuvioista onnistuu ilman, että alkaa mixailla eri rotuja keskenään. Kun vaan lopettaa koko touhun ja nauttii lemmikeistään.

        Onko ongelma vain sääntöjen noudattamisessa? Sääntöjä tarvitaan, ilman niitä rehottaisi kasvatus melkoisen vapaasti ja ihmisen mielen tuntien siitä ei seuraisi mitään hyvää. Saahan nykyäänkin yhdistää eri rotuja jos hankkii luvan etukäteen. Tämänkin olisit tiennyt jos olisit kasvattaja.

        Mitkä rodunomaiset testit, ne on rotukohtaiset testit ja niitä et osannut tähän laittaa. Kaikki sellainen mikä vaatisi tarkempaa tietoa jätit jälleen kerran kirjoittamatta, vanha kikka joka paljastaa. Kannattaakin luovuttaa kun on lähtenyt trollaamaan ilman riittäviä tietoja;)...ole hyvä vaan.


      • MuatiainenLintu
        jaapajaa... kirjoitti:

        Miten voi sattua sitten vahinko jos ne kissat eivät ole samoissa tiloissa, tarkoitit siis tahallista vahinkoa?

        Tottakai kasvattajalla voi olla erirotuisia kissoja, mutta onko se järkevää on ihan toinen juttu. Vahinkojen estämiseksi kannattaisi olla samaa rotua ja sellaisia yksilöitä joiden kesken vahingot ei ole mahdollisia.

        Ei kannata yleistää koko rotukissakasvatusta samoihin ongelmiin. Pienellä osalla tilanne sisäsiitoksen suhteen on huono. Se ei kuitenkaan ole kaikkien rotujen ongelma, tietääkseni itämaiskasvattajilla tilanne on hyvin tiedossa.

        Jos ulkonäkökeskeisyys ei miellytä, miksi olet hankkinut rodun joka edustaa sitä. Vaihtoehtojahan on vaikka kuinka valita ei-äärityyppisiä kissoja. Irtiotto kuvioista onnistuu ilman, että alkaa mixailla eri rotuja keskenään. Kun vaan lopettaa koko touhun ja nauttii lemmikeistään.

        Onko ongelma vain sääntöjen noudattamisessa? Sääntöjä tarvitaan, ilman niitä rehottaisi kasvatus melkoisen vapaasti ja ihmisen mielen tuntien siitä ei seuraisi mitään hyvää. Saahan nykyäänkin yhdistää eri rotuja jos hankkii luvan etukäteen. Tämänkin olisit tiennyt jos olisit kasvattaja.

        Mitkä rodunomaiset testit, ne on rotukohtaiset testit ja niitä et osannut tähän laittaa. Kaikki sellainen mikä vaatisi tarkempaa tietoa jätit jälleen kerran kirjoittamatta, vanha kikka joka paljastaa. Kannattaakin luovuttaa kun on lähtenyt trollaamaan ilman riittäviä tietoja;)...ole hyvä vaan.

        Ja mikäs lässyttäjä tantta sinä sit olet.
        Rodunjalostuksen vastustaja olen, en juutalainen kuitenkaan.
        Hitleriäkö leikitte omassa pikku pikku ympyröissänne te jotka olevinaan niin viisaita puhelette kissan jalostamisesta ja mukamas joistakin rodullisista seikoista. Ei voisi tyhmempii ihmisii olla kun noi rodujalostajat ja kissojen kanssa sillä lailla hyysäävät vätykset ja rahan toivossa kasvattajat. Kissoja on maailmassa muutenkin liikaa. Näkeehän sej jo tuolla luonnossakin kun eivät enää pysy omistajillaan vaan syövät pikkulinnutkin pihoilta. Jossakin maatiloilla kyllä ymmärrän kissan ihan vaan siksi että hieman pitäisi hiiret sisätiloista loitompana.


      • 6+2
        MuatiainenLintu kirjoitti:

        Ja mikäs lässyttäjä tantta sinä sit olet.
        Rodunjalostuksen vastustaja olen, en juutalainen kuitenkaan.
        Hitleriäkö leikitte omassa pikku pikku ympyröissänne te jotka olevinaan niin viisaita puhelette kissan jalostamisesta ja mukamas joistakin rodullisista seikoista. Ei voisi tyhmempii ihmisii olla kun noi rodujalostajat ja kissojen kanssa sillä lailla hyysäävät vätykset ja rahan toivossa kasvattajat. Kissoja on maailmassa muutenkin liikaa. Näkeehän sej jo tuolla luonnossakin kun eivät enää pysy omistajillaan vaan syövät pikkulinnutkin pihoilta. Jossakin maatiloilla kyllä ymmärrän kissan ihan vaan siksi että hieman pitäisi hiiret sisätiloista loitompana.

        Vastustat rodunjalostusta? Sitten vastustat kaikkea mikä liittyy lemmikki- ja hyötyeläimiin sillä niitä kaikkia jalostetaan olipa sitten kysymyksessä lypsylehmä tai pikkuinen hamsteri. Kaikki lemmikki- ja hyötyeläimet ovat jalostuksen tulosta, samoin hyötykasvimme. Sinulla ei olisi juurikaan syötävää jos rotuja ja lajeja ei olisi jalostettu ja jalostetaan yhä edelleen.

        Lässytä vain lämpimiksesi mutta mieti että millaisia ilmaisuja kannattaa käyttää sillä keskustelupalstoillakin on säännöt joita pitää noudattaa ja sinä teit kyllä jo rimanalituksen!


      • tantta vai ei
        MuatiainenLintu kirjoitti:

        Ja mikäs lässyttäjä tantta sinä sit olet.
        Rodunjalostuksen vastustaja olen, en juutalainen kuitenkaan.
        Hitleriäkö leikitte omassa pikku pikku ympyröissänne te jotka olevinaan niin viisaita puhelette kissan jalostamisesta ja mukamas joistakin rodullisista seikoista. Ei voisi tyhmempii ihmisii olla kun noi rodujalostajat ja kissojen kanssa sillä lailla hyysäävät vätykset ja rahan toivossa kasvattajat. Kissoja on maailmassa muutenkin liikaa. Näkeehän sej jo tuolla luonnossakin kun eivät enää pysy omistajillaan vaan syövät pikkulinnutkin pihoilta. Jossakin maatiloilla kyllä ymmärrän kissan ihan vaan siksi että hieman pitäisi hiiret sisätiloista loitompana.

        No justiinsa, johan olikin puhe;)

        Tottakai sinä voit vastustaa ihan mitä haluat, ei se ketään haittaa. Mutta mietihän noita juttujasi, eihän se kissojen vika ole jos ne ei pysy omistajillaan. Ihminen on ne sinne luontoon päästänyt. Jos niin ei olisi tehty, miten ne kissat siellä luonnossa lisääntyisi ilman tarkoituksellista teettämistä? Miten se sitten eroaa jalostuksesta jossa pyritään parhaiden puolien esille tuomiseen ja terveyteen? Ei mitenkään muuten kuin, ettei niistä kukaan voi sanoa, niiden olevan terveitä jos niitä ei ole mitenkään siltä varalta tutkittu.

        Eli jos ei ole vapaana liikkuvia kissoja, ei ole kissoja ollenkaan ellei niitä tarkoituksella teetetä. Kuka niitä hiiriä sitten syö tai pitää sisätiloista loitompana?

        Ihmisiäkin on maapallolla ihan liikaa ja odotettavissa on tilanne jossa ruoka ei enää riitä. Lihan määrä tutkimusten mukaan tulee laskemaan huomattavasti, eikä sitä riitä kaikille - toki ei riitä nykyäänkään. Tai sitä ei ole kaikilla varaa syödä.

        Kunhan opit kommunikoimaan asiallisesti, niin yritäppäs uudestaan. Tuollaisella tavalla annat vain itsestäsi varsin negatiivisen kuvan.


    • Burman kaveri

      Leikkaa mieluummin kolli tai naaras. Pillerit eivät ole yhtä hyvä vaihtoehto leikkaamiselle. Ja vahinkoja ei sattuisi, jos toinen kisuista leikattaisiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe