Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Astmaa vai mitä?

köh köh

Eli minulla iski maalis-huhtikuun vaiheessa flunssa, joka parani varsin pian. Meni pari päivää kunnes alkoi uusi flunssa, ja kolmannes flunssakin iski saman kk:n aikana. Tähän samaan aikaan oli julmetun kova yskä, meinasin oksentaa jatkuvasti... IKINÄ ENNEN OLLU NIIN KOVA YSKÄ. Kovia yskänpuuskia jotka jatkuivat tosi kauan, noh sain antibiootin keuhkoputkentulehdukseen (serppi kuitenki ok, eikä muita kokeita otettu). Oireet ainakin helpotti, ja flunssa kierre loppui. Mutta tämän jälkeenkin sairastin muutaman flunssan. Kokoajan ollut siitä saakka enemmän tai vähemmän yskää,ja hengityksen rohinaa keuhkoista. Keuhkoista myös ajoittain noussut pahanmakuista sitkeää limaa... Mutta tätä ei tapahdu usein.

Heinäkuussa sain uuden kuurin keuhkoputkentulehdukseen (yskän,hengityksen rohinan vuoksi)...lääkäri otti keuhkokuvat jotka oli ok, mykoplasmakokeet myöskin ok, kuten crp:kin....

Noh, nyt kuitenkin yskä jatkuu edelleen. Erityisesti yöaikaan yskä vaivaa, saatan herätä yöllä yskimään... Yskä on kuivaa, ja hakkaavaa. Viimeyönäkin yksin 45min ennenkuin sain taas unenpäästä kiinni. Hengityskin rohisee ajoittain.

Olen perusterve, 25vuotias. Enkä polta tupakkaa. Joten mitä tämä on :(. Suvussani ei kuitenkaan ilmeisesti ole astmataipumusta...

Voiko olla astmaa? Käsittääkseni siihen liittyy yöyskä?

8

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäriin mars

      Kannattaa vaatia heti astmatutkimuksia ennen kuin sairastut pahemmin. Oma astmani alkoi juuri tuolla tavalla... :(

    • köh köh

      Kiitos vastauksesta.

      Lisäisin vielä, että yskimistä ei kuitenkaan ole ihan joka yö. Ja päivisinkään ei juurikaan yskitä.

      Silloin kun yskäkohtaus päällä,niin keuhkot pitää kamalaa rohinaa.

      Mutta jotakin keuhkoilleni on tässä huhtikuun jälkeen tapahtunut, koska aiemmin ei tälläistä vaivaa ollut:(

      • sisäilmaongelmaako?

        Hei "köh köh"

        Oletko sattumoisin muuttanut uuteen asuntoon juuri noihin aikoihin, kun sairastelusi alkoi? Voi nimittäin johtua sisäilmaongelmista, jos perusterve nuori ihminen noin yllättäen sairastuu. Omalla kohdalla reilun kuukauden sisään jo kolmas flunssa ja jatkuvaa tukkoisuutta yms. vaikka normaalisti en juuri koskaan ole kipeänä. No syyksi paljastui, että kämppä johon olin muuttanut, kärsi home- ja kosteusvaurioista ja ilmanvaihto kaikenlisäksi onneton. Kiireellinen muutto edessä, onneksi on jo uusi asunto tiedossa.


    • köh köh

      Hei, en usko että johtuu sisäilmaongelmista, vaikka muutinkin juuri noihin aikoihin. Jo muuttopäivänä alkoi ensimmäinen flunssa-ja kuume.

      En siis ole veläkään äynyt lekurissa. Nyt olin juuri ulkomailla pari viikkoa, ja siellä ei ollut mtään ongelmaa. Nyt pari päivää oltuani taas kotona, niin tänään aamulla jo tuntui yskän tuntua, ja ensimmäisessä yskäsyssä nous taas limaa keuhkoista:(. Ja yksittäisiä yksköksiä tullut pitkin päivää:/

    • Ei limakalvot hoita-

      matta parane!

      ..............jatkuu.
      Huomaa että oireilu poistuu viiveellä - sen nopeammin mitä enemmän syöt mhb.ta!
      Seuraavassa on suuntaa antava ohje, oireiden poistumiselle, kun:
      1. Altistuminen kv-homeiden toksiinille loppuu, sekä
      2. Rupeat syömään 3-tärkeintä Probiootti-bakteeria jatkuvasti, joten tee Probioottien saannista elämäntapa.
      - Yli 10-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 4–6 kuukaudessa.
      - Yli 20-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 6—-12 kuukaudessa.
      - Yli 30-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 12——24 kuukaudessa.
      - Yli 40-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 24———36 kuukaudessa.
      - Yli 50-oiretta: Oireilu loppuu kokonaan noin 36———— ~~ kuukaudessa.

      Lääkärikään ei pysty edellä mainitussa Kvht-altistuksessa tekemään muuta, kuin:
      - >>>>>>>>>>>Altistuksen pysyvä lopettaminen joka on puolet hoidosta, >>>>>>>>>>>>mutta se ei tarkoita sitä että kaikki olisi automaattisesti kunnossa - oireilu poistuu viiveellä, sen nopeammin mitä enemmän syöt po Probiootti-bakteereita kv-home antibiootin tuhoamien Probioottien tilalle, jolloin pikkuhiljaa ajankuluessa pystyt kestämään niin luonnonhomeita, kuin kosteusvauriohomeiden-toksiinia.

      Huom!
      - Limakalvojen Probiootti bakteerien palautusprosessi tarvitsee prikulleen 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif bakteerit (ks tarkemmin alempaa)! Probiootti-tuote saa sisältää muitakin probiootteja.
      jatkuu...........:

      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/kvht-altistuneen-hoito-kvht-altistuksen-lopettaminen50-ja-mhbprobiootti-bakteerit50/

    • noef

      Onko mykoplasma-arvot katsottu? saitko sikapiikin enne oireitasi...? Tunnen läheltä jo pari tapausta, joissa yskä, mykoplasma ja sikaflurokote kulkevat liian lähekkäin...!

    • Yskänpuuska

      Astma saattaa aikuisiässä puhjeta pitkittyneen hengitystieinfektion seurauksena. Itselleni on ilmeisesti käynyt juuri näin. Minunkaan suvussani ei ole astmaa, mutta eihän se sitä katso... Nyt aloitettiin astmatutkimukset, kun oireiluni (hengityksen pihinä, ahdistuskohtaukset, yskä) alkoi syyskuussa. Lokakuun lopulta olen käyttänyt päivittäin n. 3 x avaavaa, koska muuten pihinä ja painon tunne rinnalla on normaalielämää häiritsevä. En ole myöskään pystynyt harrastamaan kunnolla sykettä nostavaa liikuntaa, koska ahdistus alkaa välittömästi hengästymisen yhteydessä, jos avaavaa ei ole otettu. Tosin se hieman ihmetyttää, että PEF-arvoni eivät ahdistuksenkaan aikana putoa kovin alas (alin lukema 460, enimmillään olen puhaltanut 580), joten en tiedä mitä tämä nyt oikein on. Selvinnee sitten kunhan pääsee tohtorin vastaanotolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe