alkuraskaus ja kuuumeinen flunssa!

viikot 7+

Moikka!
Luin jostakin että alkuraskauden flunssa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus?kokemuksia? Olen vk7 jotain ja yskinyt tässä jo varmaan yli 2vk mutta muuten olo tuntunut hyvältä. Nyt sitten alko nenän tukkosuus ja muut flunssan oireet, kuumetta 37,3 eikö todellakaan tee mieli sängystä nousta.Pelottaa! Käyn kyllä lääkärissä luultavasti jo huomenna ja pyydän töistä sairaslomaa. Mitä jos löytyykin joku tauti joka vaatii antibiootit? pelottaa noitten lääkkeiden syöminen kans.. Onko kokemuksia?

5

7566

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei mitään hätää

   Otahan ihan rauhallisesti. Jos flunssan sairastaminen raskauden aikana olisi erityisen vaarallista, ei terveitä lapsia juuri syntyisi. Flunssa alkuraskaudessa ei kylläkään ole mikään sääntö, en tiedä mistä olet sellaista kuullut. Flunssainen olo voi kyllä olla, koska nenä voi tuntua tukkoiselta ja väsymystä olla noin muuten. Mutta kunnon flunssa nyt vain tulee jos on tullakseen. Eihän sulla ole kuumettakaan paljon mitään, miksi ihmeessä pelkäät, että sulla joku antibiootit vaativa tauti olisi? Sitä paitsi on antibiootteja, jotka sopivat aivan hyvin raskaana olevalle. Oletkohan nyt vähän siellä sängyn pohjalla pyöritellyt liikaa asioita päässäsi ja tehnyt kärpäsestä härkäsen? Rentoudu, juo kuumaa mehua, syö hyvin ja muista juoda muutenkin paljon nestettä, kyllä se flunssa siitä lähtee. :)

  • k4iutin

   Mulla oli kolmen viikon ajan eli viikot 3-5 lämpöä 37,5 astetta ja nuhaa. Lämpö oli ihan tasaista ympäri vuorokauden. Mulla on viimeksi ollut lämpöä noin 15 vuotta sitten eli en kauhean usein sairasta. Ohjeeksi sain että ihan normaalia elämää pitää jatkaa, mutta kaikista fyysisempää liikuntaa ei suositella tehtäväksi eli omassa tapauksessani juoksemista ei suositella (mutta sitä ei kielletäkkään). Eli ihan normaalisti töissä pitää käydä ja liikuntaa pitää harrastaa, mutta vaihdoin sitten tunnin juoksemisen (jota ennen tein joka toinen päivä) joka päiväiseen tunnin kestävään reippaaseen kävelylenkkiin. Mulle sanottiin, että on ihan tavallista sairastaa alkuraskauden flunssa, mutta se ei ole tavallista flunssaa vaan tavallaan johtuu raskaudesta.

  • koeta levätä..

   Ainakin itse sairastin flunssan juuri noilla viikoilla... Vaikkka muuten edellisestä flunssasta oli ainakin 3 vuotta aikaa! Ja se oli selkeä virusflunssa kun mm.. lihaksia särki ja oli lievää lämpöä ja kurkkukipua... Kyllä alkuraskauden flunssa on hyvin tavallinen, sillä elimistön täytyy siinä vaiheessa ikäänkuin hienosäätää immuunipuolustusta hieman alemmalle tasolle (ettei pientä "kasvainta" vastaan ruveta puolustautumaan). Älä turhaan etukäteen murehdi bakteeri-infektiosta ja antibiootin tarpeesta..

   • ei mitään hätää

    Joo, on varmasti tavallista sairastua flunssaan vastustuskyvyn alennuttua, mutta ei se nyt sentään ole "enemmän sääntö kuin poikkeus". :) Toiset sairastuu, toiset ei, mutta mitäpä sitä ylipäätään pikkuflunssista huolehtimaan.


  • Hooooping

   Vanha ketju mut up.

   Mulla alko eilen kurkkukipu aamusta mut vaan aamu. Nyt ollu koko pv kurkku kipee ja nyt illal meni nenä tukkoon. Ei palele eikä kuumeinen olo. En nyt tavallisesti keskellä kesää flunssaa oo sairastanu. Ois kp 7 ei kai se nii aikaseen lieneekö nyt ees natsannu viel..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   476
   2145
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   12
   1661
  3. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   130
   1391
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   107
   1385
  5. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   24
   1221
  6. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   75
   1071
  7. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   73
   1057
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   88
   1038
  9. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   232
   1011
  10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

   Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
   Ikävä
   8
   840
  Aihe