alkuraskaus ja kuuumeinen flunssa!

viikot 7+

Moikka!
Luin jostakin että alkuraskauden flunssa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus?kokemuksia? Olen vk7 jotain ja yskinyt tässä jo varmaan yli 2vk mutta muuten olo tuntunut hyvältä. Nyt sitten alko nenän tukkosuus ja muut flunssan oireet, kuumetta 37,3 eikö todellakaan tee mieli sängystä nousta.Pelottaa! Käyn kyllä lääkärissä luultavasti jo huomenna ja pyydän töistä sairaslomaa. Mitä jos löytyykin joku tauti joka vaatii antibiootit? pelottaa noitten lääkkeiden syöminen kans.. Onko kokemuksia?

5

7590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei mitään hätää

      Otahan ihan rauhallisesti. Jos flunssan sairastaminen raskauden aikana olisi erityisen vaarallista, ei terveitä lapsia juuri syntyisi. Flunssa alkuraskaudessa ei kylläkään ole mikään sääntö, en tiedä mistä olet sellaista kuullut. Flunssainen olo voi kyllä olla, koska nenä voi tuntua tukkoiselta ja väsymystä olla noin muuten. Mutta kunnon flunssa nyt vain tulee jos on tullakseen. Eihän sulla ole kuumettakaan paljon mitään, miksi ihmeessä pelkäät, että sulla joku antibiootit vaativa tauti olisi? Sitä paitsi on antibiootteja, jotka sopivat aivan hyvin raskaana olevalle. Oletkohan nyt vähän siellä sängyn pohjalla pyöritellyt liikaa asioita päässäsi ja tehnyt kärpäsestä härkäsen? Rentoudu, juo kuumaa mehua, syö hyvin ja muista juoda muutenkin paljon nestettä, kyllä se flunssa siitä lähtee. :)

    • k4iutin

      Mulla oli kolmen viikon ajan eli viikot 3-5 lämpöä 37,5 astetta ja nuhaa. Lämpö oli ihan tasaista ympäri vuorokauden. Mulla on viimeksi ollut lämpöä noin 15 vuotta sitten eli en kauhean usein sairasta. Ohjeeksi sain että ihan normaalia elämää pitää jatkaa, mutta kaikista fyysisempää liikuntaa ei suositella tehtäväksi eli omassa tapauksessani juoksemista ei suositella (mutta sitä ei kielletäkkään). Eli ihan normaalisti töissä pitää käydä ja liikuntaa pitää harrastaa, mutta vaihdoin sitten tunnin juoksemisen (jota ennen tein joka toinen päivä) joka päiväiseen tunnin kestävään reippaaseen kävelylenkkiin. Mulle sanottiin, että on ihan tavallista sairastaa alkuraskauden flunssa, mutta se ei ole tavallista flunssaa vaan tavallaan johtuu raskaudesta.

    • koeta levätä..

      Ainakin itse sairastin flunssan juuri noilla viikoilla... Vaikkka muuten edellisestä flunssasta oli ainakin 3 vuotta aikaa! Ja se oli selkeä virusflunssa kun mm.. lihaksia särki ja oli lievää lämpöä ja kurkkukipua... Kyllä alkuraskauden flunssa on hyvin tavallinen, sillä elimistön täytyy siinä vaiheessa ikäänkuin hienosäätää immuunipuolustusta hieman alemmalle tasolle (ettei pientä "kasvainta" vastaan ruveta puolustautumaan). Älä turhaan etukäteen murehdi bakteeri-infektiosta ja antibiootin tarpeesta..

      • ei mitään hätää

        Joo, on varmasti tavallista sairastua flunssaan vastustuskyvyn alennuttua, mutta ei se nyt sentään ole "enemmän sääntö kuin poikkeus". :) Toiset sairastuu, toiset ei, mutta mitäpä sitä ylipäätään pikkuflunssista huolehtimaan.


    • Hooooping

      Vanha ketju mut up.

      Mulla alko eilen kurkkukipu aamusta mut vaan aamu. Nyt ollu koko pv kurkku kipee ja nyt illal meni nenä tukkoon. Ei palele eikä kuumeinen olo. En nyt tavallisesti keskellä kesää flunssaa oo sairastanu. Ois kp 7 ei kai se nii aikaseen lieneekö nyt ees natsannu viel..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe