Pef-arvot ei nouse

paskat keuhkot

Eli mitä tehdä, kun käytössä vahvin seretide ja vahvin flixotide ja avaava lääke eikä pef-arvot nouse? Miksei pef-arvot tällä lääkemäärällä nouse? Pitääkö tästäkin vielä nostaa lääkitystä, vaikka tämä on ilmeisesti suurin määrä näitä lääkkeitä mitä saa käyttää?

En meinannut koko loppuelämääni viettää neljän seinän sisällä joten olisi kiva löytää joku ratkaisu näihin flunssan pilaamiin pef-arvoihin.

Ei auta höyryhengitys, pep-pulloon puhaltelu tms.

11

1914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskat keuhkot

      Niin ja kortisoninappeja on turha ehdottaa, mielummin tapan itseni.

    • paskat keuhkot

      Ylipäätään on epäeettistä valehdella, että astman kanssa voisi elää normaalia elämää. Ei muuten voi. Koko elämäni on muuttuunut, joudun vaihtamaan rakkaan alani toiseen, en voi enää harrastaa niitä urheilulajeja kuin ennen. Ja sen lisäksi joudun nyhjäämään neljän seinän sisällä kuukausikaupalla kun keuhkot ei parane.

    • paskat keuhkot

      Siinä on monet ystävätkin kaikonneet, kun joudun vain koko ajan möllöttämään kotona enkä voi tehdä enää mitään hauskaa tai edes vähemmän hauskaa. Ja kukaan mies ei halua tämmöistä pitkäaikaissairasta itselleen. Joten eipä tässä ole enää kauheasti syitä olla elossa enää muutenkaan.

    • Prednison 40 mgxxxxx

      Koeta nyt kumminkin niitä kortisoninappeja. Sairaalassa saat kortisonin suoraan tipassa suoneen, kun tarpeeksi huonoon kuntoon menet.

    • Viola2389

      Ei PEF-arvo sinänsä tarvitse viitearvoihin nousta, että voi elää. Lääkityksen pitää olla tehoava. "Hermoheikoista" kysymyksistä ei selviä, kauanko olet tautia tai tätä vaihetta sairastanut, milloin viimeksi kävit lääkärissä ja tutkimuksessa, Spirometria tms. ehkä sairaalassa. Ehkä olet jo kortisoninappisi saanut ja huomannut, miten hyvin ne auttavat pahenemisvaiheesta kun ajoissa aloittaa kuurin. Kymmenessä päivässäkin jo voi tulla ihmeitä aikaan.

      Et myöskään kerro minkälaisessa kunnossa olet tai kuka on sanonut, että neljän seinän sisällä pitää...? Et vielä liene keskimääräisen iän lopussa, vai?

      Ihan samaa minulle, mitä kirjoitat. Tämän sijasta olisin voinut kirjoittaa jotein järkevääkin, jos kysymyksesi olisi ollut sellainen.

      Asiantunteva keuhkosairauksien lääkäri, keuhkopoli tai XX-alan erikoislääkäri osannee selvittää ongelmasi.

    • keuhkot sanoo poks

      Kerropa sinä ylijumala mistä sellainen tehoava lääkitys löydetään? Jos on ollut oman kortisolituotannon kanssa ongelmia eikä vatsa mitenkään kestä kortisoninappeja niin pakko on löytää joku muu ratkaisu. Ei osaa tässä asiassa keuhkopoli eikä erikoislääkärit enää enempää auttaa. Jos on vaikea sairaus niin se on vaikea eikä lääketiede voi kaikkia parantaa. Ja pef-arvoja seurataan siksi, jotta niitä voidaan verrata omiin aikaisempiin arvoihin, joiden perusteella voidaan tehdä lisää päätelmiä sairauden tilasta. Jos pef-arvot ovat liian matalat suhteessa omiin normaaleihin arvoihin ja olo on hankala niin pitäisikö siihen tyytyä koska suhteessa normaaliväestöön pef-arvot voivat olla siedettävät?

      Ei auta seretide flixotide pulmicor symbicort montelukast. Spira auttaa hetkeksi. Teofylliiniä ei ole vielä kokeiltu.

      Mutta kiitos toki ylimielisestä vastauksestasi. Eikä liene aivan sama mitä kirjoitan, kun kuitenkin vastasit.

    • se "ylijumala" :)

      kokeilepa teofylliiniä. minulla se on auttanut jo usean vuoden ajan.
      Käytössä jo melkoinen lääkearsenaali minullakin.
      Vain kokeilemallla voi yritttää ja eri lääkäritkin voivat olla eri mieltä.
      kaikellla ystävyydellä:)

    • kaikki on tehty

      No lopeta sit se neljän seinän sisällä valittelu. 2h rauhallista uintia joka toinen päivä pitää kyllä keuhkot auki aika hyvin kun ei ole kuumetta. Minä en kyllä edes olisi hengissä ilman kortisonia ja siihen, ettei vatsa kestä pitää syödä vatsan suojalääkettä jne. Kyllähän siinä menee noin 5 vuotta, ennen kuin elämä taas alkaa voittaa, mutta sittenpähän on aikaa ainakin kokeilla kaikki keinot, mitkä auttavat.

    • paskat keuhkot

      Entäs kun on kuumetta?

      Söin lääkärin pakottamana sen kortisonitablettikuurin, yskä vähän helpotti mutta rohisee edelleen ja kuume ei lähde pois.

      • köhköhömmm

        Oliskohan mykoplasmaa?
        Itse söin just Prednison kuurin 40mg, 20mg, 10mg, 5mg kullakin annoksella viikon eli 4 viikkoa.
        Ei auttanut. Antibioottia kuurin. Ei autta ut. Jälleen antibioottikuurilla heti peräkkäin. Menossa kolmas päivä ja alkaa hiukan helpottamaan.
        Kuumetta ei enää. Muutenkin kortisoni peittää oireita mm. kuume ei välttämättä nouse ja tulehdusarvoja on turha ottaa kuurin aikana tai heti sen jälkeenkään.
        Mars vielä lekurille ja uutta kuuria hakemaan:)


    • taija taijalainen

      sairastuin itse töissä sisäilma ongelmista,
      olin pitkällä s-lomalla..ei auttanut viime vuonna lääkkeet enää ,alas ei menneet,puhulluarvot laski,,,nyt kun vuoden jälk,saatiin ilma menemään keuhkoon arvot ne ei nousseetkaan???mitään ei jaksa tehdä kunto on kohtalainen..Kortisonia söin monet talvet..se ei hyväksi ja eikä auttanutkaan viime talvena..kortisoni on myrkkyä ja kehossa vippyy sanoi hoitaja 7vuotta??Yskin edelleen...keuhkossa muhi joku..mutta mitään ei kuvissa näy??eikä kokeissa,jatkuvat tulehdukset nokassa ja keuhkossa aiemmin vuosia...altistuin....Lääkettä on hirveesti...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe