Miten teet itse hyvän hernekeiton?

tiutaua

Helposti. :)

34

7014

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Helposti ja aikavasti, jos aloitat sianlihamönkäleestä.

      • v,sågdfkåe

        Sianliha savustetaan ensin ja sitten liotetaan herneet.


    • 36

      Puolenkilon purkki hernesoppaa, desi vettä, 100 g sian savukylkeä ja ruokalusikka sinappia. Mössö kiehautetaan. On helppo, onnistuu aina ja 10 minuutissa syötävä.....

      • 10 + 5

        Mulle neuvottiin että hernesopan saa purkista kun tekee pohjaan reiän, sitten irroittaa päällikannen ja puhaltaa siihen pohjareikään. En uskonut. Katsoin vierestä ja niin lähti soppa kuin lintu kädestä, mutta tarvii varmaan harjoittelua ennen kuin onnistuu.


    • -

      Ei ole savusaunaa, makumme vaatii raa'asta sianlihasta keitellyn sopan, 5 litran kattilassa.
      Siinäpä sinulla aikaa menee, jos vielä pitää saattaa sikakin elosta lauteille.

    • ...

      Perinteisesti, erittäin hitaasti. herneen kasvatuksineen..

      Aikanaan tulin tulokseen, tölkkkikeitto hyvä ja ruokaisa keksintö. Sillä saa suurenkin nälän pois, kun syö sen tölkistä suoraa ja juo riittävästi vettä päälle, takuulla maha on täynnä. Sitäpaitsi, tölkkikeitto on oikein maukast suoraan tölkistä.

      =DW=

    • henrjii

      pussi pakasteherneitä, ja klöntti lihahyytelöä. keittelen niitä kattilassa ja lorautan tilkan vodkaa sekaan.
      Tietysiti lihalientä, ja sipulia raastettuna mukaan.

      • gourmet maula

        Tölkkikeittoon käristettyä jauhelihaa ja tietysti KERMAA.


      • ...
        gourmet maula kirjoitti:

        Tölkkikeittoon käristettyä jauhelihaa ja tietysti KERMAA.

        Kerettiläinen ohje.

        Hernekeittoon EI laiteta kermaa ikinä. Jos nyt haluaa hifistellä, porkkanaa voi laittaa. Herneitä, sipulia savuläskiä vettä suolaa ja maustepippuria. Läskin pitää olla läskiä.


        =DW=


      • s-taka*
        ... kirjoitti:

        Kerettiläinen ohje.

        Hernekeittoon EI laiteta kermaa ikinä. Jos nyt haluaa hifistellä, porkkanaa voi laittaa. Herneitä, sipulia savuläskiä vettä suolaa ja maustepippuria. Läskin pitää olla läskiä.


        =DW=

        Juuri näin. Kaikkein keljuinta kun pitää muistaa laittaa herneet likoamaan monta tuntia aikaisemmin. Jos sitä ei lasketa niin nopea ja helppo ja HYVÄ hernerokka tulee. En ole vielä ikinä ostanut hernekeittopurkkia, mutta voi sekin aika vielä koittaa ;-/


      • henrjii

        Prosessia voi nopettaa
        sauvasekoitimella voi pakasteherneet ajella soseeksi, niin keitto valmistuu nopeasti.
        Kuivatuista herneistä kun valmistaa keiton kannattaa herneet huuhdella hyvin ennen liotusta, sillälailla keitto ei aiheuta imavaivoja.


    • demeter

      Ihan helppoa. Herneet likoon yöksi. Aamulla lisätään vesi, sipuli, kasvisliemikuutio ja soijarouhe. Meiramia mausteeksi. Keitetään hetki ja laitetaan haudutuskattilaan 4-5 tunniksi. Hyvää on, lihansyöjätkin ovat kehuneet...

      • kjfggffgfgdhjd

        Jätetäänkö liotusvesi sinne mukaan vai kaadetaanko se ois ja uus vesi?


      • / / / ^ \ \ \
        kjfggffgfgdhjd kirjoitti:

        Jätetäänkö liotusvesi sinne mukaan vai kaadetaanko se ois ja uus vesi?

        Lisää vaan vettä ja ala keitellä. Jossain välissä heität muita aineita, omia variaatioitakin voi kehitellä. Esim. tilliä ja/tai persiljaa. Ja muista se savukinkku!


      • demeter
        kjfggffgfgdhjd kirjoitti:

        Jätetäänkö liotusvesi sinne mukaan vai kaadetaanko se ois ja uus vesi?

        Hyvä kysymys. Liotusvesi kaadetaan pois ja uutta tilalle. Jos annos on suuri, 3 litran kattilallinen, saatan laittaa parikin kasvisliemikuutiota. joukkoon.


      • -m,-å.,-p

        Mikään pakko ei ole liottaa herneitä ikuisuuksia, jos keittää ne useissa vesissä.


      • / / / ^ \ \ \
        demeter kirjoitti:

        Hyvä kysymys. Liotusvesi kaadetaan pois ja uutta tilalle. Jos annos on suuri, 3 litran kattilallinen, saatan laittaa parikin kasvisliemikuutiota. joukkoon.

        Siis miksi heität liotusveden poies? Jos epäilee että herhenet on epäpuhtaita niin ne voi ensin huuhtaista, mutta liotusveteen on liuennut paljon tärkeitä hivenaineita... Mutta kukin tavallaan.


      • ,.--.,.--.,
        / / / ^ \ \ \ kirjoitti:

        Siis miksi heität liotusveden poies? Jos epäilee että herhenet on epäpuhtaita niin ne voi ensin huuhtaista, mutta liotusveteen on liuennut paljon tärkeitä hivenaineita... Mutta kukin tavallaan.

        Kaikkien mahat eivät kestä liotusveteen keitettyä hernekeittoa.


      • / / / ^ \ \ \
        ,.--.,.--., kirjoitti:

        Kaikkien mahat eivät kestä liotusveteen keitettyä hernekeittoa.

        Ihan hyvä perustelu. En olisi arvannut että asialla on merkitystä :)))


    • lejanna

      Jos hetken himoksi tulee omatekoinen hernekeitto, ei se ihan meilläkään onnistu. Jos ei ole liotettuja herneitä, keltaisia, niitä keitetään muutamissa vesissä. Väkevyys poistuu. Sillä välin sianliha on saanut kypsyä kattilassaan parin maustepippurin kera.

      Yhdistettyään lisätään mausteet maun mukaan, ehkä sipattia, joku laittaa porkkanaa, en tykkää sen makeudesta, aina.
      Haistetaan ja maustetaan, sitten nautitaan. Sitten .......
      .

    • mimmixix

      Yön yli liotus herneille, veteen vähän suolaa, keitellään miedolla lämmöllä parisen tuntia, joukkoon savulihaa ja lopussa sinappia. Sitten pitää myös ottaa juustonäkkärit kun alkaa kauhomaan keittoa kitusiin.

    • Ärtsoppa

      Komppaan Mimmixiä l.

      kuivatut herneet liotetaan yön yli


      ja


      keitetään liotusvedessään lisätään vettä tarvittaessa

      sekaan savusikaa tai tujusti maustettua jauhelihaa tai kuka mistäkin lihasta pitää

      älkääkä unohtako lisätä lopuksi MEIRAMIA


      Sinappia kukin lisää haluamansa määrän vasta lautaselle

      • ,,,,

        Niinhän ohjeissa on, että herneet keitetään liotusvedessä.
        Minä en tajua, miksi.
        Itse kaadan ekan kiehautusvedenkin pois. Eipä enää ärsytä miehen rokkatorvea.
        Enkä laita meiramia, en tykkään mausta.
        Mutta sehän on vain makuasia.


      • mimmixix
        ,,,, kirjoitti:

        Niinhän ohjeissa on, että herneet keitetään liotusvedessä.
        Minä en tajua, miksi.
        Itse kaadan ekan kiehautusvedenkin pois. Eipä enää ärsytä miehen rokkatorvea.
        Enkä laita meiramia, en tykkään mausta.
        Mutta sehän on vain makuasia.

        Ensin herneet huuhdotaan, jotta saadaan mahdolliset roskat pois ja sitten ne liotetaan kattilassa yön yli. Ei sitä liotuslientä pidä pois heittää, vaan antaa siinä hiljalleen kypsyä kakkosella tai ykkösellä.


      • ,,,,
        mimmixix kirjoitti:

        Ensin herneet huuhdotaan, jotta saadaan mahdolliset roskat pois ja sitten ne liotetaan kattilassa yön yli. Ei sitä liotuslientä pidä pois heittää, vaan antaa siinä hiljalleen kypsyä kakkosella tai ykkösellä.

        Noin minäkin ensin rokan keittelin. Miehen oli pakko syödä monta tabua närästykseen sitä syötyään. Nyt kestää ruokatorvi mainiosti, kun keitän niin kuin keitän, ja nimenomaa keltaisista herneistä.

        Ilmeisesti keitoksesta tulee miedompaa, ja vähemmän polttavaa.
        Keitellään kukin tavallamme, hyvää on oma hernekeittö, namsk. :))
        Pitäisiköhän taas pian keittää. On vain jotenkin muonantarve kovin vähentynyt ikää myöden.


    • En ole ikinä téhnyt hernekeittoa itse enkä ole ajatellut yrittääkään. Jos kerran kymmenessä vuodessa sattuisi tulemaan hernekeiton ikävä, niin purkki kaupan hyllystä ja sillä siisti. ;)

    • Lataa ja varmista

      Hyväähän ei saa helposti.

      Kuivat herneet huuhdellaan juoksevanveden alla hyvin.
      Sitten kylmään veteen liotus yhdenyön yli.
      Keitellään lempeästi herneetpehmeäksi, lisätty maunmukaan sipulia.

      Lisäillään hautumaan kauppiaan pilkkomaa sianluovuttamaa ja savustettua potkaa. Lihaa on tietenkin irroiteltu luunpaloista keitonsekaan pienempinä paloina.
      Lopuksi maustetaan suolalla ja lautasella vasta sinapilla.

      Ennenkuin aloitetaan syömään, sidotaan kieli hyvin kiinni ettei vahingossa karkaa vatsan puolelle.
      Ensimmäiselle ja toiselle lautaselliselle valitaan luista vapaata keittoa, ettei vaan vahingossa huitaise luuta kurkkuun.
      Vasta kolmannelle lautaselliselle otetaan luita imeskeltäviksi.

      Näin helppoa se on kun osaa.:)

    • Pirre*

      Herneitä liotetaan päivä, ja yöksi jo hieman jäähtyneeseen uuniin, ja kaikkine tykötarpeineen ja aamulla eikun lusikoimaan, ei vois olla helpompaa..:)

      • Sähköuuniinko? ; ))


      • kääpä..
        korppis kirjoitti:

        Sähköuuniinko? ; ))

        Ei tietenkään, uupuuko sinulta ihanaa lämpöään luovuttava leivinuuni. Se on vallan mainio.


    • mh:lä

      Minäkin liotan herneet yön yli, siivilöin liotusveden pois ja huuhtelen vielä. Keitän hiljalleen ilman suolaa ( suolan kanssa kestää kypsyä iäisyyden) melkein kypsäksi. Laitan sekaan savuluun paloja ja keitän vielä kunnes liha melkein irtoaa luista ja herneet ovat täysin kypsiä, eli keitto on sakeaa. Savuluiden kanssa laitan lihaliemikuutioita tarvittavan määrän. Mausteita, kuten meiramia, sinappia tms. voi laittaa maun mukaan; itse en laita kuin köntin voita lautaselle.

      Keitän yleensä hernekeittoa ison kattilallisen, n. 6-7 litraa. Syömme ukon kanssa pari päivää sitä ja lopun laitan sopivissa annoksissa pakastimeen, josta voi ottaa kun haluaa päästä helpolla ruuanlaitossa.

      • muorinmörkö

        Eilen herneet likoon ja tänään hiljakseen kiehumaan.Konsa herneet olivat kypsiä niin sekaan savuisia porsaanluita, hirvisäilykepurkki, pari isoa sipulia pilkottuna sekä suolaa ja pari liemikuutiota. Muutama mustapippuri ja jälleen sai kiehua hiljalleen tunnin verran. Lautaselle sinappia ja pilkottua raakaa sipulia. Herkutellaan ja huokaillaan syömisen päätteeksi. Hyvää oli.


      • O)
        muorinmörkö kirjoitti:

        Eilen herneet likoon ja tänään hiljakseen kiehumaan.Konsa herneet olivat kypsiä niin sekaan savuisia porsaanluita, hirvisäilykepurkki, pari isoa sipulia pilkottuna sekä suolaa ja pari liemikuutiota. Muutama mustapippuri ja jälleen sai kiehua hiljalleen tunnin verran. Lautaselle sinappia ja pilkottua raakaa sipulia. Herkutellaan ja huokaillaan syömisen päätteeksi. Hyvää oli.

        Huokailua ja muuta ääntä kyllä keitto usein aiheuttaakin.


    • mutsi äitee

      10 litran kattila (kun on)

      1kg herneitä illalla likoamaan kattilaan huuhtelun jälkeen huuhteluvesi pois ja nopea huuhtelu puhtaalla vedellä...

      Kattila liedelle, joukkoon pilkon 3 isoa sipulia, raastan porkkanaa lanttua ja selleriä..n. kg yhteensä

      2-3 tunnin päästä
      0,5 kg rakeistettua porsaan jauhelihaa ja 200-300 g kuutioitua savukylkeä (ylikypsää)

      Valkopippuria ja eri yrttejä mielialan mukaan

      Suola vasta, kun on kokonaan kypsää

      ELI aivan tasaista kokonaisia herneitä ei ole enää..

      Syödään kaksi kertaa loput pakasteeseen annospakkauksissa
      Poikani ottavat mielellään tuliaisiksi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3181
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1610
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1379
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      156
      1246
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1178
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1009
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe