Sydänvika

maikki0003985

Onko koirillanne havaittu sivuääntä sydämessä? Millaisia oireita ja mikä "ennuste"? Elelettekö sydänlääkkeiden avulla? Mahd. neuvoa?
Meidän pikkuisella on nyt yöllistä yskintää ollut ja lääkäri kuuli sivuäänen el.tarkastuksessa huomattavan hyvin. Minulle iski pelko koiran lopetuksesta :(

8

2055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha koira

      Vie vaan se koirasi eläinlääkärille tutkittavaksi. Lääkäri antaa sydänlääkkeen ja nesteenpoistolääkkeen koirallesi. Ennuste on koirakohtainen, sitten sen tietää, kun löytyy oikea annostusohje lääkkeisiin. Ja se selviää kokeilemalla ja usealla käynnillä eläinlääkärin luona.
      Sydänlääkkeet ja nesteenpoistolääkkeet on aivan eri asia kun koiran lopetus. Ja nuo lääkkkeet ovat aika edullisiakin, muutaman euron hintaisia.

    • maikki0003985

      Ei kun kyseessä on ihan nuori koira, synnynnäinen sydänvika, jonka lääkäri kuunteli. Oireita ei ole vielä juurikaan tullut. Ei muuta neuvonut kun, että myöhemmällä iällä mahd. lääkkeitä ja nyt urheilun vähentämistä.
      Kiva kuulla, ettei kamalasti maksa noi lääkkeet ja ei nyt ihan kuolemantuomiota saatu.

      • johassu

        Meillä vanha koira ( 14v. ) jolla iän tuoma sivuääni kuultiin vuosi sitten, lääkkeillä mennään, kahdet eri sydän lääkkeet ja nesteenpoisto.. mut ei meidän lääkkeet ainakaan mitään halpoja ole.. toiset maksaa 26tab 27e toiset 50tab maksaa 55e ja nesteen poistoon 50tab 10e joten kyl siinä kuukaudessa tulee napeille hintaa.. muttä elämä jatkunut hyvänä,, ylim. juoksutukset jätetty pois.. muuten elää normaalia pirteää vanhuksen elämää.. mutta kyllä joka euroon sen arvoista että saadaan hyvät loppuvuodet meidän koiralle =)


    • Pumtsipum

      Meidän pikkuisella myös havaittiin jo ensimmäisessä penturokotuksessa voimakas sivuääni sydämessä. Seuraavalla rokotuskerralla el.lääk. oli sitä mieltä, että jos vointi on hyvä, ei kannata vielä kovin huolestua, pennun kasvaessa voi tulla joko oireita tai koko vaiva parantua itsestään. Viime viikolla käytettiin taas kuuntelussa ja nyt olikin jo kokenut lääkäri kuuntelemassa, joka totesi, ettei sydämestä itsestään kuulu sivuääniä. Pientä suihketta virtauksissa, mutta ei mitenkään voimakasta. Neuvoi odottelemaan ihan rauhassa koiran kasvaessa ja käydään mielenrauhan vuoksi vielä sydänvaivoihin erikoistuneen el.lääkärin tutkimuksissa, eli koiran sydän kuvataan ja vasta sen jälkeen saadaan varmuus asiaan. Meidän pentu on nyt 5 kk ja vasta sitten kun koira ei enää kasva, kannattaa käydä tarkemmissa tutkimuksissa . Näin meille el.lääkäri sanoi ja sitä ohjetta noudatetaan. Onneksi myös koirille on olemassa hyvät ja tehokkaat sydänlääkkeet, joten ei sydänvika tarkoita kuolemantuomiota. Vasta tarkoissa tutkimuksissa asiaan saadaan varmuus, joten siihen saakka seurataan koiran vointia, joka meidän tapauksessamme on ainakin vielä hyvä, ei mitään oireita ja pentu todella virkeä. Tilanne voi toki muuttua. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, sitä kait tämä nyt on. Tsemppiä myös teidän koirulille!

    • Sydänvikainen koira

      Kannattaa sydänultrata koira, jotta saadaan täydellinen varmuus koiran sydämen tilasta, kuuntelussa kun ei ihan kaikki ja todellinen tilanne välttämättä ilmene.

      Itsellä koira sydänkuunneltiin ei niin kiireelliseski lieväksi rajatapaukseksi, mutta sydänultrassa toisessa eläinlääkärissä selvisi laajentunut vasen kammio, läppävuoto ja neste keuhkoissa, joka vaati välittömiä toimenpiteitä ja lääkityksen aloittamista.

      Lääkkeet on halpoja, tutkimuksiin menee kertaluontoisesti rahaa. Itse ajattelin niin, etttä vaikka ultraus on kalliimpi, antaa se reaaliaikaisen ja luotettavan tiedon koiran sydämen tilasta, kuuntelun ollessa epävarmempi.
      Parhaimmillaan säästää useammalta yksittäiseltä eläinlääkärikäynniltä. Kannattaa myös ottaa selville, missä kaupungissa on parhaimmat ultrausmahdollisuudet, vaihtelee.

    • maikki0003985

      Kiitos! korvaakohan vakuutus miten paljon / mitään?

    • 9654132312

      Meillä on 5 vuotias basenji uros. Todettiin pentuna sivuääni sydämmessä ja otettiin sydänfilmi, ja sen perusteella lääkäri sanoi ettei toistaiseksi tarvitse erityishuomiota. Koira on ollut perusterve ja energinen. Viimetalvena käytiin perustarkastuksessa, sanoin lääkärille että koiralla on todettu lievä sydänvika mutta lääkäri sanoi ettei kuullut mitään poikkeavaa sivuääntä kun kuunteli sydämen. Toistaiseksi ongelmitta selvitty!

    • Anonyymi

      Niin korvaako vakuutus se jäi epäselväksi ? Meillä 6kk ikäinen koiranpentu ja sivuääniä eilen kuului.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6223
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3788
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1965
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1778
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1470
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1458
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe