Standsted, ruuhkaa aamulla?

Turvatarkastus

Kertokaapa kokemuksianne, paljonko pitää varata aikaa lentokentällä turvatarkastukseen Tampereelle lähtevän aamukoneen aikoihin?

9

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lentoon lähdössä

      Kyselin tätä samaa asiaa Tripadvisorin foorumilla - meidän oli tarkoitus lähteä Lontoosta niin, että olisimme klo 6.00 lentokentällä (lentohan lähtee 7.35). Olen tähän mennessä saanut pari vastausta, joissa molemmissa pidettiin aikataulua liian tiukkana.

      Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia, kuinka täynnä lentokenttä on tähän aikaan aamusta!

    • Väärä jono

      Vähintään 2 tuntia tarvitsette. Ruuhkat ovat aivan tajuttomat, ja mikä pahinta - monitorit usein täysin pimeinä.
      Etsi siinä sitten oikea tiski,kun mitään infoa ei ole missään.

    • Me olemme aina sen viimeisen yön olleet siellä terminaalissa yötä muiden kymmenien tai satojen kanssa siellä lattialla torkkuen. Eli tulemme puolenyön jälkeen Standsille ja meillä on makuupussit mukana. Se terminaali on melkoinen leirintäalue.

      Olemme yleensä nousseet juuri kello kuusi aamulla siihen tsekkaukseen. Joskus on pidempää jonoa joskus ei juuri lainkaan. Olemme olleet neljä kertaa. Siinä pitää vain olla tarkkana, että on oikeassa jonossa.

      Siellä turvatarkastuksessa sitten menee hiukan enempi aikaa kuin siinä varsinaisessa tsekkauksessa. Sielläkin yllättävän nopeasti kyllä selviää.

      Tuo kello kuusi toimii kyllä ihan hyvin. Kun vain saatte ruumaan menevän laukun ajoissa niin kyllä sitten jo kerkiätte koneeseen. Katsotte vain tarkkaan portin numeron ym. normaalitoimet.

      Yleensä nämä Ryanin koneet lähtevät kaukaiselta portilta, mutta ei niihinkään kulku yleensä kestä kuin maksimissaan vajaa kymmenen minuuttia. Stands´in kenttä on hyvinkin toimiva ja hyvin organisoitu.

      • Turvatarkastus

        Kiitos vastauksista!

        En ole muutamaan vuoteen lentänyt Ryanairilla, viimeks vielä hoidettiin check in tiskillä, nykyäänhän se tehdään netissä. Mitenkäs, jos on pelkät käsimatkatavarat, niin ei kai silloin tarvitse jonotella missään tiskeillä, kun boarding passitkin tulostetaan etukäteen kotikoneella? Ainoastaan turvatarkastus ja sitten lähtöportille, vai?


    • Kyllä se etukäteen tulostettu lipuska pitää esittää siinä tiskille ihan ensimmäiseksi. Sitten turvatarkastukseen jne.

      Ei siellä niin kauhean pitkää jonoa ole yleensä. Jos teillä ei ole ruumaan menevää laukkua niin sitten se 40 minuuttia ennen lähtöä sääntö ei koske teitä.

      Pääsette tsekkauksen ja tarkastuksen läpi portille vielä sen jälkeenkin ilmeisesti. Tästä en kuitenkaan ole ihan varma kun ei ole kokemusta kun aina on ollut ruumalaukku.

    • MiraWX

      Ryanairin lento on liian aikaisin. Edellinen päivä jo pilalla ja sen päälle vielä yöpyminen kentällä tai hotellissa. Kiitos ei.
      Nykyään otammekin paluun Gatwickista Helsinkiin, lähtö ihmisten aikoihin iltapäivällä.

      • järkeä saa käyttää

        Järkevät ihmiset ovatkin edellisen päivän ja lentoa edellisen yön hotellissa ennen kentällelähtöä, joten mikään ei mene pilalle. Ei ole mitään syytä yöpyä kentällä eikä luovuttaa huonetta jo edellisenä päivänä.


    • lentoon lähdössä

      Matkamme on onnistuneesti takanapäin, ja ehdimme Ryanairin aamulennolle ihan kohtuullisesti. Lähdimme Lontoosta aamun ensimmäisellä Stansted Express -junalla klo 4.40, ja olimme siis lentokentällä vähän ennen puoli kuutta. Matkalaukun luovutukseen ja turvatarkastukseen meni sen verran reilusti aikaa, että saimme kävellä suurin piirtein suoraan lentokoneeseen menevään jonoon. Pelkillä käsimatkatavaroilla homma olisi sujunut nopeammin.

      Meillä edellinen päivä ei mennyt mitenkään pilalle aikaisen lähdön takia, nukuimme hotellissa Lontoossa lyhyehköt yöunet täyden kaupungilla vietetyn päivän jälkeen, ja hyvin sujui varhainen aamulähtö. Hyvä ennakkosuunnittelu ja joustava asenne mukaan, niin kaikki onnistuu :).

      • Turvatarkastus

        Reissu tuli tehtyä ja terminaaliin saapuminen klo 6 aamulla oli aivan riittävä aika näin lokakuussa, kun ei ollut ruumaan meneviä laukkuja. Boarding card tarkistettiin turvatarkistuksen portilla, ei millään check in tiskillä, joten näin oli yksi jonotus vähemmän.

        Yllätykseksemme laukkujen paino tarkistettiin vielä turvatarkastuksenkin jälkeen, kun painavat tax free ostokset oli tehty ja tungettu käsimatkatavaroihin. Pistokokeen omaisia punnituksia tehtiin lähtöportille menevän käytävän varrella - kaikkia ohikulkijoita ei pyydetty punnitsemaan laukkujaan. Onneksi 10 kg ei kuitenkaan ylittynyt!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9726
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2847
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      170
      2634
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1449
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe