Klippo-ruohonleikkurit

ovat perseestä

Onko kenelläkään Klippo-merkkisen ruohon leikkurin omistajalla esiintynyt käynnistysongelmia ja miten olette saaneet vian hoidettua?

Piti leikata vielä kerran nurmikko, mutta kone ei inahdakkaan.

Kesällä auttoi sytytystulpan puhdistus, mutta nyt ei uusikaan tulppa ei auta.

Öljyt on vaihdettu, ilmanpuhdistuksen suodatin puhdistettu...

41

14497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkasta kaasuttajan pumpun kalvo. Tarkista antaako kipinän sytytystulpalle.

    • niitämyynyt

      Klippo on syvältä!! En ostais...

      • mullaklippo

        Klippo leikkureiden kuningas, kaikista kestävin ja helppokäyttöisin. Vanhempien mallien kaasuttimissa ns. immenkalvo. Se maksaa alle euron ja vaihtotyö femman tai kympin. Kalvo kestää yleensä 3-15 vuotta ja sitten pitää uusia.


    • Sen verran vielä, että klippo on siirtolapuutarhamme koneina ja ei ole kertaakaan 20 vuoden aikana jäänyt käynnistymättä. Tosi hyviä koneita. Anteeks vaan mielipide-ero

      • Anonyymi

        Eikö ne ole raskaita kuin ryccän tankit


    • G)/FG/FG/

      Ammattikäytössä kyllä antautuu.Itseveto on yhtä tyhjän kanssa kun jatkuvasti vain luistaa kun akselin rakenne typerä,kuluu väljäksi nopeasti ja hihnakotelo kerää märkää silppua.
      Renkaat menevät tietyn ajan jälkeen keskeltä halki saumasta.Liian matalan kotelon takia ajettava monasti kahdesti.Etuhelma tökkää kiinni pienemmisäkin heitossa.Myös lukkorenkaat irtoavat helposti jonkin ajan jälkeen ja pyörät putoavat.Pitää porata reikä ja laittaa sokka kun tehtaalla ei ole tullut mieleen.

      • Anonyymi

        Meillä on sama vaiva. Klippon renkaat irtoilevat. Putoilevat pyörät ruohonleikkurissa on aika iso ongelma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä on sama vaiva. Klippon renkaat irtoilevat. Putoilevat pyörät ruohonleikkurissa on aika iso ongelma.

        Oikea ongelma on huollon puute.


    • Klippo on hyvä

      Meillä kotona kans Klippo. Helkutan hyvä kone. Ollut jo ainakin yli 6 vuotta ja ei koskaan mitään ongelmia. Kunhan vain muistaa huoltaa säännöllisesti niin kuin nyt mitä muuta laitetta tahansa. Paras kone ikinä!

      • SepeA

        Kaksi ja puolivuotias Klippo jossa Hondan moottori täysi "piip". Ei käynnisty millään n. Ei ole toiminut kunnolla kuin muutaman kerran eka kesänä. Ei edes huolto saa konetta kuntoon. Luulin Hondan toimivan. Edellinen aito Honda kesti 31 v !!!


    • Hankin vanhanmallin

      Klipon käytettynä 90-luvun alussa muutamalla vanhalla satasella. Malli jossa ei ole mitään kalvoa kaasuttimessa, eikä muuten yhtään vaijeria edes turvalaitteista puhumattakaan. On muuten uskomattoman vahva ja varma laite ja ns. käteenkäyvä ettei tule mieleenkään edes ajatella vaihtoa uudempaan. Ihmettelin parina keväänä huonoa käynnistyvyyttä talvisäilytyksen jälkeen mutta syy paljastui suomalaisesta
      P A S K A L A A T U I S E S T A bensasta johtuvaksi joka ei tällaiseen käyttöön sovellu talven yli säilytettäväksi. Sama ongelma taitaa olla muidenkin pienkoneiden kanssa.

      • laaduton

        Ostin Klipon malli Triumph aivas surkeakone pyörän laakerit jumittelee maalit irti leikuukotelosta ja kotelo hapettunut, ottaa ruoho siihen kiinni ja puhtaana pito hankalaa. Myös leikuu jälki surkeaa, paakutaa pitää ajaa kahteen kertaan vaikka ei ruoho olisi edes pitkää. Muista malleista ei tietoa. Leikkuri 3v. vanha ja talvet tallissa lämpimässä. Kuulemma vanhat klipot oli kunnon pelejä. En voi suositella.


    • nyhtämisseen suivaan

      Kyllä on ollut syy huono brigges stratton moottori,klippo leikkuri tosi vankka ja hyvä.Vaihdoin itse samaan klippo leikkuriin hondan koneella ja olen enemmän kuin tyytyväinen,kallishan se oli mutta eitarvitse tapella käynnistysten kanssa,bensaa kuluu lähes puolta vähemmän ja käyntiääni huomattavasti hiljaisempi.Uskoisin myös moottorin kestävän moninkertaisen käyntituntimäärän normaalihuollolla.

    • Männänpalautus jousi

      Hyvä nyrkkisääntö jos ei meinaa käynnistyä niin pidä konetta kyljellään hetken aikaa minuuttikin riittää ja nykäise sen jälkeen kunnolla niin johan on ihme jos ei käynnisty saattaa savuttaa hetken tuon toimenpiteen johdosta.

    • Huoleton kone

      Minulla on ollut Klippo leikkuri 34 vuotta ei ole ollut koskaan ongelmia. Kun tulin huvilalle otin leikkurin kylmästä tallista ja nykäisy kone lähti heti käyntiin. Konetta ei ole koskaan huollettu joskus lisätty öljyä. Pieni vinkki Klipon omistajille: Jos kone ei lähde käyntiin vaihda tulppa. Se on siinä .

    • joillakin on

      rikki kaikki työkoneet ja valitetaan sitten niitten surkeutta,HUOLTAKAA KONEENNE

    • Pieni-iso vika

      Ostimme toukokuussa 2013 Klippon. Se toimi niin kuin mainostetaan. Nytkin se kyllä käynnistyy terhakasti, mutta sammuu muutaman minuutin kuluttua.
      Epäilin polttoainetta, vaihdoin sytytystulpan, puhdistin ilmansuodattimen, putsailin konetta – tein syyshuollon toiseen kertaan ja ihmettelin.
      Lopulta vika ehkä löytyi; mekaaninen turvakytkin sammuttaa moottorin. Turvakytkimen vaijerin muovikuori on murtunut nippusiteen kohdalta, vaijeri kai löystyy liikaa ja kytkin toimii liiankin hyvin.
      Mielestäni vaijereita ei vaihdeta joka kesä. Niidenkin tulee kestää. Nippuside on laitettu väärään kohtaan, jos se aiheuttaa murtumia.

      • Junnu JA

        Mikä vikana kippo käynnistyy hyvin käy vähän aikaa ja käynnistys naru sotkeutuu kopan ja akselin väliin ja leipoo koneen jumiin mitä rikki??
        Löytyykö mistään räjäytyskuvia?


      • Kotelo

        Käynnistysnaru myös täällä jumissa, onko mahdollista saada muuten kotelon ja pyörityslaipan välistä muuten irti, kuin porata nuo 3 niittiä irti, jolla suojakotelo on kiinnitetty koneen koppaan...


    • raavhe

      Hei , Mngeeton alla pieni sokka tappi jonka kärki kuluu kone menee laiskaksi ei
      tahdo käynnistyä . jos mallissasi on sellainen kyllä paranee.
      Vaihda se.

    • Promille

      Tarkista polttoaineletku. Mulla se veti ilmaa letkusta, mutta ei vuotanut. Letkua kun hypisteli, niin osoittautui haperoksi ja alkoi vuotamaan.
      Katsojan kärjet ja tulppa voisi olla seuraavat tarkistuskohtet.
      Olethan ilmanputsarin tarkistanut? Se kun tukkeutuu paro kertaa kesässä. Alkaa ahistaa ja käynnistyy huonosti.
      Kokemuksella Klippo GT 21" itsekulkija jo yli 28 vuotta. Säilytetty puuvarastossa ja huollettu harvoin. Viat: Terät, pa letku, muutamat tulpat, vetohihna, just vaihdoin vetopyörien kumit, öljynvaihto 3v välein, kahde katkojankärjet ja ilmansuodatin.
      Varaosia saa halvalla : PARTSHOP.FI
      Ps. Laita pienkonebensaa talveksi. Toi 98 vihree ei säily talven yli. Toki voihan koneen bensa myös tyhjentää.

    • Hornankattila10

      Parempaa konetta Ei ole bricks bratton halvat varaosat olematon kuluminen ainakin minulla on toiminut erittäin hyvin kuntamalli Klippo kaikkia koneita on syytä huoltaa

    • tällanentarkennus

      Vikahan ei varsinaisesti ole Klippossa, vaan moottorissa joka siinä on kiinni, Briggs&stratton tai Honda.

    • nurmenleikkaaja

      Klippo briliant self start hyvin on toiminut yli 10 vuotta - en vaihda. Vaatii huoltoa ja huollettavissa. Alkuperäinen vetohihna toimi kymmenen vuotta. Tulpan olen joutunut vaihtamaan ja pultteja ruuveja kiristämään(en kaikkia). On menopeli nurmikolla.

    • Tasohionta

      Ostin kolmannen Klippo leikkurin. Edelliset kestivät pitkään, joten päädyin samaan merkkiin. Nyt ostin Hondan moottorilla Klippo Comet SH:n . Siinä oli vanhoista poiketen erilainen terä. Tässä on rautatangot ristissä. En kiinnittänyt siihen ostaessa huomiota. Mutta sitten kiinnitin, kun koppa täyttyi ruoholla ja moottori sammui. Koppa tyhjäksi ja leikkuu jatkui. Leikkuujälki ei ollut yhtä hyvä kuin edellisissä leikkureissa.

      Myyjä sanoi, että leikkaa hitaammin, mutta kun on veto, joka vetää kiinteällä vedolla. Toinen myyjä sanoi, että ota kopassa alla oleva muovikotelo pois, tulee enemmän tilaa, oli kuulemma EU määrännyt tällaisen turvalaitteen. Niinpä, EU:n syyksi voi aina laittaa suunnitteluvirheet.

      Ostan keväällä samanlaisen leikkuulevyn, kuin aikaisemmissa oli, maksaa 60 €. Levy on suunnikkaan muotoinen, siinä on neljä terää ja päällä vielä kaksi, jotka silppuavat ruohon. Todennäköisesti leikkujälki on yhtä hyvä kuin edellisissä koneissa.

      • briggsm

        Tuo suunnikas levy vissiin toimii? Oli yhdessä klippossa tommonen outo häristys ja ihmettelin onko sillä jotakin virkaa. Kyllä se tuntui ihan leikkaavan sen hetken mitä klippo oli kunnes möin leikkurin pois.
        Nyt on muovirunkoinen ja paljon kevyempi käösitellä kuin klippo. Sama briks kone taisi olla molemmissa.


    • Ruohonleikkaaja

      Tavallisella terällä Klippo on toiminut parhaiten. Ei jää ruohomuussia kotelon sisään.

    • Anonyymi

      Minulla on parikymmentä vuotta vanha Klippo Excellent, hyvä on ollut. Nyt yritin irroittaa sitä suunnikkaanmuotoista terälevyä teriä tarkastaakseni, mutta on pirun tiukassa tuo 14 mm kannalla oleva ruuvi. Miten sen saa irti? Onko kierre oikea- vai vasenkätinen?

    • Anonyymi

      Googlella jo tietäisit

    • Anonyymi

      Uusi Klippo Hondan moottorilla käynnistyi huonosti. Vika löytyi, kun kaasuvaijeri oli huonosti säädetty, siinä kun ryyppy latetaan päälle työntämällä kaasuvipu täysille. Ilmanputsarin kansi auki, jolloin näkyy ryyppy-läppä, sitten vaan kaasuvaijerin säätö
      siten että ryyppy-läppä menee täysin kiinni.
      Lähtee yhdellä vedolla käyntiin.

      • Anonyymi

        Meillä alle 10v vanha klippo champion, kaikenmoista vikaa ollut ja nyt meni toinen aisa poikki juuresta, hitsattiin kiinni!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minulla on Klippo Excellent-leikkuri vuodelta 1989. Teen joka syksy öljynvaihdon ja teroitan terät ja niiden lisäksi olen vaihtanut tulpan pari kertaa. Korjauksia olen tähän mennessä tehnyt vähän. Yksi pyörän laakeri piti vaihtaa, kun pyörä lakkasi pyörimästä ja sitten bensatankki piti uusia, kun siihen ei saanut vuotavan tiivisteen tilalle uutta. Koskaan ei ole ollut käynnistysvaikeuksia, kun aina syksyisin käytän tankin tyhjäksi.

    • Anonyymi

      Mistä ootte ostaneet klippoon saisi pyramiittiläppiä?

    • Anonyymi

      Saako sillä paljonkin lisää tehoa Klipon moottoriin ?

    • Anonyymi

      Klipo on kyllä täysi paska. Kahdesta kliposta haljennut runko, kahdesta kliposta hävinnyt veto ja yhdestä tippunut pakoputki. Ongelmat tulee ajaessa pidempää.

      • Anonyymi

        No kyllä onkin paskoja kun ei kestä huollon laiminlyöntejä ja epätyypillistä leikkurin käyttöä.


    • Anonyymi

      Löytyy tollanen klippo selfstart, yli 15v vanha ja toimii kuin unelma. Eksyi vaan kivi terään joka tietysti lohkaisi n. 2x2cm reiän kylkeen. Millä tota vois paikata? Kemiallinen metalli? Hitsaus varmaan lähes mahdotonta.

      • Anonyymi

        Vie hitsarille. Tigillä onnistuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vie hitsarille. Tigillä onnistuu

        Voiko siihen laittaa niiteillä paikan esim. ruostumattomasta pellistä


    • Anonyymi

      Oletko yrittänyt kiskaista siitä narusta, joka on leikkurin yläosassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2385
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1515
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      331
      1503
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      917
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    10. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      717
    Aihe