Viipurin militsea kiristää

Putinin vävypoika

En ole vuosiin ollut militsean ( vai onko se nykyisin politsea) kanssa tekemisissä. Nyt tänään sattui erikoinen tapaus. Perässä oleva militsea pysäytti ja väitti minun ylittänen valkoisen keskiviivan. Ajoin jonossa vähän Viipurista Svetogorskiin päin. En ohitellut ketään ja ajoin normaalisti omalla kaistalla. Tapahtuma oli Viipurin radiomastosta hiukan eteenpäin, suunnilleen bensiiniaseman kohdalla.

Se sakotushomma oli sitten varsinaista kiristystä. Autossa oli kolme juippia. Piti maksaa käteisellä. Uhkailivat, jollei makseta, niin soittavat konsulaattiin, jolloin viisumi peruuntuu ja myos ajokortti pois ainakin puoleksi vuodeksi. Tekivät myös selväksi, että jos sakko menee virallista kautta, niin 10 000 ruplaa ei riitä alkuunkaan. Mulla ei ollut enää mukana kuin 2500 ruplaa. Kovan "taistelun" ja puhumisen jälkeen tyytyivät tuohon 2500 ruplaan.

Olin jo ehtinyt kuvitella, ettei miliisi enää vuosiin ole syyllistynyt korruptioon tai kiristykseen. Varsinkin nyt kun militseat muuttuivat politseaksi ja saivat kai lisää palkkaakin. Mutta osa poliiseista näköjään edelleen jatkaa tuota korruptiota ja kiristystä.

Ulkomaalainen on aivan avuton tuollaisissa tilanteissa. Turha yksin on kiistää tapahtumaa ja ruveta retteloimään kolmen epärehellisen poliisijuipin kanssa.

Tämänpäiväisestä viisastuneena taidan tilata netistä videokameran, jonka saa auton kojelaudalle. Se kuvaa videokuvaa muistikortille ja kun kortti täyttyy, niin alkaa alusta ja kuvaa vanhemman materiaalin päälle samaan tapaan kuin ennen oli ns. päättymätön nauha. Jää itselle edes jotain todistetta. Ei kai ne miliisitkään niin hölmöjä ole, että alkavat inttää videokuvaa vastaan.

Mulla on jo navikaattori, mikä tekee lokia ajojäljestä. Tietokoneella lokijälkeä tarkastelemalla näkyy myös nopeus muistaakseni noin sekunnin välein. Mutta nyt eivät inttäneet ylinopeudesta.

Onko muilla ollut viimeaikoina vastaavanlaista tilannetta, vai onko nämä vain yksittäistapahtumia?

18

513

Vastaukset

 • Ihmeelliseltä kyllä kuulostaa. Itse vasta pari vuotta viisumi ollut ja Viipurissa ja Pietarissa ja siltä väliltä tullut ajeltua autolla. Lisäksi paljon kavereita jotka reissaavat Viipurissa autolla, ja ainoat sakotukset mitkä on tullut on tullut ilman turvavyötä ajamisesta, ylinopeudesta, ja ilman valoja ajamisesta(!).

  Itsellä kannattaa olla Suomen konsulaatin numero puhelimessa. Mitä miliisi olisi sanonut jos olisit uhannut itse soittaa konsulaattiin ja kysynyt että mitä konsulaatti sanoo tuollaiseen?

  Etelä-Saimassa oli juttu joku aika suomalaisesta joka oli ajanut Svetgorskista Viipuriin ja jäänyt miliisille kiinni sulkuviivan ylittämisestä (Miliisillä oli videokuva). Tämä kiisti sakot paikan päällä ja joutui oikeuteen Viipuriin. Tarina ei kerro, mitä oikeudessa kävi. Samassa istunnossa käsiteltiin naisen tapausta jossa hän kääntyi kiellettyyn ajosuuntaan ja miliisi pyysi maksusuoritussa luonnossa.

  Viipurin Karusellissä on vihkonen "Venäjän tieliikennelaki" jonka lopussa on sakkotaulukko. Vihko maksaa n. 25 ruplaa. Vihkoa kannattaa pitää mukana ja pyytää poliisia näyttämään rike sakkotaulukosta.

  Tekstistä näkee, että et ole ensikertalainen mutta jokatapauksessa miliisit vedättivät. Näin he tekevät niin kauan kun suomalaiset mukisematta kartuttavat heidän eläkekassaa.

 • Samanlaista korruptiota ja ihmisten kiristämistä tapahtuu myös Venäjän omille autoilijoille. Uhkaavat kortin menetyksellä ja näiltä uusiorikkailta autoilijoilta kiskovat käteisenä useita kymmeniä tuhansia ruplia, jotta autoilija saa pitää korttinsa. Katsovat tietysti vähän päältä, minkäverran keneltäkin voi kiristää rahaa.

  Nämä korruptioon ja autoilijoiden kiristykseen syyllistyvät useimmiten nuoret ( ± 30v. ) liikennepoliisit. Rahastus tapahtuu auton sisällä, joten todisteita ei jää.

  Ihmisten pitäisi kyllä varustautua rintapielessä olevilla napinläpikameroilla ja äänitallentimilla, jotta jäisi todisteita tästä mafiatyylisestä kiristyksestä ja tämä mätäpaise saataisiin puhkaistua ja nämä korruptiomiliisit erotettua virasta.

  Sitten vielä tuo katsastus. Ilman korruptiorahaa ihmiset saa päiväkausia jonottaa katsastusjonossa. Rahalla pääsee jonon ohi.

 • Alkää maksako! Minulle kävi vastaava tilanne joku aika sitten. Autossa oli hieno videokamera ja muut systeemit. Kun pyysin nähdä filmin itsestäni tekemässä rikettä niin ei heillä ollut sitä näyttää... Pyysivät 100 € sakkoa paikanpäällä, sanoin että mennään mieluummin käräjille, kertokaa vaan päivä milloin tulen Viipuriin! Hetken aikaa selittivät että kortti kuivumaan vähintään 6 kk, sanoin ok, ei propleemaa. Kyllästyivät lopulta ja heittivät autosta ja noituivat perään. Ottakaa rekisterinumero muistiin niin että poliisi sen huomaa, käyttäytykää kohteliaasti mutta tiukasti. Yksi vaihtoehto on olla ymmärtämättä mitään... Mutta: ÄLKÄÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA MAKSAKO LAHJUKSIA VIRKAMIEHILLE!!!

  • Sakkoja ei pidä maksaa poliisille. Se on laitonta.
   Pitää olla tiukkana ja suostua vaikka käräjille. Poliisi ei voi ottaa korttia kuivumaan, on se kortti silti voimassa Suomessa.
   On hyvä neuvo ottaa rekisterinumero ylös tai valokuvata rekkari näkyvästi.
   Kohtelias pitää olla, eikä saa hermostua asiasta.


  • Oikea asenne.... kirjoitti:

   Sakkoja ei pidä maksaa poliisille. Se on laitonta.
   Pitää olla tiukkana ja suostua vaikka käräjille. Poliisi ei voi ottaa korttia kuivumaan, on se kortti silti voimassa Suomessa.
   On hyvä neuvo ottaa rekisterinumero ylös tai valokuvata rekkari näkyvästi.
   Kohtelias pitää olla, eikä saa hermostua asiasta.

   Älä valehtelle,jos joku saa sakon,sen pitää maksaa NYT VAIN pankkissa,poliisi ei ota rahaa,vale trollit.älä valehtelle,kiero finn


 • Parissa yllä olevassa viestissä täyttä asiaa ja muistaakseni lahjusken antajakin tänä päivänä syyllistyy rikokseen, josta voi vähimmillään saada about 6 vai 8000 ruplaa sakkoja ja mahd. ehdotonta vankeutta (nähny vaan "mainoksia" Pietarin kaduilla), että ainahan voi siihenkin vedota.
  Poliisi ei myöskään edes saa ottaa käteistä vastaan (suurin osa varmaan tiesi), eli vaikka kuinka kirjottelis jotain ja tivais rahaa niin kusetusta myöskin, viralliset sakot maksetaan aina pankkisiirroilla.

  Tosiaan 1 vs 3 tilanne on vähän pahempi jos ei satu itsellä olemaan kameraa mukana. En varmaksi sano missä menee todistajien määrän raja Venäjän oikeudessa, ettei videokuvaa tarvita. Jos siis yksittäinen miliisi rupee jotain vauhkoomaan niin siitä vaan käräjille, yksinäänhän sen on paha ilman omaa videoo mitään todistaa.

 • Paljon Viipuria ja muutakin Venäjää kokeneena voin kyllä sanoa ettei Miliisi ole 15 vuoden aikana ole muuttanut ryöstelyään yhtikäs mihinkään. Aikanaan sain sakkoja likaisesta rekisterikilvestä, valot päällä ajamisesta kaupunkialueella päiväsaikaan( autossani oli valomuisti), jopa valemiliisi yritti pysäyttää mut ennen Viipuria v. 2001 mutta koska en ollut tehnyt ainokaistakaan rikettä ajoin pokkana Nesteen pihalle ja kaverit häippäsivät Ladoineen ja vilkkuvaloineen illan pimeyteen.

  Nykyään Miliisit ryöstelevät mielummin uusrikkaita Venäläisiä kuin Suomalaisia joilla ainakin paperit autoineen yleensä hyvässä kondiksessa. Toki Suomalainenkin tulee höynäytytetyksi sopivassa tilaisuudessa todistajien poissaollessa,..lol. Venäläiset ajavat tunnetusti otoksissa ja moinen rike on Miliisille yleensä päivän palkka puhtaana käteen. Sulkuviivan ylitys,.ylinopeus, väärä ajosuunta, punaisiin päin ajo, kaikki järjestyy ruplina "puhtaana käteen". Maassa maan tavalla,..Venäläiset itse valittavat Miliisin korruptiota ja häikeilemätöntä riistoa mutta juuri kansa on heistä sellaisen tehnyt.

  • Siinä Terijoen rantatien risteyksessä majaa pitävät roisto milisit ovat syylistyneet samanlaiseen olemattomien rikkeiden käteissakotukseen ainakin kymmen vuotta kenenkään asiaan puuttumatta.
   Tehtaankadun tarkkailijoille tiedoksi, postakaa kysen paise jo pikaisesti.
   Johan teille nauraa narismaan aidatkin.


 • Kiva kun on tullut asiallisia vastauksia. Niistä on todella hyötyä. Kiitos.

  • Itse olette niitä roistoja,aina humallassa, enemmän suomalaisia puhalttamaan


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itse olette niitä roistoja,aina humallassa, enemmän suomalaisia puhalttamaan

   Sakot nyt on maksettava vain pankkissa!!!! Tätä ollut jo vuosia.älä valehtelle,poliisit eivät ota rahaa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sakot nyt on maksettava vain pankkissa!!!! Tätä ollut jo vuosia.älä valehtelle,poliisit eivät ota rahaa

   Iljettävät juopot


  • Anonyymi kirjoitti:

   Iljettävät juopot

   Ulos Venäjältä,kiero raato


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ulos Venäjältä,kiero raato

   Kuinka se kiero raato on päässyt Venäjälle, ihmettelen!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuinka se kiero raato on päässyt Venäjälle, ihmettelen!

   Kilomummot veivät 25 kg:n kappaleissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kilomummot veivät 25 kg:n kappaleissa.

   Litraukot vievät 10l kanisterissa 12 l bensaa ja salakulhettavat tupakkat,joo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Litraukot vievät 10l kanisterissa 12 l bensaa ja salakulhettavat tupakkat,joo

   Vieläkö pystytte ,kaalipäät,lukea niitä kuvottavia kirjoituksia talvisodasta,ai kuin suur suomi onnistui ja voitto tuli,somali kiittää,kiitos.oksettaa tästä teurastamo sodasta


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.