Surullinen Sulkava

Soutaen vai huovaten

Sulkava kauhistelee Savonlinnan liitosintoa, vaikka siellä on jo vellit housussa. Eikä edes aurinko tulevaisuudessa paista Puumalan naapuriin.

Puumalan kuntaliitoksen keskusteluketjussa toisaalla Suomi24:ssä joku on älynnyt lukea Sulkavan kunnan 2010 tarkastuskertomusta.

Kovin on ollut korutonta luettavaa. Melkein itku tulee! Sulkavan rahoituksesta 46 prosenttia tulee jo nyt valtion kirstusta! Ja velkaa on niin, että hirvittää yli 4000 euroa/asukas!

Ja lisääntymiskykykin on Sulkavalla jo mennyt ajat sitten! Syntyneitten määrä on tippunut 27:stä 11:een. Ekaluokalle tulevien määrä tippuu muutamassa vuodessa kolmannekseen (28:sta 9:ään)!
Uusia veronmaksajia syntyy liian vähän pelastamaan Sulkavan soutupitäjää!

Huh-huh!

44

1662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koululaisten äiti

      Onpa kauhea tulevaisuuden kuva Sulkavalla. Tietääkö edes päättäjät minkälainen uhka soutupitäjällä on? Nyt olisi korkea aika tehdä jotain.
      Jos ekaluokkalaisia on kohta vain yhdeksän, Sulkavalta loppuu koulu. Mihin penskat sitten viedään?

    • Ei hyvältä näytä

      Kysyt, että tietävätkö päättäjät soutupitäjän uhkakuvista? Lueppa 29.9.2011 ilmestynyt paikkakunnan Sulkava-lehti. Se kertoo kaiken ns. päättäjien ymmärryksestä tai sen puuttumisesta. Miten Sulkavalla voi olla noin tietämätöntä porukkaa 2011-luvulla?i Mksi siellä ei seurata maailman menoa laisinkaan, hei haloo tukiaiset ovat hiipuneet asteittain jo kohta 10-vuoden ajan.

      Vaihtakaa luottamushenkilöiksi nuorempaa porukkaa, joka elää tässä maailmassa ja mikä tärkeintä, luottaa itseensä ja on neuvottelukykyinen ja -taitoinen. Pois kaikki jäärät, maanviljelijät, eläkeläiset ja vanginvartijat.

      • Oma valinta

        Eikös Sulkavan valtuustossa istu juuri niitä päättäjiä joita te ootte itse sinne valinneet? Vai järjestettiinkö kuntavaalit Sulkavalla 3 vuotta sitten jotenkin toisin?
        Vaikea niitä luottamushenkilöitä on nuorentaa jos kunnassa ei ole nuorempia!


    • hyväjuttu

      Vielä jos lukisit tarkastuskertomusta, niin loppuyhteenvedossa mainitaan, että taloudellinen tila 2010 oli hyvä ennusteisiin nähden. Että älä turhaan manipuloi ja huhhuttele.

      • Äipän huolia

        Mihin kouluun ne yhdeksän ekaluokkaista viedään? Ja miten hyvä se taloudellinen tilanne on, kun valtion kirstun kansi pannaan lukkoon?

        Melkein 9 miljoonaa ilmaista valtion euroa on iso raha!
        Sulkavallakin!


      • äitin kulta
        Äipän huolia kirjoitti:

        Mihin kouluun ne yhdeksän ekaluokkaista viedään? Ja miten hyvä se taloudellinen tilanne on, kun valtion kirstun kansi pannaan lukkoon?

        Melkein 9 miljoonaa ilmaista valtion euroa on iso raha!
        Sulkavallakin!

        Sulkava huolehtii omistaan. Älä äippä huoli, koulussa on muitakin kuin ekaluokkalaisia. Ja opetusryhmän koko on varmasti passeli; murhetta on aina kannettu ylisuurista luokista.


      • Huh, huh.

        Ei tarkastuskertomus, jossa todetaan 2010 olleen ennustuksia paremman mitään todellisuudessa merkitse. Taitaa koko kunnallispolitiikka Sulkavalla perustus ennustuksiin. Tosin en sitä yhtään ihmettele. Että päästiimpäs huhhuttelemaan.


    • Lopun alkua???
      • Iso Iisakki

        Eiköhän Sulkavankin kannata tunnustaa tosiasiat ja seurata Kerimäen esimerkkiä, sillä vain yhteistyöllä ja suuremmilla kokonaisuuksilla on mahdollisuuksia.


    • realisti,minäkö?

      Lukio nyt ainakin lähtee saletisti parin vuoden sisällä ja sitä seuraa 7-9 luokat. Jokohan opettajat on lähtökuopissa ja hakemukset vetämässä muihin kuntiin. Luulen että on.

      • Sumea tulevaisuus

        Ja ala-astekin häviää kun aloittavia ekaluokkalaisia on vain 5-8 lasta/vuosi.
        Lisääntymiskykyiset (=ikäiset) ihmisetkin vähenevät.


    • eisopuli

      Tainu paniikki iskeä teihin? Miten tämä Savonlinnaan liittyminen parantaa Sulkavan koulujen asemaa; tai lisäisi väestöpohjaa Sulkavalla, että voitaisiin palvelut pitää?
      Kun Savonlinnaan liitytään, ruvetaan tukemaan Savonlinnnan julkista taloutta. Niin se vain on, kylien sammuminen olisi paljon nopeampaa. Kai te olette lukeneet Savonlinnan etsivän itseltään jo 5 milj. euron pysyviä säästöjä. että ei mene hyvin sielläkään.
      Kyllä tämän tutkijan saannokset ovat olleet tiedossa, oli jopa lehtijuttukin. Pienellä on kirjoitettu, ettei luvuissa ole mukana naapurikunnista tulevia oppilaita...mm.Savonlinnasta:)
      Tämä on vain häikäilemätöntä valtapolitiikkaa ja pelottelua. Ja sopuleita riittää...

      • Harmaalta näyttää

        Sulkava ei voi enää etsiä säästöjä ja nyt pitää syödä jo omaisuutta, että rahat riittää ja toiminnot pyörii.


    • vedätystä...

      Mitäs vedätystä tämä aloitus oikein on!?

      "Sulkavan kunnan lainakanta 31.12. 2010 oli 1176,31 euroa ja konsernilaina 2891,52 euroa asukasta kohti, kun Savonlinnan kaupungin lainakanta samaan aikaan oli kaupungin osalta 1373 ja kaupunkikonsernin osalta 5521 euroa asukasta kohti."

      http://www.lansi-savo.fi/Mielipiteet/11634748.html

      • tosimätää!

        Sanomalehti Itä-Savo ei suostu julkaisemaan kommenttia palstallaan, että Savonlinna hakee pysyviä n. 5milj€ säästöjä talouteensa. Että sellaista sananvapautta. Onkohan muutakin mätää? Miten Savonrannan poliitikko valitaan kaupunginhallituksen pj:ksi heti liitoksen tultua; luvattu palkinto?


      • Tietoa löytyy

      • Sivullinenko
        Tietoa löytyy kirjoitti:

        Sulkavan velkamäärä on kuudessa vuodessa 6-kertaistunut ja konsernilainat samassa ajassa 3-kertaistuneet.
        Sellainem on tahti ja vauhti!
        Tiedot löytyvät mm. Sulkavan kunnan arviointikertomuksesta.

        http://dynasty.sulkava.fi/kokous/2011608-13-1419.PDF

        Näistä asioista ja luvuista ei tavallinen sulkavalainen ymmärrä yhtään mitään. Mummoja ja pappoja on helppo pyöritellä milloin mihinkin suuntaan. Oivia tilaisuuksia ovat tähän kaikenlaiset keräykset ja tapahtumat. Seurasin jokin aika sitten erään kerääjän toimintaa (kyseinen hlö tuntuu olevan vähän kaikessa mukana), ja teki mieli mennä jo sanomaan jotakin, niin oli törkeää aivopesua vanhalle ihmiselle, että. ...ei politiikan varjolla voi ihan mitä tahansa tehdä.


    • Siperian tulevaisuus

      Elkää huolestuko, venäläiset ostavat Sulkavan ja sitten on renginpaikkoja tarjolla.
      Jokainen saa omat kumisaappaat ja liebuskaa.

      • Öljyrupla

        Venäläiset ei osta enää mitään. Voidaan silti päästä Siperiaan, jos oikein huonosti käy...ja muutkin kuin sulkavalaiset :)


    • liittäjän kaveri

      Jos Sulkava ei nyt lähde mukaan näihin uusimpiin neuvotteluihin on edessä mittavat veronkorotukset ja leikkauslistat. Kannaattaako olla itsenäinen, mutta tyhmä?

      • vapaustaistelija

        Me emme alistu. Me tullaan pärjäämään itsenäisinä. Vaikka sitten vyötä kiristämällä. Palvelut tehdään ja niistä maksetaan. Itse, yksin ja itsenäisenä. Itsepäinen kylä on itsenäinen kylä.


      • Logiikka toimi???
        vapaustaistelija kirjoitti:

        Me emme alistu. Me tullaan pärjäämään itsenäisinä. Vaikka sitten vyötä kiristämällä. Palvelut tehdään ja niistä maksetaan. Itse, yksin ja itsenäisenä. Itsepäinen kylä on itsenäinen kylä.

        Ja kun rahat loppuu, pyydetään sossusta! Sossussahan rahaa on rutkasti! Se setelipainon etäpiste!


      • jkl-62
        vapaustaistelija kirjoitti:

        Me emme alistu. Me tullaan pärjäämään itsenäisinä. Vaikka sitten vyötä kiristämällä. Palvelut tehdään ja niistä maksetaan. Itse, yksin ja itsenäisenä. Itsepäinen kylä on itsenäinen kylä.

        Kun kaksi köyhää menee yhteen, ei niistä yhtä varakasta synny vaikka kuinka poliitikot näin uskottelevat. Paikkakuntaa tuntemattomana ja tänne muuttaneena en osaa ottaa kantaa kuntanne tilanteeseen, mutta muuttaneena paikkakunnalta joka pakkoliitettiin naapuriinsa, tiedän kurjuuden vain pahenneen.


      • Järkevä

        Sulkava on valinnut nyt oman tiensä, täällähän ei pystytä näkemään päättäjien taholta vuotta kauemmaksi. Ja vaikka joku pystyisikin, hänen ajatuksensa torpataan ylivoimalla. Surullista tulevaisuutta kaiken kaikkiaan on näköpiirissä, ei auta sanoa, että niin muuallakin. Tuntuu porukkaa olevan koko ajan pois lähdössä paikkakunnalta.


    • Hyvähkö idea, missä

      Tehdään linnavuoresta kunnan toimesta matkailuvaltti rauta-aikapuuhapuisto teemalla. Vois toimia ja turistieuroja tulisi kunnan pelastamiseksi!

      • Naista?

        Joo, vesliukumäki huipulta järveen tuhannen kiepautuksen kautta, niin johan alkaa turistia työntyä rahamassit euroja pullollaan. Ja missä on turistia, siellä on naista. Ja missä saa naista, sinne työntyy kaikki tuulimyllynlämmittäjätkin omasta maakunnasta ja sen ulkopuoleltakin. Tanssilavankin vois laittaa. Ja motellin.


    • jösseshitto

      Vois kai niitä veroeuroja laittaa turhempaankin. Esim. sotiemme veteraanit..

    • Oppimiehentielläpitä

      No kuinkas paljon sulkavan kirkonkylän koululla on tällä lukukaudella ala ja yläluokkalaisia? Paljonko lukiossa on oppilaita? Kunta saa valtiolta tukirahaa jokaisesta oppilaasta, joten jos esim. Lukio lakkaisi, häviäisi oiva tulonlähde ja samalla muutama työpaikka ja täten myös veronmaksaja,imagotappiosta puhumattakaan- joten, enpä usko että lukiota ollaan ainakaan leikkaamassa säästösyillä.

    • Gugguu

      Muistaakseni alaluokilla on 60, yläluokilla 40 ja lukiossa 20. Huom. Ei ole varma tieto, mutta suuntaa antava. Eli on niitä vielä pitkälle toistasataa ja ylikin. Ei hätiä mitiä.

      • Heffnert

        On meinaan kyllä suomen kalleimpia lukioita per opiskelija, jos tuolle oppilasmäärälle pitää kaikki pakolliset ja syventävät kurssit järjestää. Opettajat tietysti tykkää kun pääsee muutaman opiskelijan opetuksella samaan liksaan kuin suuremmankin opetusryhmän. Veronmaksajat kyllä itkis jos tietäis/tajuais.


    • Lapsiukko

      Ehei,sulkavan alakoulussa oppilaita on yli 100 yläkoulussa 80 ja lukiossa vielä sen 40..älkee ressatko sulkavalla osataan hoitaa asioita jos sille päälle satutaan:)

      • Entinen oppilas

        Onko noin huonosti asiat, että yläkoulussa enää vain 80, sehän menis jo yksi sarjaisena... Muutama vuosi sitten oli vielä kolmesarjainen.


    • Lapsiukko

      Lukion tilanne ei näytä tulevaisuutta kohden huonolta,tänä vuonna hakioita oli reilut pari kymmentä!

    • reko2

      Lukiosta ei oppilaat lopu kun ressukat eivät tahdo/pysty/uskalla lähteä opiskelemaan äitin helmoja kauemmas. Niin se vain on.

    • Abinaolin

      Lehdestä luin, että ihan suomen johtavia lukioita ja erikoistunut. Tulee hakemuksia muiltakin paikkakunnilta, joten ei hätää.

    • mäellä syntyny

      Kyllä oli hyvä reissata Sulkavalla ennen Oopperajuhlia.
      Kaikin puolin hyvää palvelua.

    • SuurSulkavalaiset

      Sulkava tekee kuntaliitoksen Rantasalmen ja Juvan kanssa, niin siitä palvelut vaan paranee!

    • SuurSulkavalaiset

      Sulkava tekee kuntaliitoksen Rantasalmen ja Juvan kanssa, niin siitä palvelut vaan paranee!

    • SuurSulkavalaiset

      Sulkava tekee kuntaliitoksen Rantasalmen ja Juvan kanssa, niin siitä palvelut vaan paranee!

    • SuurSulkavalaiset

      Sulkava tekee kuntaliitoksen Rantasalmen ja Juvan kanssa, niin siitä palvelut vaan paranee!

      • Totuuden torvi

        No ei varmasti tee. Sulkavaa ei huolita enää sihenkään suuntaan. Nyt on jo pakko päättäjien olla sitä mieltä, että me halutaan olla itsenäisiä.


      • -jag vet ingenting-
        Totuuden torvi kirjoitti:

        No ei varmasti tee. Sulkavaa ei huolita enää sihenkään suuntaan. Nyt on jo pakko päättäjien olla sitä mieltä, että me halutaan olla itsenäisiä.

        Nykyisinhän kuntaliitoksissa ei enää yhteistä rajaviivaa tarvita.
        Sulkavahan kannattaisi yhdistyä jonkun ahvenanmaalaisen kunnan kanssa niin talous tasapainottuisi. Tietysti svenskaahan sitten pitäisi kaikkien mummojenkin opetella puhumaan mutta se on helppo kieli, senkun puhuu epäselvästi ja muistaa änkyttää. Tuihakassa humalassa sujuu melkein kaikilta.
        Voisi joku Ecerön kunta sitten maakuntahallituksessa kehuskella että heilläpä on köyhä etäpesäke savonmaalla, vähän niinkuin ruokkolapsi elätettävänä ja saisivat veroetuja, mainetta ja kunniaa.

        Kaikki olisivat tyytyväisiä. No joku voisi ehkä kapakissa miettiä että mites tilaan; en öl vai ett öl...
        sekin menisi jo loppuillasta retvakasti, två öl.


    • Metropolihallinto

      Pääkaupunkiseudulla on nyt menossa kuntaliitos suunnitelmat, Sulkavaa varmasti kiinnostais metropolialue.

    • Uskoa veljet

      Mites nyt Juudakset suu pannaan, kun tilinpäätös näyttääkin hyvältä. Kyllä täällä pärjää pienempikin itsenäinen kylä, kunhan vaan on taloushallinto kunnossa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe