Salaojaputken asennus

Rakentajarane&riitta

Ollaan laittamassa pihalle salaojaputkea, jonka tarkoitus on ohjata pihalla valuvia vesiä. Putki tulee kauas talosta, ei siis ole tarkoitus asentaa mitään talon salaojia.

Tehdään niitä kaatoja ja ajateltiin kokeilla, että toimiiko salaoja. Salaojan ympärystä ei ole vielä täytetty, vaan putki on ilman ympäröimänä siinä, mihin se on ajateltu peitettäväksi. Kun kaadettiin kastelukannulla vettä salaojaan niin eihän se toiseen päähän valunut, vaan lorahti ulos niistä salaojaputkista metrin päästä kaadosta. Eikös sen nyt pitäisi johtaa sitä vettä eteenpäin? Mikä meillä on vikana asennuksessa?
Poista viesti

6

5158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duoda duoda

    • Rakennustane

      Umpiputki tai siis sellainen missä on se reikä siellä sisällä vie sen veden sinne mihin kaato ja se putki riittää riittää.Toisaalta jos umpiputken pitäisi toimia sellaisena salaojana mikä vie veden kauas, se pitäisi laittaa reikiä täyteen vain
      päälipuolelta.Alapuolisista rei'istä se vesi menee taas maahan ja ongelma on taas olemassa.
      Oikeastaan kannattaisi laittaa 200mm:n viemäriputkia ainakin 80:een ilmansuuntaan kohteesta ja sitten laittaa sinne sisälle vasta se salaojaputki.

    • Putken ominaisuuksia

      1. Putki on valmistettu pitkästä reiästä, joka on ympäröity metalli- tai muovikuorella.
      2. Putken on oltava ontto koko matkalta - älä käytä eripituista reikää kuin kuori on.
      3. Putken sisähalkaisijan on oltava pienempi kuin ulkohalkaisija, muuten reikä jää ulkopuolelle.
      4. Toimitettaessa putken on oltava täytetty ilmalla. Muu sisältö, kuten vesi, höyry tai bensiini vaihdetaan sinne myöhemmin.
      5. Putki toimitetaan ilman ruostetta. Ruoste on asennettava putkeen työmaalla. (Jotkut toimittajat nykyään asentavat putkeen ruosteen jo varastossa, jolloin säästetään aikaa työmaalla.)
      5. Yli 153 m pituisen putken molempiin päihin on kirjoitettava sanat "pitkä putki", jotta myyjä tietää, että se on pitkä putki.
      6. Yli 3,2 km pituiseen putkeen on kirjoitettava sanat "pitkä putki" myös keskelle, jotta myyjän ei tarvitse kävellä putken päähän asti tarkistaakseen, onko putki pitkä.
      7. Halkaisijaltaan yli 15 cm olevaan putkeen on kirjoitettava sanat "suuri putki", jottei myyjä luule sitä pieneksi.
      8. Laipallisten putkien laipoissa on oltava pultinreiät. Näiden reikien on oltava erillään keskellä olevasta pitkästä reiästä.
      9. Kun tilaat kulmallisen putken, muista kertoa tilauksessa, haluatko oikea- vai vasenkätisen kulman. Muutoin putki asennetaan työmaalla väärään suuntaan.
      10. Muista määritellä, haluatko tasaisen maan, ylämäen vai alamäen putkea. Jos alamäessä käyttää ylämäen putkea, vesi virtaa putkessa väärään suuntaan.

      • knknk

        ...LOL..


    • pahaputki päällä

      Kun sinä olet noin hyvä näissä putki asioissa kysynkin:
      Jos putken halkaisija on vaikka tuo 15 cm, niin kuinka paksun putken sillä voi halkaista ettei se pitkä reikä pursua sieltä putkesta ulos?

    • Hilliina

      Niissä salaojissa on yleensä sellanen merkintä viiva (Esim. mustassa vihriä raita).
      Tämän viivan kun asentaa osoittamaan ylöspäin, niin vasta puolella on sitte maata myören putkessa se osa jossa reikiä ei ole.
      Elikkä tarkotus olis että yläpuolen reiístä vluu vesi putken pohjaan (vesijuoksu) ja tämtä maata vasten olevaa "koura" pitkin sitte kaatin suuntaan.
      Vähän kun sitä putkea tutkii, ihan silmillä, niin huomaa kyllä. En nyt muista onko siinä pitkässä valkosessa makkaraputkessa sitä merkintää?
      Maasto kannatta yrittä muotoilla niin, että vesi valuu rajaojiin päinTällä konstilla pintavesistä pääsee helpoiten ja varmimmin eroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe