Olen nyt Monte Gordossa

Kohta pääsee kotiin

Ainut positiivinen asia on sää.
Paikalliset asukkaat eivät puhu juurikaan Englantia, eivätkä tee muutakaan kuin
polttavat tupakkaa ja soittavat torvea...notkuvat ja mölyävät kuin apinat.
Sekarotuiset koirat räksyttävät hotellin ikkunan alla 24-7.
Täällä ei ole mitään nähtävyyttä, kälyisiä "superMarketteja" on koko kylässä vain 3 ja nekin auki miten sattuu, postilaatikoita ei ole missään..
jalkakäytävillä koiran paskaa (paljon) tällä on kaksi kaatopaikkaa, tien oikea ja vasen puoli.
3-päivää täällä on sopiva aika, teimme Portugaliin tällä kertaa kaksi matkaa, ensimäisen ja viimeisen samalla kertaa!

6

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On ikävää lukea,että loma ei ole vastannut odotuksia. Kirjoittajan fiilikset siellä Suomessa ovat todennäköisesti nyt jo paremmat, kun piina Portugalissa on päättynyt.

      Vila Real de Santo Antónion kuntaan kuuluva Monte Gordo on entinen kalastajakylä, jonka kehitys matkailukohteeksi alkoi 60-luvulla. Kohteen niin kuin koko Algarvenkin ensisijainen anti matkailijalle ovat hienot hiekkarannat ja auringonpaiste. Algarve ei toki ole ilman historiaa, mutta sen jättämisä merkkejä löytää vain sellainen matkailija, joka on aiheeseen perehtynyt etukäteen ennen matkaa. Monte Gordon alueella on myös luontoa - siis muutakin kuin merta - ja mahdollisuus mm. patikoida. Retkiä seudun tunnetuimpiin nähtävyyksiin tekevät niin suomalainen matkanjärjestäjä kuin paikalliset yrityksetkin. Omin päin Algarven alueella voi kätevästi liikkua niin busseilla kuin junallakin eikä taksinkaan satunnainen käyttö tule suomalaiselle kalliiksi.

      Portugalissa viettää vuosittain lomansa kymmenniä tuhansia suomalaisia. Ulkomaalaisten matkailjoiden määrä kaiken kaikkiaan on pitkälti toistakymmentä miljoonaa ja maan tulot heistä noin 7 mrd euroa vuodessa, mikä on yli 10 prosenttia viennistä.

    • Rakas Portugali

      Monte Gordo tuntuu olevan kovin lähellä Espanjan rajaa. Harmi että matka ei ollut mieleinen. Luulen, että espanjalainen vaikutus on siellä rajan tuntumassa varsin vahva. En pidä niinkään siitä maasta rajan toisella puolella enkä myöskään sen maan kansalaisista. Minulle tulee heti mieleen espanjalaisten varsin omapäinen käytös. No olkoon...

      Olisin toivonut sinulle ja perheellesivirikkeellisempää aluetta.

      Älä kuitenkaan lannistu,sillä mielestäni Portugali on miellyttävä ja yhä halpa maa matkustaa.
      Asiahan on niin, ettäPortugalista joko pitää tai sitten ei. Minulle maa on sympaattinen ja tarjoaa aina runsaasti virikkeitä ja elämän sykettä.

      En minäkään olisi ollut tyytyväinen espanjalaiseen elämäntyyliin.
      Jotkut olivat olleet Tavirassa ja jo sielläkin oli tuntunut erilainen elämäntyyli kuin varsinaisella Algarven alueella.

    • Maailmalla liikkuessa on vain hyväksyttävä erilaiset kulttuurit ja käyttäytymistavat. Olen käynyt Monte Gordossa kerran kauan aikaa sitten ja yöpynyt samalla matkalla Vila Real de Santo Antóniossa. Minä en havainnut espanjalaisvaikutusta. Taviraa voi verrata Vila Real de Santo Antónioon, ei Monte Gordoon. Tavira ei ainakaan aikaisemmin ollut massaturismikohde.

      Monesta matkakohteesta, mukaan lukien Monte Gordo, on tänä päivänä niin virallista kuin epävirallista tietoa netissä enemmän kuin jaksaa lukea. Lukijan on vain muistettava, että Internetissä tiedon paikkansa pitävyyden osalta vastuu on lukijalla, ei tiedon julkaisijalla. Algarvea esitellään netissä lukuisilla eri portaaleilla, myös englanninkielellä, todennäköisesti myös suomeksi, Mahdollisiin nähtävyyksiin voi tutustua jo etukäteen. Youtubessa voi tehdä virtuaalimatkan kohteeseen kuin kohteeseen.

      Kaikiille epäileville kerrottakoon, että Portugali on puutteistaan huolimatta varsin toimiva maa. Sitä paisi matkailijan tarpeet ovat suhteellisen vähäiset asukkaan tarpeisiin verrattuna. Maa on myös varsin turvallinen. Algarvessa on kuluneen kesän aikana sattunut muutamia matkailijoihin kohdistuneita rikoksia, niiden joukossa myös henkirikoksia. Ainakin joissakin niistä matkailijan oma käyttäytyminen todennäköisesti myötävaikutti tapahtuneeseen.

      Ketjun aloittajan viesti on ns. äärikommentti. Se on kaikilta osin väritetty. Kaikki asiat Monte Gordossa eivät todennäköisesti ole ihan siinä jamassa kuin matkailija olisi toivonut, mutta se ei vielä Monte Gordosta tee huonoa lomapaikkaa.

      Portugalilaiset eivät ole amerikkalaisia eivätkä espanjalaisia. He eivät "turhaan" puhu. Näyttää siltä, että puhumisesta puhumisen vuoksi on tullut hyve suomalaisille. Eikö ole tärkeintä, että asiat hoituvat ja että isäntiin, tässä tapauksesa portugalilaisiin, voi luottaa. Minulla ole ollut valittamista viimeisen 17 vuoden aikana, jotka olen Portugalin kanssa tehnyt tuttavuutta.

      Pitkällä Algarven rannikolla matkailijalla on valittavanaan lukuisia eri kohteita. Omatoimisen ei tarvitse rajoittua niihin kohteisiin, joihin suomalaiset matkanjärjestäjät myyvät ryhmämatkoja.

    • Jack of all trades

      Säässä ei ole moittimista eikä Monte Gordossa ole nähtävyyksiä. Sen sijaan paikalliset eivät mölyä, marketit ovat auki normaaliin aikaan jne. Paikka on rantalomakohde ja rannat ovat siistit. Paikka on varsin suosittu urheilijoiden keskuudessa jotka eivät myöskään mölyä. Jos nähtävyyksiä kaipaa niin vuokraa fillarin tai auton niin läheltä löytyy niin Algarvesta kuin Espanjanpuolelta. Henkilökohtaisesti täytyy sanoa kun asun tässä rajalla niin voi nauttia kummastakin maasta. Paratiisia tältä planeetalta ei kuitenkaan löydy vaikka jotkut tohkeissaan kirjoittelevat sitä sun tätä.

      On hyvä muistaa että kun lomalla kaikki on päin istuinlihaksia on hyvä katsoa peiliin - loma kuin loma - hemmo on kuitenkin sama.

      Parempia lomakokemuksia :)

    • Rakas Portugali

      Valitettavaa kun joutuu varaamaan lennot, matkakohteen ja hotellin ja ympäristön tarjoamat virikkeet pelkän internetin kautta.

      En löytänyt yhtään Portugalin matkatoimistoa Helsingistä kun syyskuussa olin Suomessa.

      Olen täällä töiden lomassa etsinyt itselleni ja miehelleni Portugalista lomakohteita ja hotelleja jo pitemmän aikaa. Nyt vasta on alkanut selvitä minkä hotellin ja minkä alueen Algarvelta valitsen. Omat toiveeni eivät vastaa useinkaan niitä arvosteluja, joita muut ovat tehneet palstoilla.

      Samoin Lissabonin alueelta olen etsinyt pitkään sopivaa hotellia.

      Olen toki hyvin omatoiminen asuinhan Lissabonin vihreällä alueella useita vuosia. Silloin en kiinnittänyt mitään huomiota hotelleihin tai muihin yöpymispaikkoihin. Nyt sitten olen todella tehnyt töitä löytääkseni meille sopivan ja halvan hotellin.

      Mieluiten olen T0 tai T1 huoneistoissa, mutta sellaisia en vielä ole sopuhintaan löytänyt. Aiomme viipyä seuraavalla kerralla pitempään Portugalissa.

      Minulle on tärkeää yleiset kulkuvälineet. Liikenneyhteydet ovat mitä parhaimmat, ja liikkuminen on todella vaivatonta. Portugalissa ja hinta sopiva. Liikenneyhteydet opettelen netistä ja käytäntö on siten helppoa. Se kyllä vie aikaa, mutta kannattaa.

      Uudet turistit ovat tietysti eri asemassa. En myöskään Kanarialla tottunut sikäläisiin järjestelmiin, eikä minulla siksi ole suurta iloa edes lähteä sinne.

      Portugali on minulle rakas maa ja tulee aina sellaisena olemaan. Kun haluan matkustaa, niin sinne tekee aina mieli.

      Portugalilaiset ovat ujoja (kuten suomalaisetkin). Portugalilainen on kyllä auttavainen, mutta ei suinpäin syöksy läheiseen keskusteluun. Tämä on mielestäni kunnioitettavaa.

    • eltsu789

      MonteGordosta kotiutuneena olen hyvin tyytyväinen kun saan olla kotona. Hotelli,paikka ym eivät mitenkään vastanneet odotuksia. Hotellissa tähtiä monta ,mutta ne eivät vastanneet tasoa mitenkään. Likaista, töykeää palvelua. Englantia ymmärsi juuri ne jotka halusivatkin.. En suosittele kelleen paikkaa. Ainoa hyvä asia oli loistava sää ja meri. Olen samaa mieltä alkup.kirjoittajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      56
      2960
    2. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1477
    3. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      53
      1163
    4. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      63
      1063
    5. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      115
      957
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      950
    7. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      89
      872
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      31
      751
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      59
      748
    10. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      40
      732
    Aihe