Lappeenrannan lentokentän menestys

Paa-vo

Juuri ilmestynyt "Invest in EU" lehti kirjoittaa:

The number of passengers at Lappeenranta Airport will double to about 120,000 this year thanks to the budget airline Ryanair. Ryanair selected Lappeenranta Airport as a regional base because of its proximity to the Russian border and today half of the passengers at the airport come from St Petersburg. According to the City of Lappeenranta, airline passengers will spend about EUR 5 million in the city this year. The airport is now jokingly even called called “St. Petersburg West”.

Onnistumisesta kertoo tämäkin, että toisin kuin muualla, lentoja ei ole siellä vähennetty talven ajaksi. Kysymys kuuluu kuitenkin: Onko tulossa uusia reittejä kesä-aikatauluun? Vinkkejä? Milloin ilmoitettaisiin?

Lähde: http://www.investineu.com/content/growing-tourism-russia-boosts-investments-south-east-finland-12g3

7

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfgasdgasg

      Ilmeisesti ei ole tulossa. Ryanair on ilmoittanut haluavansa aloittaa lukuisia uusia reittejä Lappeenrannasta, mutta Lappeenrannan kaupungilla ei ole varaa maksaa uusia Ryanairin reittejä. Ryanairille olisi pitänyt maksaa Kaupungin tililtä 850 000 euroa lisää entisten tukirahojen lisäksi vuodessa, jotta olisivat aloittaneet uusia reittejä ja niihin ei kaupungin kassassa ollut enää rahaa, joten Ryanair ilmoitti hylkäävänsä uudet reittiajatukset. Asiasta kertoi viime viikolla Etelä-Saimaa-lehti Lappeenrannassa.

      Jos perustelette lisälentojen kannattavuutta alueen taloudelle, niin kehottakaa alueen ns hyötyjiä maksamaan verojen lisäksi lisää kaupungille, jotta olisi varaa kaupungilla maksaa uusista reiteistä Ryanairille. Nykyinen laskennallinen noin 5 miljoonan hyöty, kun ei kata kaupungin kuluja tästä lentotoiminnasta. Tai sitten te Ryanairin matkustajat vingutatte lisää Lappeenrannassa Visaa ja työnnätte rahaa kaupungin veropiiriin tavalla tai toisella, jotta saadaan lisää lentoja!

      Joskus aiemmin tästä oli jo puhetta... joku maksaa halpojen lentojen puuttuvan kustannuksen, jota lentolipun hinta ei kata!!!

    • Väärä Hetki

      Nyt on Suomessa alasajovaihe lähes kaikessa. Kurjuutta,työttömyyttä,
      nousevia hintoja.

      Eli lentojen lisääminen ei ole suotavaa. Kyllähän Lappeenranta muuten olisi pikkuisen riskeerannut ja lyönnyt taalat pöytään.

      Pikkuraha kun katselee esimerkiksi kouvolan kiinainvestointia. Rakennukset ja tontit lahjoitettiin pilkkahinnalla. Lopputulos nolla,mitä nyt vähän oikeusjuttuja
      synty.

    • YLE Etelä-Karjala

      Lappeenranta kilpailee jatkossa halpalentomatkustajista Tallinnan kanssa. Entistä useampi pietarilaisasiakas valitsee Tallinnan lähtöpaikaksi monipuolisempien lentoyhteyksien ansiosta.

      Lappeenrannan lentokentällä juhlittiin tiistaina Ryanairin 100 000 matkustajan saapumista. Sadastuhannes matkustaja oli lappeenrantalainen opiskelija Mari Lipsanen.

      - Mietittiin oikeastaan Tallinnan reissua, mutta on paljon näppärämpi lähteä Lappeenrannan kentältä, totesi Lipsanen.

      Lokakuussa Lappeenrannan kentällä rikottiin kaikkien aikojen matkustajaennätys, lähes 13 000 matkustajaa. Tänä vuonna matkustajamäärän ennakoidaan nousevan 120 000:een, ennätys sekin.

      Lappeenrannan rinnalle venäläisasiakkaiden lähtöpaikkana on nousemassa Tallinna, joka kiinnostaa parempien halpalentoyhteyksien ansiosta. Vuosi sitten Tallinnasta lennot aloittanyt Ryanair on ylittänyt ennakko-odotukset.

      - Ennustettiin 300 000 ensimmäisen vuoden aikana, mutta se täyttyi 10 kuukauden kohdalla, sanoo Ryanairin myynti- ja markkinointijohtaja Elina Hakkarainen.

      Ensi vuonna Lappeenrannan lentoliikenteessä kasvuvauhti näyttää hidastuvan, sopimuksia uusista reiteistä ei ole syntynyt. Esimerkiksi kylpylähotellin juuri avannut Holiday Club on asettanut tavoitteekseen saada ensi kesänä 15 prosenttia asiakkaista Keski-Euroopasta, mutta nykyisillä lentoyhteyksillä tavoitteeseen ei ylletä.

      Matkailuväki toivookin uusia reittejä ja lentoliikenteen kehittämiseen myönteisempää ilmapiiriä.

      - Se on hieno asia koko maakunnan kannalta, että tällä on vilkasta lentoliikennettä, se on hyvin kehittynyt. Nyt fokus siihen positiivisuuteen ja lopetetaan se vanhojen kaivaminen, sanoo Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Vesa Tengman.

      Yhtiö on valmis osaltaan tukemaan Lappeenrannan uusien lentoyhteyksien markkinointia, markkinointiyhteystyöhön on lähdössä myös muita maakunnan hotelleja ja palveluyrityksiä.

    • sdfgasdgasg

      Oikea suunta. Hyötyjien onkin syytä itse myös panostaa tähän, eikä vain repiä hyötyä muiden maksaessa lystin. Hatunnosto Vesa Tengmanille!!!

      • 14+5

        Kunhan vain investointi-innossa muistetaan, että sellainen tilanne jossa venäläisten on mentävä toiseen maahan päästäkseen lentämään Ryanairilla ei ole ikuinen. Nylyäänhän Venäjä antaa liikennöintilupia ulkomaisille lentoyhtiöille ainoastaan yhtiön kotimaastia, joka Ryanairin tapauksessa on Irlanti. Mutta Venäjää painostetaan tässäkin asiassa koko ajan, ja voi olla että jonain päivänä antavat periksi. Ryanairin hubi jollekin kentälle Pietarin lähelle Venäjän puolelle, ja Lappeenrannan liikenne loppuu valitettavasti kuin seinään.


      • ---..---
        14+5 kirjoitti:

        Kunhan vain investointi-innossa muistetaan, että sellainen tilanne jossa venäläisten on mentävä toiseen maahan päästäkseen lentämään Ryanairilla ei ole ikuinen. Nylyäänhän Venäjä antaa liikennöintilupia ulkomaisille lentoyhtiöille ainoastaan yhtiön kotimaastia, joka Ryanairin tapauksessa on Irlanti. Mutta Venäjää painostetaan tässäkin asiassa koko ajan, ja voi olla että jonain päivänä antavat periksi. Ryanairin hubi jollekin kentälle Pietarin lähelle Venäjän puolelle, ja Lappeenrannan liikenne loppuu valitettavasti kuin seinään.

        Ei välttämättä. Lentokenttänaksujen keskitaso on Suomessa korkeampi kuin Länsi-Euroopassa, mutta Venäjällä on sitäkin kallimpia maksuja.


    • nainen 25

      ön varmasti halpa .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe