kouluruokailussa

rento.tf

olin työharjotelussa ala-asteella, ja ohjaajani antoi minulle kerran negatiivista palautetta siitä, kun söin pelkällä haarukalla makaronilaatikkoa. siis mitä helvettii. no okei, tää nainen perusteli sen sillä, että minä olen koko ajan esimerkkinä niille lapsille, ja kuuluu hyviin tapoihin syödä veitsellä ja haarukalla.

mut jos multa kysytään, niin paaljon tärkeempää on näyttää lapsille, että kouluruokaa kannattaa syödä reilusti, ja siitä tulee hyvä fiilis ku saa masunsa täyteen. plus se, että antaa toisille ruokarauhan. mun mielest se nyt vaan on ihan vitun sama, vetääkö risotot naamaan veitsen kanssa vai ilman. pikkasen tärkeempiäkin asioita mietittävänä tässä maailmassa. minkälaisii ajatuksia tää teissä herättää?

7

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korvaa kaivellen

      Sinulla on erittäin hieno ja älykäs ajatus suhtautumisesta kouluruokaan, mutta sitä ei kukaan tule uskomaan jos otat itseesi noin pienestä palautteesta ja vieläpä perustellusta sellaisesta. Sillä jokaisella työpaikalla on sääntönsä ja suoraan sanoen ihmettelen, että ylipäätään sinut ja muu henkilökunta on päästetty syömään "asiakastiloihin" juuri siksi että henkilökunnan ruokatavat eivät aina edusta sitä komeinta tasoa ja saattavat antaa huonoa esimerkkiä tai pilata muiden asiakkaiden ruokahalun. Sitäkin on nimittäin nähty ja käynti ruokapaikassa on loppunut siihen, koska en halua jonkun suu auki mässäävän keittiötyöntekijän röhnöttävän annokseensa päällä ja kauhovan sapuskaansa millä sattuu aterimella.

      Pidä pintasi, mutta syö siellä keittiön nurkassa. Voisit ihan huviksesi tehdä vastakymyksen, miksi ylipäätään on pakko syödä asiakastiloissa? Eikö tekisi muutenkin mieli saada olla hetki rauhassa oloissaan ja nostaa jalat pöydälle sapuskan jälkeen?

    • zzxxcc

      Oliko "rento.tf" TET-harjoittelijana, vai muuna harjoittelijana ala-asteen koulussa? Silläkin voi olla joillekin / joidenkin mielestä merkitystä..., vaikka itse en ehkä välttämättä pidä sitä niin merkityksellisenä...;)

      "Korvaa kaivellen" ehkä heitti sen keittiönurkkamassa syömisen jonkinlaisena vitsinä, mutta yleisesti ottaen koulussa syödessä on pakko syödä ruokalassa, harvempi voi syödä ns. keittiönurkkamassa - ja kaikissa kouluissa ei edes välttämättä ole (omaa) keittiötä (en tiedä mitään aloittajan koulusta, mutta yleisesti ottaen...). Yhdyn kirjoitukseesi siitä, että ruoan lappaminen suu auki suuhun (tietenkään ruokaa ei voi työntää kiinni olevaan suuhun...;)) on tosi ällöä...; siinä menee omatkin ruokahalut...

      • rento.tf

        olin työssäoppimisjaksolla ammattikouluni kautta. en tietenkään lappaa ruokaa suuhuni miten sattuu, mutta yleensä käytän veistä vaan pilkkomaan esim. pihvin pienemmiksi paloiksi, sitten veitsi sivuun ja haarukan kanssa lautanen tyhjäksi - rauhassa ja näppärästi. semmonen hienostelu pöydässä; kuten kyynärpäät pois pöydältä, veitsi ja haarukka, iloinen jutustelu ym. tuntuu minusta kiusalliselta ja minulla kestää tosi kauan syödä veitsen ja haarukan kanssa. kuka edes päätti et "hei! nää on nyt niitä hyviä pöytätapoja." ...argh


      • zzxxcc
        rento.tf kirjoitti:

        olin työssäoppimisjaksolla ammattikouluni kautta. en tietenkään lappaa ruokaa suuhuni miten sattuu, mutta yleensä käytän veistä vaan pilkkomaan esim. pihvin pienemmiksi paloiksi, sitten veitsi sivuun ja haarukan kanssa lautanen tyhjäksi - rauhassa ja näppärästi. semmonen hienostelu pöydässä; kuten kyynärpäät pois pöydältä, veitsi ja haarukka, iloinen jutustelu ym. tuntuu minusta kiusalliselta ja minulla kestää tosi kauan syödä veitsen ja haarukan kanssa. kuka edes päätti et "hei! nää on nyt niitä hyviä pöytätapoja." ...argh

        Se kyynerpäät pois pöydältä -ärähdys on jostain syystä kauheen tuttu itsellni(kin) ;) Mutta se "ärähtelijä" ei ole enää "ärähtelemässä"... Muutesin kyllä tykkään syödä veitsen kahvelin kanssa - en edes ajattele sitä hienosteluna, vaan ihan normijuttuna - myös jutustelu syödessä / kahvia juodessa on mukavaa ;) Mutta ehkä se on myös jonkinlainen luonnekysymys tälläisellä "hölppöiitalla" ;)


    • Hyvä kysymys:

      Kysymys on aiheellinen. Normaali ihminen syö aina haarukalla ja veitsellä, paitsi jos kyseistä ruokaa tulee nauttia jollain muulla tavalla. Kyse on siis makaronilaatikosta ja sen oikeaoppisesta syömisestä. Pitäisin perus makaroonilaatikkoa suomalaisena ruokana, joten lähestyminen ongelman ratkaisuun tullee sitä kautta.

      Oma kantani on, että makaronilaatikko taitaa olla ainoita pastaruokia, jotka syödään veitsellä ja haarukalla. Lähes kaikki muut syödään pelkällä haarukalla.

      Alan ammattilaisena sinun tulee tietää ja sisäistää ruokailuetiketti paremmin kuin keskiverto opettajan. Mitä teille oikein on opetettu ammattikoulussa?

      • 54

        Makaronilaatikkoa, meillä siis lihamakaroniversio voi aivan surutta syödä pelkällä haarukalla ilman mitään etikettivirhettä. Piste. Kun puhut yleisesti pastaruokien syömisestä, tuskin edes tunnet sitä sortimenttia. Miten ajattelit selvitä ilman veistä ja haarukkaa esimerkiksi cannellonien syönnistä? Usein myös lasagne, josta itse en välitä, näyttää olevan sen tyyppinen, että siinä tarvitaan kahta aterinta. Tavalliseen spagettiin (pitkä versio) tarvitaankin sitten haarukan lisäksi lusikka.


    • Eiketti haltuun

      Ohjaajasi oli väärässä. Makaroonilaatikon ja kaalilaatikon tapaisia ruokia ei tarvitse syödä veitsellä ja haarukalla, vaan niitä voi syödä pelkällä haarukalla, koska kyseisissä ruuissa ei ole mitään leikattavaa tai pilkottavaa. syödäänhän salaattikin haarukalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe