Asiaa täyteisistä..

kuikäy

.tai oikeammin kysymyksiä..kuinka käy jos ampuu täyteisen puolisuppealla supistajalla, itse vain ampunut aina sylinterillä mutta jos vaikka karhu tulee kättäpäivää sanomaan ja piipun päässä puolisuppea niin odottaako karhu että ehtii vaihtaa sylinterisupistajan? entäpäs täyssuppee?? onko kellään kokemuksia ja asiallista tietoa..mittailin kyllä että ehkä puolisuppeasta ulos täyteinen tulee vahingoittamatta asetta..vai tuleeko kenties aku ankan torvipyssy.
Aseina on baikalin rinnakkaispiippuinen kiinteillä supistajilla ja baikalin rihla jossa vaihdettavat supistajat.

5

4217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pumppumies

      Ainakin tuollaisen Brenneke-tyyppisen täyteisen voi huoletta ampua vaikka täys-suppealla. (siis sellainen jossa luodissa on "rihlat").
      Osumatarkkuuskin on vähintään kohtuullinen jopa 30 metriin, saatikka sitten tuollaiseen hätävarjeluun jossa ei ole tarvetta edes kymmeneen metiin ampua.

    • kuikäy

      Jep jep..sellaista vähän ajattelinkin mutta en aivan kuitenkaan täyssuppeesta uskaltais....raaskis läpi täräyttää täyteistä mutta jos karhu pussaamaan pyrkii..vaikka olis naaraskarhu..niin tota noin pakkohan se olis kieltäytyä ja lasauttaa päin näköä vaikka olis täyssuppee piipussa..haulikoitahan saa uusia rahalla..entäpäs tuollainen .45 cal auto...10 paukkua/5sek. jonossa päin karhua?? pitkittääkö näin tulevaa kuolemaansa vai vieläkö voi pojalleen kertoa kuinkä päihitti karhun paljain käsin :)..no ehkä se on paree kuin ei mitään vai onko? tuleeko rumempi ruumis?..heh!

    • kui vaa

      No toisaalta toi 45. voisi paremmin olla hätävarana hyökkäävälle karhulle (ja ei se nopeammin pysäytä kymmenen paukua kuin yksi paukku. Tosin useammasta varmemmin se yksi osuu).
      Ei liene järkevää kulkea toisessa piipussa täyteinen siltä varalta että karhu hyökkää päälle :)
      Paitsi tietysti silloin jos aikoo "ampua hyökkäävää karhua selkään" ;) Tosin silloinkin olisi järkevämpää olla kiväärin kanssa metsällä jotta sen hyökkäyksen voisi "torjua" pitemmältä.

    • nimimimerkki

      Jees. Ainakin noita original brenneke tyyppisiä täyteisiä voi lasketella vaikka extra full -supistuksesta läpi, ainakin jos on valmistajaa uskominen. Itse olen ampunut pari brennekeä vanhalla Suhlilla täyssuppeasta piipusta kivääritauluun. Tarkkuus ei kummanen ole, mutta toisaalta ei sen voi tuollasesta pyssystä kovin mahtava ollakaan.

      Omasta mielestä kumminkin aika turhanpäiväistä edes kanniskella täyteisiä mukana metsässä, saatika sitten aseen piipussa. Todennäköisyys siihen että karhu jostakin kummallisesta syystä käy kimppuusi kun kuljeskelet haulikon kanssa esim. pienriistajahdissa on aivan äärettömän pieni. Todennäköisyys että törmäät karhuun metsässä kulkiessa on mitätön, vaikka asuisit Lieksan tai Ilomantsin korpiseuduilla, ja karhu kyllä väistää ihmistä käytännössä aina.
      Suurempi todennäköisyys saada karhu kimppuunsa olisi jos olisit karhujahdissa ja haavoittaisit kontiota lähietäisyydeltä, ja vieläpä siten olet nallen näköpiirissä kun painat liipaisinta.

      Mitä olen joskus jenkkiläisiä ja nimenomaan alaskalaisia kirjoituksia lukenut, niin niissä lähinnä naureskellaan käsiaseiden käytölle karhuhommissa itsepuolustuksena. Pistoolinpaukussa on kumminkin hyvin pieni teho ja huono läpäisy verrattuna vaikkapa kivääriin, ja pusikossa kohti tuleva ja siksakkia säntäilevä parisataa kiloinen kontio ei ehkä olekaan niin helppo maalitaulu käsiaseella osua. Siellä ilmeisesti suositellaan eniten täyteisillä ladattua pumppuhaulikkoa mukaan jos lähdetään pidemmälle reissulle erämaahan. Tosin siellä karhut onkin hieman toista maata, isompia ja vähemmän ihmistä karttavia. Lisäksi paikkapaikoin karhutiheydet ovat aivan älyttömiä.

      Kotosuomeen en suosittele "karhuntorjuntaan" kumpaakaan ratkaisua. En nelivitosta enkä täyteisiä. Syy on yksinkertainen. On todennäköisempää että saat kulkea ikäsi metsissä ilman että ainutkaan karhu tulee kättelemään tai pussailemaan.

    • niin...

      Aivan. Moni saa suomessa oikein etsiä sitä karhua (jopa koiran kanssa) luvallisessa metsästystarkoituksessa, eikä aina edes silloin näe karhua.
      Ja siinä pakottavassa itsepuolustus-tilanteessa muutaman metrin päästä tavallinen haulipaukkukin on lähes täyteisen veroinen hengen poistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe