VHS-elokuvien siirtäminen DVD:lle

how what when

Leffahyllyssäni on vieläkin VHS-muodossa oleva piirretty, jota ei ole myynnissä DVD:nä suomenkielisen audion kanssa. Haluaisin säästää tämän piirretyn tuleville taaperoille, ja se taitaa edellyttää sen siirtämistä DVD-levylle.
Kuvassa on välillä muutamia 'raitoja', eli vähän häiriötä, mutta muuten kuvasta saa hyvin selvää.

Kysymys kuuluu, voiko VHS-elokuvan siirtää DVD:lle kotikonstein?
Kuulin, että tallentavan DVD-soittimen kanssa kaseteissa olevat elokuvat saisi helposti siirrettyä, mutten saanut yhtään käytännön ohjeita. Miten tallentaminen tapahtuu, huononeekohan kuvan laatu entisestään? Ja tarvitseeko DVD-levyn olla tietynlainen?

Apu olisi erittäin tervetullutta!

7

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vhsdvd

      en osaa auttaa, mutta oli pakko jotain laittaa että keskustelu saisi enemmän huomiota, koska itseänikin askarruttaa sama asia

    • jotain neuvoksi

      Lyhyesti:
      Kytketään vhs-nauhuri ja tallentava dvd-laite toisiinsa scart-johdolla, sitten valitaan dvd-laitteesta sopiva av-tulo, sitten valitaan käyttöohjeen mukaan sopiva tallennustaso, 2 tuntia (2 H eli yleensä nimellä SQ=Standard quality) on yleensä riittävä. Sitten vaan painat rec-nappia. Muista viimeistellä levy kun olet lopettanut tallennuksen, se miten viimeistely tapahtuu, riippuu dvd-laitteesta ja yksityiskohtaisemmat ohjeet tulee laitteen mukana. Yleensä tallentavat dvd-laitteet huolii sekä dvd r että dvd-r levyjä (siis plus ja miinus levyjä) mutta kannattaa ostaessa tarkistaa mitä levyjä laite huolii, jotkut laitteet huolii jopa pidemmällä tallennusajalla olevia dual layer eli dl-levyjäkin, niitäkin on sekä plus että miinuslevyinä. Tyhjiä levyjä voit sitten ostaa sen mukaan mitä laite huolii, sekä miinus että plus levyjä on hyvin yleisesti kaupan, dual layer-levyjä ei ihan jokakaupasta löydy mutta Jimm's pc-storesta ja Verkkokauppa.comista ainakin pitäis löytyä.

      Jos kasetti on kopiosuojattu, niin tulee ongelmia eli kuvan kanssa häiriöitä eikä kasettia välttämättä pysty kopioimaan mutta sen huomaat sitten kun alat tallentaa eli onko kuvassa häiriöitä tai kieltäytyykö dvd-laite peräti tallentamasta koko signaalia.

      Suosittelen ylipäätään tutustumaan laitteen käyttöohjeeseen tarkkaan, säästyy harmeilta. Moni jättää sen ohjeen lukematta kun kuvittelee hanskaavansa homman ja monilla on se asenne ettei "tosi äijä lue mitään ohjeita" mutta se on täysin väärä asenne. Nimenomaan tosiäijät niitä ohjeita just pänttääkin, on sitten varmempi tunne.

    • how what when

      Kiitoksia! Täytyy yrittää löytää jostakin tuollainen tallentava dvd-soitin.

      • jotain neuvoksi

        Hobby Hallissa on tarjouksessa LG RC-689 ja NetAnttilassa Funai, välillä tota LG:tä on NetAnttilassakin. Molemmat laitteet on tallentavan DVD:n ja VHS:n yhdistelmiä. Joten kopiointi VHS:ltä DVD:lle käy suoraan ilman piuhojen virittelyä. Tietenkään kopiosuojattuja kasetteja eivät pysty kopioimaan. Kopiosuojattuja kasetteja on merkittävä osa kaupasta ostetuista leffoista. Itse nauhoitettujen kanssa ei ole ongelmaa.

        Sitten yks paikka josta noita löytyy isommalla valikoimalla on Pixmania. Niillä on myös ilman VHS:ää olevia dvd-tallentimia.


    • astridmaria

      miksi lg niminen vhs ja dvd laite josta katselen vhs ohjelmia niin muuttu vihreäksi haluaisin saada tietoa miten muutan värin oikeaksi.

      • Jukka Aalto

        Jos laitteessasi on kaksi scart-paikkaa, olet luultavasti kytkenyt johdon väärään paikkaan eli ns. oikosulkuasentoon. Kokeile vaihtaa johto toiseen liitäntään. Itselläni oli myös tuo vihreä väri ongelmana ja kun vaihdoin scart-johtojen paikkaa niin kuva tuli normaaliksi.


    • vhskasetitdvdlle

      Jos hallussa on vielä toimiva videonauhuri, sopivan kaappauslaitteen saa hankittua alle 50 eurolla.

      USB-kaappari kytketään toisesta päästä videolaitteeseen, toinen pää luonnollisesti tietokoneeseen. Kaikki tarpeelliset ohjelmistot toimitetaan kaapparin mukana. Terratec Grabby -laitteesta on erittäin positiivisia kokemuksia, suosittelen!

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2013/01/edullinen-laite-c-kasettien-ja-vhs.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      232
      2046
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1787
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1095
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe