Samalla viivalla (3. luku)

Sudden Depth

Mikko kertoi pian tapaamisestaan Pyrylle, joka tuntui ottavan tämän aika rennosti. Pyryllekin heräsi epäilyksiä Juuson aikeista Mikon tapaan, mutta kummatkin toivoivat, ettei Juusolla ollut mitään taka-ajatuksia.

Lukion alku sujui Mikon osalta hyvin. Opiskelu ei ollut niin raskasta, kun sai harjoitella ohjatusti juoksemista. Etenkin nyt olivat kriittiset hetket käsillä syksyn SM-kisojen lähestyessä. Mikko tunsi olevansa erinomaisessa kunnossa, ja kaikki tuntui menevän niin kuin pitikin.

Juuso oli ollut hyvin paljon taka-alalla eikä hän ollut pitänyt itsestään juurikaan meteliä. Eräänä iltapäivänä koulun päätyttyä hän sitten rohkaistui ja meni Mikon luokse. ''Hei, mulla olis muuten yks ehdotus.'' ''Sen olis parempi olla hyvä'', Mikko vastasi katsomatta edelleenkään Juusoon päin. Hän naputteli kännykkäänsä samalla, kun puhui. ''Kohtahan on jo noi SM-kisat, ja tota... Öö...'' ''Niin?'' Mikolla ei ollut hajuakaan, mihin Juuso pyrki. ''Sopisko sulle, että me käytäis samaan aikaan lenkeillä?'' Mikko oli tyrmistynyt. ''Hä?'' ''Mä aattelin kato sitä, että tylsäähän se on juosta yksin. En mä tietenkään susta tiedä, mutta kyllä se motivaatioon auttaa, jos siinä on joku muu vierellä. Ja siinähän voi sit turista yhtä sun toista'', Juuso selitti. Mikko punnitsi ehdotusta hetken aikaa mielessään: ''Tossa on kyllä kieltämättä järkeä. Eipä siitä kai mitään haittaakaan ole. Mut hetkine... Mä en tiedä, mitä mieltä Pyry on...'' Mikko sanoi hetken päästä: ''Mä en ihan tiedä vielä. Mä juttelen ekaks Pyryn kanssa ja katon mitä mieltä se on. Mut voi olla.'' ''No hyvä. Mä jatkankin tästä tohon suuntaan. Moro'', Juuso lopetti. Mikko huikkasi myös ''moi'' ja välittömästi Juuson oltua riittävän kaukana pysähtyi paikalleen. Hän katseli Juuson suuntaan, kunnes Juuso katosi näkyvistä. ''Miks mä nyt tähän jäin'', Mikko ihmetteli. Hän jatkoi matkaansa ja päättikin kävellä suoraan Pyryn luo kertomaan Juuson ehdotuksesta.

Pyrystä Juuson seura olisi ihan hyväksi Mikolle ja oli Juuson ehdotuksen takana. Mikko oli kuitenkin unohtanut pyytää Juuson puhelinnumeroa, joten oli odotettava seuraavaan päivään. Koulun päätyttyä kolmikko kävi kodeissaan pikaisesti ja suuntasi yhteisesti sovittulle tapaamispaikalle. Mikko oli paikalla ensimmäisenä. ''Toivottavasti se Juuso nyt sit oikeesti tulee tänne.'' Siinä samassa hän kuuli jonkun kävelevän häntä kohti. ''Siinä paha, missä mainitaan'', Mikko ajatteli. ''Sähän näytät hyvältä'', Juuso tokaisi ja repesi nauramaan. Mikko oli yllättynyt Juuson tervehdyksestä mutta nauroi silti itsekin. ''Kiitti vaan. Et säkään mikään ihan rumilus oo'', Mikko vastasi mahdollisimman neutraalilla äänellä. ''Et olis tainnu sanoo noin pari kuukautta sitten.'' ''Ehkä.'' ''Tiiätsä millon se Pyry tulee?'' ''Eiköhän se kohta lampsi tänne.'' ''Sullahan ei ollu tyttöystävää just nyt?'' ''Mä en tiedä, miten se sulle kuuluu.'' ''No, ei ehkä kuulukaan, mut mä vaan mietin, että sulla ei ole mitään uutta tiedossa, vai?'' ''No joo, ei hyvin pyyhi.'' ''Ei mullakaan oo täl hetkel ketään.'' ''Just. Toisaalta, kyllä Pyry riittää mulle toistaiseks'', Mikko totesi välinpitämättömästi. Juuso vaikeni yllättäen ja katsoi muualle. Mikko hämmästyi, mutta päätti olla sanomatta mitään. Hetken aikaa vallitsi läpitunkeva hiljaisuus, kun kumpikaan ei keksinyt mitään sanottavaa.

Vaivautunut tunnelma häipyi, kun Pyry ilmestyi mutkan takaa. ''Sullahan ei kestänyt'', Mikko naljaili. ''Ai kato, ihan ähäkutti. No, ihan hyvä sun itsetunnon kannalta, että säkin saat joskus antaa samalla mitalla takaisin'', Pyry totesi. Juuso pysyi vaiti, mutta katsoi jo toisiin päin. ''No, lähetäänkös?'' Pyry ehdotti. Pojat lähtivät matkaan rauhallisella tahdilla.

Lenkin aikana puheenaiheet vaihtuivat laidasta laitaan vauhdin kiihtyessä, mutta mitään syvällisempiä keskusteluja ei käyty. Mikko arveli, että Juuso ei uskaltanut vielä puhua Pyryn seurassa kovin henkilökohtaisista asioista, mikä oli hänen mielestään outoa. Mikko oli aina luullut, että Pyry ja Juuso tulisivat toimeen keskenään paremmin. Mikko tajusi myös, että eihän hän ollut nähnyt Juuson kaveeraavan kenenkään kanssa välitunneilla. Juuso taisi olla tosiystävän tarpeessa.

5

845

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sudden Depth

   Sainkin inspiraatiota tämän luvun kirjoittamiseen jo nyt. Seuraava osa tulee kuitenkin suurella todennäköisyydellä vasta viikkojen päästä, joten olkaa kärsivällisiä. Mikäli olen oikein huomannut, niin on tuolla ensimmäisellä osalla kohta jo 100 lukukertaa, eli kyllä tämä novelli joitakin näyttäisi kiinnostavan. :) Pyydän edelleenkin palautetta, koska tarvitsen sitä kipeästi.

  • taikasana

   Kiinnostava novelli luvassa :) Tuskin maltan pysyä nahoissani jotta saan lukea lisää!! On kyllä hieman piiittkää veteinen alku muttei huono, poikkeaa positiivisella tavalla muista noveilleista joissa hypätään samantein sänkyyn... Siis tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

   • Sudden Depth

    Myönnän kyllä, että tässä kestää jonkin aikaa ennen kuin päästään asiaan. Itse kuitenkin pidän sellaisista tarinoista, joita esim. harmaalokki kirjoitti aikanaan, eli juonta kehitellään pitkän aikaa ja henkilöillä on tausta ja tunteet.

    Seuraavaa lukua en kuitenkaan ole edes aloittanut, koska minulla on tällä hetkellä kiireitä ja inspiraation puutetta. Jos ei ole edes hajua, mistä kirjoittaa seuraavaksi, niin osan valmistumisessa kestää väkisinkin. Koetan kuitenkin saada tämän novellin tässä kuussa valmiiksi, eli ei tämä mikään romaani tule olemaan, jos vertaa vaikkapa Jääkenttien sankarit -tarinaan. (12 osaa ilman tekstin pituuden rajoitusta)


  • Jep5555

   Kirjoita tähän viestiin jatkoa niin voit kirjoittaa pitempään kerralla ku tuon 5000 merkkiä

   • Sudden Depth

    Tuossa on kieltämättä järkeä, mutta kirjoitan tämän tarinan nyt ainakin loppuun tällä tavalla. (Eli kirjoitan jokaisen luvun keskustelun aloitukseksi.) Seuraavassa novellissani voisinkin soveltaa tuota tapaa. Kiitoksia ideasta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   186
   4236
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   230
   2206
  3. 133
   1637
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1311
  5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   174
   1045
  6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1034
  7. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   77
   1017
  8. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   55
   954
  9. Mies, tunnistatko minut tästä

   🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
   Ikävä
   77
   925
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   65
   919
  Aihe