Singaporen lentokenttä.Lentokenttä/verot.

Epätietoinen.

Tiedän että osa veroista peritään lentolipun yhteydessä ja osa lähtöveroista peritään paluulennolle lähdettäessä käteisenä,riippuu tietenkin maasta minne matkustetaan.
Kysyisin tietääkö joku peritäänkö Singaboressa lähtöveroa tai mitään muuta veroa maasta poistuessa.
Meitä lentää 6 henkilöä Helsingistä-Singaboreen ja Sieltä saman vuorokauden aikana lento Australiaan Melbourneen.Lentoliput ostetaan eri firmojen kautta näille lennoille,koska huomattavasti edullisempia.Onkohan verot jo lentolipuissa kaikkiaan?Eräs matkayhtiö varoitti,ettei kannata ostaa pätkittäin lippuja.

9

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • from SIN to HEL(L)

      Singaporessa on 15 paikallisen dollarin vero, mutta yleensä se sisältyy lipun hintaan. Varoitus pätkittäin ostetuista lipuista on kyllä ihan aiheellinen. Jos myöhästytte jatkolennolta, niin kukaan ei sitä korvaa ja kentältä saman tien ostettavat liput ovat yleensä kalliita. Samoin rajoitetun muutosoikeuden sisältävissä lipuissa viime hetken muutos voi tulla kalliiksi.

      Finnairilla ei ole kuitenkaan hirveän montaa pitkän matkan laajarunkokonetta, ja ne ovat tehokkaassa käytössä. Jos tulee yllättävä tekninen vika, niin myöhästyminen voi olla todella pittkä. Jos koko vuoro joudutaan perumaan, ja matkustajat reitittämään uudestaan, niin Singaporen tapauksessa jonnekin toiselle Euroopan kentälle pääsee lähtemään vasta aamulla, ja niistäkin on tuurista kiinni kuinka aikaiselle lennolle mahtuu. Siinä voi saapuminen venähtää jopa lähes vuorokaudella. Jos erillisillä lipuilla säästää reippaasti, niin suosittelisin että pidätte päivän tai kahden miniloman Singaporessa, niin ei tarvitse stressata jatkolentoa. Eikä kaksi perättäistä pitkää lentoa muutenkaan mitään herkkua ole.

    • Nikolentäjänpoika

      Modernien lentokenttien( lue kehittyneiden maiden) lentokenttämaksut sisältyvät lipun hintaan ja niinkutsuttu airport tax/ fee on yleensä käytössä vain kolmansien maiden joukossa,.kuten Indonesia and Filippiinit

    • kddjkdjksd

      Singaporen vero sisältyy lipun hintoihin. Homma muuttui parivuotta sitten.

      Yllä oli asiallinen kirjoitus ketjutetuista lipuista. Matkatoimiston varoitus on aiheellinen. Itsellä on muuten KLM kahdesti myöhästynyt oikein kunnolla Singaporeen eli jatkolipuille voi silloin ilman ketjutusta heittää hyvästit. Mutta parilla lomapäivällä Singaporessa homma onnistuu.

      Yksi pikku juttu Finskin laajarunkoisten laivastosta. Sehän ei ole aivan pieni, koska esim. SASilla on vähemmän laajarunkoisia koneita vaikka yhtiönä onkin paljon isompi kuin Finnair. Suomessa vaan Finskin mainetta loataan vaikka SAS vasta surkea vanhalla laivastollaan onkin.

      Finskin strategia Aasiaan on kuitenkin ollut jonkinlainen henkireikä ja onneksi ovat sinne panostaneet.

    • Nikolentäjänpoika

      Hieman haiskahtaa peloittelulta, vaikkakin teoreettinen tosiasia. Olen lentänyt Finskillä 8 kertaa Hong Kongiin, 6 kertaa Bangkokiin, kerran Mumbayhin,.Shanghaihin ja Pekingiin ja lähes poikkeuksetta menolento on ollut perillä etuajassa ja nopiatkin vaihdot onnistuneet hienosti.. Myötätuuleen etenkin vanha iita MD-11 lensi todella nopiaan ja jätti taakseen kaikenmaailman Airbussit. Ja hyvin ovat A330 JA A340 koneetkin pysyneet aikataulussaan josta taytynee antaa kiitokset lentoyhtiölle. Kerran Cathay Pacificin lento Hong Kongiin oli 2 tuntia myöhässä ja en ehtinyt PAL lennolle Manilaan. Lippu vaihdettiin seuraavaan mahdolliseen lisämaksutta, myöhästyin alkuperäisestä saapumisesta Manilaan vain 3 tuntia. Mutta tuohon lipunvaihtoon vaikuttaa tietysti varausluokka ja jos lennämme halpalentoyhtiöllä jatkomme,..parasta kaivella vain kuvetta.

    • epätietoinen.

      Kiitoksia asiallisista neuvoista.Taidampa olla mennen tullen yön Singaboressa.Turkis air:lla Helsingstä Singaboreen,Sieltä matkaa Brisbaneen Etihad tai Emigrates koneella.

    • jkjdkdkdjskjs

      Vielä kommentti yo. kirjoituksiin eli "Lippu vaihdettiin seuraavaan mahdolliseen lisämaksutta".

      Mutta vain siinä tapauksessa, että lennot ovat samalla lipulla. Voit lentää vaikka Singporesta Singapore Airlinesillä eteenpäin, mutta jos eka lentosi myöhästyy ja ei ole ketjutettuja lippuja niin voi, voi. Sinänsä tämä ei liity siis pelkästään halpalentoyhtiöihin. Ihan vaan varmistukseksi, kun en ole varma ymmärtääkö kaikki ketjutettujen lippujen ideaa.

      Lennothan oikeasti ovat todella hyvin aikatauluissa ja harvoin sattuu isoja viivästyksiä, mutta sen sattuessa voi tulla todella kalliiksi, kun joudut ostamaan korvaavan lennon täyteen hintaan.

      Itse olen lentänyt kahtena viimevuotena todella paljon ja neljä isoa myöhästymistä on sattunut kohdalle. Jokaisessa on ollut ketjutetut liput, mutta kaksi ylimääräistä yöpymistä niistä on aiheutunut.

    • Nikolentäjänpoika

      Minulla oli erikseen lippu Philippine airlinesin Manilan lennolle, Oneworld lennot vain Hong Kongiin asti. Tallasin PAL .n lipputiskille ja kerroin sattuneesta. Tarkistivat jotain päätteeltään ja kertoivat seuraavassa koneessa olevan tilaa, tulostivat lipun ja pyytivät kiiruhtamaan check inniin. Toki,..asiaan saattoi myötävaikuttaa että olen PAL Mabuhay kanta-asiakas. Mutta olen kuullut myös toisaaltakin että jos myöhästyneen jälkeisellä jatkolennolla on tilaa, ja lippu on uudelleen aikataulutettavaa mallia on lentoyhtiöiltä löytynyt ymmärrystä ja sen on saanut uusiksi "rebooking" maksun noin 100€ maksettua. Multa kyseistä maksua ei peritty.

    • ldlkjdkdjdkjd

      Hyvin kävi, mutta voi olla myös tuuria, onneksi olkoon. Varmasti kanta-asiakas järjestelmään kuuluminen myös auttaa asiaa. Itsellä on myös kaikenlaisia kortteja lompakko täynnä.

      Itseä välillä hirvittää, kun täällä hehkutetaan esim. Ryanairin lentoja lyhyillä vaihtoajoilla. Itse olen pari kertaa lentänyt Amsterdamista TUI:n halvoille lomamatkoille ja aina on hirvittänyt mahdolliset viivästymiset. Huokaus on päässyt Damissa, kun tietää, että nyt reissu onnistuu.

      Luulen, että kaikki ei edes ymmärrä mitä ketjutus merkitsee ja todennäköisesti tuollaista viivästymistä ei mikään matkavakuutus korvaa vaikka ihmiset elävät siinä uskossa.

    • Nikolentäjänpoika

      Ketjutus sinänsä on oikein järkevää syystä että normaalisti lennot on operoitu samaan allianssiin kuuluvilla lentoyhtiöillä ja voimme jättää matkalaukun ruumaan noutaen sen vasta perilletulo kohteessa. Lisäksi boarding passit saa hyppysiinsä jo alkumatkasta, joten transit tiskeillä ei tarvinne vierailla ja vaihtoihin ei kulu ylimääräistä aikaa koska kansainväliseltä alueelta lentokentällä ei tarvinne poistua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe