Ruostumisen alkamisen esto/pysäyttäminen

Feisenhaust

Morso.

Takapaksissa on lasinreunassa maalia (ja tai lakkaa) irti, ja aivan aavistuksen (pari minipistettä) ruostetta. Virhe on todella hyvin naamioitunut, eikä häiritse yhtään jos se ei tuosta pahenisi. Mutta se varmasti pahenee jossei mitään tee. Onko jotain yksinkertaista konstia huomattavasti hidastaa ruostumisen alkamista/leviämistä? Onko olemassa jotain ainetta jota voisi tuohon päälle huitoa, ilman että se aine alkaisi pahemmin näkymään. Auto on tumma. Jos vaikka tyyliin kesäisin uusisi tms? Lakkakerros? Pysyykö miten ilman erityisiä pohjatöitä?

Kiittää hän.

7

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pientä askaretta

      Siis tarkoitat että ruoste tulee lasin "alta". Sille ei ilman lasin irroitusta voi oikein mitään. Ainahan näkyviltä osin sitä voi putsata, maalata ja hidastaa sen etenemistä Ruoste itsessään elää omaa elämäänsä siellä näkymättömissä.

    • Feisenhaust

      Itseasiassa lähellä lasia oleva osa on jonkin sortin maalin peitossa (pohjamaali?), kirkas pelti on sitten kauempana lasista jossa on TODELLA vähän ruostetta. nämä siis saa pois ilman lasin irroitusta. eriasia onko tuossa pohjamaalikohdassa sitten jotain ruosteentynkää jota ei näe silmällä.

      • Rappaa irtoava ruoste pois ja levitä vaikka Noveroxia siihen. Tulee musta kohta ja kohtuuhyvin hidastaa lisäruostumista. Jos intoa riittää niin voit kokeilla maalata sen päälle, mutta tuskin saat tasaista ja nättiä pintaa.


    • simple as that

      Anna vaan olla. Sitten kun menee omaan silmään liian pahan näköiseksi niin hae romikselta ruosteeton takaluukku ja maalauta se auton väriin. Tietysti voit maalauttaa vanhankin, mutta pohjatyöt pitää tehdä huolella. On parempi tehdä kerralla kunnolla tai antaa olla. Räpellyskorjaukset ei näytä yhtään sen paremmilta kuin korjaamaton vaurio.

    • 8ivuohnionhjonjio

      Yleensä jos ruoste iskee on maalipinta hiottava puhtaalle pellille. Pellin päälle ruostestoppia ja pohjamaali, sitten jotain ohutta kittiä niin että korjattava kohta nousee muun maalipinnan tasalle, huolellinen hionta tasaiseksi ja kitin päälle pohjamaali, auton väri ja tarvittaessa lakka.
      Viimeiseksi jääneen pinnan hionta parin viikon päästä maalipinnan hiomatahnalla jotta kiiltää alkuperäisen maalin veroisesti ja korjattua kohtaa on näin hyvin vaikea havaita jos maalin sävy sattuu täsmäämään hyvin.
      Jos ympäröivä maalipinta mattaantunut, voi maalipinnan hiomatahnalla "myllyttää" koko korjatun kohdan sisältävän sopivan muotokappaleen autosta tai kenties peräti koko auton jos maalipinta on sen tarpeessa.

    • cvbhyk,i75u6y4ht53e

      mädän korjailu on yhtä vaikeaa kuin krapulan korjailu viinal tai ripulin piereskelyl

    • Maalaus tallissa

      Kun kyse on pinta ruosteesta eikä pelti ole mätä niin hiominen pellille asti ja kunnon 2 komponentti pohjamaali siihen päälle ja sitten 2komponetti akryylimaali päälle. Akryylimaali ei tarvitse lakkaa.
      Mutta kun kyseessä on pieni ruoste kohta kannattaa hiota tasaiseksi ruoste ja maalit ja ostaa paukkupullo pohjamaalia ja auton omaa väriä ja maalata. Tarkeää on että sitä ruostetta ei jää maalin alle, muuten se alkaa taas muhia siellä ja maalaus on turhaa.
      Hiominen kannattaa tehdä huolella. Maalipinnan korkeuserot kannattaa tasoittaa huolellisesti. Niin ei näy silmään lopputuloksessa. Kittiä ei välttämättä tarvitse käyttää tasoitteena, jos korkeusero ei ole suuri.

      Kuten tuossa edellisessä kommentissa sanottiin jos pelti on läpimätä niin maalaus on turhaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe