Pihan asfaltointi, kokemuksia

palh02

Asfalttipojat-niminen toimittaja teki Espoossa hintaan 20€m2 yhden pihan asfaltoinnin. Pohjien tekeminen kesti yhden päivän ja itse asfaltointi yhden päivän. Välissä tekijät katosivat jonnekin, 8 päivää odottelua piha auki, ilman tietoa jatkosta. Kysyttäessä kohtelu oli pienasiakasta kohtaan töykeää ja ylimielistä, tiuskimista tyyliin "tälläinen ja pidempikin odottelu on meille ihan normaalia, ilmoitellaan sitten kun voimme jatkaa". Töiden lopulta valmistuttua hinnoitteluperusteista oli mahdotonta selvittää mikä on lisätyötä ja mikä normaalia työtä, eikä odottelun aiheuttamista hankaluuksista tilaajalle katsottu aiheelliseksi hyvittää senttiäkään, kuulemma on "turhaa alennuksen yrittämistä".

Olisi mielenkiintoista kuulla onko tällainen viivyttely ja huono palvelu asfaltointialalla yleinen käytäntö. Tällä perusteella en suosittele tämän kokemuksen perusteella tätä toimittajaa kenellekään, joka maksaa työn omilla rahoillaan.

5

3873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotainrotia

      Mitäs jos hieman viivyttelisit maksussa. Jättäisit epäselvät lisätyöt ainakin maksatta ja vaatisit niistä kunnollisia selvityksiä. Kuormakirjoja kiviaineksien määrästä ja laadusta sekä tuntilistoja miehistä jne. Ei työn viivästyminen ole millään alalla yleisten urakansopimusehtojen mukaista toimintaa. Viivästyminen voi johtaa mm viivästyssakkoon. 20 neliön pihaan ei pitäisi kulua edes yhtä työpäivää. Taitaa mainitsemallasi asfaltoijalla olla ongelmia työnsuunnittelussa.

    • 25256

      taitaa olla niitä jotka aloittaa homman mutta katoaa keskenkaiken eikä rahojen saannin jälkeen näy perävalojakaan,,, meillä teki paikallinen yritys könttähintaan 15000mk, markkaaikaan, vähän väärin arvioivat menekin kun jäi puuttumaan n.3neliötä, mutta samana iltana vielä tekivät loppuun vaikka piti ainetta lisää hakea 50km päästä ja oli perjantai, vuoden kuluttua tuli johtaja tarkastamaan ,jos jotain vikaa olisi tullut niinkorjanneet olisi samaan hintaan, hyvin on kestänyt jo yli 15v. hyvä työ iltahommana.

    • Akira2

      Hyvä palveluasenne on Asfalttipojille tärkeä, kirjoittaa Asfalttipojat sivuillaan. Tässä kokemus, joka kertoo toisin eli yksi paskimmista asiakaspalvelukokemuksista ikinä. Asfaltointi tehtiin taidolla mutta muu asiakaspalvelukokemus niin huono, ettei yritystä voi suositella.

      Suurin ongelma meidän kaupassa, on menettämämme kotitalousvähennysetu vuoden 2017 verotuksessa. Alun perin pyysimme Asfalttipojilta tarjouspyynnön pihan asfaltointiin jo vuonna 2016. Saimme tarjouksenne sekä lupauksen, että asfaltointi tehdään vuoden 2016 aikana. Tarjouksen tekijä oli Asfalttipojat Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Ritala. Yritimme jo tuolloin, vuonna 2016, maksimoida kotitalousvähennyksen ja siirsimme tiettyjä kotitalousvähennyksenalaisia tekemisiä vuodelle 2017. Asfaltointia ei sitten kuitenkaan tehty, useista yhteydenottoyrityksistämme huolimatta.

      Vihdoin viimein saimme Asfalttipojilta yhteydenoton keväällä 2017 ja asiat lähtivät liikkeelle ja sovimme, että asfaltointi tehdään. Teimme taas osaltamme vuoden 2017 kotitalousvähennysten maksimoinnin ja jätimme tiettyjä vähennyskelpoisia tekemisiä tekemättä, jotta saisimme täyden verovähennysedun.

      Työ tehtiin ja jälki oli hyvää. Laskua ei kuitenkaan kuulunut ja otimme yhteyttä Asfalttipojat Oy:n ja kyselimme laskun perään. Puhelimeen vastannut mies totesi, että lasku toimitetaan hyvissä ajoin, jotta saisimme laskun huomioitua vuoden 2017 verotuksen kotitalousvähennyksenä. Laskua ei kuitenkaan kuulunut kuin vasta vuoden 2018 puolella.

      Teimme asiasta reklamaation yritykselle. Reklamaatioon suhtauduttiin koko ajan hyvin ylimielisesti ja vähätellen sekä vastuuta yritettiin sysätä asiakkaalle. Vaatimamme kirjallinen vastaus reklamaatioon saatiin vasta reilu kuukausi reklamaation tehtyämme. Vastauksen saaminen vaati kymmeniä soittoja sekä yli kymmenen sähköpostia. Lopulta he ottivat vastuun mutta eivät kuitenkaan kanna vastuuta:

      "Olemme vastaanottaneet reklamaationne ja valitettavasti lomista johtuen emme ole päässeet vastaamaan aikaisemmin viesteihinne. Laskutuksemme ruuhkautui viimevuonna pahasti, pahoittelumme siitä. Tästä johtuen emme saanneet toimitettua laskujanne teille ajoissa."

      Eli jos mahdollista, ota joku toinen asfalttiurakoitsija tai tee näiden kanssa sellaiset sopimuspaperit, että eivät voi luistella vastuusta.

    • NickNailer

      Asfalttiala on kirjavaa porukkaa. On hyviä ja hyvin huonoja yrittäjiä.

      Itse vältä niitä, joilla on lisätöitä listoillaan. Yksikin firma ilmoitti tarjouksessaan vain eri paksuisten asfalttien neliöhinnan ja sen lisäksi lisätöinä eri konetuntien hinnat. Minähän en voi vaikuttaa millään tavalla siihen, mitä konetta kulloinkin käytetään, joten kieltäydyin kaupoista. Teen pohjat yleensä itse, joten osaan arvioida kyllä sen, mitä minun mielestäni pitäisi tehdä mutta samaan lopputulokseen pääsee erilaisilla koneilla.

      Teetän asfaltit paksuuden mukaisilla neliöhinnoilla, jotka sisältävät kaikki työt. Neliöt mitataan jälkikäteen yhdessä, laskun pitää tulla viikossa ja maksan yleensä samantein.

      Lisätöitä pitää varoa kuin ruttoa. Konetunnit pitää olle kokonaishinnassa tai neliöhinnassa. Neliöt pitää laskea yhdessä. Lopputlos on hyvä asfaltti kohtuuhintaan.

      • Anonyymi

        Jos itse tekee asf.pohjat nii siihen tulee 4-5 cm asfalttia sopimuksen mukaisesti.Elikkä 100/120 kg neliölle.Pohjan tekijä vastaa mahdollisista veden kaadoista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe