Aihe

metforem 500mg

onko muita?

kyseistä lääkettä olen käyttänyt n. vuoden, nyt n. 2 kk. sitten lääkitystä lisättiin puolella, eli nyt annostus aamuisin ja iltaisin 2 tab.
Paino on laskenut nyt annostuksen suurentuessa ihan itsekseen liki 7kg, siis 2.kk:ssa!
Aiemmin laihdutus yritykset ovat aina epäonnistuneet ja nyt paino putoaa ihan itsekseen:)
Onko muilla samoja kokemuksia kys. lääkityksestä?
En ole mitenkään ns. ylipainoinen 164cm pitkä, paino nyt 63kg ainakin nyt ihan norm. painoinen...

43

6503

  Vastaukset

  • Itselläni myös putosi paino noin 12 kg 2 vuoden aikana metforemin käytön alettua. Ei kai se tavatonta ole . Lieneekö sillä jokin painoa pudottava vaikutus. Viisaammat vastatkoon.

  • Lääkkeen tuoteselosteessa mainitaan mahdollisena sivuvaikutuksena laihtuminen. Itse olen käyttänyt metformiinia vähän yli vuoden ja laihduttanut sinä aikana n. 20 kg. Itsestään se ei ole tapahtunut, vaan vaatinut kovasti työtä. Mutta aikaisemmin en ole onnistunut laihduttamaan, vaikka yritin monta kertaa ja monella tavalla. Annostus on 1 x 500 mg aamuisin, eli pienin mahdollinen. Mitat nyt 162 cm / 75 kg, eli laihduttaminen jatkuu vielä.

  • Metformiini aiheuttaa muun muassa ruokahaluttomuutta, painonpudotus voi johtua siitä.

   • Kyllä minulle ruoka maistuu (liikaakin) vaikka käytänkin metformiinia 5x500mk/vrk. Metformiini on todettu kliinisesti laihduttavan joten sitä suositaan kakkostyypin diabeteksessä jos on ylipainoa.


   • Ja toisaalta näläntunteen. Ja kun menee jääkaapille sen vuoksi, paino ei putoa. Ei ole tosin noussutkaan.


  • Olen käyttänyt Metforemia 4x750mg yli kymmenen vuotta. Ainut haittapuoli on ollut ajoittainen ripuli. Ja nyt yhtäkkiä vatsani suuttui totaalisesti lääkkeestä. Elän juuri aikaa, jossa lääkitystäni vaihdetaan toiseen vatsaystävällisempään versioon. Onko jollkakulla muulla ollut samoja vaivoja?

   Muuten hyvä lääke.Painoa olen pudottanut n. 20 kg lääkityksen aikana. Töitä olen tehnyt sen eteen.

   • Tuntuu oudolta että kymmenen vuoden jälkeen vatsa ei sietäisi metformiinia. Yleensä paha ripuli tulee lääkkeen käytön alussa ja loppuu suoliston totuttua.

    Olisikohan ajan kuluessa kehittynyt autonominen neuropatia joka vaikuttaa suolistoon. Itsekin olen epäillyt tuota itselläni kun joskus tulee tuollainen äkillinen tyhjennys suoliston kouristellessa.


   • Eräs vaihtoehto? kirjoitti:

    Tuntuu oudolta että kymmenen vuoden jälkeen vatsa ei sietäisi metformiinia. Yleensä paha ripuli tulee lääkkeen käytön alussa ja loppuu suoliston totuttua.

    Olisikohan ajan kuluessa kehittynyt autonominen neuropatia joka vaikuttaa suolistoon. Itsekin olen epäillyt tuota itselläni kun joskus tulee tuollainen äkillinen tyhjennys suoliston kouristellessa.

    Anteeksi maalaisuuteni, mutta mikä on autonominen neuropatia? Minulla oli ripulia silloin kuukauden, kun aloitin lääkityksen, ja aina aika ajoin myöhemminkin. Myös lääkärini piti sitä mahdollisena, että tämän hetkinen pitkittynyt ripulini johtuisi Metforemista. Labratulokset olivat aivan normaalit, eikä niissä ollut mitään poikkeavaa.


  • Kävin katsoassa automonista neuropatiaa. Se tuntuu kyllä liian kaukaa haetulta, sillä diabetekseni on ollut kok ajan hyvässä hoitotasapainossa. En nyt tältä istumalta jaksaisi siihen uskoa.

  • mitä?

   Missä olet sellaisen nähnyt?
   Normaalijärjellä varustettu näkee kyllä että näppivirheeni tarkoitti huonostikasvatettua sikaa.

   • Onko niin kova kiire kirjoittaa ettei ehdi oikolukea tekstiä minkä kirjoitti ennen kuin klikkaa lähetä-painiketta.


  • Tänään sai Metforem-reseptin. Tuo painon putoaminen on hyvä uutinen, koska vuorotyö haittaa niin paljon painonhallintaa.

   Kumppanilla on ollut MF-lääke jo jonkin aikaa ja hänellä paino on lopulta alkanut pudota.

   Meillä on kyllä kokeiltu myös useimmat hihhulihoidot, mutta jos on huono perimä, niin parempi nöyrtyä, kuin hankkia metaliseen oireyhtymään kuuluvia liitännäissairauksia.

  • -Metforem sotkee vatsan toiminnan ja ravinto pyrkii ulos ennen aikojaan ja todennäköisesti suuri osa jää hyödyntämättä, joten laihtuminen on aika todennäköistä.
   -Lisäksi ruokahalu ei todellakaan ko. lääkkeellä parane ja sekin aiheuttaa laihtumista.
   -Aiheuttaa päänähan rasvoittumista ja muutenkin iho alkaa kukkia kuin murrosiässä.
   +puolelle voi laittaa tehokkaan verensokeriarvon alenemisen
   +hintakaan ei ole paha
   Tokihan tuo laihtuminen voi olla osalle käyttäjistä toivottukin ominaisuus, mutta itsellä kun paino on pudonnut viimeisten 4 vuoden aikana n. 90 kilosta 65 kiloon jo ennen ko. lääkityksen läyttöönottoa ja johtunut enimmäkseen lihaksien katoamisesta totaalisesti? Olisi ehkä lääkäriltä ollut järkevää miettiä ihan jotakin muuta lääkettä? Mutta näillä nyt mennään? Onneksi lisäksi sai neuvoteltua Januvian käytön ja sen vuoksi pystyi pudottamaan Metforemin annostusta alaspäin.

   Mutta diabeteksen hoito lienee ihan hyödyllistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.
   Mukavaa syksyn jatkoa ....

   • -Niin unohtui mainita tuossa, että ruokailun jälkeen pukkaa päälle niin ankaran väsymystilan, että ei vain kertakaikkiaan pysy hereillä. Nukahtaa jos istahtaa hekeksikään paikalleen? Sekin lienee tuon Metforemin ansiota? Samaa on tainnut monet muutkin kritisoida?


   • Nuo kokemasi ei taida johtua metformiinista. Itselläni ei ainakaan ole päänahka rasvoittunut, pikemminkin päinvastoin (voi johtua muustakin) eikä ihokaan ole alkanut kukkimaan. Ruokahalu on säilynyt ennallaan, valitettavasti joten laihtumista ei ole ollut. Lääkkeen ottoa säätämällä olen välttänyt liiallisen ripuloinnin.
    Väsymys ruokailun jälkeen johtuu ihmisen fysiologiasta, sitä tulee vaikka ei söisi mitään lääkkeitä.
    Halpa lääkehän tuo on, mutta ensi vuonna joutuukin maksamaan suunnilleen nykyisen omavastuun verran jokaisesta pakkauksesta, joten annoksen suuruudesta riippuen kolmen kuukauden annos maksaa moninkertaisesti (itselläni viisinkertaisesti).


   • D2Eetu kirjoitti:

    -Niin unohtui mainita tuossa, että ruokailun jälkeen pukkaa päälle niin ankaran väsymystilan, että ei vain kertakaikkiaan pysy hereillä. Nukahtaa jos istahtaa hekeksikään paikalleen? Sekin lienee tuon Metforemin ansiota? Samaa on tainnut monet muutkin kritisoida?

    Minulla metformiini väsyttää sekä lihaksia (vaikeuttaa liikuntaa kun pitää vireyden keinotekoisesti liian alhaisena) että yleisesti madaltaa vireystilaa, eli tuo helposti flegmaattisen olon. Normaalisti vireyteni sahaa ylös ja alas juuri verensokerien mukana, ja pystyn ihan eri tavalla myös fyysisesti innostumaan ja rehkimään! En siis pidä väsyttävästä vaikutuksesta.

    Vatsaoireita ei 2 g vrk-annoksella ole tullut.

    Toinen ikävä vaikutus on ällöttävä olo: eli ruoasta ei enää osaa nauttia, se ei vain maistu yhtä hyvältä kuin normaalisti. Pitää verensokereita tasaisempana jolloin ei myöskään huomaa nälkäänsä ajoissa: tulee syöntien väliin vahingossa liiankin pitkiä taukoja, varsinkin kun ruoka ei maistu.


  • Jep,,,,paino tippuu hiljalleen ,käytän kyseistä lääkettä diabetekseen 4x750mg vrk.ainoa ongelmani on jatkuva pissi hätä ,yölläkin saa herätä tämän tästä ja
   aina tulee n.250ml ,,,,,kiusallista minusta ,,,lisäksi käytän kyllä verenpaine pillereitä
   3 eri että en tiedä mistä nua ongelmani johtuu ,,, ????

   • Metforem ei juoksuta vessassa pissillä, isommalla hädällä kylläkin jos maha ei tykkää. Taitaa verenpainelääkkeissäsi olla mukana nesteenpoistolääke. Se kannattaisi ottaa aamulla niin ei tarvitsisi juosta yöllä vessassa.


  • Itse olen tässä puoli vuotta koittanut tuota metformiinia pienilläkin annoksilla "puolittanut 500 mg tabletin" 250mg*2 vrk niin kun ei suolisto totu niin ei voi mitään. Ruokailun kanssa ne ottanut.Käyty kaikki noi metformiini valmisteet läpi. Itse siirryin januviasta takaisin metformiiniin kun nuo lääkekorvaukset huononi. Ennen januviaa käytin metformiinia mutta joutui jättämään sen pois vatsavaivojen takia. No nyt ei auta...ei jaksa noita ripuleita, ilmavaivoja ja kipuja suolistossa joita tuo metformiini aiheuttaa vaan pitää siirtyä takaisin januviaan ja kiltisti maksaa! No onneksi muistaakseni januvian patentti on 2017 menossa umpeen ja senjälkeen voisi odottaa edullisempia rinnakkaisvalmisteita!

   Joku mainitsi tuolla ylhäällä päänahan rasvoittumisen. Olen itsekin ihmetellyt noita finnejä joita kuontaloon on alkanut tulla puolen vuoden sisällä! Ja päänahka todellakin rasvoittuu. Voihan se olla että se johtuu metformiinista. Sehän selviää kun palaa takaisin januvia lääkitykseen.

  • Ihmekkö tuo jos laihtuu. Itse aloitin tätä lääketttä käyttämään olin ihan vesiripulilla 3vk...se ei loppunut,jätin lääkkeen käytön kokonaan. Itselleni se määrättiin lääkärin sanat toistaen "ennalta ehkäisevästi". Vaikka sokeriarvoni olivat ihan siinä normaalin rajoilla,paasto 5.9-6. Nyt minulla on lievä taustaretinopatia molemmissa silmissä. :(

   • Pikkuhiljaa nostin annosta lopulliseen kaksi aamulla, kaksi illalla ja yhdestä aloitin tietenkin. Monta viikkoa minäkin vesiripulilla, joka päivä monta kertaa, pe*se kipeänä. Lääkärille soitin asiasta ja kehotti kokeilemaan uudelleen aloittaen pienimmällä annoksella ja taas sama juttu. Labrakokeissa kuulemma paastokoe jossain 6-7 kieppeillä, kotona mitattuna 3,5-5.3 ilman lääkkeitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pikkuhiljaa nostin annosta lopulliseen kaksi aamulla, kaksi illalla ja yhdestä aloitin tietenkin. Monta viikkoa minäkin vesiripulilla, joka päivä monta kertaa, pe*se kipeänä. Lääkärille soitin asiasta ja kehotti kokeilemaan uudelleen aloittaen pienimmällä annoksella ja taas sama juttu. Labrakokeissa kuulemma paastokoe jossain 6-7 kieppeillä, kotona mitattuna 3,5-5.3 ilman lääkkeitä.

    Olen vuosien mittaan "opettanut" suolistoni sietämään metformiinia. Vuorokausiannokseni on 5 x 500 mg ja jaan ne pitkin päivää otettavaksi ruokailun yhteydessä. Tuolloin ei synny liian rankkaa "kertapaukkua" suolistolle. Uloste on vain hieman pehmeää joka on pukamien kannalta vain hyödyksi.

    Jotkut eivät ehkä siedä metformiinia edes tällä tavoin ja silloin on siirryttävä muuhun lääkitykseen.


  • -25 kg alle vuodessa. Sokeriarvot ihan terveen lukemissa.

   • "-25 kg alle vuodessa. Sokeriarvot ihan terveen lukemissa."

    Kuinka usein mittaat vai luotatko hoidon terveisiin? Mittaus kontrollikäyntien yhteydessä??


  • Miksei 'näin hyvää lääkettä"' määrätä kaikille läskeille, joilla on esidiabetes?

   • "Miksei 'näin hyvää lääkettä"' määrätä kaikille läskeille, joilla on esidiabetes?"

    Siinäpäkysymystä kerrakseen. Kysy Diabetesliitosta miksi D2 ei liiton milestä ole sairaus van potilas saa jatkaa THL:n suosituksen mukaista sokerimättöä.

    Esidiabetes on pelastettavissa LCHF elämäntavalla mutta sitten kun D2 on iskenyt niin ei se sieltä mihinkään katoa mutta LCHF elämäntavalla voit selvitä täysin ilman lääkkeitä- niinkuin minäkin jo yli 10 vuotta.


   • Joskus törmäsin tällaiseen artikkeliin 'Beyond diabetes, metformin may prove to be a ‘wonder drug’'. Aika yllättäviä etuja Metformiinilla on diabeteksen hoidon lisäksi.

    Jotkut terveetkin käyttävät sitä USA:ssa. 'The Multiple Benefits of Metformin'


   • Tyypin 2 diabeteksen puhkeamista voidaan ehkäistä tai viivyttää kiinnittämällä huomiota elintapoihin. Ehkäisyn keinoja ovat liikunta, terveellinen ruoka, painonhallinta ja tupakoimattomuus.
    Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on. (diabetes.fi)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tyypin 2 diabeteksen puhkeamista voidaan ehkäistä tai viivyttää kiinnittämällä huomiota elintapoihin. Ehkäisyn keinoja ovat liikunta, terveellinen ruoka, painonhallinta ja tupakoimattomuus.
    Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on. (diabetes.fi)

    Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.

    Olen käyttänyt Metforemia huomattavasti pidempään, joten maha ja suolisto on jo tottunut siihen. Mutta jalkojen neuropatian lisäksi epäilen että suolistoa on alkanut kiusaamaan myös autonominen neuropatia. Joskus (onneksi harvoin) vatsasta kouraisee äkkiä ja sitten tuleekin todellinen kiire vessaan. Kunhan varpusparvi on lojahtanut pyttyyn, vatsa rauhoittuu eikä yleensä kiusaa sen enempää sillä kerralla. Eli mielestäni aivan jokaista varpusparvea ei ehkä voi pistää metformiinin syyksi, varsinkin jos neuropatiaa ilmenee jo muutenkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.

    Olisikohan helpompaa ja järkeväpää alkaa syömään niin diabeetikon tulee syödä eikä niinkui Diabetesliitto neuvvoo???


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisikohan helpompaa ja järkeväpää alkaa syömään niin diabeetikon tulee syödä eikä niinkui Diabetesliitto neuvvoo???

    Jaahas. Täällä on näköjään alettu nauttimaan sitä diabeetikolle sopivaa konjamiinia. Noin niin kuin kirjoitus asusta päätellen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla.

    "HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla."

    Ja älä unohda kirjoitta joulupukille sinne Korvatunturiin.


  • Kaikille metformiini ei kerta kaikkiaan sovi. Kaverini joutui vaihtamaan metformiinin vatsavaivojen takia toiseen lääkkeeseen eikä ole kaivannut sitä takaisin.

   Itsellä kuitenkin Metforem ainoana kakkostyypin diabeteslääkkeenäni 2 x 1000 mg/vrk. Pitkäsokeri ollut lukemissa 45-46 mmol/l.

   • Otan metformiinin jaettuna eri aterioille, jolloin vatsavaivoja ei ole ollut. Nyt kun olen saanut vähän painoa pois ja munuaisten säästämiseksi metformiinin annostusta on laskettu vähän alle puoleen (2,5 grammasta yhteen), niin on tullut ummetusta (aiemmin suoli toimi kuin kello).


   • Anonyymi kirjoitti:

    Otan metformiinin jaettuna eri aterioille, jolloin vatsavaivoja ei ole ollut. Nyt kun olen saanut vähän painoa pois ja munuaisten säästämiseksi metformiinin annostusta on laskettu vähän alle puoleen (2,5 grammasta yhteen), niin on tullut ummetusta (aiemmin suoli toimi kuin kello).

    Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

    Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

    Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään

    Reijo Laatikaiselta on juuri tulossa uusi Verensokeri haltuun -kirja, jota vekukin varmasti suosittelee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Reijo Laatikaiselta on juuri tulossa uusi Verensokeri haltuun -kirja, jota vekukin varmasti suosittelee.

    Kirjassa ei ole kuulemma juurikaan karppaus asiaa.


   • hvp27 kirjoitti:

    Kirjassa ei ole kuulemma juurikaan karppaus asiaa.

    Laatikainen ei pidä karppausta välttämättä pahana, kunhan tietyistä periaatteista huolehditaan. Jopa ketogeenista ruokavaliota hän ei hyljeksi.

    >> Ketogeeninen ruokavalio on erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio. Monet asiantuntijat pitävät sitä mediasta lukemieni juttujen perusteella monella tapaa huonona. Minusta sille on pieni paikkansa. Sitä on tutkittu diabeteksessa ja rasvamaksataudissa suhteellisen paljon, toki sielläkin lisänäyttöä kaivataan. Sitä on pitkään käytetty lääkehoidolle huonosti vastaavan epilepsien hoidossa. Sitä tutkitaan Alzheimerin taudissa, jossa aivojen glukoosiaineenvaihdunta on häiriintynyt jo sairauden “itämisvaiheessa”. Pisimmät tutkimukset ketogeenisestä ruokavaliosta ovat pari vuotta kestäviä laihdutustutkimuksia.>>


   • Anonyymi kirjoitti:

    Laatikainen ei pidä karppausta välttämättä pahana, kunhan tietyistä periaatteista huolehditaan. Jopa ketogeenista ruokavaliota hän ei hyljeksi.

    >> Ketogeeninen ruokavalio on erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio. Monet asiantuntijat pitävät sitä mediasta lukemieni juttujen perusteella monella tapaa huonona. Minusta sille on pieni paikkansa. Sitä on tutkittu diabeteksessa ja rasvamaksataudissa suhteellisen paljon, toki sielläkin lisänäyttöä kaivataan. Sitä on pitkään käytetty lääkehoidolle huonosti vastaavan epilepsien hoidossa. Sitä tutkitaan Alzheimerin taudissa, jossa aivojen glukoosiaineenvaihdunta on häiriintynyt jo sairauden “itämisvaiheessa”. Pisimmät tutkimukset ketogeenisestä ruokavaliosta ovat pari vuotta kestäviä laihdutustutkimuksia.>>

    Juu. Ongelmana ovat nämä rasvapapat.

    Karppaus on lähinnä hankalasti noudatettavissa oleva laihdutusdieetti. Sopii ehkä joillekin diabeetikoillekin tuon vuoksi, olettaen tietysti kovaa rasvaa ja punaista lihaa on maltillisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

    Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään

    Ravinnolla ei yleensä ole vaikutusta munuaissairauteen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ravinnolla ei yleensä ole vaikutusta munuaissairauteen.

    Liiallinen energia, liiallinen suola ja liiallinen tyydyttynyt rasva lisäävät munuaissairauden riskiä.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23917
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16098
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14847
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11700
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5914