metforem 500mg

onko muita?

kyseistä lääkettä olen käyttänyt n. vuoden, nyt n. 2 kk. sitten lääkitystä lisättiin puolella, eli nyt annostus aamuisin ja iltaisin 2 tab.
Paino on laskenut nyt annostuksen suurentuessa ihan itsekseen liki 7kg, siis 2.kk:ssa!
Aiemmin laihdutus yritykset ovat aina epäonnistuneet ja nyt paino putoaa ihan itsekseen:)
Onko muilla samoja kokemuksia kys. lääkityksestä?
En ole mitenkään ns. ylipainoinen 164cm pitkä, paino nyt 63kg ainakin nyt ihan norm. painoinen...

73

54649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metforem 750mg 3+1

      Itselläni myös putosi paino noin 12 kg 2 vuoden aikana metforemin käytön alettua. Ei kai se tavatonta ole . Lieneekö sillä jokin painoa pudottava vaikutus. Viisaammat vastatkoon.

    • näin meillä

      Lääkkeen tuoteselosteessa mainitaan mahdollisena sivuvaikutuksena laihtuminen. Itse olen käyttänyt metformiinia vähän yli vuoden ja laihduttanut sinä aikana n. 20 kg. Itsestään se ei ole tapahtunut, vaan vaatinut kovasti työtä. Mutta aikaisemmin en ole onnistunut laihduttamaan, vaikka yritin monta kertaa ja monella tavalla. Annostus on 1 x 500 mg aamuisin, eli pienin mahdollinen. Mitat nyt 162 cm / 75 kg, eli laihduttaminen jatkuu vielä.

    • Diformin

      Metformiini aiheuttaa muun muassa ruokahaluttomuutta, painonpudotus voi johtua siitä.

      • Toimii tai ei

        Kyllä minulle ruoka maistuu (liikaakin) vaikka käytänkin metformiinia 5x500mk/vrk. Metformiini on todettu kliinisesti laihduttavan joten sitä suositaan kakkostyypin diabeteksessä jos on ylipainoa.


      • Anonyymi

        Ja toisaalta näläntunteen. Ja kun menee jääkaapille sen vuoksi, paino ei putoa. Ei ole tosin noussutkaan.


    • maria20131

      Olen käyttänyt Metforemia 4x750mg yli kymmenen vuotta. Ainut haittapuoli on ollut ajoittainen ripuli. Ja nyt yhtäkkiä vatsani suuttui totaalisesti lääkkeestä. Elän juuri aikaa, jossa lääkitystäni vaihdetaan toiseen vatsaystävällisempään versioon. Onko jollkakulla muulla ollut samoja vaivoja?

      Muuten hyvä lääke.Painoa olen pudottanut n. 20 kg lääkityksen aikana. Töitä olen tehnyt sen eteen.

      • Eräs vaihtoehto?

        Tuntuu oudolta että kymmenen vuoden jälkeen vatsa ei sietäisi metformiinia. Yleensä paha ripuli tulee lääkkeen käytön alussa ja loppuu suoliston totuttua.

        Olisikohan ajan kuluessa kehittynyt autonominen neuropatia joka vaikuttaa suolistoon. Itsekin olen epäillyt tuota itselläni kun joskus tulee tuollainen äkillinen tyhjennys suoliston kouristellessa.


      • Maria20132
        Eräs vaihtoehto? kirjoitti:

        Tuntuu oudolta että kymmenen vuoden jälkeen vatsa ei sietäisi metformiinia. Yleensä paha ripuli tulee lääkkeen käytön alussa ja loppuu suoliston totuttua.

        Olisikohan ajan kuluessa kehittynyt autonominen neuropatia joka vaikuttaa suolistoon. Itsekin olen epäillyt tuota itselläni kun joskus tulee tuollainen äkillinen tyhjennys suoliston kouristellessa.

        Anteeksi maalaisuuteni, mutta mikä on autonominen neuropatia? Minulla oli ripulia silloin kuukauden, kun aloitin lääkityksen, ja aina aika ajoin myöhemminkin. Myös lääkärini piti sitä mahdollisena, että tämän hetkinen pitkittynyt ripulini johtuisi Metforemista. Labratulokset olivat aivan normaalit, eikä niissä ollut mitään poikkeavaa.


    • Maria 20132

      Kävin katsoassa automonista neuropatiaa. Se tuntuu kyllä liian kaukaa haetulta, sillä diabetekseni on ollut kok ajan hyvässä hoitotasapainossa. En nyt tältä istumalta jaksaisi siihen uskoa.

    • VP?

      mitä?

      Missä olet sellaisen nähnyt?
      Normaalijärjellä varustettu näkee kyllä että näppivirheeni tarkoitti huonostikasvatettua sikaa.

      • Tyhmäkö olet

        Onko niin kova kiire kirjoittaa ettei ehdi oikolukea tekstiä minkä kirjoitti ennen kuin klikkaa lähetä-painiketta.


    • Eräsmie

      Tänään sai Metforem-reseptin. Tuo painon putoaminen on hyvä uutinen, koska vuorotyö haittaa niin paljon painonhallintaa.

      Kumppanilla on ollut MF-lääke jo jonkin aikaa ja hänellä paino on lopulta alkanut pudota.

      Meillä on kyllä kokeiltu myös useimmat hihhulihoidot, mutta jos on huono perimä, niin parempi nöyrtyä, kuin hankkia metaliseen oireyhtymään kuuluvia liitännäissairauksia.

    • D2Eetu

      -Metforem sotkee vatsan toiminnan ja ravinto pyrkii ulos ennen aikojaan ja todennäköisesti suuri osa jää hyödyntämättä, joten laihtuminen on aika todennäköistä.
      -Lisäksi ruokahalu ei todellakaan ko. lääkkeellä parane ja sekin aiheuttaa laihtumista.
      -Aiheuttaa päänähan rasvoittumista ja muutenkin iho alkaa kukkia kuin murrosiässä.
      puolelle voi laittaa tehokkaan verensokeriarvon alenemisen
      hintakaan ei ole paha
      Tokihan tuo laihtuminen voi olla osalle käyttäjistä toivottukin ominaisuus, mutta itsellä kun paino on pudonnut viimeisten 4 vuoden aikana n. 90 kilosta 65 kiloon jo ennen ko. lääkityksen läyttöönottoa ja johtunut enimmäkseen lihaksien katoamisesta totaalisesti? Olisi ehkä lääkäriltä ollut järkevää miettiä ihan jotakin muuta lääkettä? Mutta näillä nyt mennään? Onneksi lisäksi sai neuvoteltua Januvian käytön ja sen vuoksi pystyi pudottamaan Metforemin annostusta alaspäin.

      Mutta diabeteksen hoito lienee ihan hyödyllistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.
      Mukavaa syksyn jatkoa ....

      • D2Eetu

        -Niin unohtui mainita tuossa, että ruokailun jälkeen pukkaa päälle niin ankaran väsymystilan, että ei vain kertakaikkiaan pysy hereillä. Nukahtaa jos istahtaa hekeksikään paikalleen? Sekin lienee tuon Metforemin ansiota? Samaa on tainnut monet muutkin kritisoida?


      • Pitkään_käyttänyt

        Nuo kokemasi ei taida johtua metformiinista. Itselläni ei ainakaan ole päänahka rasvoittunut, pikemminkin päinvastoin (voi johtua muustakin) eikä ihokaan ole alkanut kukkimaan. Ruokahalu on säilynyt ennallaan, valitettavasti joten laihtumista ei ole ollut. Lääkkeen ottoa säätämällä olen välttänyt liiallisen ripuloinnin.
        Väsymys ruokailun jälkeen johtuu ihmisen fysiologiasta, sitä tulee vaikka ei söisi mitään lääkkeitä.
        Halpa lääkehän tuo on, mutta ensi vuonna joutuukin maksamaan suunnilleen nykyisen omavastuun verran jokaisesta pakkauksesta, joten annoksen suuruudesta riippuen kolmen kuukauden annos maksaa moninkertaisesti (itselläni viisinkertaisesti).


      • Anonyymi
        D2Eetu kirjoitti:

        -Niin unohtui mainita tuossa, että ruokailun jälkeen pukkaa päälle niin ankaran väsymystilan, että ei vain kertakaikkiaan pysy hereillä. Nukahtaa jos istahtaa hekeksikään paikalleen? Sekin lienee tuon Metforemin ansiota? Samaa on tainnut monet muutkin kritisoida?

        Minulla metformiini väsyttää sekä lihaksia (vaikeuttaa liikuntaa kun pitää vireyden keinotekoisesti liian alhaisena) että yleisesti madaltaa vireystilaa, eli tuo helposti flegmaattisen olon. Normaalisti vireyteni sahaa ylös ja alas juuri verensokerien mukana, ja pystyn ihan eri tavalla myös fyysisesti innostumaan ja rehkimään! En siis pidä väsyttävästä vaikutuksesta.

        Vatsaoireita ei 2 g vrk-annoksella ole tullut.

        Toinen ikävä vaikutus on ällöttävä olo: eli ruoasta ei enää osaa nauttia, se ei vain maistu yhtä hyvältä kuin normaalisti. Pitää verensokereita tasaisempana jolloin ei myöskään huomaa nälkäänsä ajoissa: tulee syöntien väliin vahingossa liiankin pitkiä taukoja, varsinkin kun ruoka ei maistu.


      • Anonyymi

        Lihakset eivät katoa, jos lihaskunnostaan pitää vähänkään huolta. Lääkkeen syyksi sitä ei voi laittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihakset eivät katoa, jos lihaskunnostaan pitää vähänkään huolta. Lääkkeen syyksi sitä ei voi laittaa.

        Takaan että lihakset katoaa, treenaminen ei enää tuota samaa tulosta kujn ennen.


    • TarjaKirsti

      Jep,,,,paino tippuu hiljalleen ,käytän kyseistä lääkettä diabetekseen 4x750mg vrk.ainoa ongelmani on jatkuva pissi hätä ,yölläkin saa herätä tämän tästä ja
      aina tulee n.250ml ,,,,,kiusallista minusta ,,,lisäksi käytän kyllä verenpaine pillereitä
      3 eri että en tiedä mistä nua ongelmani johtuu ,,, ????

      • Johtuu_muusta

        Metforem ei juoksuta vessassa pissillä, isommalla hädällä kylläkin jos maha ei tykkää. Taitaa verenpainelääkkeissäsi olla mukana nesteenpoistolääke. Se kannattaisi ottaa aamulla niin ei tarvitsisi juosta yöllä vessassa.


    • Moonshiners1966

      Itse olen tässä puoli vuotta koittanut tuota metformiinia pienilläkin annoksilla "puolittanut 500 mg tabletin" 250mg*2 vrk niin kun ei suolisto totu niin ei voi mitään. Ruokailun kanssa ne ottanut.Käyty kaikki noi metformiini valmisteet läpi. Itse siirryin januviasta takaisin metformiiniin kun nuo lääkekorvaukset huononi. Ennen januviaa käytin metformiinia mutta joutui jättämään sen pois vatsavaivojen takia. No nyt ei auta...ei jaksa noita ripuleita, ilmavaivoja ja kipuja suolistossa joita tuo metformiini aiheuttaa vaan pitää siirtyä takaisin januviaan ja kiltisti maksaa! No onneksi muistaakseni januvian patentti on 2017 menossa umpeen ja senjälkeen voisi odottaa edullisempia rinnakkaisvalmisteita!

      Joku mainitsi tuolla ylhäällä päänahan rasvoittumisen. Olen itsekin ihmetellyt noita finnejä joita kuontaloon on alkanut tulla puolen vuoden sisällä! Ja päänahka todellakin rasvoittuu. Voihan se olla että se johtuu metformiinista. Sehän selviää kun palaa takaisin januvia lääkitykseen.

    • Anonyymi

      Ihmekkö tuo jos laihtuu. Itse aloitin tätä lääketttä käyttämään olin ihan vesiripulilla 3vk...se ei loppunut,jätin lääkkeen käytön kokonaan. Itselleni se määrättiin lääkärin sanat toistaen "ennalta ehkäisevästi". Vaikka sokeriarvoni olivat ihan siinä normaalin rajoilla,paasto 5.9-6. Nyt minulla on lievä taustaretinopatia molemmissa silmissä. :(

      • Anonyymi

        Pikkuhiljaa nostin annosta lopulliseen kaksi aamulla, kaksi illalla ja yhdestä aloitin tietenkin. Monta viikkoa minäkin vesiripulilla, joka päivä monta kertaa, pe*se kipeänä. Lääkärille soitin asiasta ja kehotti kokeilemaan uudelleen aloittaen pienimmällä annoksella ja taas sama juttu. Labrakokeissa kuulemma paastokoe jossain 6-7 kieppeillä, kotona mitattuna 3,5-5.3 ilman lääkkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkuhiljaa nostin annosta lopulliseen kaksi aamulla, kaksi illalla ja yhdestä aloitin tietenkin. Monta viikkoa minäkin vesiripulilla, joka päivä monta kertaa, pe*se kipeänä. Lääkärille soitin asiasta ja kehotti kokeilemaan uudelleen aloittaen pienimmällä annoksella ja taas sama juttu. Labrakokeissa kuulemma paastokoe jossain 6-7 kieppeillä, kotona mitattuna 3,5-5.3 ilman lääkkeitä.

        Olen vuosien mittaan "opettanut" suolistoni sietämään metformiinia. Vuorokausiannokseni on 5 x 500 mg ja jaan ne pitkin päivää otettavaksi ruokailun yhteydessä. Tuolloin ei synny liian rankkaa "kertapaukkua" suolistolle. Uloste on vain hieman pehmeää joka on pukamien kannalta vain hyödyksi.

        Jotkut eivät ehkä siedä metformiinia edes tällä tavoin ja silloin on siirryttävä muuhun lääkitykseen.


    • Anonyymi

      -25 kg alle vuodessa. Sokeriarvot ihan terveen lukemissa.

      • Anonyymi

        "-25 kg alle vuodessa. Sokeriarvot ihan terveen lukemissa."

        Kuinka usein mittaat vai luotatko hoidon terveisiin? Mittaus kontrollikäyntien yhteydessä??


    • Anonyymi

      Miksei 'näin hyvää lääkettä"' määrätä kaikille läskeille, joilla on esidiabetes?

      • Anonyymi

        "Miksei 'näin hyvää lääkettä"' määrätä kaikille läskeille, joilla on esidiabetes?"

        Siinäpäkysymystä kerrakseen. Kysy Diabetesliitosta miksi D2 ei liiton milestä ole sairaus van potilas saa jatkaa THL:n suosituksen mukaista sokerimättöä.

        Esidiabetes on pelastettavissa LCHF elämäntavalla mutta sitten kun D2 on iskenyt niin ei se sieltä mihinkään katoa mutta LCHF elämäntavalla voit selvitä täysin ilman lääkkeitä- niinkuin minäkin jo yli 10 vuotta.


      • Joskus törmäsin tällaiseen artikkeliin 'Beyond diabetes, metformin may prove to be a ‘wonder drug’'. Aika yllättäviä etuja Metformiinilla on diabeteksen hoidon lisäksi.

        Jotkut terveetkin käyttävät sitä USA:ssa. 'The Multiple Benefits of Metformin'


      • Anonyymi

        Tyypin 2 diabeteksen puhkeamista voidaan ehkäistä tai viivyttää kiinnittämällä huomiota elintapoihin. Ehkäisyn keinoja ovat liikunta, terveellinen ruoka, painonhallinta ja tupakoimattomuus.
        Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on. (diabetes.fi)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyypin 2 diabeteksen puhkeamista voidaan ehkäistä tai viivyttää kiinnittämällä huomiota elintapoihin. Ehkäisyn keinoja ovat liikunta, terveellinen ruoka, painonhallinta ja tupakoimattomuus.
        Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on. (diabetes.fi)

        Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.

        Olen käyttänyt Metforemia huomattavasti pidempään, joten maha ja suolisto on jo tottunut siihen. Mutta jalkojen neuropatian lisäksi epäilen että suolistoa on alkanut kiusaamaan myös autonominen neuropatia. Joskus (onneksi harvoin) vatsasta kouraisee äkkiä ja sitten tuleekin todellinen kiire vessaan. Kunhan varpusparvi on lojahtanut pyttyyn, vatsa rauhoittuu eikä yleensä kiusaa sen enempää sillä kerralla. Eli mielestäni aivan jokaista varpusparvea ei ehkä voi pistää metformiinin syyksi, varsinkin jos neuropatiaa ilmenee jo muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites tää nyt liittyy metforemiin? Itselläni diagnosoitiin D2 viitisen vuotta sitten. Kaikki mahdolliset riskitekijät, lukuunottamatta lihavuutta ja tupakkaa oli ennen sitä. Nyt syönyt alusta asti Metforem 1g aamuin illoin, pitkäsokerit <6. Viimeksi toukokuussa 5.7. Vatsassa on aika-ajoin varpusparvi mutta se kestetään.

        Olisikohan helpompaa ja järkeväpää alkaa syömään niin diabeetikon tulee syödä eikä niinkui Diabetesliitto neuvvoo???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikohan helpompaa ja järkeväpää alkaa syömään niin diabeetikon tulee syödä eikä niinkui Diabetesliitto neuvvoo???

        Jaahas. Täällä on näköjään alettu nauttimaan sitä diabeetikolle sopivaa konjamiinia. Noin niin kuin kirjoitus asusta päätellen.


      • Anonyymi

        HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla.

        "HDeellä ajellu. Aika moni meistä ukoista potee dee kakkosta. Ei olla niitä kaikkein keveimpiä. Mutta kyllä jäis moni reissut tekemättä LCHF ruokavaliolla."

        Ja älä unohda kirjoitta joulupukille sinne Korvatunturiin.


    • Anonyymi

      Kaikille metformiini ei kerta kaikkiaan sovi. Kaverini joutui vaihtamaan metformiinin vatsavaivojen takia toiseen lääkkeeseen eikä ole kaivannut sitä takaisin.

      Itsellä kuitenkin Metforem ainoana kakkostyypin diabeteslääkkeenäni 2 x 1000 mg/vrk. Pitkäsokeri ollut lukemissa 45-46 mmol/l.

      • Anonyymi

        Otan metformiinin jaettuna eri aterioille, jolloin vatsavaivoja ei ole ollut. Nyt kun olen saanut vähän painoa pois ja munuaisten säästämiseksi metformiinin annostusta on laskettu vähän alle puoleen (2,5 grammasta yhteen), niin on tullut ummetusta (aiemmin suoli toimi kuin kello).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otan metformiinin jaettuna eri aterioille, jolloin vatsavaivoja ei ole ollut. Nyt kun olen saanut vähän painoa pois ja munuaisten säästämiseksi metformiinin annostusta on laskettu vähän alle puoleen (2,5 grammasta yhteen), niin on tullut ummetusta (aiemmin suoli toimi kuin kello).

        Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

        Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

        Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään

        Reijo Laatikaiselta on juuri tulossa uusi Verensokeri haltuun -kirja, jota vekukin varmasti suosittelee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Reijo Laatikaiselta on juuri tulossa uusi Verensokeri haltuun -kirja, jota vekukin varmasti suosittelee.

        Kirjassa ei ole kuulemma juurikaan karppaus asiaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kirjassa ei ole kuulemma juurikaan karppaus asiaa.

        Laatikainen ei pidä karppausta välttämättä pahana, kunhan tietyistä periaatteista huolehditaan. Jopa ketogeenista ruokavaliota hän ei hyljeksi.

        >> Ketogeeninen ruokavalio on erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio. Monet asiantuntijat pitävät sitä mediasta lukemieni juttujen perusteella monella tapaa huonona. Minusta sille on pieni paikkansa. Sitä on tutkittu diabeteksessa ja rasvamaksataudissa suhteellisen paljon, toki sielläkin lisänäyttöä kaivataan. Sitä on pitkään käytetty lääkehoidolle huonosti vastaavan epilepsien hoidossa. Sitä tutkitaan Alzheimerin taudissa, jossa aivojen glukoosiaineenvaihdunta on häiriintynyt jo sairauden “itämisvaiheessa”. Pisimmät tutkimukset ketogeenisestä ruokavaliosta ovat pari vuotta kestäviä laihdutustutkimuksia.>>


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laatikainen ei pidä karppausta välttämättä pahana, kunhan tietyistä periaatteista huolehditaan. Jopa ketogeenista ruokavaliota hän ei hyljeksi.

        >> Ketogeeninen ruokavalio on erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio. Monet asiantuntijat pitävät sitä mediasta lukemieni juttujen perusteella monella tapaa huonona. Minusta sille on pieni paikkansa. Sitä on tutkittu diabeteksessa ja rasvamaksataudissa suhteellisen paljon, toki sielläkin lisänäyttöä kaivataan. Sitä on pitkään käytetty lääkehoidolle huonosti vastaavan epilepsien hoidossa. Sitä tutkitaan Alzheimerin taudissa, jossa aivojen glukoosiaineenvaihdunta on häiriintynyt jo sairauden “itämisvaiheessa”. Pisimmät tutkimukset ketogeenisestä ruokavaliosta ovat pari vuotta kestäviä laihdutustutkimuksia.>>

        Juu. Ongelmana ovat nämä rasvapapat.

        Karppaus on lähinnä hankalasti noudatettavissa oleva laihdutusdieetti. Sopii ehkä joillekin diabeetikoillekin tuon vuoksi, olettaen tietysti kovaa rasvaa ja punaista lihaa on maltillisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinkahan olisi ravintosi sopeuttaminen sairauteesi???

        Mutta siitähän sinulle ei kerrottu mitään

        Ravinnolla ei yleensä ole vaikutusta munuaissairauteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravinnolla ei yleensä ole vaikutusta munuaissairauteen.

        Liiallinen energia, liiallinen suola ja liiallinen tyydyttynyt rasva lisäävät munuaissairauden riskiä.


    • Anonyymi

      Kyllä on eikä paino pudonnut.

    • Anonyymi

      Vuosia ollut käytössä 1 g aamulla ja 1 g illalla. Valitettavasti painoa ei ole pudonnut tuotteen avulla, aamulääke juoksuttaa vessaan. Mutta ei mitään kummempaa sivuoiretta.

    • Anonyymi

      Vasta äskettäin sain reseptin😅😅

    • Anonyymi

      Itselläni juuri aloitettiin tuo metforem 500 mg, eli tässä joulun aikana lisätään sen annostusta, lopulta 2 tbl x 2. Olen vasta kahtena aamuna ottanut 1tbl:n.

      Muutoin itselläni on n. vuoden aikana pudonnut paino 10 kg jokseenkin selittämättömästi. Olen kylläkin muuttanut ruokavaliotanikin osittain, ei niin rasvaisia ruokia. Mutta jos metforem vielä antaisi asialle vauhtia, niin tämäpä oli hyvä uutinen, sillä ylipainoa minulla jonkin verran on. Saisi hyvinkin tippua vielä toisetkin 10 kiloa!

      Mulla on n. 25 v sitten oikaistu palleatyrä ja sen (närästysten) vuoksi olen syönyt erilaisia närästyslääkkeitä, aluksi hurjan kalliita, kunnes löytyi edullinen Zolt. Tämän vuoden aikana mulla on ilmaantunut outoja, yhtäkkisiä yskänkohtauksia, kurkkua kuristanut. Lääkäri määräsi mulle nyt kokeellisesti kuukauden ajaksi Zolt 1 tbl x 2. Ihme kyllä, ne yskänkohtaukset loppuivat. Olen jonossa, puolen vuoden sisään (Juhannukseen mennessä?) pääsemässä ruokatorven tähystykseen.

      Verenpainelääkityksessä vaihdettiin Perindopril toiseen, vastaavaan, jossa samalla on myös lisänä nesteenpoisto-ominaisuus.

      Millähän tavalla diabetes voisi mahd. vaikuttaa tuohon ruokatorven outoon käytökseen? Yskänkohtaukset olivat rajuja ja tuntui kuin tukehtuisin.

      Minut on viime keväänä ja kesällä koronarokotettu Astra Zenega (siis x 2).

    • Anonyymi

      Samat sanat. Paino tippuu, kun ei oikein ole nälkä tuon lääkkeen takia. Hyvä lääke. Hidastaa myös vanhenemista. Mutta paino meinaa tippua liikaa. Ei vaan tee mieli ruokaa. Ei tee mieli mitään makeaakaan, se on hyvä. En ole syönyt yhtään joulutorttuakaan. Enkä koske enää jälkiruokiin. Mutta verensokeri on pysynyt aisoissa, 2x 500 mg vrk metforem. Eipä tee mieli jouluruokiakaan, ei sitten yhtään.

    • Anonyymi

      Yhdeksäs päivä Metforemia menossa. Tänään saavutin täyden annostuksen eli 1000 g aamulla ja illalla. Pahoinvointia ja oksettavaa oloa on ollut lähes koko ajan. Ruoka ei maistu eikä huvita syödä. Kieli tuntuu oudolta. Väsyttää kovasti. Paino pudonnut 3 kg. Lähtöpaino n. 100 kg ja pituus 1,65 m, joten ylipainossa löytyy. Vähähiilarisella olen aikaisemmin pudottanut n. 20 kg, mutta kaikki tuli korkojen kera takaisin. Juuri nyt en jaksa tiukkaa vähähiilarista ruokavaliota, mutta olen silti yrittänyt ja vähentänyt hiilareita. Olen ollut aina liikunnallinen, mutta viime vuosina se on jäänyt, enkä meinaa jaksaa käydä kuin hitailla kävelyllä pari kertaa viikossa. Yritän lisätä hiljalleen liikuntaa. Pitkä sokeri oli joulukuussa 52-53, jolloin myös lääkitys määrättiin. Nyt vasta olin valmis aloittamaan sen. Tietenkin on hyvä, että paino tippuu. Vielä tärkeämpää on, jos terveyttä pystyisi edistämään, eikä tulisi niitä monia liitännäissairauksia. Hyvä asia on, että verenpaine on hyvä, en polta enkä käytä alkoholia. Riippana on kuitenkin myös vaikea astma. Eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu :)

    • Anonyymi

      Korjaus: annostus vuorokaudessa 2 g eli jaettuna kahteen 1000 mg:n annokseen :)

    • Anonyymi

      Minulla nostettiin metformin 5x500 mg /vrk. Aiemmin 3x500mg,nyt lisäyksen jälkeen paino tippui 7 kg neljässä kuukaudessa. Forxiga 10 mg tuli uutena metforminin lisäksi. Mitä kokemuksia Forxigasta ja haittavaikutuksista.
      Kun aloitin metforminin käytön, paino tippui 5 kg kuukaudessa muutama vuosi sitten.

    • Anonyymi

      minulle metroferm500mg x 4 vrk aiheuttaa kovaa hikoilua nukkuessa ja päivällä kovaa väsymystä olen 5 vuotta käyttänyt metrofermiä, samaan aikaan minulla trlicity1.5mg kerran viikossa piikki. nyt jäten viikoksi metrofermin pois sokerin keski arvo lasi 5-7 kesi arvi 6 ja ylimääränen jano a nälkä katosi, ennen lääkityksen alkua laihdutin 15kg, nyt metrofermin aikana paino nosu n 10kg johtuen janosta ja nälästä lisäksi minulle puhkesi uni apnea,nyt kun jätin metrofermin pois tuntuu että uni apneakin väistyy ja öinen hikoilu jää pois lisäksi nyt pysyn päivällä hereillä metroferm500 aiheutta kovan unisuuden n 14-20t vrk silti olit aina väsynyt nyt tuo kopva väsymys katoaa ja tuntuu että sokeri arvot tippuu normaaliksi.minä itse aiheutin 5v takaperin tämän 2 tyypin diappeksen kun ostin cocista sittarista kun oli tarjouksessa ja tietenkin tarjosu jäätelöä, tavallinen kokis aiheutti sokerin nousun. mutta kun kokis tölkki oli kylmänä hyvää tosin kun diappes löyty jätin kaikki sokerit pois, kysynkin näin mihin sokereita tarvitaan, joskus syön jäätelön n kerran kuussa ja ehkä kerran kuus syön karkkia ..... sokeria ei juur tarvi missään.

    • Anonyymi

      Viime kuussa julkaistu uusi tutkimus osoitti, että ketogeenistä ruokavaliota noudattaneilla ihmisillä, joilla on diagnosoitu tyypin 2 diabetes, huomattiin seuraavat paranukset.
      Paremmat pitkäsokeri arvot
      Matalammat triclyceridit
      matalemmat paastosokerit
      Parantunut maksatoiminta
      vähentynyt rasvamassa
      Tämä ei ole suuri yllätys, koska olemme tienneet, että vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat tehokkaita tyypin 2 diabeteksessa jo pitkään. Mutta on aina hyvä saada lisää tutkimusta, joka vahvistaa tämän. Odotan kärsivällisesti, että terveydenhuoltojärjestelmämme ottaisi huomioon tämän halvemman ja tehokkaamman hoitovaihtoehdon. Koska tämä ei tapahdu nopeasti, jatkan tietoisuuden lisäämistä ja työkalujen tarjoamista ihmisille oman terveytensä hallintaan!

      https://www.sciencedirect.com/…/arti…/pii/S2772566922000179…
      http://terveydeksesi.fix4you.se/#home

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Juu, sama kokemus, käyttänyt Metforemia vasta kuukauden, 2,5 kg painonlaskua

    • Anonyymi

      Onko sinulla diabetes? Vai ihan laihdutus tarkoituksessa Metforemiä syönyt? Jos niin millä annostuksells

    • Anonyymi

      Mistä olet saanut ky lääkettä? Koska et todella ole juuri ylipainoinen! Itse olen laihdutuksista ja ruokavalioista huolimatta....

    • Anonyymi

      Aloitin tänään Metfomer 500 mg annostuksella 1 x päivässä. Miten pian sivuvaikutukset tulevat, jos ovat tullakseen? Nyt 4 h lääkkeen otosta, eikä ainakaan vielä tunnu mitään

    • Anonyymi

      Mihin aikaan otatte lääkkeen? Itsellä aloitusresepti määrätty 500mg/vrk
      Vaikuttaako lenkkeilyyn tms, hengästymiseen
      Lisänä Losartan 25mg/vrk verenpainelääke
      Jos laihduttaa, niin mulle hyväksi
      Paino 115, pituus 84, 69 vuotias mies olen

      • Anonyymi

        Pituus siis 184cm


    • Anonyymi

      Hyvä...

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta

    • Anonyymi

      Kamarille lähtö ...

    • Anonyymi

      Hei! Minulla aloitettiin metformiini 500mg huhtikuussa,ja ihan itsekseen olen laihtunut nyt 6kg..nyt otan 2tbl aamulla toiset 2 illalla.olen yrittänyt liikuntaa lisätä.Voi,voi minulla riittää vielä painonpudotusta olen myös 164cm pitkä.Toivon,että putoaakin vielä.

    • Anonyymi

      Minä laihduin 12 kg ilman syytä.Lääkäri epäili alkavaa diabetesta.Laboratoriokokeiden jälkeen syynä painon laskuuni olikin kuten lääkäri epäili diabetes 2.Sain lääkityksen metformin 500mg 2 tablettia vrk.Nyt 2 kuukauden löökityksen aloittamisesta painoni on noussut 1kg.

    • Anonyymi

      Moi itellä metrormin 500mg ×4 pv.Paasto sokeri aina 6 tai 6,8.syönnin jälkeen aina 5.mitä ihmettä?

    • Anonyymi

      minulla putosi paino 2kk ,14.6kg ihan itekseen , en erityisemmin mitään kuuria pitänyt

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe