Carpet Vista nettimattokauppa

Fiiu-fani

Onko kukaan tilannut mattoja kyseisestä nettikaupasta? Löysin yhden ainoan kommentin koskien Carpet Vistaa, muualta kuin heidän omilta sivuiltaan. Se oli Suomi24 sivustolla, mutta vuodelta 2007. Yritys vaikuttaa kaikin puolin luotettavalta, mutta olen melko noviisi nettiostamisen suhteen ja hieman mietityttää uskaltaako ottaa satojen eurojen riskin...

29

15502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MinnaN.

      Mietin juuri ihan samaa! Kertokaa, jos jollakulla on kokemuksia. Matot näyttää hienoilta ja sivukin ihan suht luotettavalta, mutta hintaakin matoilla on, joten ihan ilman mitään tietoa ko. firmasta en haluis lähtee kokeilemaan...

    • BarbiR

      Tilasin juuri sieltä maton, jonka toimitus sujui nopeasti ja mattokin on laadukas ja hieno. Ongelmana on se, että tilasin maton mitoilla 200*300 ja todellisuudesta matto on kummaltakin laidalta melkein 15 senttiä lyhyempi.

      Lähetin saman tien palautetta/kyselyn siitä, miten aikovat kompensoida. Maton mukana tulee aitoustodistus, jossa pikkutähdellä on alalaitaan kirjattu, että käsityön takia mitat voivat heittää jonkin verran. Se onkin ymmärrettävää, mutta noin iso heitto kuin minun matossa tuntuu kyllä jo vähän tarkoitukselliselta...

      Odotan mielenkiinnolla mitä saan vastaukseksi... Missään nimessä en mattoa lähde takaisin Ruotsiin postittamaan, koska se painaa 20 kiloa ja postikulutkin pitäisi siinä tapauksessa maksaa itse. Ja matossa muuten ei ole siis mitään vikaa. Tulen raportoimaan tilanteesta myöhemmin.

      Niin, ja minustakin on outoa, ettei yrityksestä löydy mitään keskusteluja.

      • Fiiu-fani

        Aikansa kun odottaa saa vastauksia:o) Malkoinen heitto tuossa mattokoossa, mutta en kyllä ole perehtynyt kovin hyvin käsintehtyihin mattoihin, että onko tuo nyt sitten normaalia?!


      • joooo....

        "Missään nimessä en mattoa lähde takaisin Ruotsiin postittamaan, koska se painaa 20 kiloa ja postikulutkin pitäisi siinä tapauksessa maksaa itse."

        Suomalaisessa etämyynnissä (posti- ja nettimyynti jne) on kuluttajasuojalain mukaisesti AINA ILMAINEN PALAUTUS 14 PÄIVÄN AIKANA. Itse jouduin erään Suomessa toimivan ruotsalaisen verkkokaupan kans tosta vääntää (samaa lakia ei ilmeisesti Ruotsissa). Itse tulkitsen niin, että .fi päätteillä suomeksi ja suomalaisin pankkiyhteyksi jne on SUOMESSA TOIMIVA, mutta ton firman linja oli tietenkin eri. Ilmeisesti hieman epäselvää noiden nettikauppojen osaltA missä maassa toimivia ne on...

        Noh, maksoin tossa ko tilanteessa sitten palautusmaksun ja jopa palautetun tuotteen lähetysmaksun (maksu kun se oli lähetetty mulle). Arvatenkin minusta tuli tuon firman entinen asiakas. Jonkin ajan kuluttua törmäsin mainokseen, jossa tuo samainen firma mainosti "aina ilmainen toimitus ja palautus", siis ikäänkuin se olisi joku suuri etu tolta liikkeeltä, vaikka SE ON SUOMEN LAINSÄÄDÄÄDÄÄNNÖN MUKAINEN VAATIMUS. Oisko sitten tullut jo niin paljon samasta aiheesta valituksia, että olivat taipuneet toimimaan Suomessa Suomen lain mukaan ;)


    • magic carpet ride

      Itse tilasin maton torstaina (tammikuu 2012) ja ensimmäinen UPS toimitusyritys tuli seuraavan viikon tiistaina, eli neljässä päivässä. Maksoin suomalaisella pankkisiirrolla heidän suomen tilille. Ei ollut kun muutaman sentin heitot noissa mitoissa. Ihan samalta näyttää kun mitä katoin nettisivuilta. Olin myöskin yhteydessä asiakaspalveluun spostilla niin vastasivat saman päivän aikana. Helsingin liikkeissä tuntuu olevan hieman suuremmalla solmumäärällä varustettuja (laadukkaampia) mattoja noin ylipäätänsä, sen takia täällä on "halvempaa". Tuttava vinkkasi tän paikan miulle ja voin ainakin hänen ja oman kokemuksen perusteella suositella.

      • Fiiu-fani

        Kiitos suosituksista:o) En tiennytkään että Helsingissä on kyseisen firman liike, mut kiitti vinkistäkin.


    • magic carpet ride

      Niin, siis oli tarkoituksena sanoo, että hkissä mattoliikkeissä (esim. mäkelin, tai mattocenter) on niiku ylipäätänsä laadukkaimpia tuotteita. Eli carpetvistalla ei ole mitään liikkeitä, että nettikuvien perusteella joutuu edelleen ostamaan...

    • BarbiR

      Unohdin sitten tietysti tulla kertomaan, miten marraskuinen mattoepisodini päättyi...

      Olin yhteydessä asiakaspalveluun maton väärien mittojen takia, ja sieltä tuli kyllä todella nopeasti vastaukset. Englanniksi tosin (kun englanniksi alun perin kirjoitinkin), mutta kuitenkin. Ensiksi tarjosivat 10 € tarjousvoucheria seuraavan maton oston yhteydessä käytettäväksi! Torjuin tarjouksen saman tien, sillä yksinkertaisella Google-haulla saa jo huomattavasti parempia alennuskoodeja kyseiseen verkkokauppaan ihan ilmaiseksi!

      No, parin päivän kirjeenvaihdon jälkeen suostuivat lopulta palauttamaan 30 euroa maton hinnasta luottokortilleni. Totesivat siis ihan reilusti jo ensimmäisissä viesteissä, että päälle 10 sentin heitto matoissa ei mene enää heidänkään "käsin tehty" -kriteeriensä läpi. Selitystä maton väärään kokoon ei tarjottu.

      Noh, lopulta olin ihan tyytyväinen palveluun ja lopputulokseen (ja tuotteeseen), että kaikki hyvin siltä osin. Vähän mieltäni vaivaa kyllä mattotuotannon eettisyys... Joojoo, tiedän, että sivuilla kerrotaan, että toimivat eettisesti kestävällä tavalla, mutta mitään konkreettista tietohan mattojen tuotantoketjusta sivuilta ei löydy: Olen siis aika varma, että tuo omankin olohuoneen lattialla oleva käsin solmittu villamatto on pienten intialaisten sormien solmima...

      • Fiiu-fani

        Hienoa että mattoepisodisi sai mieleisessi lopun. Minäkin sitten uskaltauduin tänään tilaamaan ensimmäisen mattoni. Nyt odotan malttamattomana joko matto alkuviikosta saapuu, kun toimitus ajaksi luvattiin 1-4 vuorokautta. Voi tietysti olla, että näin perjantai-iltana tehty tilaus saadaan työn alle vasta maanantaina.. mutta samapa se, kunhan se vain saapuu perille.


    • maton tarvetta

      Hei Fiiu-fani, miten sulle kävi maton kanssa?
      Ostamista harkitseva

      • Fiiu-fani

        Minä sitten unohdin täysin käydä kertomassa omasta kokemuksestani. Mut parempi myöhään kuin ei lainkaan:o) Juu matto tuli nopeasti. Odottelin sitä ke-to saapuvaksi, mutta se tulikin jo tiistaina! Olen ollut todella tyytyväinen. Tilaamani matto on yksivärinen luonnon valkoinen Handloom. Juuri sen kokoinen kun luvattiin. Onhan se hieman lerppu, siis ei niin jämäkkä kuin joku tiheämpään solmittu, mutta hintansa väärti. Eikä pölyäkkään juuri lainkaan, minua kun varoiteltiin tuosta pölyämisestä. Meillä on tumma lattia, mutta ei villan pöly mitenkään erityisesti siinä näy. Asiakaspalvelukin oli erittäin ystävällistä kun vaihdoin toimitusosoitetta vielä maanantaina. Voin kyllä suositella:o)


    • Kokemus

      En voi suositella.
      Matto värjääntyi pestäessä, heidän mukaan ei takuu korvaa koska pesin itse!

    • mattomestari

      Handloom matto ei ole käsinsolmittu.Se on kasinkudottu eikä kestävä.Se on läysämpi.

      • Ahmad

        Läysä olla huono?


    • Katri Koski

      Minä olen sisustussuunnitelijä. En suosittelen tilata mattoja nettikaupasta.Koska matto pitäisi koskea ja nähdä.Nettikaupasta kuvat erilainen.Minä aina suosittelen minun asiakkaalle Helsingissä Istanbul Hereke Carpet mattoliike.Kalevankatu 27 Fredrikinkatu 43.Tarjolla erilaisiä itämaisia mattoja sellaisia joita en ollut juuri nähnyt mualla.Mattojen valikoima on erittain laaja.Liikkeeseen saapuu mattoja nimeen liitetyn Turkin lisaksi Iranista,Pakistanista,Afganistanista ja myös Intiasta, Nepalista sekä Kiinasta.Hyvää hinta-laatusuhde,Tuotteida,joita et mualta löydä.Olen varma hinnat halvempi kuin nettikauppa

      • Matonetsijä

        Hahahaa... Niin olet Hereken kauppias itse kirjoittanut. Käytä nyt jotain muuta kuin Googlen kääntäjää. Vai mitäs "sisustussuunnitTeljÄ" sanoo?


    • Älkäätulkohuijatuks

      Tuntuu aika vahvasti siltä että monien nettikauppojen asiakkaitten "tyytyväisyyskokemusmielipiteet" on liikkeen itse kirjoittaimia.
      Eikö vaan ?
      Itämaisten mattojen tapauksessa suomalaista on älyttömän helppo huijata.
      Useimmat asiakkaat ovat paremmin perehtyneet suomalaisiin räsymattoihin.
      Itämainen matto on itämaisten räsymatto.
      Olen niitä hankkinut joskus matkoilta kotiin, väliltä Kazakstan-Marokko
      (siinä välissä ent. Persia, Turkki jne.) se sama matto , joka täällä maksaa 500-7000 euroa, maksaa paikan päällä 50-700 euroa (max).
      Kuljetuskustannukset e i v ä t selitä hintaeroa.
      Provikat= voitto on päätähuimaavia, koska harva suomalanen tajuaa ettei ylihinnoiteltua kymmenkertaista hintaa kannata maksaa, kun ei laadunpäällekään ymmärrä.

      • Petetty5

        Hei
        Carpet vistalle mattonettifirmalle kun laitoin palautetta, niin he käänsivät sen valheellisesti ja tosi ovelasti omaksi edukseen, mikä oli tosi loukkaavaa !
        Yrittivät myydä väkisin minulle käytetyn maton uutena, siintä näille sivuille laitoinkin tietoa enemmänkin, peräti kahdesti :)
        En itsekkään usko noihin mahtaviin tyytyväisyyslukemiin, vaikkakin omani siellä näkyykin. Jouduin antamaan yhden tähden koska muuten en olisi voinut kirjoittaa palautetta, se kyllä ihmetytti ja pisti mietityttämään.(en missäännimessä olisi halunnut sitä tähteä antaa).
        Tämän firman kaupankäynti ei todellakaan ole sitä mitä meille hyväuskoisille ihmisille annetaan ymmärtää....siis, olet oikeassa jokasuhteen !


    • Arabi-aHab ja kameli

      On mattoja, jotka on nähtävä, nitten värit ja kuviot ei käy riittävän selviksi kuvissa eikä varsinkaan laatu. Maton värit on nähtävä sitä saada tunnustella ja hipelöidä, todettava sen paksuus tai ohuus ja paljonko on villaa/silkkiä,k inkamonta solmua määräalalla ja pitääkö koko paikkansa
      Itämaisten mattojen kaupassa - tuskin missään sisustuskaupassa- asiakas menee entiten halpan !
      Kauppiaat eivät ole suomalaisia. Rehellisyyttä voi kenties ehkä epäillä vähän....
      En ole ainakaan nähnyt yhtään sillä tavalla rehellistä kauppiasta missään päin maailmaa kuin suomalaiset ajattelevat asiasta. Marrakechin torilla tonnin matto lähti satasella loppujen lopuksi. Pakistanissa lähti 40-60 eurolla (pienehköjä mattoa, ei mitään 2x4m-kokoisia
      . Ei ne samaisensenmaalaiset kauppiaat (laidasta laitaan) Suomessa ainakaan mitenkään mitenkään rehellisemmäksi muutu, koska useimmat asiakkaat täällä ovat tietämättömpiä= helposti kusetettavampia. ?
      Vai mitä arvelette ?
      Lähtökohtani matkoillani ei ole hankinnoillani riistää ketään.
      Aina joudun maksamaan turistilisän, vähän enemmän kuin paikaillinen maksaisi.
      En muuta luulekaan ja maksan turislisän ihan mielelläni, kun mielessäni kertaan että Suomessa saisin maksaa kymmenenkertaisen hinnan matosta, joka sattuu sopimaan asuntooni.
      .En ihmetteli vaikka tähän mielipiteeseen, joka perustuu kokemukseen, tulisi jyrkkiä vastalauseita eri tahoilta. Antaa tulla vaan.

    • pettynyt5

      Huonoa asiakaspalvelua ja myynnissä johdatetaan harhaan !

      Asiakkaita johdatetaan harhaan mattojen mittasuhteissa. Maton piti olla käyttämätön, mutta se oli käytetty , varastossa matto ei kulu, kuten asiakaspalvelusta annettiin ymmärtää ! ja värit olivat laskeneet ilmeisesti pesussa.
      Matto oli myöskin likainen ja siinnä oli myös ilmeisesti kukkaruukun pohjasta jäännyt katkonainen, pyörenmuotoin pinttynyt likatahra. Palautusrahtikirjaa en ole vieläkään saanut ( yli1kk) lukuisista yrityksistäni huolimatta. Tilasin kaksi mattoa ja toinen oli ok (pikkaisen rispaantunut sivusta) jonka kuitenkin maksoin heti pois.
      Carpet vista yrittää edelleenkin tehdä minusta Klarnan asiakasta, vaikkakin olen hyvin moneen kertaan maininnut, että en tee sopimusta kyseisen yrityksen kanssa, koska ostan kaikki käteisellä ja ensin haluan aina nähdä tuotteen ja sitten maksan sen käteisellä heti pois. Asiakaspalvelussa on ollut ongelmia. Esim. Puhelu/ asian loppuun saattaminen jäi kesken koska asiakaspalvelijalla oli kiire kotia, joten hän vain laittoi tylysti puhelimen kiinne jne...
      Tämä piinaava kaupankäynti jatkuu edelleen...
      Tämä kaupankäynti perustui petokseen, joten en suosittele kenellekkään kyseistä firmaa !

      • overdyedvintage

        Jos maton nimessä lukee "Vintage", niin hieman silloin kannattaa perehtyä käsitteeseen. Olen ihan tietäen ostanut todella kalliita käytettyjä mattoja, koska ne ovat useasti parempia kuin uudet. Eivät vanhat ajat palaa sielläkään päin maailmaa, missä näitä tehdään. IKEA:sta saa uusia juttuja, ja nehän ovat tosi hyviä - eikös niin?


    • Törkeää toimintaa

      Huonoa asiakaspalvelua ja myynnissä johdatetaan harhaan !

      Asiakkaita johdatetaan harhaan mattojen mittasuhteissa. Maton piti olla käyttämätön, mutta se oli käytetty ! , varastossa matto ei kulu, kuten asiakaspalvelusta annettiin ymmärtää. Ja, värit olivat laskeneet ilmeisesti pesussa.
      Matto oli myöskin likainen ja siinnä oli myös ilmeisesti kukkaruukun pohjasta jäännyt katkonainen, pyörenmuotoin pinttynyt likatahra. Palautusrahtikirjaa en ole vieläkään saanut ( yli1kk) lukuisista yrityksistäni huolimatta. Tilasin kaksi mattoa ja toinen oli ok (pikkaisen rispaantunut sivusta) jonka kuitenkin maksoin heti pois.
      Carpet vista yrittää edelleenkin tehdä minusta Klarnan asiakasta, vaikkakin olen hyvin moneen kertaan maininnut, että en tee sopimusta kyseisen yrityksen kanssa, koska ostan kaikki käteisellä ja ensin haluan aina nähdä tuotteen ja sitten maksan sen käteisellä heti pois. Asiakaspalvelussa on ollut ongelmia. Esim. Puhelu/ asian loppuun saattaminen jäi kesken koska asiakaspalvelijalla oli kiire kotia, joten hän vain laittoi tylysti puhelimen kiinne jne...
      Tämä piinaava kaupankäynti jatkuu edelleen..

      Minun kohdallanin mattokauppa perustui petokseen, joten en suosittele kenellekkään kyseistä firmaa !

      PS. Helsingissä on hyviä mattoliikkeitä, sieltä kannattaa ostaa matot, niin ei tule näin valtavasti ongelmia.

    • Jukka145

      Taitaa olla näistä matoista vielä jälkipolvillekin iloa!
      Hinnat ovat edullisia ja laatu sitä mitä kuvissa ja tekstissä luvataan. Jos matto ei sovi sisustukseen se on helppo palauttaa tai vaihtaa uuteen.

    • Lankaan mennyt

      Älkää ostako mattoja Rugvistasta. Tilaus ja toimitus sujuu kyllä hienosti ja nopeasti, mutta maton palautus onkin toinen juttu. Palautusrahtikirjaa ei vaan tule useasta pyynnöstä huolimatta. Olen nyt odotellut pari viikkoa, minkäänlaista vastausta en ole s-postiviesteihini saanut. En tajua, miten olen voinutkin olla näin typerä.

      Jatkan taistelua maton palautuksen kanssa. Mutta varoituksen sana kaikille. Ostaminen ja tilaaminen kyllä ok, mutta mikäli matto ei miellytä, palautus ei onnistu. En suosittele tätä nettikauppaa.

    • Lankaan mennyt

      "Lankaan mennyt" korjaa edellisen viestin. Sain parin viikon odotuksen jälkeen palautuslaput ja ohjeet. Homma toimi kuitenkin. Vähän hitaasti, mutta toimi. Suosittelen kuitenkin :))

    • mattoko

      Olen tilannut sekä carpetvistasta että carpetU2:sta itämaisia mattoja, ensimmäiset tulevat Malmöstä, jälkimmäiset Kreikasta. Olen ostanut niitä alennettuja, niin ovat paljon halvempia, kuin missään kaupassa Suomessa ja meillä päin ei edes ole niitä kaupoissa.
      Kannattaa tutkia tarkkaan mattojen kuvat ja selitykset ja ohjeet. Olen ollut tyytyväinen. Pieniä vinouksia käsinkudotuissa aina voi olla, jos on selvä vika, siitä on maininta maton esittelyssä.

    • Kismittää

      Tilasin ja maksoin 11.4.-17 räsymaton. Laitoin kyselyn 24.4. kun mattoa ei kuulunut. Vastaus tuli englanniksi, jossa luvattiin maton olevan tuona samana päivänä minulla. Huomenna on 28.4. eikä matosta vilaustakaan! Taisi mennä rahat ilman vastinetta. Vai onko posti tyrinyt? Eipä meinannut kelvata mikään nimimerkki alle!

    • Anonyymi

      Tilasin juuri maton Rugvistalta- olikin väärän värinen ja otin yhteyttä netin kautta heihin
      Outoa, ettei ollenkaan normaaleja palautussivuinfoja ollenkaan vaan joudut kirjoittamaan itse englanniksi viestin.

      Yllättäen en saanut mitään tilauksen vahvistusta heiltä, mitä hämmästelin jo tilattuani.
      Nyt sitä kysellään, vaikka ei lähetetty sähköpostiin

      Saas nähdä, miten palautus sujuu...
      Ja yksi kiva juttu- matto rullattu niin tiukkaan heillä, että et palauttaessa millään saa sitä takaisin siihen muoviputkeen. Tarkoituksellista?

    • Anonyymi

      Olen ostanut useita mattoja heiltä ja aina ollut tyytyväinen niin mattoihin kuin toimituseenkin. Maksan aina Klarnan kautta 30 päivän maksuajalla, niin mahdolliseen tuotteen palautukseen on hyvin aikaa eikä tarvi sitten setviä rahojen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe