Aihe

Mikä on eläinlääkärin ammattivala?

pöööööööööhkö

Eli otsikko jo kertoo: mikä on eläinlääkärin ammattivala? Onko se Hippokrateen vala sovellettuna vai onko ihan joku omansa? Vai onko ollenkaan?

5

334

  Vastaukset

  • On oma. En muista ulkoa.

  • Ei ne ainakaan noudata mitään valaa, koska eläinlääkärien virheisiin oman lemmikkini menetin ja sen vieminen oikeuteen asti on tehty kalliiksi ja mahdottomaksi. Etenkin sen jälkeen kun pitää maksaa ne virheistä kasaantuneet eläinlääkärimaksut.

   On muuten vanha keskustelu ja vasta nyt joku vastannut.

   • Olen pahoillani, että olet menettänyt rakkaan ainutkertaisen lemmikkisi.

    Virhe ei kuitenkaan sinällään liity valaan, koska niin eläinlääkärin kuin lääkärin valassa luvataan tehdä parhaansa, ja aina se paras ei ole virheetön suoritus, vaikka näin me kaikki toivoisimme.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen pahoillani, että olet menettänyt rakkaan ainutkertaisen lemmikkisi.

    Virhe ei kuitenkaan sinällään liity valaan, koska niin eläinlääkärin kuin lääkärin valassa luvataan tehdä parhaansa, ja aina se paras ei ole virheetön suoritus, vaikka näin me kaikki toivoisimme.

    Parhaansa olisi jos kantaisi jotain vastuuta virheistään eikä piilottelisi niitä tai olisi epärehellinen vaan myöntäisi suoraan tehneensä virheen kun sellasita sattuu. Ei näistä virheistä opita mitään jos niitä ei myönnetä ja käydä lävitse. Tekosyitä ja heitellään vain paikasta toiseen.


  • Eläinlääkärinvala on käytännöntason navettatesti. Mennään sappaat jalassa navettaan sisälle. Pitkävartinen kummikinnas kädensuojaksi. Kinnas ei ole pakollinen, mutta helpottaa valan teossa. Sitten tökästään koura lehmän hännän alla olevaan onkaloon olkapäitä myöten niin pitkälle kuin ylettää. Ulosvedettäessä pitäisi tulla aimo läjä sitä ihtiänsä ulos. Mitä enemmän tulloo sitä parempi. Eläinlääkärin vala ja näyttökoe on suoritettu. Ammatinvalinnan eettinen puoli tulee samalla hanskattua. Jos yököttää ja huippaa päässä on parempi vaihtaa ammattia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1782