Suojeliko NATO dollaria Libyassa?

todelliset syyt?

On olemassa eräs teoria siitä, miksi Nato ihan oikeasti hyökkäsi Libyaan. Se on nimittäin Gaddafin suunnitelma ottaa käyttöön Afrikassa laajemmin kultadinaari, eli Libyan rahayksikkö joka olisi perustunut kultaan. Tämä suunnitelma oli suora hyökkäys dollaria ja euroa vastaan. Tämä olisi muuttanut maailmanlaajuisen talouspainotuksen, sillä kaikki kaupankäynti olisi yhtäkkiä perustunut kultaan, ja olisi tehnyt maailman keskuspankeista ja muista rahayksiköistä turhia. Libyalla on valtavat kultavarastot suhteutettuna väkilukuunsa.

Russia Todayn uutisjuttu Youtubesta;

http://www.youtube.com/watch?v=GuqZfaj34nc

Magneettimedian juttu aiheesta;

http://www.magneettimedia.com/?p=6499

"Libyan hallitsija, kenraali Muammar Gaddafia on ahkerasti demonisoitu mediassa. Länsi on avuliaana kiiruhtanut demokratisoimaan Libyaa ja vapauttamaan sen sorrettuja kansalaisia.

Mitä sitä ennen tapahtui?

Gaddafi valmistautui ottamaan käyttöön kultadinaarin öljykauppaa varten. Dinaari oli tarkoitus käyttää vaihdon välineenä sekä Afrikassa että muiden kiinnostuneiden maiden kanssa. Gaddafi oli työskennellyt Malesian kanssa vuodesta 2002 valmistellen dinaarin käyttöönottoa dollarin sijaan. Mukaan ilmoittautuneita maita olivat Sudan, Burma, Indnesia, yhdistyneet Arabiemiraatit, Iran sekä Irak ennen Irakin sotaa. Irak oli juuri sopinut Ranskan ja kenraali de Gaullen kanssa vaihtavansa öljyä euroihin dollarin sijaan, kun Bush saapui vapauttamaan irakilaisia.

Ranskan nykyinen presidentti Nicholas Sarkozy on luonnehtinut Gaddafin dinaari-suunnitelmaa “uhkaksi ihmisen taloudelliselle turvallisuudelle”.

Libyan keskuspankki oli ennen hyökkäystä Libyaan muista valtioista poiketen sataprosenttisesti valtion omistuksessa ja siten monikansallisen BIS:n (Bank of International Settlements) kontrollin ulkopuolella. Libya kykeni rahoittamaan projektinsa ilman ulkopuolisten sekaantumista sekä nollakorolla. Libyan keskuspankilla oli ennen lännen aloittamaa demokratisoimista 144 tonnia kultaa holveissaan. Ranskan ja lännen tukemat, Gaddafia vastustavat Benghazin kapinalliset perustivat ensi töikseen uuden keskuspankin, joka saman tien tunnustettiin Pariisin pörssissä ja heti sen jälkeen muissa lännen pörsseissä. Kapinalliset perustivat pankin ennen hallituksen tai armeijan perustamista.

On olemassa todistusaineistoa siitä, että Ranska alkoi valmistella Benghazista alkavaa kapinaa Gaddafia vastaan jo marraskuussa 2010. Yhdysvaltalainen kongressiedustaja Dennis Kucinich vahvistaa epäilyn.

Amerikkalainen kenraali Wesley Clark puolestaan kertoi Democracy Now-organisaatiolle jo vuonna 2007, että Bushin hallinto oli päättänyt hyökätä Irakiin, Libyaan, Syyriaan, Libanoniin, Somaliaan, Sudaniin ja Iraniin. Yhteistä hyökkäyksen kohteeksi valituille maille on, että maiden keskuspankit eivät kuuluneet BIS-järjestelmään ja olivat siten kontrollin ulkopuolella. Tietenkin maissa on myös runsaasti öljyä.

Tärkeämpää lienee kuitenkin se, että Libyassa on vettä. Gaddafi käytti Libyan keskuspankin kautta 33 biljoonaa dollaria rakentaakseen 4000 km pitkän putkijärjestelmän nimeltä Great Man-Made River. Tekojoen avulla oli tarkoitus tuoda vettä 70% väestöstä. Libyan keskuspankki rahoitti myös Afrikan ensimmäisen telekommunikaatiosatelliitin. Satelliitti aloitti toimintansa joulukuussa 2007, ja riisti samalla Euroopan teleyhtiöiltä 500 miljoonan vuosimaksun, jonka ne olivat aiemmin veloittaneet Afrikan 45 kansalta palveluksistaan.

Suomessa ei tarvitse pelätä vapauttajia. Pohjavesivaramme lienee jo luvattu IMF:lle lainojen vakuuksiksi, ja muutenkin niiden hallinta on siirtymässä EU:lle."

18

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin,

      Onhan sitä rasistin pakko keksiä jokin satu ja höpö höpö- teoria, joka peittäisi sen totuuden, että tyranniaan kyllästyneet Libyalaiset päättivät vihdoin kaataa 1960 kommareitten tuella valtaan päässeen Gaddafin.

      Onhan jo vuosikymmeniä selitetty, että arabit eivät kertakaikkiaan kykene demokratiaan ja siksi mikä tahansa hirmuhallinto on heille parempi.

      Ei pikkuPioneerit kertakaikkiaan kestä sitä ajatusta, että nyt on tilanne muuttunut.

      Ja mikä pelottavinta: sama ajatus, mikä heräsi ensin Tunisiassa ja sitten egyptissa, voisi Libyan jä Syyrian jälkeen levitä myös Venäjälle ja Kiinan kapinallisiin maakuntiin.

      Liki 2 miljardia ihmistä vapautuisi häikäilemättömien diktaattoreiden ikeestä.

      Sitä rasistinen PikkuPioneeri ei kertakaikkiaan kestä.

      Eikä varmaan edes sitä, että Libyan jälleenrakentamisen miljoonahankkeet menevät suurimmalta osin nille maille, jotka olivat valmiita antamaan ilmatukea Libyan kansalle.

      Nyt on tehty ero niiden välillä, jotka auttavat kansoja hädän hetkellä ja niiden, jotka pelkurimaisesti kieltäytyvät avunantamisesta.

      NINEL

      • ninel et terve!

        Nato pommittaa kaupungit hajalle ja tappaa laumoittain siviliä. Millä rahalla ne rakennetaan?
        Jos naton sotakone lähtee? Narkkarikapinalliset syöstään heti vallasta.
        Uusi Afkanistan!


      • NINELI NEITI

        Mä olen lukenut väkisinkin sun typeriä kaavamaisia mielipiteitä, jotka ikään kuin ovat sellaisia - että exel taulukossa on aiheet ja siitä sitten katsot: "Mitä oikeistolaisen tulee ajatella" kussakin tapauksessa. Tyylipuhdas Kokoomus idiootti. Tämä noudattaa tyyliltään yksipuoluejärjestelmän methodeja likaa, eli et saa ajatella Sinä vaan katsot "taulukostasi", että esim. Täytyy asettua Israelin asioissakin aina Israelin puolelle, USA:n asioissa aina USA:n puolelle... jne...

        Kenen puolelle Sinä sitten asetut, jos Israelin tai USA:n edut eivät olisi yhteen sovitettavissa vaan tulossa olisi varma yhteentörmäys?

        Olen minäkin eräänlainen oikeistolainen, tai kolmannen tien kulkija, tai oikeistolainen, mutta en porvarillista oikeistoa – niin sanoakseni. Ajattelen asiat tapauskohtaisesti täysin itsenäisesti, toivoisin, että myös sinä tekisit samoin, mikäli kykenet siihen tai omaatko niin paljon kommunistin sielua, ettet kertakaikkia kykene itsenäiseen ajatteluun, (niin tyypillistä ainakin tämän päivän Kokoomus hörhöille? jos näin on on myös melko turhaa kirjoitella mitään, tosin en sitä sinulta voi, enkä haluakkaan kieltää Jatka samaan malliin vain...heh:)


        http://www.saul-masson.info

        -masson.


      • dfgfgfgf

        Ninel parka ei näköjään pysty hahmottamaan laajempaa kokonaisuutta tuossa Gaddafin murhassa. Suurin osa Suomalaisista on valitettavasti yhtä aivopestyjä.


      • VONAMOr

        No niin "ninel2010", onko se demokratia ja onni nyt kohdannut Libyan?


    • $: USAn viimepönkkä

      Kyllä vaikuttaa luultavalta. Toisaalta sellaiselle valtiolle kuin USA pelkkä voimankäyttö on tärkeä keino osoittaa olemassaolonsa. USA on perustettu intiaaneilta ryöstetylle maalle ja sen liittolaiset Israel ja Britannia ovat samassa tilanteessa. Uhkailu valloituksilla ja näytöt ovat oleellinen osa sen olemusta ja sen kansalaiset haluavat uskoa sotaan ja ryöstämiseen.

      Sen osoitta jo Syyrian tapauskin. USA kaataa hallitusta Syyriassa jotta oma taloustoivottomuus ja Kiinanvelat eivät muistuisi mieleen. Ja itsetuntoa nostaa että voi pakottaa osan natovasalleistaan myötäilemään uhkaamalla kauppapakotteilla.
      http://rt.com/news/syria-one-sided-coverage-187/

    • Niin,

      Gaddafi leimasi poliittiset vastustajansa rotiksi ja torakoiksi, jotka saa tapaa ketä huvittaa. Gaddafi myös uhkasi hävittää koko Libuan maan tasalle jos hän ei saa olla vallassa.

      Viimeisen kolmen neljän kuukauden ajan Libuan tilapaishallinto on osoittanut Naton maalit. Eli se kohteet, joista Gaddafin palkamurhaajat on tulittanut, niin talapaäishallinnon joukkoja kuin siviilejäkin.

      Joten jokainen Naton pommitus on lyhentänyt konfliktia ja säästänyt niin siviilien kuin tilapäishallinnon joukkoja.

      Hassu juttu tuo Syyria: joidenkin mielestä Suurian hallituksen omien kansalaisten teurastusta ei saisi häiritä. Ymmärrän toki, että niin Kiinalla kuin Venäjän Federaatiolla on kova tarve turvata omien kansalaistensa teurastuksen mahdollisuus.

      Jos Syyrian hallitukselta kielletään ja hallitus kaadetaan parin tuhanen oman kansalaisen teurastuksen vuoksi, niin Kiina ja Venäjä ei voi enää täysin luottavaisin mielin uhata omaa noin 2 miljardin väestöään silmittömällä teurastuksella.

      Siis Saddamin ja Gaddafin kohtalo voisi olla myös Hu Jintao ja Putin kohtalo.

      Nyt Kiina ja Venäjä pitää 2 miljardia ihmistä panttivankinaan tyranniansa varmistamiseksi.

      Pohjois-afrikan mallia pelätään aivan tosissaan.

      NINEL

      • Ninneliini pieni

    • samaa mieltä

      mikä on tuo artikkelissa esiintyvä gen. De Gaulle? hän muistaakseni menehtyi 1970,sen jälkeen alkoi irakin sota? kumpi vuosi -91 vai tämä valesota?
      päivittäkää joku elossa ollut de gaulle ensin...

    • larry törn

      No jos Nato vaikka seuraavaksi hyökkää Venäjälle ja Kiinaan, niin ehkä saisi vihdoinkin sopivaa vastusta, ettei aina tarvitsisi pienempiään kiusata... en kyllä mitenkään tue kumpaakaan sodan osapuolta, mielestäni Nato ja ko. arabimaat ovat yhtä surkeaa sakkia kaikki tyynin, suomalaiset mukaanlukien.

    • Valkoisen talon johtama roskajoukko hyökkää vain sinne,missä on suuret luonnon-
      varat,sillä monopolikapitalistien arvovaltahan perustuu luonnonvarojen ja kansojen
      riistoon.Libyan sisällissota on vasta alussa.

      • UN-exä

        "Valkoisen talon johtama roskajoukko hyökkää vain sinne,missä on suuret luonnon-
        varat"

        Ai? Paljonko varastivat esim. Iraqista? Tai Afghanistanista? Kenties Vietnamistakin?

        Obamaa pahempana uhkana näkisin äärimuslimien terrorismin lisääntymisen kyllä, ja koska Obama itse on se "Suuri saatana" niin tässä tapauksessa asetun samalle puolelle. Muslimeja vastaan minulla ei ole mitään, 99% Muslimeista on rauhaa rakastavia mutta tietyt radikaalit kannattajat ovat tiettyjen ääritiukkojen imaamien kouluttamia.

        Paljon kertoo se, että esim. Kabulin ulkopuolella vaikkapa vuoristossa ainoa kirja mitä monet ovat lukeneet on Koraani, sekin siis arabiaksi eikä omalla kielellä. Näihin nuoriin miehiin on luonnollisesti helppo vaikuttaa kun ei heillä ole tietoa muunlaisesta elämästä kuin mitä Imaami on heille (halunnut) kertonut.


    • surunveri

      Aloittaja on mielestäni aivan oikeassa. NATO:n ja USA:n poliittinen johto tekee tällaisia päätöksiä harkiten ja asioita puntaroiden. Vaakakupeissa painaa monet tekijät, ja raskaimmat niistä tuskin ovat ne, jotka mediassa esitetään moraalisiksi perusteluiksi toiminnalle. CIA:n peruskauraa olisi valmistella tällaista operaatiota lietsomalla juurikin noita paikallaisia tai mahdollisesti aseistamalla niitä.

      Onhan se esimerkiksi päivän selvää että USA aloitti Irakin sodan valheellisin perustein, jokainen USA:n päättäjä, jolla vaikutusvaltaa tuon hyökkäyksen aloittamiseen oli, tiesi varmasti ettei sieltä mitään kemiallisia aseita löydy, kun koko juttu oli muutenkin tekaistu.

      Kyllähän se Gaddafi oli diktaattori, ja vaikka Libyassa asiat olivat poikkeuksellisen hyvin, koska maa oli rikas diktatuuri, niin ei häntä nyt aivan pulmuseksi voi mennä sanomaan. Sen sijaan on päivän selvää, ettei hänen hallitonsa ollut mitään Pohjois-Koreaan verratavaa hirmuhallintoa, jossa kansa näkee nälkää sairaan johtajan sotilasvoimien kustantamiseksi.

      Niinpä monessa muussa maassa olisi paljon suuremmat eettiset perusteet länsimaille tai NATO:lle puuttua peliin kuin Libyassa oli. Se miksi kuitenkin juuri Libyan toimiin puututtiin, perustui melko varmasti Gaddafin henkilökohtaisiin toimiin Afrikassa, mutta ennen kaikkea tärkeimmät syyt olivat:

      Öljy ja Libyan vauraus.

      Lopuksi vielä Vladimir Putinin kommentit asiasta (nämä eivät kuitenkaan tue yllä esitettyä, vaan ovat tekstistä irrallisia kommentteja):

      http://www.youtube.com/watch?v=Iw5Ij_RFJ1Q
      http://www.youtube.com/watch?v=BisbSxipR-I

    • Seuraavaksi: Yemen, Syria,Iran ja sitten todellinen kohta- Venäjä! ( Kiina muutenkin jo kapitalistien käsissä). Democracy? Bullshit !!!! Money talks!

    • Amerikanherrat ei uskalla hyökätä enää mihinkään valtioon vaan pyrkii estämään sen,ettei mikään arabivaltio hyökkää Israeliin.Kun maailmantalous ajautuu pikkuhiljaa
      taantumaan,valtioiden välille syttyy valuutta- ja kauppasodat.

    • YKdown

      Toivottavasti pian hirtämme Euroopan keskuspankkijärjestelmän (EKPJ) tyrannit jokaisessa Euroopan maassa. Maailman mittakaavassa tärkeää on surmata Bushin perhe ja hallinnon jäsenet sekä Benjamin Netanjahu. Meidän tulee myös lähettää kuolemanpartiot Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) byrokraattien perään.

    • sitä samaa aina ...

      Tämä on sitä vapautta ja demokratiaa parhaimmillaan. Kukas tapettaisiin seuraavaksi? Eihän tätä iloa kauaa kestä ja hirmuhallitsijat pitkästyvät. Talouttakin pitäisi piristää jollakin keinolla.

    • puhdas ryöstö!

      Ryöstö se oli!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      2685
    2. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      154
      2121
    3. Puolustusvoimien henkilötiedustelukurssi

      on uusi kurssi poikkeusoloja varten, jonna kuka tahansa voi hakea. Ehkä se korvaa entisajan "kyläpäälliköt"? Vai onko mu
      Maanpuolustus
      59
      2115
    4. Opettajat kertovat miten karuksi koulunkäynti on mennyt Suomessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010672912.html Tämä asia on ollut jo tiedossa monilla tavan ihmisillä pitkään Suomessa
      Maailman menoa
      155
      1959
    5. Kenen kanssa haluat rakastella??

      Siitä galluppia, vastatkaa vaan rohkeasti! SANNA! 😚😘, on aapeen vastaus. Ja se ei selittelyjä kaipaa! Mieheltä
      Ikävä
      63
      1846
    6. Kysyisin vain yhden kysymyksen

      Haluatko häntä, kaivattuasi, enää oikeasti elämääsi?
      Ikävä
      116
      1738
    7. Mitä haluaisit sanoa ikäväsi kohteelle

      juuri nyt? Aloittaja: Olisit tarjonnut vaan!! 😛
      Ikävä
      86
      1459
    8. Uskotko että kaivattusi

      tykkäisi ulkonäöstäsi?
      Ikävä
      108
      1281
    9. Hiljaisuus särkee sydämeni

      Mutta olen yhä olemassa. Enkö ansaitse totuutta. Emmekö me -sinä ja minä -ansaitse sitä. Emmekö olisi ansainneet yhden
      Ikävä
      65
      1125
    10. Olen koittanut

      Suhtautua sinuun joka päivä kuin keneenkä tahansa muuhun ihmiseen. Mutta kun jostain ihmisestä tulee tärkeä, hänestä väl
      Ikävä
      54
      1109
    Aihe