Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minne Filippiineillä?

vippe79

Tarkoitus olis lähteä Filippiineille ensi vuoden alkupuolella. Lentoa suunnitellut Cebuun. Kertokaahan minne sieltä vois suunnata? Kokemuksia? Etelä puoli näistä saarista kiinnostaa tosiaan.

16

1039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Limketkai mall

      Ehtottomasti Mindanaolle,.olen piipahtanut saarella 12 kertaa ja se jaksaa aina vaan miellyttää. Surigao on mukava pikkukaupunki aivan pohjoisessa hienoja rantoja lähistöllä, Cagayan de oro siitä lounaaseen,.aivan uskomattoman ystävällinen ja turvallinen suurkaupunki ja siinä lähistöllä Camiguin island,.aivan "must" paikka lukuisine lähteineen. Bukidnonissa on adventurepark ja huima Zipline,.Iligan cityssä Timoga ulkovesialtaat ja lukuisia vesiputouksia. mutta saaren keskiosaa Cotabatoa ja osin Zamboangaa kannattanee vältellä. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja länkkäreitä ei näy nimeksikään, pelkästään positiivinen asia.

      Tilasin juuri matkan Cagayaniin,.Turkish airlines tossa marraskuussa Istanbulin kautta Hong Kongiin 510€ ja Siitä jatkot Philippine airlinesillä Mindanaolle Manilan kautta. Koko satsi lentoja 700 Euroa,.yön stoppi mennessä Manilassa. Ei paha hinta:)

      • Moips,

        mikäs vika Cotabatossa on? Mitä olen lukenut ni Zambon alueella on muutamia juttuja ollut, mutta mikäs Cotabatossa? Tottahan on ettei siellä paljon länkkäreitä näy, mutta vaimoke ainakin sanoi että turvallista on. Tiedä häntä, voihan sitä auton alle huomenna jäädä. :)


    • Reisireiska

      Cebu on ihan jees mesta mutta itse kaupungissa ei juurikaan nähtävää. Onhan siellä Ayala mall,.Grosroads monine ravintoloineen ja muutamia baarikeskittymiä mm. Mango, josta löytynee kyllä yöseuraa. Lapu Lapulla on resortteja moneen makuun. Jos sukeltamaan haluat kannattaa ottaa lautta Dumagueteen ja Dauinin pikkukylään siinä vieressä. Upeita resortteja ja hienoja sukellusmestoja. Siitä kun katsot merelle näkyy Siquijor Island,..hienoja rantoja ja mukava rentouttava mesta saari hyppelylle. Saarelta pääset mutkattomasti Mindanaolle jossa siittää nähtävää vaikka kuukaudeksi. Lauttamatkat Filippiineillä ovat ilahduttavan edullisia.

    • cdo

      Olen myös ensi kuussa matkaamassa Mindanaon saarelle, Manilan kautta menen myös. Edellä tulikin aika paljon vinkkejä Mindanaosta, mitä tehdä ja mihin ei kannata suunnata.
      Ehkä vielä yksi näkemisen arvoinen saari edellisten lisäksi on Bohol, mikä kannattaa katsastaa, jos aikaa on ja sinnekin on helppo mennä Cebusta. Todennäköisesti sinulla jää seuraavaankin kertaan paljonkin nähtävää.

    • Limketkai mall

      Matkaatkos sinäkin Cagayaniin?

      • cdo

        Jep.. Cagayan on kohteena ja siinä lähistöllä liikun myös.
        Tässä vielä linkki vinkki sinne päin aikoville:

        www.cdoguide.com/


    • vippe79

      Kiitos näistä vinkeistä kovasti. Cebussa ei ole tarkoitus olla kuin ihan päivä pari ja siitä suunnata jonnekin. Mindanao kuulostaa hyvältä kertomustenne perusteella, ehkä yksi etappi se. Mites tonne Mindanaolle kantsii Cebusta mennä? Lentämällä? Lautalla?

    • Limketkai mall
    • - JoXX -

      Käytiin puolitoista vuotta sitten seuraavilla mestoilla: Lapu Lapu, Malapascua ja Panglao (Bohol). Kun lentää Cebulle niin suosittelen kyllä pysähtymistä Lapu Lapulle ainakin paluumatkan edeltäväksi yöksi koska bussit ja lauttamatkat kestää paikan päällä pirun pitkään. Muuten Lapu Lapulla ei kyllä paljon annettavaa ole. Hienoa Resortseja joiden sisällä kaikki maksaa liioittelematta 5 - 10 kertaa enemmän kuin missään muualla.

      Bussilla menimme sitten Cebun pohjoispäähän ja siitä pienellä veneellä Malapascualle. Se onkin sitten jo yksi parhaimpia lomapaikkoja jossa ollaan käyty. Tekemistä ei tosin hirveästi ole mutta fiilis saarella on mahtava. Rentoa rantaelämää ja paikallisten järjestämiä reissuja lähisaarille vaikka kalastamaan tai snorklaamaan.

      Boholille mentiin Cebu Citystä lautalla (sellainen Tallinnan pikalautta). SIellä turismi on paljon suurempaa kuin Cebulla tai ainakaan Malapascuassa mutta eihän se välttämättä huono asia ole. Palveluita löytyy paljon enemmän ja tekemistä niiden myötä. Pakolliset reissut on tietenkin kuuluisan kummituseläimen bongaaminen luonnonpuistosta ja matkat saaren keskelle kukkuloita ihmettemään. Majoitukset löytyy eteläpäässä olevasta Panglao saarelta jossa rannoillakin kieli muuttaa Thaimaasta tutuiksi tulleiksi Saksan, Ruotsin ja Venäjän kieliksi. Majoitus tarjontaa on kuitenkin paljon ja melko edullisesti

      • Cebuun lentäessäni sain kullanarvoisia neuvoja paikalliselta koneessa.
        Lentokentällä on turistitoimisto, joka neuvoi minulle halvan ja hyvän hotellin. Jos olet menossa Boholille, hotelli on melkein lauttarannassa. Lentokentältä noin 15 min taksimatka, joka maksoi 200 php!, noin 3,5 euroa.
        Lentokentällä älä ota taksia heti ovelta, vaan kiipeä tien toisella näkyvät portaat ylös. Siellä on virallisia ja halvempia takseja.
        Malapascuaakin kehuvat kovasti, joten sinnekin pitäis päästä. Huom, saarella ei ole pankkiautomaatteja, joten käteistä mukaan. Luottokortti käy, mutta joutuvat sottamaan mantereelle ja varmistamaan kortin :O).
        Ja tässä tuo edukas hotelli Cebun sataman lähellä:
        http://www.sampaguitasuites.com/


      • vippe79

        Olisiko kivoja hotelli vinkkejä Panglaosta ja Malapascuanilta? Missä itse yövyit?


    • 3245678243165

      Tapsu55: Juurikin tuossa hotellissa tuli oltua melko monta yötä! Hyvässä paikkaa on, Fuente Osmenan liikenneympyrän vieressä. Kiva henkilökunta, jne. Läheltä löytyy aivan kaikki, mitä voi kuvitella tarvitsevansa. Isoon ostoskeskukseen (Robinsons) ~50m kävelymatka, mäkkäriin ~100m, jne.

      Tosin Cebulta kyllä kannattaa siirtyä jonnekin, itse olin Boholilla suurimman osan ajasta. Siellä on paljon leppoisampi ilma, ei ole niin helvetillisen kuuma, kuin Cebussa, eikä ole ihan niin mahdoton väenpaljous.

      • 16+8

        Niin näitähän on siis kaksi ja puhutte ilmeisesti eri paikoista. Tapsun tarkoittama on downtownissa. Samaa firmaa kuitenkin, olettaisin.


    • No perskukata rallaa, niitähän on todella kaksi. Minä olin Magellan streetillä ja toinen on Mango Avenuella. Ja samat hinnat. Jos ostettavaa on, niin täytyypä yöpyä tuolla 324.........:n puhumassa paikassa.
      Boholillekin haluttaisi uudestaan, kävin vain päiväreissun Cebusta ostamalla turistitoimistosta koko päivän paketin, maksoin myös paikallisen mimmin reissun..

    • Miksaxxx

      Ois kans suunitelmis lähtee helmikuun puolesvälis tutustumaan paikkaan, Pikkasen netist paikkoihin nyt tutustunu ja mieles ollu et jos Boracayhin suuntais. Oisko kellään kokemusta? Onko ihan täys turistirysä vai käymisen arvoinen paikka? Hotelliks ois Lingganay vaihtoehtona, koska hyvän kokoinen sviitti vaikuttaa todella halvalta. Mut onko hotelli jotenkin huono sijainniltaan?

      • buffaa

        Ei todellakaan kannata Boracaylle mennä, paitsi jos matkan tavoitteena on muuta maata kalliimmat hinnat ja turistimassat. Mestan ainoat hyvät puolet on aktiviteettien suuri määrä ja viti valkoinen hiekka. Kyllä sitä valkoista hiekkaa muualtakin Filippiinejä löytää, vaikkakin Boracaylla se on kuulemma ''maailman hienointa''


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe