Psykiatria Kajaanissa

Juorut liikkuu

Kajaanin psyk.osastojen ja psyk.polin työntekijöillä ei näytä olevan vaitiolovelvollisuutta. Mielenterveyshoitajat ovat jatkokouluttautuneet ilman yo-tutkintoa eli ilman yleissivistystystä psyk.sairaanhoitajiksi. He juoruavat kaikkialla myös puolisoilleen työnsä sisällöistä ja asiakkaistaan.

68

5877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juurikin näin

      Mitä enemmän lukee terveyskirjoja niin sitä sairaamaksi mieli muuttuu.. Terveydenhoitajat ovat mielisairaita.

      • Anonyymi

        sinänsä surullista että narsistinen persoonallisuushäiriö on hyvin yleinen sairaus juuri psykiatrien keskuudessa ja iso osa näistä psykiatreista on jäänyt hoitamatta


    • Kuulolla ollaan

      Olen monet kerrat ollut lenkillä ja edessäni on kulkenut terveudenammattilaisten naisparivaljakko ja he ovat puineet kovaan ääneen töistään ja potilaista. En ole tiennyt pitäiskö kävellä rinnalle ja räyhätä vaitiolovelvollisuudesta vai ilmoittaa heidän pomoilleen.

      Kerran junassa terveydenammattilaiset jauhoivat junavaunussa asiakkaistaan ja heidän omaisistaan, niin että vaunussa kuulivat kaikki. Nousin ylös heidän takanaan istuessani ja sanoin näille alikehittyneille:"Eikö teitä koske vaitiolovelvollisuus"ja lähdin ravintolavaunuun loppumatkan ajaksi.

      Olen useaan kertaan joutunut asioimaan huoltoasemalla ja siellä istuu likipitäen kaikki vapaa-aikansa mielenterveyshoitajamies, lähestyen eläkeikää. Siellä hän kertoo kaikki asiat työstään jne. Kukaan ei tähän puutu.

      Vaitiolovelvollisuus ei koske näityä virkamiehiä siinäkään suhteessa, että he levittelevät työkavereittensa henkilökohtaisia asioita kapakoissa, seurueissa, työyhteisöissä, läheistensä ja tuttaviensa keskuudessa.

      Vaitiolovelvollisuus on vain WC-paperin arvoinen. Sillä pyyhitään kaikkien perseet.

    • ammattihullu

      Eipä ne hullut itse tajua mitään joten mitä se haitta vaikka vähän heistä åpuhummekin vapaa-ajalla. Saa sitä golleegat työasioistaan jorista muuallakin kuin työpaikalla.

      • fdsfsdafs

        työasioista ei saa puhua muiden kuullen eikä ulkopuolisille. Normaali ihminen ymmärtää, että työasiat ei kuulu muille, tyhmä ei.


      • Reiska K

        Apulais ylilääkäri on paras (Baby) tapaus Kajaanissa


    • vaitiololupaus

      Turha valittaa täällä. Tehkää kantelu. Nimet ja tapahtumat ylös ja tälläiset pölvästit vastuuseen.

      • tikkis10

        Valituksia tehty.Mitään ei tapahdu.Sairaanhoitaja loukkaa potilastaan kahden kesken ja kun valitat sana sanaa vastaan...arvaattekin kuka voittaa.

        Minua ainakin lohdutta nämä kirjoittelut täällä.Sillä en ole asian kanssa yksin.Aika paradoksaalista kylläkin.


      • Ota joku
        tikkis10 kirjoitti:

        Valituksia tehty.Mitään ei tapahdu.Sairaanhoitaja loukkaa potilastaan kahden kesken ja kun valitat sana sanaa vastaan...arvaattekin kuka voittaa.

        Minua ainakin lohdutta nämä kirjoittelut täällä.Sillä en ole asian kanssa yksin.Aika paradoksaalista kylläkin.

        mukaasi kun menet vastaanotolle!
        Sanot että haluat toisetkin korvat kuulemaan, jos vaikka itse unohdat mitä juteltiin, ja mitä seuraavaksi tapahtuu hoitosuunnitelmassa.

        Suosittelen kaikille jotka on tunteneet tulleensa väärin kohdelluiksi, ottamaan jonkun mukaan.


    • 17+2

      Useat psyk. hoitajat ovat sairaampia kuin potilaansa.

      • rokote

        Vain toinen mielisairas voi ymmärtää toista mielisairasta. Hoitajien ja potilaiden on oltava mielisairaita, jotta yhteisymmärrys muodostuisi. Ei pidä mennä sairaaloihin, jos kyse ei ole hengenvaarasta tai lääkärin todistuksesta ajokorttiin, koska seura tekee kaltaisekseen. Ihmiset jotka ovat mielisairaita viihtyvät toistensa kanssa. Sairaalat on oma maailmansa.


      • Been there,,,,

        ainakin potilaan mielestä. No, enempää kommentoimatta väitettäsi,. neuvoisin kuitenkin niitä ihmisiä, jotka ovat kuulleet vaito-olon alaisia asioita, tekemään kantelun,; ei ne asiat muutoin muutu.

        Mielisairauksiin näkyy yhä edelleen olevan paljon luuloja ja nimenomaan ennakkoluuloja. Oikeasti sairaana oleva ihminen tarvitsee ammattiauttajaa. Ja sellainen on koulutettu ihminen, ei mikään arkipsykologi tai sellainen, joka luulee tietävänsä. Puoskarointi aiheuttaa usein todella ikäviä takapakkeja kuntoon.


      • Anonyymi

        Miksi mennä alalle kun ei selviä eikä ole edellytyksiä muuta kun juoruilla ja halventaa omaisia.


      • Anonyymi

        Poliisissa myös enemmän rikollisia kuin asiakkaissa!


    • TOISINaan ajattelija

      Niinpä niinkin. Näimpä näinkin.

      Taas yksi mielenkiintoinen keskusteluketju.

      Kuka viime kädessä toistaan on parempi kaikkeuden matkallamme.

      Kulloinenkin "systeemi" määrittelee rajoja aina.

      Nyt on näin. Kuinka kauan?

      Kaikki niin nopeaan menee.

    • pippuriini

      Asia riippuu paljolti myös siitä, puhutaanko potilaista nimillä vai "tapauksina". Mielestäni ei ole tuomittavaa purkaa asioita työkaverin kanssa siten, että henkilöllisyys ei selviä.

    • Ja taas kerran!

      Mikä teitä vaivaa? Ei nämä spekuloinnit täällä selvennä mitään! Panee vaan miettimaan, että onko nuo edes totta. Menkää porukalla mielenterveystoimistoon tai psykiatrian klinikalle ja kertokaa siellä kuka on se joka kertoilee asiakkaiden tietoja ulkomaailmalle. Vaitiolovalanhan jokainen hoitohenkilökuntaan kuuluva on joutunut tekemään, joten sen valan myös pitää päteä.

      Miten ne muutamat jaksaa jauhaa niitä potilasasioita työn ulkopuolella? On olemass työaika, jolloin voi keskustella asiakkaiden ongelmista, siellä yhteisössä, minne ne asia kuuluu.

    • vitsi(kö)

      "Näkeekö heti päältä päin, kuka psykiatrisessa sairaalassa on potilas ja kuka henkilökuntaa? Kaveri kysyi lääke-edustajalta. - Vai onko se vain sellainen veteen piirretty viiva? - Aluksihan ne näyttivät aivan saman näköisiltä joka ikinen, lääke-edustaja selitti. - Sitten sitä oppi erottamaan, että ne, jotka käyntien välillä ovat tulleet paremmiksi, ovat potilaita."

      • Sairas mieli

        Ei näy.Ja ongelmat joillakin johtoasemassa? olevilla heijastuvat vapaa-ajallekkin.
        P- mitä lääkäreitä. Eikö etiikka päde myös joka tilanteessa?.
        Tarvitaan lisää ihmisistävällisiä yli ja ali lääkäreitä.Hoitajat ok.


    • No panic

      Älkää viitsikö.... mielenterveyspotilaat näköjään nyt kirjoittelee... Te olette potilaita ja siellä missä olette, hoitajat ovat töissä siellä ja ammattilaisia.

      • juntin hane

        Ei kaikki mielenterveyspotilaat kirjoittele.On vaan osa niin persoonaltaan hajalla,että haluavat sabotoida ja siirtää omaa pahaa oloaan jonnekkin.Jos ei ole omaista,ystävää jne johon purkaa,otetaan me mty duunarit ne vastaan.Meillähän on kuitenkin joku empaattinen ja ammattitaitoinen kyky selvitellä asioita ja koota työryhmä purkamaan solmuja.lääkäripula ei käsittääksemme ole meidän syytä.Jos muutoksia haluaa kannattanee otta yhteyttä potilasasiamieheen..
        Jos kaikki ei nappaa,sitten mennään palstoille 24.fi


    • No voi voi

      Voi voi

      • juntin hane

        voi ko sattuu.........kohille


    • ammattina

      "hoitajat ovat töissä siellä ja ammattilaisia"

      Ihmiset ovat KAIKKIALLA ihmisiä.

      Ammattilaisia ja muka ammattilaisia sopii aivan kaikkialle.

      • Et näköjään

        tiedä minkämoinen testi on ennenkun pääsee edes mielenterveyskoulutukseen! Kokeile hakeutua, ja tule sitten kertomaan.


    • Täyttä p...kaa

      Kun ihminen pääsee/joutuu psyk.os:lle hänet haastatellaan, arvioidaan ja diagnosoidaan. Sitten hänet hetimiten lääkitään. Ja siinä kaikki. Potilas saa viereksiä osastolla, syödä ja jauhaa toisten potilaiden kanssa asioistaan eli hoidattaa itsensä toisten potilaiden avulla.
      Hoitohenkilökunnan suurin veto on kansliaan, nettiin istumaan ja juoruamaan aina siitä hoitajasta joka on pois tai kuka on poistunut kuvioista ja miksi.

      Sitten siellä erotaan herkästi ja otetaan uusi kumppani jostain toisesta hoitajasta.
      Se on oma maailmansa, joka on vain hoitajien viihtymisen takia ylipänsä olemassa. Itse itseään ruokkiva yhteisö.

      Potilaat halutaan pian takaisin ulos os:lta, heitteille tai minne sattuu.
      Kukaan ei ole vilpittömästi kiinnostunut ihmisen elämästä. Jos onkin vähän aikaa, se innostus kyllä litistetään hoitajakulttuurin toimesta hyvin pian.
      Kroonikot viruvat periaatteessa hoitamattomina osastoilla ja ovat ikävä häiriötekijä hoitajien keskinäiseen seurusteluun ja juoruamiseen.

      Tämä on vallalla ympäri Suomen.

      • Anonyymi

        Ei sinne osastolle edes pääse vaikka haluaisi. Kaveri halus sinne, oli itsetuhoinen. Sai päivystyksestä lääkkeet ja kotiin. Muutaman päivän päästä oli löytynyt kuolleena kirje vieressään


      • Anonyymi

        Jos halluutte tukea lääkeyhtiön kassavarantoja niin ostakaa lääkkeet, mutta älkää prkl syökö aivokemiaan vaikuttavia lääkkeitä ennen kuin olette saaneet tieteellisen näytön, että teillä on aivokemiassa jotain häiriöitä.
        Tieteellinen näyttö ei ole psykiatrin ARVIO.
        Lukeekaa Kurvisen blogia Kupittaan tapahtumista.


    • umpivilantti

      käynti osastolla pirisstää kummasti ja napit päälle

    • 15+14+2

      joillakin hoitajilla on tapana myöskin käyttää sarkasmia potilaisiin.

      luetaan potilaiden henkilökohtaisia tietoja tietokoneelta ja käytetään niitä lyömäaseena joissakin keskustelutilanteissa, sarkasmin muodossa, jos halutaan lannistaa potilas jostakin syystä.

      suoranaisesti ei uskalleta vittuilla, vaan turvaudutaan sarkasmiin siltä varalta jos potilas kantelee ylemmälle taholle.

      sarkasmi eli piilovittuilu on mielestäni onnistunut silloin kun kohde ei ymmärrä että hänelle vittuillaan, mutta ongelmia tulee taatusti jos kohde ymmärtää mistä on kysymys. varsinkin jos henkilökohtaisuuksiin aletaan mennä jatkuvasti ja erityisesti silloin jos tätä käytetään mielenterveysongelmaiseen ihmiseen.

    • jokuvaan...

      jos hoitajat juoruilee niin eikö se kerro aika paljon ihmisestä, että ei ole muuta elämää ja purkaa pahaa oloaan potilaisiin. Kaikki me ollaan ihmisiä, niin ammattilaiset niinkuin potilaat. Rakasta lähimmäistäsi. Viha, katkeruus ja juoruilu on pahasta. Miksi on niin vaikeeta rakastaa toista ihmistä, enkä tarkota nyt himoa vaan toisen ihmisen välittämistä. Ei se vaadi paljoa. No maailma on paha ja se ei miksikään muutu. Ajatelkaa ihmiset että haluatteko iankaikkiseen kadotukseen vai haluatteko iankaikkisen elämän. Tehkää parannus kaikesta pahasta. Jokaisella on mahdollisuus valita. Se Armo tulee Jeesukselta.

    • john elton

      Jotkut ihmiset ovat kokeneet pahoja asioita elämässä. Ovat esim. tulleet loukatuiksi liian monta kertaa ja sen takia on vaikea luottaa keneenkään ja rakastaa ketään.

      Ja sitten kun nämä loukatut ihmiset ovat katkeroituneet elämään niin he tekevät tätä samaa muille ihmisille, kunnes hekin muuttuvat samanlaisiksi.

      sorry seems to be the hardest word

    • vuosi 1986

      Ei ole lääkäreilläkään mitään rajaa, kertovat vaikka mitä , kerran ravintolassa kuulin kun kertoivat naisesta nimellä. Kuinkas sattuikaan oli vaimoni se vastaanotolla käviä,kehui toiselle lääkärille vaimoni pillua komeaksi että silleen.Vaikka eihän tuo haitannu, mutta kyllä vois olla tarkempi missä puhuu jos on alkoa ottanu.

      • ded

        Jospa se ei ollut paykiatri vaan gynekologi, kun pillunkn oli nähnyt


    • Seppo-Veli

      Ikävä kyllä, terveyden-huollon ammattilaisilla ei tahdo suu pysyä kiinni.
      Hieman viinaa ja sieltä sitä rupeaa tulemaan yhtenä köytenä, nimiä myöden.
      Olisi syytä muistuttaa näistä asioista näin pikkujoulujen kynnyksellä.
      Taksissa viimmeistään kerrotaan "luottamuksella" kaikennäköistä.

    • muu kainuu

      Saman suuntaisia huomioita muualla Kainuussa.

      Taannoin olin aivan ihmeissäni kun hoitajani kanssa puhuttu asia tuli esiin keskustelussa "siihen piiriin kuuluvan" henkilön suusta.

    • 28

      Siellä ovat ammattitaitoista ja asiallista väkeä, on oikein keskustella potilaista työpaikalla ja vaihtaa kokemuksia, tulee uusia asioita tietoon. Minua ei haittaa vaikka minun vinnti sairaudestani siellä keskustellaan. En usko että he esim. jossain ravintolassa puhuvat potilaistaan nimeltä. Jos joku tuntee että häntä tai hänen asiaansa on kohdeltu väärin ottakoon yhteyttä potilasasiamieheen, tämä ei ole paikka missä ammatti apua arvostellaan. Pitäkää hoitajat rinta rottingilla, ilman teitä olisimme hukassa.

      • Nimmimerkkkkiiiiii

        Akkaporukat huutavat työasioitaan aina suureen ääneen aina ravintoloissa, oli työ mikä tahansa. He kun tahtovat kaikkien kuulevan miten tärkeitä ovat.


    • työyhteisö

      Syy- seuraussuhde... Small talk tarkoittaa sosiaalisia suhteita muodostavaa, ylläpitävää ja edistävää lyhytsanaista keskustelua.

    • Vanha Kankinen

      Kokonaiseen vuoteen ei ole kenelläkään ollut mitään pahaa sanottavaa näistä sivistymättömmästi käyttäytyneistä psykiatrisen ammattikkunnan naistenvihaajista.

    • asff

      Eräs nuori terveydenhoitaja myös on unohtanut vaitiolovelvollisuuden. Tai sitten ei ole koskaan sitä ymmärtänyt.

    • Potilas-Hoitaja

      Ne hoitajat on sairaita, me potilaat yritetään hoitaa niitä tarpeen mukaan. Hankalaa se on kun itekkin kärsii samoista sairauksista. Joskus potilas tarttee lomaa, ja toinen potilas hoitaa silloin.

    • mykkäkö

      KYSYKÄÄ SOTE MESTARILTA! siltä melkein mykältä,joka ei taho saaha sanaa suustaan.

      • kuuro

        Mistä sellainen sote-mestari löytyy? Kerrotko minulle että tietää?


      • SoteSotketaan

        Jos tarkoitat tässä nyt yhtä mestaria kuka on päässyt alkoholista irti ja osaa nyt sanoa sanoa asiat mitkä mättää tässä psykiatrian puolella? Niin mitä haittaa siitä on, eikö pitäisi ottaa opiksi? Vaikka joillakin on se asenne sellainen, että nyt heti. Mutta pitäisi ymmärtää tälläistäkin ihmistä. Sitähän teidän työ on, vai olenko kenties väärässä?


      • niin se on
        SoteSotketaan kirjoitti:

        Jos tarkoitat tässä nyt yhtä mestaria kuka on päässyt alkoholista irti ja osaa nyt sanoa sanoa asiat mitkä mättää tässä psykiatrian puolella? Niin mitä haittaa siitä on, eikö pitäisi ottaa opiksi? Vaikka joillakin on se asenne sellainen, että nyt heti. Mutta pitäisi ymmärtää tälläistäkin ihmistä. Sitähän teidän työ on, vai olenko kenties väärässä?

        EI SITÄ NOIN VAAN HULLUKSI PÄÄSTÄ!!! pitää käydä paljon kouluja,että osaa oikein sekoilla...


    • ex-potilas

      nuorisopsykan osastolla oli hoitajat aina kansliassa ja joivat kahvia, istuvat facebookissa ja jauhovat paskaa. ei niistä ollu mitään apua.

      • jaksakaa

        MINUN MIELESTÄ KOIVUNIEMEN HERRA OLISI PARAS LÄÄKE? liian äkkiä huutavat APUVA monessa tapauksessa? on nähty muutakin kun SMURFFEJA...


    • BiHo
      • BiHo

        www.tv7.fi/vod/player/53532/ Uudista mielesi: Caroline Leaf


      • BiHo

        www.tv7.fi/vod/player/53532/ Uudista Mielesi: Caroline Leaf (aivotutkija)


      • BiHo

        www.tv7.fi/vod/player/53532/


      • Anonyymi

        Ja nyt Rinne lupaa lisää resursseja näille ihmishirviöille tehdä lopuistakin terveistä pohjoisen nuorista ihmisraunioita.


    • kurkur

      Nämä kun jakavat potilaiden ongelmat, kohta niistä tietävä voi olla huomattavasti heikompi henkilö ja romahtaa täysin kun ne tulevat hänen ongelmaksi. Pitkän ajan kuluessa on kuitenkin kaksi vahvempaa henkilöä jotka elävät tätä päivää.

      • akuutistikroonistunut

        Osastolle kuuluvan ihmisen kommentti, ei mitään selvää saa. tai sitten on kirjoitettu niinkuin moni muukin viesti, kovassa humalatilassa :)!!!.


    • VälilläviisasKaupunkijoh

      Liika lukeminen opiskelu on väljille aivoille pahaksi alkaa rattaat luistaa numerot karkaa liian suuriksi tunsin kerran Ekonomin joka teki diplomia loppuksi sairastui ja pää meni sekaiisin
      on se viisas mies kun konsta pylkkäsessä.. ELÄKE UKKO TULI LIIASTA PÄNTTÄÄMISESTÄ..

    • Anonyymi

      Tuttua ja turvallista olla vähän 'pölijä'. Saa kaikki terapoinnit ja ymmärrykset, ei sieltä monikaan halua yhteiskuntaan työtä tekemään pienellä palkalla, että osallistumaan kaikkiin raskaisiin asioihin, kuten vuokran maksuun, ruuan maksuun ja muihin elämiseen tarvittaviin kustannuksiin. Helppoa olla vähän böbi, yhteiskunta maksaa viulut. Sekä> ymmärretään vielä!

    • Anonyymi

      Suklaapoika on omien puheittensa mukaan psykiatri ja opettaja.
      Raukka elää mielikuvitusmaailmassa koko ajan.

    • Anonyymi

      Psykiatrinen osasto on kiva paikka rauhoittua ja leppoinen tunnelma.
      Kajaanissakin paljon mielentila sekopäitä joille tekisi hyvää olla siellä 5kk

    • Anonyymi

      Tarkoittaako se sitä että. Kyllä, sitä se tarkoittaa.
      ..

    • Anonyymi

      Koko Suomi on pian yx hullujenhuone.

      Ettekö Te näe, että teitä viilataan linssiin, sahataan silmään, ku*taan koiville jne. ?
      Mehän ollaan kuin mikäkin lääkekoelaboratoria lääkeyhtiöiden koehenkilöitä vauvasta vaariin.
      Siis todellakin pieniä lapsia lääkitään aivokemiallisilla lääkkeiltä.
      Kuka tervepäinen IHMINEN sellaista tekee? Ei kukaan tervepäinen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Siellä on varsinainen työyhteisö jossa ei ole komento osastonhoitajalla vaan hoitaja noita akalla.

    • Anonyymi

      suomen mielenterveys hoito pitäisi lopettaa 100%, tehdä taloudellisesti järkevä rakenne suomeen jonka tärkein kulmakivi on että yrittäminen kannattaa taloudellisesti eikä siten että jos vähä ansaitset se viedään 100%. Suomi ei toimi ja menee vain huonommaksi joka taas lisää mielenterveys ongelmia kun oikeudenmukaisuus ei toteudu mitenkään suomessa vain kaasuvalotus toteutuu ei mikään muu. gaslighting sitä voi kukin guuglettaa mitä termi tarkoittaa se on ainut asia joka suomessa toteutuu ja luo myös massiiviset ongelmat.

      • Anonyymi

        hullut pitäisi 100% lopettaa


    • Anonyymi

      Hullujen kanssa kun päivän tekee töitä, niin kotona täytyy purkaa tilannetta ja puolisollehan se purku tapahtuu. Mutta ilman asiakkaiden nimiä ja voi puolisoparka kun joutuu kuuntelemaan.

      • Anonyymi

        Missä olet töissä ? Poliisissako vai vartiointiliikkeessä ?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe