Hiiri kaljuuntuu

Rustyn äiti

Erotin hiiret ja vaihdoin sahanpurun paperisilppuun kun ajattelin karvanlähdön johtuvan joko toisen hiiren kiusaamisesta tai allergiasta purulle, mutta turkki tippuu edelleen. Hankin hiiret noin puoli vuotta sitten ja ovat tähän asti olleet terveitä. Mitä hiiren iholle uskaltaisi laittaa? Se on aika kuiva ja ilmeisesti tippuu, koska hiiri raapii sitä koko ajan.

5

752

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sedä

   Oisko loisia tai allergiaa? Soita lääkärille.

  • kikkistuura

   Ei paperisilppua kuivikkeeksi. Jos kutterinpuru ei sovi, käytä mörttiä, eli haapaketta.

   Onko kyseessä urokset vai naaraat? Mikäli urokset, niin hienoa että erotit ne, sillä urokset ovat erakoita ja tappelevat todella rajusti.

   Kyseessä saattaa olla myös loiset, eli suosittelen käyttämään hirren/hiiret eläinlääkärillä, joka tarvittaessa määrää ivermektiiniä sisältävää loislääkettä.

  • F

   Urokset eivät ole automaattisesti erakoita. Ne ovat jalostuksen myötä muuttuneet helposti erakoituviksi, mutta niin ei kuuluisi olla. Monet pitävät aivan onnistuneesti uroksiakin yhdessä, mutta riskinsähän siinä tietenkin on. Jos mitään oireita tappeluista ei ole nähtesi ollut, yhdistäisin hiiret äkkiä takaisin. Hiiret ovat laumaeläimiä ja kaipaavat seuraa. Jos taas kinaa on ollut, niin erillä olo on tietenkin turvallisinta.

   Kannattaa käydä lääkärissä tai lopettaa hiiri, mikäli se näyttää kärsivän ongelmastaan (esim. raapii). Kyseessä voi olla esim. loiset, syöpä tai allergia. Jos se taas ei näytä kärsivän millään lailla, en tiedä kannattaako huolestua.

  • kikkistuura

   Uroksilla on vahva reviiritietoisuus, eli aika harvassa ovat ne, jotka tulevat koko elämänsä ajan toimeen. Kyllä, linjoilla on vahva vaikutus siihen, tulevatko urokset toimeen. Erittäin (siis painottaes sanaa erittäin) harvassa on ne, jotka koko elämänsä tulevat toimeen toisen uroksen kanssa. Hyvin harva kasvattaja myy edes uroksia samaan asumukseen juuri sen takia, että tappeluita esiintyy suurella todennäköisyydellä. Itse en koskaan myy uroksia samaan asumukseen, vaan jos haluaa useamman uroksen, on niille hankittava omat asumukset.

   Ei F, naaraat ovat laumaeläimiä ja urokset erakoita. Urokset siis eivät kaipaa seuraa, vaan ne asuvat yksin. Tokihan aina voi yrittää pitää yhdessä, mutta erittäin harvalla se onnistuu.

   Ja edelleen ei, hiirtä ei lopeteta sen takia että se raapii itseään. Tuollaisissa tilanteissa otetaan selvää mistä se johtuu (yleisin syy siihen on loiset tai puruallergia) ja hoidetaan asianmukaisesti. Mikäli lääkkeistä ja hoidosta huolimatta hiiri ei parane, se on lopetettava.

   Vaikka hiiri ei näytä kärsivän, ei tilannetta voi jättää huomioimatta. Ei ole normaalia, että hiiri raapii itseään ja/tai että hiirelle tulee rupia. Siihen on aina syy. Aina tuollaisissa tapauksissa pitää selvittää mistä moinen johtuu, eikä olla huomioimatta sen takia, että hiiri ei näytä kärsivän. Hiiri on saaliseläin ja piilottaa kipunsa viimetippaan asti. Eli kun hiiri oikeasti näyttää huonolta, tilanne on tällöin jo erittäin paha.

  • Rustyn äiti

   Varattiin aika lääkärille. Hiiremme ovat naaraita, mutta aion pitää ne erilltään kunnes pipi hiiri on parantunut. Mitään varsinaista tappelua en ole koskaan nähnyt. Joskus on kuulunut kova meteli häkistä ja ajattelin ruuasta tulleen tappelua, koska hiirillä alkoi olla koko eroa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   488
   2557
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   155
   1451
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   324
   1428
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   184
   1137
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   138
   1091
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   990
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   899
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   876
  Aihe