Eosinofiilit koholla

RT

Sain viime perjantain labratulokset, joissa L-Eos oli 30 (viitearvo 1-6) ja B-Eos 1.57 (viitearvo 0,01-0,45). Neutrit oli liian matalat, 31 (viitearvo 37-75). Mikä siis mättää? Sairastan siis lasten reumaa. Aikasemmin lääkityksenä oli trexan ja salazopyrin, lopetin molemmat hetkeksi reilu kuukausi sitten. Lääkäri ei osannut oikeen sanoa juuta eikä jaata, että mistä voisi johtua, ja määräsi kuukauden päästä uudestaan labroihin. Luin kuitenkin netistä, että eosinofiilien nousu voi johtua allergiasta (kuitenkaan mitään oireita ei ole ollut, ainakaan tarpeeksi voimakkaita) tai madoista. Olen lukenut suolinkaisista, ja nyt pelkäänkin eosinofiilien nousun johtuvan niistä. Oireina niissä on nimenomaan eosinofiilien nousu ja veriarvojen heittely ylipäänsä. Lisäksi myös kuume, yskä jne. Olin kuumeessa pari viikkoa sitten, ja sen jälkeen oli kuivaa yskää, nyt se on kuitenkin helpottanut. Nämä kaikki viittaisivat siis suolinkaisiin. Toisaalta myös kurkku oli todella kipeä kuumeen aikana, joten haluaisin uskoa sen olleen vain tavallista flunssaa. Toisaalta taas yhdellä sivulla sanottiin, että eosinofiilit voivat nousta infektion paranemisvaiheessa, mutta luulisi ettei ne normaali flunssan jälkeen noin kovasti nousisi? Suolinkaiset ovat kuulemma myös harvinaisia, ja koko ajatus niistä ällöttää.

Olenko vaan toivottoman vainoharhanen, vai voiko eosinofiilien nousu johtua jostain muusta? Muutin pois kotoota elokuussa, ja ruokavalio on kyllä muuttunut sen jälkeen hieman (jätin mm. punaisen lihan kokonaan pois), voisiko nämä johtaa eosinofiilien nousuun? Luulen etten pysty odottamaan kuukautta, vaan taidan mennä labroihin jo aikasemmin...

12

32628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RT

      Ainoa josta tulee allergisia oireita on banaani, ja siitäkin vain suu ja korvat kutiaa. Luulisi ettei noin pienestä reaktiosta eosinofiilit nousisi noin hurjasti?

      • .... .. .. ..

        Ei todellakaan....


    • Jokueräs

      Tuo nousu on vielä melko pientä, vaikka viitearvoista reilusti ovatkin ulkona. Yleensä eosinofiilien määrät ovat niin pieniä, että pienikin voi näyttää hurjalta. Ne osallistuvat immuunipuolustukseen ja ihan hyvin syyllinen voi löytyä sieltä flunssasta. (Matala neutrofiilien osuus selittynee korkealla eosinofiilien osuudella - lukumäärä on prosenttiosuutta parempi työkalu)

      Oli syynä sitten allergia, sisäloinen tai joku ihan muu, kuukaudessa tuskin tapahtuu mitään kovin radikaalia, jota et huomaisi omasta olosta. Kontrolli kuukauden päästä kuulostaa ihan viisaalta. Jos sielä on vielä hämminkiä arvoissa, niin tarkemmat tutkimukset lienevät tarpeen.

      Tuo nousu voi johtua jo pelkästään lääkitysmuutoksista. Valtaosalla sekä Trexan että Sala vaikuttavat jollain tavalla luuytimen toimintaan. Silloin saattaa hyvinkin lopetuksen yhteydessä luuydin toimia jonkin aikaa "liian vilkkaasti" ennen kuin elimistö tottuu uuteen lääkkeettömään olotilaan. Elimistö kuitenkin pyrkii aina sopeutumaan muutoksiin - joskus se vaan vie aikaa.

      Tämä näin lääketieteestä kiinnostuneen insinöörin näkökulmasta - mitään varsinaista terveydenhoitoalan koulutusta minulla ei ole....

    • RT

      Kiitos vastauksestasi, se antoi vähän toivoa ettei kyse olisikaan suolinkaisista. Olen vaan usein aikasemminkin käynyt labroissa flunssan aikana ja jälkeen, eikä ennen ole tulokset heittäneet noin.

      Nyt pitäisi aloittaa taas uudestaan Salazopyrin ja Trexan, pienemmällä annoksella vaan. En kuitenkaan uskalla ottaa niitä, ennen kuin saan selville että mistä nämä eosinofiilien heitot johtuvat. Sain ajan verikokeeseen ensi viikon maanantaille, ja luulen että varaan kuitenkin ajan lääkärille ennen kuukautta, mielenterveys ei kestä tällaista odottelua.

      Selailin myös vanhoja labratuloksia, ja huomasin että monosyytitkin ovat olleet koholla elokuusta lähtien, vaihteluväli on ollut 9.8%-13.2%. Tämä 13.2% oli myös viime viikon labroissa. Harvemmin on nämä verikoetulokset olleet yli/alle viiterajojen, joten senkin takia olen niin huolestunut...

    • Eosinoilinen laukemi

      Korkeat esosifiilit tuhoavat kudoksia. esim arvot 1,5 yli puoli vuotta on jo
      hybereosinofiliaa.
      Itselläni on korkeat eos-arvot olleet jo kymmeniä vuosia. Eosinofiilit ovat tuhonneet osan keuhkoista, limakalvoja sieltä täältä.
      Kasvattaneet kasvamia limakalvoille jne jne.
      Sukuni muilta jäseniltä esoinofilia on vienyt sydämestä läpät ja heille on asennettu keinoläppiä.
      Yksi sukulainen mentti suolensa jne..

      Eosinoifilia on verisyöpä. Ja kannataa suhtautua vakavasti.
      Lue esim, Duodekimin kirjasta Veritaudit Eosinofiliasta Ja hakeudu hematologille. Älä kuuntele höpinää allergiasta.

      Minua on hoidettu sytostaateilla, interferonilla ja nyt syön joka ikinen päivä 20 mg brednisolonia, eli kostioonia.
      Kortisooni ei ole hyvä lääke tautiin, mutta oireet se vie ja saan jotenkin nukutuksi. .

      Siis ei kannata pitää korkita arvoja kovin kauan...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Hae apua hematologeilta.
      Suomessa ei ole tautia tunnettu vielä kovin pitkään. Täällä on hoidettu värin tautia sairastavia.

      Hybereosinofilian raja on 1,5, ja jos arvot ovat rajan yli enemmänkuin puoli vuotta alkaa tapahtua kudostuhoja....
      Omat arvono ovat ollee luokkaa b-eos 1,5 - 2,0 l-eos 23- 30 prosentteina siis.
      Keuhkojen sisäpinnalta saatiin lukemaksi 49 000 yksikköä ja yläraja viitearvoilla on 2000., eli reilustikoholla. Kauhkoissa oli runsasti inflitraatteja.

      Paikallinen keuhkolääkäri ei meinannut millään antaa lähetetää hyksiin, mutta sain kun sainkin lähetteen ja tauti alkoi paljastua.

    • RT

      Okeei, nyt alkoi kyllä taas hirvittämään. Oliko sinulla muita oireita kuin eosinofiilien nousu? Mulla on tosiaan lapsenakin nuo eosinofiilit noussut, ennen kuin todettiin vilja-allergia. Nyt ei kuitenkaan mitään allergiaoireita ole... Tätä lukuunottamatta eosinofiileissä ei ole ollut ongelmia. Pitää nyt seurailla, olen tosiaan menossa labroihin taas ensi viikon maanantaina, ja sitten taas siitä kahden viikon päästä.

    • ..,,.,.,.,.,.,

      Kylä kyllä..
      Eosinofiilit ovat tuhonneet limakalvojen kudoksia ym..
      Jatkuva nuha, kuumeinen olo, hirvittävä väsymys, ja kaura ja ohra ei käy minullekaan ollenkaan.
      Patologi pilkkoi limakalvokasvaimia ja totesi niiden olevan yli 90 prosenttisesti esoisnofiillejä.
      Eosinifilinen kasauma meni läpi vasemmasta eteisestä ja jätti jäljen.
      Nyt kärsin mm. sydämen vajaatoiminnasta.


      Sydämen syke nousi pineistäkin liikkeeestä 180- per min. ja rytke oli kova.
      Pelotti ja oksetti, ja lääkäreitä nauratti ja he vähättelivät. Mutta eivät v'ähättele enää.

      Hakeudu pitkäaikaiseen veriseurantaan ja hematologille!!!!!!!!!!!

      Tampereen yliopiston hematologirt ymmärtää taudin vaikeuden ja samoin Oulun yliopiston hematologit. Älä anna periksi........ Taudin kanssa pärjää kunhan vain saa ajoissa kunnollisen hoidon ja pätevät lääkärit. Onko sukusi jostain pohjois-suomesta lähtösin, ...

    • Homesairas

      Miten onko hometta tai koskeusvaurioita työtiloissa tai kotona? Kosteusvaurioista kasvaneet sienet ym. mikrobit saa myös verenkuvan ihan sekaisin. Yleensä tehdään kaikki tukimukset ja hoidetaan ns .sairauksia eikä ymmäretä kyseenalaistaa, että asutaan/eletään/työskennellään kosteusvaurioiden aiheuttamien sienien ja mikrobien kanssa. Sisäilmamittaukset käyttöön! Se kannattaa.

    • Anonyymi

      Tänään käynti keuhkolääkärillä ja labroissa oli tullut ikävää tietoa, eosinofiilit nyt 6.04. Prednisolon kuuri 1vko ja uudet labrat.

    • Anonyymi

      Bwnxbqdjgk2wb qzjxjqwj b2kgjb qzkdjqj k vqdjzj v1jzv2.

    • Anonyymi

      Olen yrittänyt etsiä tietoa, mistä sitten johtuu, kun eosinofiilit on veressä ihan nollissa ?
      En ole löytänyt tästä mitään.

    • Anonyymi

      Tässä 'toinen anonyymi' 21.8.2023 kommentoi nimimerkin 'Anonyymi' kysymykseen 9.7.2023: Itselläni sama ilmiö eli eosinofiilit nollissa. Omalla kohdallani on syynä astmaan kuukausittain saatu Nucala-pistos jo vuodesta 2018 alkaen, siis 6½v. Eosinofiilit olivat sitä ennen huippukorkeat, astman limayskäoireet hirvittävät, vahvoja kortisonitablettikuureja kuukausittain. Kaikki oireet katosivat jo parissa viikossa ensimmäisen Nucala-pistoksen jälkeen ja ovat yhä poissa ilman kortisonia tai muitakaan astmalääkkeitä.
      Sen sijaan ensimmäisen koronarokotuksen saatuani (minulla niitäkin jo 6) alkoi Nucala-pistosten jälkeen tulla todella hankalia iho-oireita JOKA KUUKAUSI: iho kutisee, kihelmöi, punehtuu, kuivuu kireän kiiltäväksi, ja alkaa lopulta lähes halkeillen kuoriutua kookkaina hiutaleina - näin etenkin istuinalueella (pakarat, reidet) ja käsivarsissa, kaulalla ja kasvoissa. Tämä ihoprosessi on lopuillaan vasta uuden Nucala-pistoksen ottamisen aikaan, kunnes alkaa taas viikon kahden jälkeen. Ja näin siis ollut keväästä 2021 alkaen, jolloin koronarokotukset alkoivat. Liittyisivätkö koronarokotteet ja Nucalan jälkioireet jotenkin toisiinsa, en tiedä. Oman alueen astmapoli ei tunne kaltaistani tapausta Nucalaa käyttävistä, ja ihopolikaan ei tunne ilmiötä, vain voidereseptejä olen saanut. Vaivat ovat kuitenkin massiiviset, ihoa joutuu hoitamaan tarkoin rikkoutuneen ja ajoittain verta vuotavan ihon bakteeri- ja sienitulehdusten estämiseksi. Jotenkin tulee tunne, että oireisto liittyy liian alas painettuun eosinofiilitasoon, joka näin maallikon termein tuntuu 'kuivattavan' keuhkojen limantuotannon lisäksi kropan muitakin alueita...
      Löytyykö samaa kokeneita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe