Onkohan tämä tinnitus nyt varmasti melusta kuten lääkäri väittää

Kuulo

Kävin maanantaina lääkärissä ja sain kuulotestin perusteella tylyn sanoman. Korva tinnittää hautaan asti. Vaikka olenkin maallikko tuntuu, että tässä ei nyt jotenki logiikka toimi. Oikeassa korvassa joka on kuulotestin perusteella pahemmin altistunut siitä ei kuulu mitään tinnitusta vaikka kuuntelisi kuinka tarkasti. Vasemmassa sen sijaan selvä tinnituksen ääni. Altistuin kyllä kerran todella kovalle melulle, mutta se mikä tässä vähän pistää etten tiedä nuolenko purematta lääkärin sanoman on se, että tuossa oikeassa jossa pahempi alenema ei ole mitään ääntä siis se että vasemman tinnitus johtuisi äänen aiheuttamassa. Maalaisjärjellä voisi ajatella, että oikeasta myös tinnitus kuuluisi kun pahemmin kärsinyt.

Lisäksi korvatesti on tehty aika vaikkuisilla korvilla. Korvalääkäri puhdisti ainakin sen verran että korvaan näki. Voisi ehkä parantua.

Väitti ettei kannata tätä asiaa enempää tutkituttaa, mutta jotenkin en tiedä onko se nyt aivan melusta kuitenkaan.

Voisin tähän laittaa ne testin tulokset (tehty aika vaikkuisilla korvilla)

Vasen (tinnittävä korva, mutta parempi mielestäni tuloksen perusteella):

125hz (vaakalukema) = 10 (en tiedä mikä tuo arvo on mutta siinä audiodiogrammissa pysty on)
250hz= 5
500 hz= 5
1k = 0
2k= 0
3k? = 0
4k= 5
7k?= 5
8k = 10

Oikea (täysin normaali korva, ei tinnistä)

125= 5
250 = 5
500 = 5
1k = 0
2k= 0
3k? = -1
4k= 0
7k ?= 15
8k = 10

Eikö tuo oikea ole aika paljon huonompi kokonaisuutena? Ei vain tinnityksen tinnitystä kuulu. Testi tehty noin viikko sitten. Tuntuu vain, että joku tässä mättää ja lääkäri nyt äkkiä tuollaisen sanoi että pääsi asiasta erilleen. Eikö se oikean pitäisi myös tinnittää noilla lukemilla?

37

2469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisäys vielä

      Eikö kuulovaurion raja ole 20 tai yli sitä paitsi? Ja eikä tinnitus kuulovaurio ole pienempi tai suurempi?

      Jotenkin tuntuu, että onkohan se tinnitus vasemmassa ihan melun takia. Toki se ehkä viittaisi meluun kun se on tainnut melko pitkän ajan jo olla, mutta kai sen muunki takia voi olla jopa vuosia.

      Tarkennetaan vielä, että kyseessä oli korvalääkäri joka tinnitus diagnoosin ja melusta antoi. Ja tosiaan tuo testi tehty vaikkuisilla korvilla, mutta mielestäni tuossa ei ole mitään mikä kuulovaurioon viittaisi.

    • Kuulo

      Ja muutenkin eikö yleensä meluvauriossa molemmat korvat soi? Siis jos ne altistuvat yhtä paljon sille metelille. Ja sitten sellainen huomionarvoinen asia, että sen kovan melualtistuksen jälkeen ihan normaalisti sain nukuttua ja elämäää elettyä. Muistan että en huomannut yhtään mitään poikkeavaa. Kyllä se varmasti olisi pistänyt silmään. En kuullut mitään poikkeavaa.

      Olin siitä noin puolen vuoden päästä kun se kova melualtistus tuli kesätöissä keväällä, jossa korvat piti tukkia välillä kovan äänen takia ja en huomannut siinä tukkiessa mitään poikkeavaa? Vasta silloin kesällä ensimmäisen kerran kun ne työt olivat loppu. Ja olen nyt melko varma ettei se kesätyön melu sitä aiheuttanut. Oli se paaaljon lievempää kuin se konsertti ja siellä pidin paljon suojaimia kuitenkin.

      Eikö kuulovaurio tule samantien ku siihen meluun altistuu eikä yli puolen vuoden päästä?

    • 3+18

      Yleisellä tasolla tinnitus on usein yhteydessä meluvaurioon, mutta ei aina. Usein tinnituksella ja kuulonalenemalla on yhteys, mutta ei aina.

      Tinnitusta voi esiintyä molemmissa korvissa tai vain toisessa. Tinnitus voi olla myös kummassakin korvassa erilaisena.

      Heikko tinnitus kannattaa vain unohtaa. Rentoudu, venyttele ja jatka harrastuksia mutta vältä kovaa melua.

      Jos tinnitus on "parantuvaa sorttia", se paranee kun sen aiheuttaja poistuu. Eli kun niskajännitys, purenta, tulehdus, vaikku korvassa tms poistuu/paranee, poistuu myös tinnitus.

      • Anonyymi

        Enemmistö ns. tinnituksista johtunee siitä, että kuulohermon jatke selkärangan alueella joutuu puristukseen välilevyjen ohentuessa niiden vähittäisen rappeutumisensa seurauksena. Parannuskeino on lähinnä selän ja käsien voimisteluliikkeet. Myös tanssin luonteinen rentouttava liikunta on hyödyksi.

        Kun tinnitusääni siis uudestaan alkaa, pitää HETI aloittaa voimisteluliikkeet. Tällä tavalla olen saanut alkaneen tinnitusäänen loppumaan minuutin kuluessa, on sitten kyseessä ollut kilinä, narina, kohinat (yhtä lajia lukuunottamatta)tai sireenimäinen "ääni".

        Kilinä syntyi alaselän alueella narinat ja kohinat yläselän alueella. Vähemmän häiritsevää kohinaa kaulan-yläselän alueelta en ole saanut loppumaan voimisteluliikkeilla sen vuoksi, että se on alkanut ollessani unessa. Herättyäni se on jo vakiintunut, eikä siksi enää lopu voimistelliikkeillä. Se loppuu kun loppuakseen.

        Eräät lääkärit eivät halua uskoa, että kuulohermolla on jatke, joka kulkee selkärangan alueella alaselkään asti. Tällainen kuitenkin vastaa sitä tapaa, jolla korkeataajuinen signaali on yhdistettävä vastaanottimeensa elektroniikassa. Kaijut jotka muuten sotkisivat signaalia, tapetaan vastaavalla tavalla. Tapaa kutsutaan terminoinniksi. Terminointi on PAKKO tehdä. Samaa tehtävää hoitaa kuuloaistissa kuulohermon jatke.
        Kokeilkaa itse miten kuuloaistinne toimii ja uskokaa omia havaintojanne.


    • Kuulo

      Edelleen se tässä kummallista on ja pistää ajattelemaan melusta johtuvaa ainakaan, että kuten sanoin se mistä ehkä teoriassa se on voinut tulla niin kuten totesin pystyin ihan tavallista elämää enkä huomannut mitään poikkeavaa. Kyllä kai se nyt vaikka ei kiinnitäisi huomiotakaan pistäisi silmään että mikäs vinkuna tuo jossain vaiheessa. Sellaista ei tullut moneen kuukauteen tai yli puoleen vuoteen.

      Sanoi kyllä se lääkäri, että korvassa on jotain ylimääräistä. Nimenomaan siinä mikä soi siinä hän teki tämän havainnon. Jotai luukudosta mitä lie siinä korvakäytävässä vaikun lisäksi. Mutta sanotaanko että jotain mikä ei sinne kuulu.

      Siitä lääkäristä jäi jotenkin epäselvä vaikutelma. En tiedä vaikka hän vakuutti ettei kannata enempää tutkia nielenkö tätä nyt ihan purematta että se olisi varmasti parantumaton kuten hän totesi.

    • Kuulo

      Eikö kaikki muut tinnituksen syyt pystytä parantamaan paitsi melusta aiheutunut?

      Toki kyllä korkeilla taajuusalueilla huonompaa hieman siinä ku muilla joka kai meluvaurion merkki, mutta vaikkuiset korvat sanoisin että vähän vaikuttaa ja en nyt tiedä onko se pieni notkahdus niin paha. Enkä tiedä onko se nyt aina sääntö, varsinki jos korvat oli täynnä tavaraa tai tavaran määrästä kai kertoi ettei sinne korvaan nähnyt jos ei putsannut. Kai sitä täytyy aika paljon olla.

      • -klonkku-

        Kun vertaan lukemiasi omaaan tällä viikolla tehtyyn mittaukseen,on sinulla ykkösluokan kuulo.Tuo oikean korvan -1 arvo on minulle outo.Miten ihmeessä pystyt kuulemaan noin hyvin,jos korva samalla vinkuu.Minulla vasen korvan ylätaajuudet pukkaa 35-40.Siksi koska ei pysty kuulemaan hälinässä yhtä piipitystä erikseen.Sanoin lääkärille että kuulodiagrammi on turha kun korva on yhä kipeä ja tulehtunut.Minusta tällasella kuulotestillä ei ole mitään virkaa.Sinun kuulosi non omaani verrattuna kuitenkin erinomainen.
        Omasta mielestäni tinnutus alkaa pikku hiljaa kaikota.Korva tervehtyä.Sain tinnutuksen sienimetsällä.


      • Kuulo
        -klonkku- kirjoitti:

        Kun vertaan lukemiasi omaaan tällä viikolla tehtyyn mittaukseen,on sinulla ykkösluokan kuulo.Tuo oikean korvan -1 arvo on minulle outo.Miten ihmeessä pystyt kuulemaan noin hyvin,jos korva samalla vinkuu.Minulla vasen korvan ylätaajuudet pukkaa 35-40.Siksi koska ei pysty kuulemaan hälinässä yhtä piipitystä erikseen.Sanoin lääkärille että kuulodiagrammi on turha kun korva on yhä kipeä ja tulehtunut.Minusta tällasella kuulotestillä ei ole mitään virkaa.Sinun kuulosi non omaani verrattuna kuitenkin erinomainen.
        Omasta mielestäni tinnutus alkaa pikku hiljaa kaikota.Korva tervehtyä.Sain tinnutuksen sienimetsällä.

        Oikea ei tinnitä. Se on normaali. Mutta jotenkin vaan tuntuu että tämä johtuisi muusta kun melusta noiden arvojen perusteella. Vasen. Toki ylä-äänissä on ns. kuoppa oikeassa pahempi, mutta vasemmassakin pienen pieni. Mutta korvat eivät olleet todellakaan puhtaat.

        Ja ei kai se automaattisesti tuollainen pieni ylätaajuuksilla oleva "kuoppa" aina ole tinnituksen syy? Voiko se nyt sääntö olla?


    • Kuulo

      Vasen on se joka tinnittää. Oikeassa on aika paha kuoppa korkeissa äänissä jota puhutaan tinnituksen merkkinä mutta ei. vasemmassakin pienen pieni, mutta silti se soi. tämä on kummallista jos on melusta muka.

    • Kuulo

      18.11.2007 altistuin keikalla kovalle metelille, mutta joskus ehkä kesäkuun alussa 2008 tein vasta havainnon tuosta soimisesta. Olen kuitenkin käytännössä varma, että ainakaan ennen kesäkuuta ei korva soinut. Keikan jälkeen ei soinut yhtään, en ainakaan muista. Kyllähän tuo nyt mieleen olisi jäänyt. Olisi kyllä kummallista jos se silti olisi meluvamma kun ei korvat edes soi ja sitten kun se noin myöhään tuli ilmi. Ja siitä olen varma, että nimenomaan siitä keikasta jos jostain se olisi tullut, mutta hyvänen aika kai korvat nyt vähän jotenkin soisi tai olisi tukossa tai jotain jos kuulovamma ja mitään soimista ei havaittu?

      Luulisi että ainakaan tuosta se meluvamma ei ole tullut ja muuten en ole melulle altistunut.

    • 6+3

      Meluvamma on kumuloituva, eli kaikki melualtistukset yksi toisensa jälkeen jäävät korvaan haitallisesti. Jossain vaiheessa pieninkin melu "katkaisee kamelin selän"...

      Esim korva sietää ilman vinkunaa 49 (lukumäärä keksitty!!) kovaäänistä konserttia (tai se sopeutuu vinkunaan) mutta 50:s konsertti sysää korvan ja kuulokeskuksen tinnituksen rajan yli ja tinnitus muuttuu häiritseväksi.

    • Kuulo

      Enpä ole ennen tuota juurikaan oikeastaan melulle altistunut. Pari vuotta tuota ennen töissä oli joku työ jossa käytettiin kiviporaa ja siinä se korva sitten soi, joten tiedän kyllä mitä se on. Palautui onneksi.

      Sitä vastaavaa ilmiötä ei tullut tuon keikan jälkeen vaan elin ihan tavallista elämää enkä huomannut mitään poikkeavaa korvassa. On jotenki järjetöntä ajatella ettei se korva soisi ollenkaan meluvammassa ensin kovaa ja sitten vähitellen hiljempaa lopulta jääden pieni pininä. Eikö se niin mene?

      Lisäksi se korva oli joitain kuukausia myöhemmin töissä jossa ymmärsin tukkia korvat en siinä huomannut ja kyllä se väkisin olisin huomannut siinä vaikka muuta olikin että korvissa jotain on kummallista. Ihan normaalit olivat. Ja kun suojasin siellä korvat käytännössä voi olla varma ettei se siitä tule.

    • Kuulo

      Lisäksi se ääni on ainakin välillä aika matalaa itse asiassa. Ei korkeaa pininää. Mielestäni sekin kertoisi ettei se kuitenkaan olisi meluvamma.

      Vaan sellainen jännä se koko ääni ettei se ole sellainen yhtäjaksoinen piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vailla taukoa vaan siinä on ehkä sellainen puolensekunnin tai alle tauko siinä äänessä aina.

      Vaikea kuvailla tietysti ku äänestä kyse näin tekstillä, mutta ehkä joku puutyökone siis höylä, hiomakone tai vastaava ehkä siitä tuli mieleen. Ehkä myös keskuspölynimurin moottori on vähä saman tyyppistä ääntä.

      Ei yhden lääkärin sana nyt aina jumalan sana ole. Ihminen sekin on. En sanoisi että vartin käynnillä tuollaista asiaa välttämättä saa selville. Lisäksi kun testikin tehty vaikkuisilla korvilla, se aina vaikuttaa ehkä sen ratkaisevan vähän.

      Lisäksi annoin väärää tietoa kun en tajunnut että ei se välttämättä ole kestänyt yhtä jaksoisesti vuosia kuten sanoin. Ja jos korvassa jotai kummallista siis nimenomaan siinä korvassa joka soi niin kai sekin voi aiheuttaa.

    • tuttua juttua

      Luin pikaisesti nuo sinun kirjoituksesi läpi. Annan sinulle kullan kalliin neuvon. Nyt lopetat miettimisen onko se tinnitus tullut melusta tms. Sitä ei välttämättä voi selvittää mitenkään. Arvailla aina voi... Voit kokeilla hierontaa ym auttaako se tinnitukseen. Mutta paras on vain relata ja lopettaa turha miettiminen se vain pahentaa sitä tinniä usko pois. Jos sua mietityttää voisiko takano olla joku kasvain päässä ym sinun pitää mennä uudestaan lääkäriin ja keskustella voisiko se tulla kyseeseen. En kyllä usko että sellaisesta voisi olla kyse. Pointti on kuitenkin se että jollain lailla sinun pitää nyt pistää poikki tuo pohtimisen kierre koska siitä ei seuraa mitään hyvää. Sinuna yrittäisin nyt vain keskittyä muihin asioihin. Välttää tinnin kuulostelua. Itse kohta kolme vuotta tinnin kanssa eläneenä tiedän jo vähän mistä puhun. Aika lailla samanlaiset kuulokäyrät minullakin on...hitusen huonommat ylimmillä äänillä. Mutta silti normikuulo korvalääkärin mukaan ikäiselleni. Minulla toinen lekuri sanoi että meluvaurio ja toinen että ei olisi meluvaurio. Mutta sillä ei oikeastaan ole mitään väliä kumpi on oikeassa. Korvat soi joka tapauksessa. Nyt vain on täytynyt opetella asian kanssa elämään. Eniten olen huomannut väsymyksen ja tinnin stressaamisen lisäävän tinnitusta. Pohtinut olen monenmoista syytä asiaan mutta mitään yksittäistä ei varmaan ole vaan se on monen asian summa. Esim juuri ahdistus ja stressi saattavat laukasta "piilevän" tinnituksen esiin. Lopuksi vielä... kuulovaurio ei voi kertoa sitä kuinka kovalla korvasi soivat. Voi olla että pienestä vauriosta voi tulla iso tinni ja sitten voi olla isokin kuoppa testissä ja tinnitusta ei vain ole. Mutta tsemppiä kovasti ja lopeta murehtiminen...

    • Kuulo

      Tosin melussa ehkä vähän huonommin kuulen. Mutta taas toisaalta en tiedä onko se luonnollistakin, että melussa ei kuule kovin hyvin puhetta.

      Tuntuu vaan edelleen ettei se ole mikään meluvamma. Näin minä vain kivenkovaan menisin väittämään ja eikö kaikki muut paitsi meluvammasta johtuva ole hoidettavissa?

      • Täälläkin tinnittää

        Jos tinnitukseen on jokin mekaaninen syy (vaha korvassa tms) tai sairaus (korvatulehdus tms) niin tinnitus poistuu kun ongelma poistuu tai sairaus paranee.

        Mutta krooninen tinnitus on nykytiedon mukaan aivoperäistä, eli ei riipu korvan terveydestä mitenkään. Ääni siis syntyy ilman ulkoista ärsykettä aivojen kuulokeskuksessa. Sitä tapahtuu normaalistikin kaikilla, kuulokeskuksen neuronit laukeavat itsekseen jatkuvasti, aiheuttaen pientä kohinaa ja sivuääniä.

        Normaalisti aivot suodattavat nuo satunnaiset ylimääräiset signaalit pois, mutta tinnittäjillä kuulokeskus elää omaa elämäänsä, voimistaen vääriä ja harmittomia signaaleja. Kun alunperin heikkoonkin vinkunaan alkaa kiinnittää huomiota, aivot tulkitsevat äänen merkitykselliseksi ja vinkunan merkitys ja voimakkuus voivat kasvaa. Mitä enemmän äänestä hermostuu, sen suuremman merkityksen vinkuna saa.

        Ratkaisu paranemiseen tai edes olon helpottamiseen onkin tinnituksen ajattelemisen lopettaminen. ÄLÄ ajattele tinnitusta, UNOHDA se. Kuuntele hiljaista veden lorinaa tai klassista musiikkia, niin että et pääse kuulemaan yksinomaan tinnitusääntä.

        Suhtaudu tinnitukseen tyynesti ja neutraalisti, silloin aivot muuttavat tinnitusäänen merkityksen hermostuttavasta ja vieraasta tutuksi ja turvalliseksi, kuten kellon tikitys tai jääkaapin hurina.

        Kun et enää hermostu tinnitusäänestä, voit rentoutua ja keskittyä työhön ja harrastuksiin. Sitten huomaatkin että tinnitus ei ole estänyt tekemästä työtä ja harrastamista, ja paraneminen ja tinnitukseen suhtautuminen helpottuu entisestään jne.

        Maailmalla tutkitaan juuri nyt tinnitusta enemmän kuin koskaan. Lääkkeitä on testausvaiheessa useita ja monenlaisia tinnituksen parantamiseen tähtääviä laitteita on kehitteillä!

        Lähestymistapoja parannukseen on kaksi. 1. Hillitään lääkkeillä kuulokeskuksen toimintaa -> tinnitus vähenee. 2. Opetetaan aivot uudelleen, eli poistetaan väärin opittu merkitys tinnitusäänelle -> tinnitus poistuu.


    • 19v x365 päivää

      Turha syitä on enään miettiä, jos se on meluvamma, niin ei se siitä parane. Kyllä sen kanssa voi elää, itsellä 19 vuotta takana. Ainoa mikä harmittaa, että en voi nukkua toisen lähellä kun korvaa alkaa särkemään hengitysäänestä. Niinkin pieni kuin pään kääntäminen pois auttaa. Toinen korva on onneksi parempi.

      • Kuulo

        No kun en väitä edelleenkään että se on meluvamma kuitenkaan.


      • 12+20
        Kuulo kirjoitti:

        No kun en väitä edelleenkään että se on meluvamma kuitenkaan.

        Jos kyseessä ei ole meluvamma, vaan tinnituksen syy on sairaus tai muu fyysinen vaiva, lääkäri löytää syyn.

        Mene parhaimmalle erikoistuneelle korvalääkärille mitä tiedät, ja pyydä kaikki tutkimukset mitä voi tehdä. Joutunet maksamaan ne itse, esim yksityisellä, mutta sittenpä saat varmuuden tinnituksen syystä.


      • Kuulo
        12+20 kirjoitti:

        Jos kyseessä ei ole meluvamma, vaan tinnituksen syy on sairaus tai muu fyysinen vaiva, lääkäri löytää syyn.

        Mene parhaimmalle erikoistuneelle korvalääkärille mitä tiedät, ja pyydä kaikki tutkimukset mitä voi tehdä. Joutunet maksamaan ne itse, esim yksityisellä, mutta sittenpä saat varmuuden tinnituksen syystä.

        Ei kai se nyt aina tarkoita että ellei löydy syytä se on meluvamma? Voisiko joskus olla että ei vain tiedetä syytä?

        Tuo kuulotesti pitää ottaa huomioon, että tehtiin vaikkuisilla korvilla, joten tulokset voisivat nyt olla paremmatkin.


    • titititi.tttttiiiiii

      Tinnitukseen ei ole apua mistään,se vaan pitää poisoppia mielestä ja siihen auttaa vain aika.Lopettakaa tuollainen yksinkertainen viisastelu!!!

      • !

        titititi.tttttiiiiii :lle ja muillekin

        Että saaka tinniin apua riippuu ihan siitä, mistä tinni johtuu. Tinniin on hyvin monia erilaisia syitä. Toisiin voidaan vaikuttaa, toisiin ei nykyhetkellä vielä voida, mutta tulevaisuudessa kyllä.


    • Kuulo

      Minusta pelkästään jo yksin sekin todistaa, että aiheuttaja on joku muu kuin meluvamma kun viimeksi eilen illalla kun menin nukkumaan ei soinut korvat yhtään. Korvasta ei kuulunut mitään mitä ei pitäisi. Sitten kyllä kun yöllä heräsin taas soi niin maan helvetisti. Mutta on ollut aikoja, jolloin huom.! vaikka on kuunnellut oikein tarkkaan hiljaisuudessa ei ole kuulunut. Ei siis voi olla, että se ikäänkuin olisi taustalle hävinnyt enkä sitä huomannut. Se oli pois se vinkuminen.

      Mielestäni tuo jo yksin kertoo jos se edes pieniä aikoja on täysin äänetön, että ei se meluvamma voi olla. Mihin se melun aiheuttama siitä katoaisi varsinkin jos yrittää tarkkaan kuunnella? Toki jos muuhun keskittyy voi tuntua ettei sitä ole, mutta kyllä se aina pitäisi esiin tulla kun rupeaa oikein tarkkaan kuuntelemaan eikä tullut vaikka kuunteli.

    • 14+2

      Sinulla on tyypillistä tinnitusta, jonka aiheuttaja on siis epäselvä. Älä keskity tinnitukseen, vaan nauti siitä että se joskus pitää taukoa.

      Venyttele, liiku, joogaa, harrasta harrastuksiasi, tee töitä, mutta älä kuuntele tinniä. Jäät muuten samaan jumiin kuin me useat muut tinnittäjät: syytä tinnitukseen etsitään vuosia, samoin lääkettä. Kokeillaan erilaisia luontaistuotteita ja ruokavalioita, mutta mikään ei auta.

      Jos edelleen haluat selvittää "syyn" vinkunaan, mene erikoislääkärille ja vaadi/maksa kaikki mahdolliset tutkimukset magneettikuvia jne myöten. Todella usein vain käy niin, että syytä ei kertakaikkiaan löydy!

      Kasvain, tulehdus, paine tms oirehtii usein muillakin tavoin kuin vain vinkumalla. Tasapainohäiriöt, huimaus, jäsenien puutuminen, kivut päässä, korvissa tai kasvoissa jne tukisivat teoriaa muusta vaivasta kuin meluvammasta.

      TInnitukseen ei tarvita edes meluvammaa, sen syntyyn ei tarvita oikeastaan mitään poikkeavaa. Pieni kuulonalenema vaikuttaa syntyyn, samoin stressaava elämäntilanne.

      • tuttua juttua

        Ei voi muutako yhtyä edelliseen kirjoittajaan. Noita neuvoja kannattaa ehdottomasti uskoa. Tinnituksella on paha tapa pahentua vain siitä että sitä alkaa murehtimaan ja kuulostelemaan.


    • Kuulo

      Muistin väärin kauan sitten tapahtuneen melualtistuksen kun kirjoitin ettei korvat soineet sen jälkeen. Mutta se tapahtui usempi päivä sen jälkeen vasta ilmeisesti.

      Tein eräälle toiselle foorumille siihen aikaan ketjun, että vasen korva soi joka nytkin, mutta sen verran siitä muistelisin, että ei se kyllä siitä kuukauden päästä enää vaivannut ainakaan.

      Mutta kyllä se ainakin hetkellisesti on soinut jonkun päivän päästä sen kovan melualtistuksen jälkeen.

      Mutta on vaikea uskoa, että yli puoli vuotta menisi ettei sitä huomaisi miksikään.

      Ei yhtään ainakaan muista, että se olisi vaivannut tällä tavalla. Kyllä se pois taisi mennä, mutta nyt se tinnitus sitten kuitenkin väkisin meinaa olla eikä mene pois.

    • Kuulo

      Mutta koska aivan täydellisesti unohtunut koko asia, että on soinut luulen että se on kyllä mennyt pois pitemmäksi aikaa kokonaan kun ei ollut kyseisestä viestiketjusta minkäänlaista muistikuvaa ennen kuin sen näin että olisin sellaisen tehnyt. Jotenkin kummallista olisi jos se tinnitus välillä olisi pois jos melusta johtuu.

      Voiko olla kuulonalenema muttei tinnitusta vai tarkoittaako kuulonalenema automaattisesti jonkinlaista tinnitusta?

    • tuttua juttua

      VOi olla kuulonalenema muttei tinnitusta...monella tutulla on tietääkseni paljon huonompi kuulo kuin minulla muttei tinnitä.

    • PUTKINÄKÖISTÄ HOITOA

      Täällä ollaan ainakin varmoja, että kuulonalenema ja tinnitus johtuvat selkärangan vioista. Itsellä vikaa niskassa ja lantiossa, koko kroppa kärsii. Fysioterapia ei auttanut vaivojen poistamiseen, jännitys pysyy yllä ja vääntää, syytä ei keksitty. Uutta hoitajaa vaivoille etsin nyt.

      Mistäs tapauksista kiropraktiikka saikaan alkunsa? D. Palmer...

      Entäs ne tinnitustapaukset, jotka on ratkenneet, kún on saatu niska tai lantio hoidettua.

      Paljon on korvissa ja kuulossa tutkimista. Ei niistä mustetahrakuvioista, mitä lääkärit otattaa, mitään selviä. Arvailevat. Apuvälinekehittäjät hallitsevat alaa, niiden mukaan lääkärit tekevät arvausdiagnoosinsa.

      Pitäisi tutkia ihmistä kokonaisvaltaisemmin. Hermopinteitä ja monia muita juttuja ei kuulon yhteydessä tutkita lainkaan.

    • 3+11

      Tinnitukseen erikoistunut korvalääkäri kyllä kyselee kaikenlaista, myös elämäntavoista ja stressistä.

      Itse olen kokenut, että kun lääkärin kanssa keskustelee ja kertoo laajemmin ongelmasta, lääkärillä on paremmat mahdollisuudet tehdä oikea diagnoosi. Mieluummin pitää kertoa oireista liian laajasti kuin liian niukasti.

      Aina löytyy erikoistapauksia, joilla kuulonalenema (?) ja tinnitus johtuu selkärangasta. Mutta useimmiten tinnitus on käynnistynyt kuulonalenemasta, ja yleisimmät kuulonaleneman syyt ovat ikä, melu ja lääkkeet.

      Hieronta, rentoutuminen ja sauna tuntuvat auttavan (ja auttavat) tinnitukseen, koska silloin ihmisen elimistö erittää rentouttavia hormoneja, jotka hillitsevät aivojen toimintaa myös tinnituksen osalta...

    • PUTKINÄKÖISTÄ HOITOA

      Itsellä tuli tinnitus ja sitten tajusin, etten kuule. Selästä löytyi paljon sanomista, ja se "petti" monta kertaa ennen kuin "tinnitus vei kuulon".

      Yksikään lääkäreistäni ei ole kommentoinut tinnitustani. Hieronta, akupunktio ja manuaaliset käsittelyt aiheuttavat äänen muutoksia, perustinnitus on vielä pysynyt, mutta tulee pulputusta, kolinaa, pauketta, yms. ääntä kun käsitellään. Akupunktion jälkeen tuli jakso, jolloin tinnitus aleni hieman ja kuulin enemmän, mutta nyt taas tinnitus pysynyt kovana.

      En ole saanut osaavaa hoitoa 6 kk:n aikana selkäongelmaani, enkä suostu uskomaan, että vika on korvassa. Liikaa olen saanut keholtani vinkkejä muusta.

      Ratkaisevan avun kun vain löytäisi selkävikoihin, niin ei tiedä mitä tapahtuu.

    • Ratkaisematon ongelm

      Ratkaisematon ongelma tuntuu olevan myös tuo tinnitus ja sen syyn löytäminen. Kokemuksia kun löytyy myös henk. koht. Valitettavasti.
      Alla olevassa linkissä kerrotaan eräästä vaihtoehdosta, jota täälläpäin ei mitenkään noteerata. Valitettavasti.

      > Munuaiset hallitsevat syntymää ja elämisen taitoa. Munuaiset ovat yhteydessä ulkomaailmaan korvien kautta.......

      http://personal.inet.fi/tiede/tapiovaara/akupunktio.htm

    • Kuulo

      Tuntuu kyllä entistä enemmän, että syy on joku muu kuin melu ja sillä on sillä tavalla väliä, että käsittääkseni kaikki muut vaivat korvan soimiseen voivaan parantaa paitsi melu. Lihasjännitys tai vastaava.

      Tuossa alkuviikosta rupesi kyseinen korva ilman melualtistusta täysin yhtäkkiä pinnaamaan ja kun yöllä heräsin kaikki soiminen oli poissa ja korva miten pitääkin.

      Mutta se taas sitten huolettaa, että se aina tulee takaisin se soiminen. Mutta mielestäni tuo että se normaalikin on välillä viittaisi muuhun kuin meluun.

      • 0j404jg89e

        "syy on joku muu kuin melu ja sillä on sillä tavalla väliä, että käsittääkseni kaikki muut vaivat korvan soimiseen voivaan parantaa paitsi melu"

        ööö, esim sisäkorvavaurio nyt voi tulla monella muullakin tavalla kuin melusta; lääkkeet, antibiootit, virus, tulehdus, bakteerit, meniere, trauma, verisuonitukos, kasvain, geenit, ikääntyminen, ...


    • Kuulo

      Vinkui ihan helvetin lujaa eukeb yöllä korva. Sitten välillä pois on aina.

      Oikeasti tulen hulluksi tämän kanssa kohta. Haluan tämän pois jotenkin!

      Maksaa olisin valmis vaikka tuhansia euroja että saisi pois. Haittaa normaalia elämistä.

      Vaikka sitä miten yrittää olla ajattelematta varsinkin nukkumaan mennessä se aina vinkuu ja se on ihan saatanan raivostuttavaa! En oikeasti kestä tätä kohta enää.

    • Kuulo

      Ja jos sitä ääntä arvioi se vähän on vaihtelevaa, mutta sellainen niinkuin joku hiomakoneen ääni ehkä olisi lähimpänä. Ei kuitenkaan sellasta kirkasta piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vaan se jotenki vaihtelee se ääni, mutta tosiaan hiomakoneen ääni varmaan lähimpänä sitä kyseistä ääntä.

      • Anonyymi

        hei. miten jakdelet tällähetkellä? itsellä purantavika ja sen takia leukanivel kului ja siirtyi väärään paikkaan painamaan suoraa korvaani ja aiheuttaen tinnitusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe